2019-12-27 17 views
The Roundhouse 位於蘇豪區上既一間酒吧餐廳。主打手工啤😻,有咁多選擇又唔知飲邊款好。Beerplater啱晒你,18款啤酒裏面你可以選擇六款。我都唔知係乜嘢味架所以就求其揀下,佢餐牌上邊會顯示啤酒唔同嘅濃度,唔同嘅國家。當中都有唔少香港嘅手工啤。當中有好幾款飲落去都係好有果味嘅啤酒。.呢度除咗有啤酒之外都有嘢食叫㗎,佢哋嘅熏肉都佢哋主打選擇🤤🤤。我就叫左佢個Rid Burger,望落去好似平平無奇但都幾好味㗎,好juicy 😋 .Bone-in chicken wing係烤雞嚟嘅,配埋Honey garlic good ar😋😋

Bone-in chicken wing
12月工作上忙到痴咗線,但難得一日早放到工,就決定搵個friend啤啤佢,訴下苦水😅。作為半個西環街坊,間唔時都會嚟soho hea下,之前已經嚟過一次呢間酒吧,因為有手工啤🍺。呢晚撞啱食飯時間,所以一於喺到食埋野,唔使轉場咁麻煩。酒吧位置係半山扶手電梯隔離一條街,所以都稱得上靜中帶旺。除咗手工啤外,我鍾意呢間酒吧光光猛猛,適合同朋友吹水聚會,唔係污煙漳氣嗰種🙈。裝修唔錯,有好多啤酒樽、海報同有啲聖誕裝飾,成個感覺好causal舒服。再者,呢到唔收加一,又唔會俾侍應chur你開酒哈哈。呢日因為喺到食埋嘢,所以望清楚menu有乜食。原來星期二、三做緊combo set買一送一,抵喎!不過一份嘅份量都超多,女仔我都幾肯定食唔哂,因為有好多肉🍖。以酒吧嚟講,食物選擇算多同吸引,唔係一味薯條同墨西哥脆片😂,另外仲有甜品添。酒吧有提供幾個combo sets揀,主要係🍗肉同🥪三文治。我哋就要咗Combo A($250),肉類可以四揀二,Beef Brisket by 1/4 pound(牛腩)、Pulled Pork by 1/4 pound(手撕豬肉)、Homemade Sausage by

酒吧有提供幾個combo sets揀,主要係🍗肉同🥪三文治。我哋就要咗Combo A($250),肉類可以四揀二,Beef Brisket by 1/4 pound(牛腩)、Pulled Pork by 1/4 pound(手撕豬肉)、Homemade Sausage by 1/4 pound(腸)同Roasted Chicken by 1/2 piece(烤雞)。另外,仲有兩條Fried Pickles(醃酸瓜),同三揀二伴菜,Potato Salad(薯仔沙律)、Mac’N Cheese(芝士通粉)同Coleslaw(椰菜絲沙律)。雖然好多選擇咁,但好快就揀到😛。

呢個Combo A真係超豐富,雖然上碟時就覺得係乜嘢都有啲,但好似唔係好多咁,點知食食下就知原來好飽。我哋要咗🐮牛腩,係長身一片片嘅,有3大片,口感同平日港式粉麵嘅牛腩好唔同(一嚿嚿四方的),第一次食西式牛腩,幾得意;而🐷手撕豬肉一絲絲好正,有濃濃嘅BBQ味,似Back Ribs去骨版,肉質一啲都唔鞋,應該叫多2片包包嚟夾就一流。兩款肉其實都幾出色,因為夠Juicy之餘,仲好香煙燻味,拿捏到慢煮嘅精髓,無諗過酒吧出品都咁講究。
Combo  A

伴菜就要咗🥔薯仔沙律,呢個幾唔錯,首先我自己不嬲都係薯仔控,第二係除咗薯仔外,沙律仲有唔少蛋🥚。另一款要咗芝士通粉,呢樣就麻麻,係熱、係拉絲🧀,但通粉太淋了,味道亦有啲寡。至於兩嚿炸酸瓜就好正,解解食咗咁多肉,除咗炸外,其實都仲有幾片🥒。
Lemon  Pepper  Chicken  Wing

由於食唔落多個combo,就要咗份🐔Bone-in Chicken Wing($98),雞翼有幾款口味揀,包括buffalo、honey garlic、lemon pepper同explosive。由於怕太辣,所以要咗🍋檸檬黑椒,檸檬嘅酸配上黑椒嘅麻好惹味,雖然係用上2種好大路嘅食材,但呢個組合唔係周圍食到,推介😊。而且份量都幾多,有成8隻雞翼/雞鎚,仲有啲西芹添。
Apple  Pie

甜品就加$30要咗個蘋果批🍎🥧,原價要$65,造型方面,就有啲搞笑,圖文不符,你唔會想像到呢個係一個批😅,比較散開同扁咗。不過味道方面就同正常蘋果批無乜分別,果肉同皮都比較淋,重肉桂味,上面有球雪糕🍨。
FUXK ART THIS IS JUICY

最後就緊係要講埋杯啤酒啦🍻,我要咗FUXK ART THIS IS JUICY($78),產地係丹麥🇩🇰,酒精含量唔算高5%。呢杯都幾易入口,唔苦,啱女仔飲,不過唔濃果味。其實都有幾多款啤酒想試下,但有啲都sold out,如果多個人,可以嗌個Beer Platter,咁就飲到6款!而家嗌一杯,都能夠飲成晚了。

總括嚟講,呢晚係有意料之外嘅收穫,因為除咗飲杯啤酒吐下苦水外,食物有特色,味道又唔錯。Combo份量其實都幾多,如果唔係當晚餐,都應該夠3條友,依間酒吧係可encore之列👌。
2019-12-17
$230 (Dinner)
Combo  A
Lemon  Pepper  Chicken  Wing
2019-12-24 15 views
中環太多bar and restaurants揀~ 今次行左去間roundhouse taproom 唔係太大間 但都坐得幾舒適|食肉獸既我叫左個combo set A 再加最愛既buffalo wings 超抵食其實食set A兩個人都好夠食 燒雞超好味 肉好滑~ 牛都好正 好嫩 估佢唔到係個mac and cheese together with potato salad 都好好味 可以中和番食得太多肉~最後叫左手工啤加杯白酒~完美既一晚🤪🤪🤪

最後叫左手工啤加杯白酒~完美既一晚🤪🤪🤪
📍The Roundhouse Taproom (中環)中環蘇豪卑利街62號-----上網見到好多人推薦呢間專賣手工啤嘅酒吧 第一次見香港有手工啤酒吧 覺得好特別 所以就約左朋友收工黎試下 黎到先發現 原來逢星期二同三係佢地嘅Combo night 買food combo有buy one get one free 一個價錢就有兩個food set 好抵食😀-Combo A($250-星期二&三買一送一)B仔同朋友都揀左combo A 呢個combo包括左兩款小食同兩款肉食 當中小食有Potato salad、Mac n cheese 同Coleslaw可以揀 🥗Coleslaw清清地好適合配肉🥔Potato salad就單食沙律醬較多 攞黎當醬汁點下肉幾好味 🧀而最正就係佢嘅Mac n cheese 車打芝士味極度濃郁 而且芝士落得好重手 每一粒通粉嘅表面同中間都沾滿芝士 雖然邪惡度滿分 但亦真係令人欲罷不能 🥩而肉類方面我地就試左Beef brisket、roasted chicken同pulled pork 當中最抵食就一定係🦃roasted chicken 份量超大 而個人覺得味

📍The Roundhouse Taproom (中環)
中環蘇豪卑利街62號
-----

而個人覺得味道最出色嘅就係🐮Beef brisket 肉質非常粉嫩 且帶有一種好獨特嘅煙熏味 問過店員之後先知 原來佢地用左美式煙熏爐黎烤製肉類 用細火將肉以多種煙熏木熏烤好多個鐘 仲擺放左一筒水 以免肉裡面嘅水份被烤乾 所以烤出黎嘅肉 軟嫩多汁之餘 亦帶獨特煙熏香😄

Carbon brews 1bu hazy pale ale ($78-Happy hour價;正價$88) Carbon brews 喺香港新晉嘅手工啤品牌呢款1bu酒聞落酒氣頗烈 但飲落竟然係帶果味 清清地無苦味 適合配煎炸或濃味嘅食物😊

🌟Now service charge
-----
👶🏻B仔整體評價:8.3/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻(星期二&三特別抵)
👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8.5/10個👍🏻

-#小肥蘇豪遊小肥趁放假假同隻豬登山上蘇豪Chill一Chill😚🍺(難得地解禁俾飲下啤酒🍺🙉😂)呢間充滿酒莊風格既小酒吧餐館🍺🍴☺️😋除左Burger三文治小食之外🤤🍔🥪黎到必食既Combo Set A🤤以肉質鮮嫩烤焗至脆口外皮既烤春雞😋🍗以及爽口煮得夠腍嫩既Beef Brisket牛腩🐮原來好食既背後🤔本店以Smoke House保持120度左右溫度👨🏻‍🍳🔥放入各種煙燻木利用小火將肉類慢慢燻烤數小時製成🔥使肉類保持肉質滑嫩Juicy🤤🤤🐮🐔為左保證肉既濕潤度Smoke House入面仲會擺多桶水🤔果然夠哂講究😆而另外嗌既Heroes Cereusly IPA手工啤酒🍻加入濃厚花香口感帶甜容易入口之餘🍺而且帶出層層濃郁既花香😆🌸濃厚花香既手工啤酒乃小肥之大愛也🙇🏻‍♂️🐷🍺😆
#小肥蘇豪遊
小肥趁放假假同隻豬登山上蘇豪Chill一Chill😚🍺
(難得地解禁俾飲下啤酒🍺🙉😂)
呢間充滿酒莊風格既小酒吧餐館🍺🍴☺️😋
加入濃厚花香口感帶甜容易入口之餘🍺
而且帶出層層濃郁既花香😆🌸
濃厚花香既手工啤酒乃小肥之大愛也🙇🏻‍♂️🐷🍺😆
2019-12-22
$250 (Lunch)
2019-12-18 22 views
🍴 晚上就是. Chill 1chill 🍴🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽今日跟大家介紹一間位於 上環的食店「The roundhouse taproom」我在中環西半山上班,下班後想找地方放鬆一下走着走着,走到上環那邊, 看到有間裝修很有特別的小酒吧, 便進去了。這裏的裝修偏懷舊風, 從石灰牆感受得到除了吧檯以外,其他圓枱用鐵桶而成。😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛事不宜遲,來看看今天吃了什麼🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗餐廳總共有18款手工啤酒, 經過店員介紹之後我們決定點兩杯酒精濃度最低的來品嚐Combo b (pulled pork ) $180這個是切碎成肉絲的豬肉漢堡,平時,牛肉肉絲吃得多,豬肉就第一次嘗試漢堡味道不錯, 香港很少吃到這種味道。或許是 這間餐廳不是華人開所以味道才獨有。Beer Can chicken $230單單看安排就已經知道是啤酒雞,上菜的時候更加呆了一下, 整隻雞坐在啤酒上面切開雞肉,嗅到陣陣酒香, 雞肉十分嫩滑可口每一啖肉也有少少啤酒的味道, 真的是齒頰留香這樣生潮的菜色真的第一次見😋😋😋😋😋😋😋😋😋吃過這間餐廳後我發現香港原來 也有一些外國感覺的地方, 當

🍴 晚上就是. Chill 1chill 🍴

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

我在中環西半山上班,下班後想找地方放鬆一下

這裏的裝修偏懷舊風, 從石灰牆感受得到
除了吧檯以外,其他圓枱用鐵桶而成。

😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛

事不宜遲,來看看今天吃了什麼

🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Combo b (pulled pork ) $180
這個是切碎成肉絲的豬肉漢堡,
平時,牛肉肉絲吃得多,豬肉就第一次嘗試
漢堡味道不錯, 香港很少吃到這種味道。
或許是 這間餐廳不是華人開所以味道才獨有。

Beer Can chicken $230
單單看安排就已經知道是啤酒雞,
上菜的時候更加呆了一下, 整隻雞坐在啤酒上面
切開雞肉,嗅到陣陣酒香, 雞肉十分嫩滑可口
每一啖肉也有少少啤酒的味道, 真的是齒頰留香
這樣生潮的菜色真的第一次見

😋😋😋😋😋😋😋😋😋

吃過這間餐廳後我發現香港原來 也有一些外國感覺的地方, 當天晚上光顧的客人全部都是外國人
他們聊聊天喝著啤酒十分寫意, 感覺自己去了外國, 店員也是 外國人估計是來自巴西,他們十分之熱情, 而且 感覺十分 熱情主動, 正正符合外國人的風格

🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
*🕐:12:00-01:00
💬💬💬💬💬💬💬💬💬💬

2019-12-18 172 views
The Roundhouse Taproom 喺蘇豪區之上,主打手工啤同埋煙燻肉,難得唔洗OT,要黎Chill一下!餐牌只有英文,店員也是外藉人士,不過餐廳內有食物的圖像,就算唔太識英文都可以好落到Order!水吧位有一列水龍頭,有十數款 Draft Craft Beer 我供選擇,名符其實嘅Taproom!Zesty Feelings Wheat $78Order了10號的 Draft Craft Beer,是來自香港的手工啤,清爽之中能感覺到柑橘和桃的香氣,很好!Combo A $250份量想像中要多很多,Combo A可選兩種肉,兩個Side Dish,配兩款Pickles和洋蔥。我地揀咗牛腩同埋手撕豬肉,雖然係煙燻肉類,好味之餘仲一啲都唔覺得乾!同店員吹水,佢話煙燻肉係用小火慢慢燻烤,仲要喺Smokehouse入面擺一大筒水,先可以做到軟嫩多汁的效果,又長知識喇!Side Dish我地揀咗Mac'n Cheese 同埋薯仔沙律,Mac'n Cheese係牛奶煮通粉再撈大量芝士,超邪惡!沙律內除咗有薯仔,仲有啲蛋同埋洋蔥碎,超Fresh又好味!Big Boy Burger $16

Zesty Feelings Wheat

Zesty Feelings Wheat $78

Combo A $250

Big Boy Burger $165
Size比想像中大!已預先切開,方便食用!
Big Boy Burger

呢個Big Boy塞滿了不同種類煙燻肉,最啱食肉獸!

The Roundhouse另一特色就係No Service Charge!
Zesty Feelings Wheat
2019-12-18 15 views
Definitely need to go for the comboChicken is super juicy and pair well with spicy sauceBeef is very tender and match well with bbq sauceDon’t miss out the mustard mixer tooTap beer is another must tryChoco rainforest is quite heavy in palate
Tap beer is another must try
2019-12-17 18 views
這天放工就跟男友走上蘇豪區覓食! 門口看到這間走工業風的酒吧氣氛好好,還手工啤酒和特色的美式晚餐就進去了!從18款手工啤酒裡我們選了兩款香港本地的啤酒,分別是帶生果味酸酸的Carbon Brews Sour Punch Berliner Weisse和清新甜一點的Carbon Brews 1BU Hazy Pale Ale。超幸運的我們選中了星期三這天來晚餐,因為Combo A套餐在星期二、三是買一送一的!。每一個Combi可以選兩個主菜和兩個side dishes 。我們第一個就選Roasted Chicken & Pulled  Pork。1/2份Roasted Chicken其實也蠻大隻的! 外皮烤的脆脆的,而內裡肉汁豐富,肉質也非常鮮嫩! 而Pulled Pork則是手撕的豬肉,肉質經smoke house烤焗後變得更香!沾上不同的燒烤醬,別有一番風味呢!而另一個Combo我們就選了Beef Brisket & Pulled Pork。牛腩跟我們平常吃的不大相同,肉質肥瘦均勻,但表面則被煙薰的微焦,很有特色!除了兩款肉類,其實還有兩塊炸的酸瓜和幾片釀製酸酸的青瓜,既開胃又解膩
這天放工就跟男友走上蘇豪區覓食!

本地手工啤酒

Combo  A  (Roasted  Chicken  &  Pulled  Pork)

。1/2份Roasted Chicken其實也蠻大隻的!
外皮烤的脆脆的,而內裡肉汁豐富,肉質也非常鮮嫩!
沾上不同的燒烤醬,別有一番風味呢!

Combo  A  (Beef Brisket &  Pulled  Pork)

除了兩款肉類,其實還有兩塊炸的酸瓜和幾片釀製酸酸的青瓜,既開胃又解膩!

三款side dishes包括有Mac’N Cheese、Potato Salad和Coleslaw
。芝士通心粉超多拉絲的芝士,很邪惡又惹味!
薯仔沙律有薯仔混合了瓜類,很有咬口又清新!
而卷心菜沙律則加入了偏酸的沙律醋,很開胃!

Mac’N  Cheese
$210 (Dinner)
本地手工啤酒
Mac’N  Cheese
2019-12-16 13 views
前一排聽朋友講SOHO有一間餐廳嘅手工啤同燒烤好好味所以今晚就特登過嚟試一試間餐廳好易搵一入到去發覺好光猛唔似得其他soho餐廳一片黑暗面自己食啲乜都睇唔到我哋揀咗Bar 枱嚟坐 因為佢張枱好有趣對住10幾個tap 可以好清楚睇晒有啲咩手工啤餐廳侍應非常之好招待仲俾咗幾隻最出名嘅手工俾我哋試 我本身好鍾意飲手工啤但係都發覺有好多種我未飲過嘅有得揀所以非常之興奮試完之後就揀咗一隻朱古力味嘅黑啤同埋我最鍾意飲嘅IPA 一路飲住一路就點菜咁當然最後就點咗佢最出名嘅煙燻豬肋骨同埋煙燻豬肋骨漢堡包真係同期望嘅好接近 喺香港好難食到好好味嘅煙燻燒烤 但係呢間店嘅招牌菜煙燻豬肋骨就真係做到外面香脆裏面軟滑,仲好濃郁嘅煙熏味 佢哋既美式Smoke House(煙熏爐) 以120 度 C 左右的溫度, 放入各種各種煙熏木,利用小火慢慢熏烤多個小時,製造軟嫩多汁的效果。所以都保持到肉的濕潤度,唔係間間餐廳做到<3佢個漢堡包連個包都十分之新鮮配埋煙燻豬肋骨同配菜加埋好惹味嘅醬汁令人十分之開胃 喺蘇豪區一路嘆住手工啤一路食咁開胃嘅菜真係非常之滿足咁當然最後梗係要食返一個甜品咁先係食西菜嘅完美一餐 侍應

咁當然最後就點咗佢最出名嘅煙燻豬肋骨同埋煙燻豬肋骨漢堡包
真係同期望嘅好接近 喺香港好難食到好好味嘅煙燻燒烤
所以都保持到肉的濕潤度,唔係間間餐廳做到<3

咁當然最後梗係要食返一個甜品咁先係食西菜嘅完美一餐 侍應推介之後我哋就揀咗蘋果金寶
呢個十分之值得推介因為睇得出佢嘅甜品係非常之有水準唔係一啲普通西餐廳嘅隨便質素
甜品果肉充足味道濃郁差啲想叫多一個
至於我哋叫咗兩個手工啤  朱古力味黑啤10分新奇有趣
就算女士都好啱飲
IPA就麥味濃郁
但係就要酒量有返咁上下先好點 除此之外
佢其實仲有超過十種以上嘅手工啤所以
下次一定會再嚟試晒佢
Choco Rainforest Imperial Stout
Apple Pie
Port rib 1/2 Rack
Apple Pie
Port rib 1/2 Rack
2019-12-15 17 views
某日放工happy hour同朋友黎左呢間係soho區既the  roundhouse taproom。餐廳係條斜坡上面,差啲就miss左,大家如果要黎,認住呢個掛牌呢。入面就係好典型既酒吧設計,一入到黎就好想食酒嚕。今日我地黎有set combo買一送一既優惠,超級抵!所以我地揀左2個combo a就可以試哂4個餸:其實呢個份量可以直接當係晚餐,仲可以揀2份配菜。整體黎講味道算係比較咸,但係加埋酒食就覺得岩岩好。我地點左個beer plater可以試到多啲啤,如果唔知飲咩好,店員好樂意幫你介紹。雖然係mini size但係1人要飲3杯都幾吃力,我本身因為怕苦比較少飲啤酒,不過店員幫我地揀既大部分都清清地,而且飲得出果香,好滿意佢既介紹呢。

入面就係好典型既酒吧設計,一入到黎就好想食酒嚕。

今日我地黎有set combo買一送一既優惠,超級抵!

所以我地揀左2個combo a就可以試哂4個餸:

BEER PLATER
BEER PLATER
2019-12-15 5 views
今日放工無乜野做,朋友話想飲下野chill下😆於是去左蘇豪個邊見到呢間專飲手工啤,好似唔錯咁😆餐廳裝修得都幾特別,最中意佢擺哂唔同嘅啤酒樽出黎👍🏻🍺Carbon Brews手工啤呢度有成20種手工啤俾你揀,仲會間唔中轉下款難得黎飲手工啤,緊係試下香港嘅手工啤啦😆今次試呢款啲泡唔多,好香果味所以好易入口☺️aftertaste仲有淡淡嘅麥味👍🏻相當唔錯🥢Pork Ribs and potato saladWaiter介紹呢度嘅肉類係用美式smoke house煙熏,用左唔同嘅煙熏木以細火慢慢熏烤👍🏻而且仲會係smokehouse內擺桶水,保證啲肉唔會烤乾食落就真係有淡淡嘅煙熏味☺️肉質嫩滑,未去到好juicy但就完全唔乾👍🏻而且雖然係ribs,但都有好多肉食😌送啤酒真係一流🍻因為餐廳想突出煙熏味,所以無落好多醬去烤但都好細心擺低左3種唔同嘅bbq醬Potato salad加左onion碎、蛋碎😆而且仲少少辣椒粉,增加左味道上嘅層次🥢Big Boy Burger呢度嘅burger比平時個啲特別,入面全部都係肉,無菜😆除左beef patty, 仲有bacon, chopped beef🤤Bee

今日放工無乜野做,朋友話想飲下野chill下😆
於是去左蘇豪個邊
見到呢間專飲手工啤,好似唔錯咁😆
餐廳裝修得都幾特別,最中意佢擺哂唔同嘅啤酒樽出黎👍🏻

🍺Carbon Brews手工啤
呢度有成20種手工啤俾你揀,仲會間唔中轉下款
難得黎飲手工啤,緊係試下香港嘅手工啤啦😆

🥢Pork Ribs and potato salad
而且仲會係smokehouse內擺桶水,保證啲肉唔會烤乾
食落就真係有淡淡嘅煙熏味☺️
肉質嫩滑,未去到好juicy但就完全唔乾👍🏻
而且雖然係ribs,但都有好多肉食😌送啤酒真係一流🍻
因為餐廳想突出煙熏味,所以無落好多醬去烤
但都好細心擺低左3種唔同嘅bbq醬
Potato salad加左onion碎、蛋碎😆
而且仲少少辣椒粉,增加左味道上嘅層次

🥢Big Boy Burger
呢度嘅burger比平時個啲特別,入面全部都係肉,無菜😆
Beef patty唔係好厚,但煎到好香好香😬
而且都好多肉汁👍🏻
不過如果有返少少菜balance返就更好😆
2019-12-13 89 views
今日下午到了中環,在中半山行了一轉,吃了Early Dinner 才回家,這樣便過了沒壓力的一天。食店內兩旁放滿不同的啤酒樽,杯墊,枱好像是鐵桶做的,高坐位,年青的侍應很禮貌的招呼。進到店中,被他的即斟啤酒器吸引,侍應給我們試飲後才下單,!Lord Hobo Angelica Hazy Orange IPA(USA) 輕橙味的手工啤酒,飲下還似有橘皮味,順滑,苦澀味輕,不錯。Combo A手撕豬肉,餐牌寫是慢煮煙燻14小時,問了侍應牛與豬的分別,他們是大約用120度煙燻,牛燻約12小時,豬是14小時;豬肉絲豬味濃,微鹹,一絲絲吃夠腍。牛胸肉兩種肉帶有香濃的煙燻木味,富牛味的肉面上還加了胡椒粒,腍嫩有咬口的肉上多了份微辛,加些青瓜片與洋蔥同吃,味道又不同了。薯仔沙律薯仔腍粉,還加了熟雞蛋粒,沙律醬汁足夠。芝士焗通心粉芝士香濃起絲,通心粉軟綿,又不會太鹹,!炸酸青瓜第一次吃的炸酸青瓜,皮脆瓜酸,一起吃不會膩口。豬肋肉漢堡包第一次吃用煙燻豬肋肉做的漢堡包,加了蕃茄片,芝士片,微辣的洋蔥,吃起來,肉腍香,濕潤,有嚼勁,還帶點辣味。碧根果批果仁夠大粒,還帶朱古力的味道,皮酥,另一半讚好味。

進到店中,被他的即斟啤酒器吸引,侍應給我們試飲後才下單,

輕橙味的手工啤酒,飲下還似有橘皮味,順滑,苦澀味輕,不錯。

Combo A

;豬肉絲豬味濃,微鹹,一絲絲吃夠腍。

牛胸肉

薯仔沙律
薯仔腍粉,還加了熟雞蛋粒,沙律醬汁足夠。

芝士焗通心粉
芝士香濃起絲,通心粉軟綿,又不會太鹹,

炸酸青瓜

第一次吃的炸酸青瓜,皮脆瓜酸,一起吃不會膩口。

豬肋肉漢堡包

碧根果批

果仁夠大粒,還帶朱古力的味道,皮酥,另一半讚好味。

2019-12-08
  • BeefBrisket
  • OakSmokedShortRibBurger
We came here for dinner tonight and surprisingly the food combo can be buy one get one free on every Tuesday and Wednesday We ordered 2 Japanese crafted beer and it tastes so good! We ordered Combo A and Big Boy burger The beef and pork are cooked by American Smoke House which it has some smoky taste and it’s very yummy The big boy burger was so large and my boyfriend loves it so much. We feel satisfied and very full after this meal. It only cost 500 for all these wonderful food and beer we h
We feel satisfied and very full after this meal. It only cost 500 for all these wonderful food and beer we had
2019-12-10
$200 (Dinner)
  • big  boy  burger
假日去SoHo區行下大館Roundhouse Taproom樓底高,幾好坐呀食物方面一個Combo A set已經好吸引當飯食又得,送酒又得我地揀左Beef Brisket, Roasted ChickenPotato Salad, Mac and Cheese烤牛肉和烤雞都有好香既煙薰味肉質柔軟嫩滑,雞皮脆又香有3款醬汁,我最喜歡HOT 少少辣既bbq醬大愛濃濃芝士既通粉,有好多芝士醬汁薯仔沙律有大大粒既薯仔,亦有洋蔥粒和蛋黃,所以好香,唔dry之後仲加左Apple Pie蘋果蓉混合黑糖,吃到黑糖香,多有咬口既核桃粒因為有26款手工啤,唔知點揀好所以就叫左Beer Platter,可以試6款左邊相對麥味重苦d既啤酒,食肉類飲更好味右邊有花香果香,甜d我喜歡
假日去SoHo區行下大館
Roundhouse Taproom樓底高,幾好坐呀
食物方面一個Combo A set已經好吸引
當飯食又得,送酒又得

Potato Salad, Mac and Cheese
烤牛肉和烤雞都有好香既煙薰味
肉質柔軟嫩滑,雞皮脆又香
有3款醬汁,我最喜歡HOT 少少辣既bbq醬
大愛濃濃芝士既通粉,有好多芝士醬汁

之後仲加左Apple Pie
蘋果蓉混合黑糖,吃到黑糖香,多有咬口既核桃粒

因為有26款手工啤,唔知點揀好
所以就叫左Beer Platter,可以試6款

左邊相對麥味重苦d既啤酒,食肉類飲更好味
右邊有花香果香,甜d我喜歡