2019-09-25 49 views
來銅鑼灣買完嘢,肚餓都頂唔順,求其搵咗呢間附近嘅餐廳。點咗份安格斯牛肉漢堡118蚊,分量都算喺大嘅。配有薯條,加埋一個大漢堡仲有兩個sauce。先試咗薯條,炸得熱熱辣辣,金黃色,外面脆脆嘚,裏邊好軟,又唔會太鹹好好食。漢堡肉餅調料我好中意,好香烤得好好食,仲有芝士喺裏邊。漢堡都算喺好食嘅。唔錯,求其揀嘅餐廳都幾好食。
2019-09-24 88 views
再次來到這間以運動為主題的餐廳,環境一如既往的舒適,可以一邊看球賽一邊享用美食。芝士棒拼粟米金塊炸漿略厚,但不會太油膩。安格斯牛肉漢堡份量大,芝士融在牛肉漢堡扒上,看上去非常吸引,吃下去果然美味,多汁有肉味,加上爽脆的生菜和番茄,減低了油膩感。磨菇雞肉寬條麵麵條夠q,是al dente的感覺,掛上濃濃的磨菇忌廉汁,好吃,若然雞肉嫩滑點就更好!最後以美式芝士蛋糕作結,幼滑的芝士蛋糕,讓人回味無窮,完美!

芝士棒拼粟米金塊炸漿略厚,但不會太油膩。

2019-09-24 59 views
之前去過觀塘分店都覺得佢哋嘅裝修好特別,就好似個運動場咁,同埋有好多唔同嘅運動元素今次嚟到銅鑼灣店好得意呀,地下係有條跑道😯😯餐廳環境幾舒適,玻璃窗令到本身比較暗嘅店面,透少少自然光,幾舒服。Lunch menu 有8個選擇,我揀咗香蒜蜆肉意大利麵😋跟餐湯今次餐湯係粟米湯,好多粟米,香甜,多纖維意粉黎到,好香蒜蓉味!賣相都幾靚,幾吸引👍🏼蜆,好巨型而且肥嘟嘟,咬落去都有啲汁架🤤🤤蒜蓉汁同埋蜆肉,同意粉一齊食,味道唔錯,幾香,又彈牙。如果多多幾粒蜆就更加Perfect~食飽飽,嘆埋杯咖啡~咖啡都OK幾香濃一路望住出面嘅景色,休息relax幾分鐘都好呀~叉叉電~
之前去過觀塘分店
都覺得佢哋嘅裝修好特別,
就好似個運動場咁,
同埋有好多唔同嘅運動元素

今次嚟到銅鑼灣店
好得意呀,地下係有條跑道😯😯

Lunch menu 有8個選擇,
我揀咗香蒜蜆肉意大利麵😋
跟餐湯

今次餐湯係粟米湯,
好多粟米,香甜,多纖維

意粉黎到,好香蒜蓉味!
賣相都幾靚,幾吸引👍🏼
蜆,好巨型
而且肥嘟嘟,
咬落去都有啲汁架🤤🤤

食飽飽,嘆埋杯咖啡~
咖啡都OK
幾香濃

一路望住出面嘅景色,休息relax幾分鐘都好呀~叉叉電~

今日同朋友喺銅鑼灣,搵到呢間餐廳。環境寧靜有幾分優雅,而且燈光有啲昏暗,有幾份浪漫嘅氣氛,係同朋友或情侶聚會落腳唔錯既選擇。有個晚餐套餐精選,不過我哋比較喜歡散點,因為自由度大啲。甜薯條 (⭐⭐⭐⭐⭐)首先黎個甜薯條。甜薯條有蛋黃醬同茄汁,薯條厚身粗直,熱辣辣,食落有咬感,而且份量都算多。西冷牛扒 (⭐⭐⭐⭐⭐)重點推介西冷牛扒。點咗五成熟,比想像中熟少少,不過都可以。牛扒幾大塊,唔會太煙韌,有口感,食落都容易咀嚼,大概價錢288蚊,另外附送脆薯。水牛雞翼 (⭐⭐⭐⭐⭐)另外我哋仲點咗一款小食,就係水牛雞翼,係辣嘅,一共六件。外皮超級好味,有少少邪惡,啲汁都好正,另外有沙律點綴下,賣相都唔錯。白汁意粉 (⭐⭐⭐⭐💢)最後點咗個白汁意粉,有煙肉碎作為配料。白汁都幾香濃,鍾意食意粉嘅同行朋友就特別喜愛。最後埋單一個人二百幾蚊,以咁嘅價錢呢講喺銅鑼灣鬧市,食到飽飽,都幾滿足。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ The Stadium 銅鑼灣波斯富街48號軒尼詩大廈2樓推介菜式:甜薯條、水牛雞翼👍🏻地點方便 👍🏻口感唔錯👍🏻份量超大

有個晚餐套餐精選,不過我哋比較喜歡散點,因為自由度大啲。

甜薯條 (⭐⭐⭐⭐⭐)
甜薯條

西冷牛扒 (⭐⭐⭐⭐⭐)
西冷牛扒配薯條

水牛雞翼 (⭐⭐⭐⭐⭐)
水牛雞翼
水牛雞翼附送沙律

白汁意粉 (⭐⭐⭐⭐💢)
白汁意粉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Stadium 銅鑼灣波斯富街48號軒尼詩大廈2樓
推介菜式:甜薯條、水牛雞翼

👍🏻地點方便
👍🏻口感唔錯
👍🏻份量超大
2019-09-20
$250 (Dinner)
甜薯條
西冷牛扒配薯條
水牛雞翼
水牛雞翼附送沙律
2019-09-22 59 views
同朋友講起好耐無食 mac & cheese,醒起銅鑼灣有間美式餐廳 The Stadium,之前食咗lunch覺得唔錯,一於再嚟!餐廳夠大,唔洗坐得咁逼,在窗邊又可以望到電車路,環境幾舒服。主角Mac & Cheese ($98)份量好多,而且芝士味勁重,每一啖都沾滿曬啲汁!面頭仲有啲半融嘅芝士,係雙重享受👍🏻另外松露都好香,簡直係超邪惡嘅組合!超邪惡嘅芝士拉絲😛比一般Mac & Cheese  多咗配菜,有南瓜同番茄~我地仲叫咗 Baby Pork Ribs (Half Rack $178)食完Mac & Cheese都覺得飽飽地,好彩淨係嗌半份,因為切開都有6條多!成份Ribs一啲都唔乾身,外皮微脆,入面嘅肉質仲好嫩👍🏻而且好多肉,唔會得條肋骨,水準之作👏🏻味道方面,我覺得唔需要再點醬都已經好好味~難得準備放工,梗係要chill啲,一人一杯cocktail啦~ ($68/1)朋友飲Tequila Sunrise,而我就比較鍾意我個杯 Mojito啦。第二次嚟都依然好滿意,睇嚟好快有第三次,哈哈!

主角Mac & Cheese ($98)
份量好多,而且芝士味勁重,每一啖都沾滿曬啲汁!
面頭仲有啲半融嘅芝士,係雙重享受👍🏻
另外松露都好香,簡直係超邪惡嘅組合!

超邪惡嘅芝士拉絲😛

比一般Mac & Cheese  多咗配菜,有南瓜同番茄~

成份Ribs一啲都唔乾身,外皮微脆,入面嘅肉質仲好嫩👍🏻
而且好多肉,唔會得條肋骨,水準之作👏🏻
味道方面,我覺得唔需要再點醬都已經好好味~

第二次嚟都依然好滿意,睇嚟好快有第三次,哈哈!
2019-09-22 49 views
今日放工就去了銅鑼灣The Stadium 食飯,揀去這裏食飯因為想順便去打桌球🎱😆其實出面要去租桌球台玩都很貴,但在這裏食完飯之餘還可以打波,覺得好抵。本來想叫晚餐,不過朋友話散叫share多D選擇,美國燒豬肋骨半份,肉質夠入味😋兩個人食半份都夠,可以食下其他嘢。另外叫左沙律配烤焗時令蔬菜,啲蔬菜係熟食嘅,最近感冒唔想食凍野,呢個沙律就夠晒健康,賣相仲好靚添,而且味道都好好,配醋好好食👍小食叫咗甜薯條,鬆脆香口,分量好多,我哋兩個人都差D食唔晒😜

2019-08-12
2019-09-22 44 views
今晚收工想食牛扒便想起The stadium , 因為貪佢收得夜, 點知睇張晚餐牌冇咗牛扒,便唯有叫了 火山岩豬膝試試, 相信都唔會太差掛, 點知絕大失望, 首先見到啲薯條已經皺曬皮咁已經唔開胃, 跟著用佢把鋸扒刀切落隻豬手度啲皮奀到都切唔開, 最後出盡力切開啲肉,中間果D就鞋到實東東, 最後我只係食咗五分一就冇食, 個朋友見我冇乜食嘢就切咗兩嚿三文魚畀我頂下肚,服務方面一般般,很難找到服務員幫忙,個waitress 又成身煙味,收我二佰幾連大排檔水準都冇,我諗去大排檔食好過啦。
2019-09-21
$270 (Last Night Supper)
筆者自從台灣回來,都希望找到一家食物像樣、價錢合理的美式餐廳,這次我找到了!豬肋骨嫩滑,沒有很乾好像吃湯渣的感覺,只需要輕輕拿起骨頭,就會骨肉分離,可想而知它的嫩滑程度絕對合格!不過有個地方小扣分,是豬肋骨兩骨有不少碎骨頭,這個有待改善。漢堡肉汁爆多,肉味濃厚,每一口都有滿足感,加上附上沙律有效降低油膩感,不過麵包的部分在上菜前沒有煎烤,導致麵包是冷,餡料是熱的對比。此餐廳環境舒服,空間充足,加上沒有用餐時間限制,非常適合一班朋友gathering,雖然食物有少許進步空間,但整體仍是有不錯的選擇。

2019-09-21
$180 (Dinner)
2019-09-22 41 views
有時候心情就是想放工靜靜的喝杯啤酒,一掃白天工作的勞累,玩一下飛鏢,打一會桌球,就令我舒緩壓力。我和朋友來到鬧市中的stadium。舒適的環境,充滿趣味的美式裝潢,也是吸引不少上班族的地方。我們點了Hoegarrden Tuesday, 有一大杯原味Hoegarrden加上白酒煮蜆。我喜歡Hoegarrden易入口的甜麥味。白酒煮蜆的酒味蒜味,加上牛油香,真的不得了,蜆肉份量不少,更有些大隻的像是花甲大小。再加上Patriot 愛國者漢堡,內裏饀料極為豐富,牛肉漢堡扒,牛肉汁多,肉味濃郁,配上墨西哥青色的辣椒,小辣惹味,芝士半溶,還有新鮮蕃茄生菜,十分滿足。配菜還有沙律,薯條,又香又脆又熱烘烘。火辣水牛雞翼,共6隻,大隻的雞翼,沾上炸粉炸得脆脆,再浸滿微辣的水牛雞翼醬,充滿特色,令人停不住口,還可沾些藍芝士醬,吃些沙律菜,人生一大享受。

我喜歡Hoegarrden易入口的甜麥味。

配菜還有沙律,薯條,又香又脆又熱烘烘。

2019-09-10
  • 火辣水牛雞翼
  • 愛國者漢堡
  • Hoegarrden  Tuesday
之前有朋友去過其他分店的The Stadium,知道環境食物都很好,所以今次到銅鑼灣店試一試...一入到餐廳已經覺得地方十分倘大,中間有桌球檯及足球機,另外有電視播著不同種類的運動比賽,完全切合此餐廳的主題!食物方面我們點了Caesar Salad, Meat Monster Dinner Set, Apple Crumble及 幾杯飲品包括Fruit Tea, Rosemary Lemonade 及 Cosmopolitan.頭盤先有凱撒沙律,沙律裏邊包括一隻半熟雞蛋,沙律的生菜排列整齊,上邊有煙肉碎及麵包糠,以及份量充足的芝士碎及芝士粉,賣相已經十分吸引,而味道清新爽口!芝士及煙肉的鹹香不會太鹹,反而為雞蛋帶出甜味,吃完後十分開胃!至於晚餐套餐則有半隻燒雞、燒豬扒、德國香腸、煙肉、沙律以及燒蔬菜...只看賣相已經覺得十分吸引,因為食物十分豐富!燒雞尤其好味,因為外邊灑滿了香草,而且燒雞外皮香脆,內裏仍有肉汁,食一啖已令人齒頰留香!至於豬扒則是厚切,雖然未至於十分滑嫩,但亦不鞋口,而且很有肉汁,配上醬汁食,味道更加一流!香腸則幾有驚喜,因為有肉汁之餘,亦不會過鹹反,而有濃濃的肉香味。

甜品做得同樣出色,蘋果撻的分量雖然小,但每一啖都有濃濃的蘋果蓉及香味,香氣撲鼻!配合上邊的雲呢拿雪糕,味道更加天衣無縫,餅底做得鬆脆,不會過甜,此甜品吃完後感覺舒服!

至於飲品則賣相精美,味道可口,我點的fruit tea內有不同種類水果,味道很配合,有一點點像喝蔬果汁的感覺,但不會太甜,濃度十分高,有清新的感覺!若果不到此餐廳吃晚飯,跟同事朋友聚會喝一杯精緻飲料亦會令人覺得舒暢!

總括而言,此餐廳的環境及食物質素很高,是朋友及同事聚會的好地方,下次有機會會再來,值得推介!
2019-09-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$280 (Dinner)
2019-09-17 52 views
在我兒時,每一位也愛看龍珠,適逢銅鑼灣有龍珠展覽,當然要去潮聖。潮聖過衟,一同走到一間走體育風的餐廳-The Stadium。大門口正正放著一張美式snooker枱,立即回想起當年經常留連波樓的日子。走過跑步徑的走廊,四周電視正播放球賽。坐下來立即點杯Hoogaarden生啤消消暑,就連杯墊也要用籃球皮做的,腦海即時想起三井的名句:我想打籃球!truffle fries 黑松露薯條薯條份量不少,新鮮炸起,香脆鬆軟,配上黑松露及芝士粉,更香口惹味,夾啤酒一流。BBQ wings 雞翼雞翼炸得皮脆肉嫩,配上BBQ醬汁,份外惹味,口感更juicyscallop linguine輕煎帶子海膽忌廉汁扁意粉配黑魚子,愛吃扁意粉的友人讚口不絕。扁意粉軟彈煙韌,掛汁度高,每條麵條都能沾上濃郁creamy的海膽忌廉醬汁。

truffle fries 黑松露薯條

BBQ wings 雞翼

scallop linguine
2019-08-14
  • 黑松露薯條
  • 海膽忌廉汁帶子扁麵
2019-09-15 132 views
2019年9月13日 星期五今日難得放假,就約咗女朋友去做婚前檢查,檢查完之後就喺銅鑼灣附近搵嘢食去到呢間餐廳,好有時尚感同運動元素,仲有足球機玩添有午市套餐,選擇都幾多,仲包埋餐湯同飲品是日餐湯係南瓜湯,係好濃郁嘅南瓜味,一d都唔稀,落足料Rosemary Lemonade之後野食黎之前就有飲品,顏色好似有啲詭異,但飲落去又幾特別,唔係普通嘅檸檬水,有多一種清新既味道忌廉汁牛肝菌雲吞好有田園嘅感覺,上面有好多菜,下面原來有好多隻雲吞,切開係好大陣牛肝菌味,配埋忌廉汁一齊食好夾,唔算太膩香草烤鯛魚魚既份量剛剛好,有用香草調味同埋煮得唔老,仲有薯蓉做底,勁飽每人平均百幾蚊,但有一個好悠閒又滿足既午餐👍🏼👍🏼
2019年9月13日 星期五

去到呢間餐廳,好有時尚感同運動元素,仲有足球機玩添

有午市套餐,選擇都幾多,仲包埋餐湯同飲品

是日餐湯
係南瓜湯,係好濃郁嘅南瓜味,一d都唔稀,落足料

Rosemary  Lemonade

Rosemary Lemonade

香草烤鯛魚

每人平均百幾蚊,但有一個好悠閒又滿足既午餐👍🏼👍🏼
2019-09-13
$140 (Lunch)
Rosemary  Lemonade
香草烤鯛魚
跟一班足球隊友,相約睇波和吃飯,這個 Stadium 是不錯的選擇。頭盤,凱撒沙律和蘑菇湯,沙律醬有㸃酸。主菜,三選一,揀了美國肉眼牛扒,薄切的,不錯。甜品,蘋果脆加雲尼拿雪糕,好味。

頭盤,凱撒沙律和蘑菇湯,沙律醬有㸃酸。
主菜,三選一,揀了美國肉眼牛扒,薄切的,不錯。
甜品,蘋果脆加雲尼拿雪糕,好味。
2019-09-14 32 views
最近很久沒有放鬆心情,今天約了朋友去了銅鑼灣一間西餐廳,有不同的球類擺設,亦有桌球、飛鏢等,可以玩,又可以食。有晚餐選擇,但單點吸引點,所以點了個球迷沙律,非常清新及開胃,有橙、無花果、南瓜、粟米及沙律菜,亦有粟子配沙律醬等。虎蝦扁意粉好正,蝦有兩款,有大大隻的蝦肉,很爽口,又有肉醬配意粉,少少辣,很香口惹味。黑毛豬厚切,肉稔,鎖住肉汁,配有薯仔、紅椒及茄子等。很久未試過那麼放鬆,食物好,環境亦好,下次會再來。

有晚餐選擇,但單點吸引點,所以點了個球迷沙律
,非常清新及開胃,
有橙、無花果、南瓜、粟米及沙律菜,亦有粟子配沙律醬等。

虎蝦扁意粉

黑毛豬
厚切,肉稔,鎖住肉汁,配有薯仔、紅椒及茄子等。
很久未試過那麼放鬆,食物好,環境亦好,下次會再來。
2019-09-12 34 views
友人B是日心情似乎鬱鬱寡歡,愁眉不展於是放工後被本人拉了去食飯,啤一啤,舒解一下挑了間比較熱鬧的西餐,進店已聽到笑聲談話聲始起彼落門口擺著足球機和桌球枱等,店內也有大電視播放著足球賽很適合愛睇波人士和一大群人的聚餐二人行被安排坐在窗邊位置,十分寫意特色凱撒沙律 THE STADIUM CAESAR SALAD $98加錢加了雞胸肉,雞胸肉很嫩肉質很柔軟,是質素很驚豔的雞胸肉麵包粒也是很脆,沙律醬的份量也是適中,不錯特色炸物拼盤 THE STADIUM COMBO $158炸物有魷魚圈、魷魚鬚、雞塊、粟米粒波、雞翼和MOZZARELLA條個人最愛MOZZARELLA條,食時拉到絲很過癮雞翼味道偏辣,惹味;粟米粒波是甜甜的,很特別意式香菇手搓粉 PORCINI TROFLE $138手搓粉不是到處也有,頗特別的粉大概是尾指的長度,口感很煙韌黑松露的味道很香,菇量不少而且整碟份量很大,足料SPARKLING $88Charles de Fere Cuvee Jean-Louis Blanc de Blancs Brut友人選的汽泡酒,BRUT的關係不會有甜味味道帶點微酸,入口柔和DAMM L
友人B是日心情似乎鬱鬱寡歡,愁眉不展
於是放工後被本人拉了去食飯,啤一啤,舒解一下

挑了間比較熱鬧的西餐,進店已聽到笑聲談話聲始起彼落
門口擺著足球機和桌球枱等,店內也有大電視播放著足球賽
很適合愛睇波人士和一大群人的聚餐
二人行被安排坐在窗邊位置,十分寫意

加錢加了雞胸肉,雞胸肉很嫩
肉質很柔軟,是質素很驚豔的雞胸肉
麵包粒也是很脆,沙律醬的份量也是適中,不錯

特色炸物拼盤 THE STADIUM COMBO $158
個人最愛MOZZARELLA條,食時拉到絲很過癮
雞翼味道偏辣,惹味;粟米粒波是甜甜的,很特別
特色炸物拼盤 THE STADIUM COMBO

意式香菇手搓粉 PORCINI TROFLE $138
手搓粉不是到處也有,頗特別的
粉大概是尾指的長度,口感很煙韌
黑松露的味道很香,菇量不少
而且整碟份量很大,足料
意式香菇手搓粉 PORCINI TROFLE

SPARKLING $88

友人選的汽泡酒,BRUT的關係不會有甜味
味道帶點微酸,入口柔和
SPARKLING(L),DAMM LEMON(R)
DAMM LEMON $68
炸物的PARTNER是啤酒無疑
這支手工啤味道很清新,果味突出
雖說是檸檬但不會酸,沒有啤酒的苦澀味
酒精濃度低,是很女生口味的啤酒

MOILUNTAIB GOAT $68
本來想點PACIFIC ALE,結果已賣完了,於是轉點這個
比起DAMM LEMON,果味沒有這麼重
反而多了點煙燻味和帶點DRY的口感,
是成熟一點的味道,也是很不錯的選擇
MOILUNTAIB GOAT

總括而言,這裡是一間很適合大班人的聚餐的餐廳
食物份量很大,炸物和手搓粉都是3-4人份量
貪心二人組的我們努力了很久,最後也是食不完
手工啤的選擇很多,味道都不錯,很適合女生們飲
以質素和份量而言,是一間CP值很高的餐廳