2022-06-08
好掛住台灣既味道!鹽酥雞、蛋餅、奶茶🤤全部都好想食阿🤤🤤就比我揾到呢間好近北角地鐵站既台灣小店黎試吓!1️⃣ 肉鬆起司蛋餅本身都好鍾意食肉鬆起司蛋餅!好彩今次冇令我失望!要知道個蛋餅整得唔好,會好膠質,入口就唔會軟綿綿,但呢度仲要係即叫即整好夠新鮮熱辣辣,好有台灣味道呀👍🏻2️⃣ 鹽酥雞應有水準👍🏻啖啖肉架😍炸肉比例正常,外層個粉又唔會淋曬,肉質夠鮮嫩🙂(最怕舊肉成陣雪味,炸出黎好難食)3️⃣滷肉飯好味既,不過唔太特別,只係本人覺得食台灣野點都要有個滷肉飯打打底啫😆4️⃣薑絲滷大腸滷到入曬味阿🤤啲大腸又乾淨,再加個辣椒醬個味真係好出!5️⃣椒鹽甜不辣呢個真嘅必食推介👍🏻👍🏻外脆内軟之餘仲好有口感,平時食甜不辣好快覺得好膩,但呢碟野令人不知不覺食曬佢😋😋6️⃣烏龍奶茶基本正常💟總結:5️⃣1️⃣2️⃣4️⃣3️⃣6️⃣首先,食物我覺得係好食既!再加埋個價錢,成件事既性價比真係好高!食左咁多野都係$2xx!仲要店舖乾乾淨淨整整齊齊!而且老闆好好人會過黎同你傾下計,真係好有台灣人情味呀!❤️
1️⃣ 肉鬆起司蛋餅
2️⃣ 鹽酥雞
3️⃣滷肉飯
4️⃣薑絲滷大腸
滷到入曬味阿🤤啲大腸又乾淨,再加個辣椒醬個味真係好出!
5️⃣椒鹽甜不辣
6️⃣烏龍奶茶