2020-01-12 522 views
本來位於旺角「廣華街」街尾,酒店「仕德福酒店」旁邊的港式茶餐廳「添喜冰室」,在晚市時段還能夠同時提供港式鐵板西餐,對食店而言本來就可以令食品種類多元化,應該屬於一件好事。「添喜冰室」所處的「廣華街」實際環境,遠離了旺角區中心裡面的嘈雜氣氛,行人亦相比較少。就連「添喜冰室」裡面的實際環境,亦因為樓面沒有裝置電視機,當時又沒有太多食客,所以寧靜得可以專心享用食品。「添喜冰室」跟現在很多港式茶餐廳一樣,晚上都有向食客提供鐵板西餐食品,當中還包括了「牛魔王」食客在內,最喜愛的「西冷牛扒」鐵板餐。而且「添喜冰室」晚市裡面售賣的「西冷牛扒」鐵板餐,售價都比坊間很多有賣鐵板西餐的茶餐廳便宜一點。例如我也選擇了享用「西冷牛扒」鐵板餐,「西冷牛扒」鐵板餐的售價不連加一服務費只賣港幣八十元而已。至於「添喜冰室」鐵板套餐裡面的飲品,做法還是跟一般餐廳相差無幾,一般凍飲飲品加三元,其他價錢比較昂貴的凍飲飲品,就需要另加十元。由於我晚上飲不到咖啡、奶茶、可樂汽水、阿華田等等的飲品,所以我最後選擇了,享用「添喜冰室」裡面的「白雪公主」飲品。所謂「白雪公主」飲品,其實即是「雪碧」汽水加上雲呢拿雪糕球。「添喜冰室」裡

「添喜冰室」裡面的「白雪公主」飲品,出乎我意料地居然是罐裝汽水,跟杯裝冰底雲呢拿雪糕分開各自另上,所以我能夠慢慢加入汽水,「白雪公主」也變得比較耐飲,不會太快飲完。

至於「添喜冰室」裡面的「西冷牛扒」鐵板套餐,還包括一碗體積頗為細小的「餐湯」,還有一件被餐廳廚房預先烘烤過的細小麵包多士。

「添喜冰室」「西冷牛扒」鐵板套餐裡面小多士,小多士實際製成品表面稍為被烤焦了一點點,不過對小多士的味道實際的味道影響,其實不算很大而已。其實小多士實際上的口感,都算是很香脆。

至於我選擇了在「添喜冰室」裡面享用鐵板餐的主角,「西冷牛扒」鐵板餐的底層加入意大利麵作為配菜。但是「添喜冰室」把鐵板燒得溫度太過灸熱,結果灸熱的鐵板,把套餐底層的意大利麵都稍為烤焦。
餐湯加蒜茸包

所以我覺得,無論享用「添喜冰室」裡面的鐵板餐,配白飯、意大利麵抑或是薯菜,三者在灸熱的高溫鐵板之下,都未必能夠確保全部不被高溫鐵板所烤焦。

所以我選擇的「添喜冰室」意大利麵,最後部分意大利麵逃不過被高溫鐵板所烤焦的命運,剩下勉強還能夠放入口的意大利麵,意大利麵口感都被鐵板烤到很硬。

至於「添喜冰室」「西冷牛扒」鐵板餐裡面的西冷牛扒,即使有意大利麵作為塾底「保護」,我又已經為「西冷牛扒」選擇了「五成熟」,按道理「西冷牛扒」不會被鐵板烤得太熟。

實際上五成熟的「西冷牛扒」,在「添喜冰室」被燒熱的高溫鐵板上,即使有意大利麵塾底隔熱,結果還是被高溫鐵板過度烤燙,「西冷牛扒」實際製成品入口後的口感變成了「七成熟」。
蒜蓉西冷牛扒鐵板套餐

幸好在「添喜冰室」高溫鐵板所灸燒的「西冷牛」,「西冷牛扒」口感又未至被鐵板燒到太韌太難咀嚼,只是用牙齒撕開「西冷牛扒」的過程,難度會被稍為增加而已。

至於「添喜冰室」「西冷牛扒」鐵板餐裡面配備的醬汁,我選擇了「蒜茸汁」。「添喜冰室」的「蒜茸汁」質地跟一般的「蒜茸」不同,「蒜茸汁」質地口感都偏向比較稀身,「蒜茸汁」裡面的蒜茸味道亦比較淡。

口感質地比較稀的「添喜冰室」「蒜茸汁」,「蒜茸汁」裡面蒜茸香味不算很濃。我反而發現「蒜茸汁」裡面的實際味道,味道感覺有少許甜味跟辣味。

至於「添喜冰室」「西冷牛扒」的其他部分配菜,沙律菜都已經被高溫鐵板所烤至全熟,沙律菜裡面原本的新鮮口感,也被高溫鐵板烤到很熟很乾。

至於「添喜冰室」裡面的罐裝「雪碧」汽水,加雲呢拿雪糕組合而成的雪糕梳打飲品「白雪公主」,由於罐裝「雪碧」汽水可以逐點加入的關係,所以可以汽水檸檬酸甜味可以慢慢跟雲呢拿雪糕甜味融和,變成甜酸兼備。

或者正正就是因為「添喜冰室」安排了,把冰底雲呢拿雪糕跟「雪碧」汽水分開另上,所以令到「添喜冰室」的「白雪公主」性價比,比以前我飲過的同類飲品都高得多。
白雪公主

本來「添喜冰室」「西冷牛扒」鐵板餐,「西冷牛扒」鐵板餐裡面的牛扒份量很大,而且我已經預先選擇了「五成熟」,按道理「添喜冰室」這樣情況下製造出來的鐵板「西冷牛扒」,口感應該很軟嫩。

可惜「添喜冰室」裡面的鐵板,卻被餐廳廚房燒到太熱太紅,結果「西冷牛扒」底層的塾底意大利麵、沙律菜跟蕃茄的實際口感,都被高溫灸熱的鐵板,燒到完全熟透,水份都被鐵板高溫燒乾了。

本來「添喜冰室」為「西冷牛扒」鐵板餐,加入了很多的新鮮沙律蔬菜、粟米、蕃茄,還有口感本來很軟熟的意大利麵,可惜這些新鮮的材料,都已經被鐵板的灸熱高溫稍為破壞。

如果不是「添喜冰室」「西冷牛扒」配備的鐵板溫度太過灸熱的話,按我要求造到「五成熟」的牛扒配蒜茸汁,其實味道頗濃,性價比還可以接受。

現在「添喜冰室」鐵板「西冷牛扒配蒜茸汁意大利麵」,加「白雪公主」飲品的實際性價比,我覺得大概在三星至四星之間。
2019-12-01
Waiting Time
26 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
餐湯加蒜茸包
蒜蓉西冷牛扒鐵板套餐
白雪公主
2019-12-27 70 views
今日同朋友到旺角下午茶,唸住求其食個茶記,點知呢間茶記雖然茶記價錢,卻能食到頂級茶記美食,真的令人吒喜。我們兩個人點了好多食物,有豬排包配沙拉,出名勁正的避風塘雞脾配薯條,一個午餐D是雜排餐蒜蓉汁配飯。三個餐都有野飲,我們配兩杯特飲好喝的,一杯白雪公主,一杯朱古力雪糕咖啡,兩杯都大大杯好正。首先要講下個招牌避風塘雞髀,實在十分邪惡但又好食到爆炸,正宗避風塘口味,炸蒜都勁正,大家一定要試呢個雞髀。第二就係雜排飯配既蒜蓉汁汁,真係用新鮮蒜整的汁,有蒜的辣味,完全係超乎想像一家茶餐廳咁用心做食物,連醬汁都咁認真。第三就係豬排包沙拉,等同一個漢堡包,夠香又夠脆的豬排,食得好滋味。總括而言,呢間茶餐廳服務好,食物超值,大家一定要來試試。
總括而言,呢間茶餐廳服務好,食物超值,大家一定要來試試。
2019-12-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$75 (Tea)
2019-12-24 77 views
今日收工想話食個快餐去睇戲,揀左呢間冰室試下諗住叫得冰室入面啲野可能會傳統啲點知都有啲驚喜入面係新裝修既餐廳手寫菜單👌😳❤️意式雜菜湯(跟餐)以濃郁的番茄湯為基底,配搭洋蔥芹菜及甘筍,酸味適中,以及很開胃❤️鐵板雞扒香草腸配吉利炸蝦飯$7️⃣0️⃣出奇地有驚喜!蛋炒飯有鑊氣之餘竟然喺鐵板上起飯焦感覺就有些似石頭鍋飯雞扒外脆內軟,雞皮脆脆的,但雞肉很軟身配帶蒜蓉醬汁,味道口感都不錯炸蝦都炸得幾脆,唔會太油淋淋🦐中間蝦肉都幾爽口(因為炸蟹沽清的關係,轉左2隻炸蝦🍤)BBQ豬肋排 $7️⃣8️⃣呢塊超大塊!呢個價錢絕對喺佛心價⭐️份量不少,起碼夠兩至三人食用熟度剛好,不會太overcook豬肉輕易離骨,而且好腍好易咬開而且上高淋上蜜糖,十分惹味👍 薯條雖然喺配菜,但都一樣無Hea做相對比快餐店嘅🍟粗身一啲所以更有薯仔🥔的原味道👇🏼凍檸茶$1️⃣8️⃣👇🏼凍奶茶 跟餐P.S. 呢到真係令我非常有驚喜❣️抵食夾大份
今日收工想話食個快餐去睇戲,揀左呢間冰室試下
諗住叫得冰室入面啲野可能會傳統啲
點知都有啲驚喜

入面係新裝修既餐廳

手寫菜單👌😳

❤️意式雜菜湯(跟餐)
以濃郁的番茄湯為基底,配搭洋蔥
芹菜及甘筍,酸味適中,以及很開胃

❤️鐵板雞扒香草腸配吉利炸蝦飯$7️⃣0️⃣
出奇地有驚喜!蛋炒飯有鑊氣之餘
竟然喺鐵板上起飯焦感覺就有些似石頭鍋飯
雞扒外脆內軟,雞皮脆脆的,但雞肉很軟身
配帶蒜蓉醬汁,味道口感都不錯
炸蝦都炸得幾脆,唔會太油淋淋🦐
中間蝦肉都幾爽口
(因為炸蟹沽清的關係,轉左2隻炸蝦🍤)

BBQ豬肋排 $7️⃣8️⃣
呢塊超大塊!呢個價錢絕對喺佛心價⭐️
份量不少,起碼夠兩至三人食用
熟度剛好,不會太overcook
豬肉輕易離骨,而且好腍好易咬開
而且上高淋上蜜糖,十分惹味👍

薯條雖然喺配菜,但都一樣無Hea做
相對比快餐店嘅🍟粗身一啲
所以更有薯仔🥔的原味道

👇🏼凍檸茶$1️⃣8️⃣

👇🏼凍奶茶 跟餐

P.S. 呢到真係令我非常有驚喜❣️抵食夾大份
2019-12-17
$80 (Dinner)
  • BBQ豬肋排
2019-12-21 64 views
今日午餐食左好多野,我諗我地係食左3人份量既野🤣 全部都食哂無浪費~我叫左一個常餐,本身想要通粉但佢無,叫左雪菜肉絲米,米粉份量好多,肉絲都夠食,可能因為我鐘意食雪菜,覺得雪菜就唔太夠,多返雪菜就最好食,食哂見到湯底帶d油,油量未到不可接受既地步。叫野食可以加$12要炸雞粒/薯條,我地兩樣都加左,炸雞粒比我想像中好食,夠味之餘都炸得金黃色岩岩好。薯條調味唔多,主要點茄汁為主,都炸得幾好食。仲食哂$58 Xo醬揚州炒飯,好味~

薯條調味唔多,主要點茄汁為主,都炸得幾好食。

仲食哂$58 Xo醬揚州炒飯,好味~
2019-12-21
《茶記嘅鰻魚係咩質素?》條鰻魚係好好食🤤今次食嘅呢間茶記食物質素絕對係意料之外好食呀👍🏻佢就係煙廠街隔離嘅廣華街咋🔻滑蛋鰻魚飯評分:🌕🌕🌕🌕🌕價錢:$60強烈推薦,我近期都係其他西式同日式餐廳食過貴少少嘅鰻魚飯,估唔到會係呢個60蚊嘅鰻魚飯完勝囉,重點係佢完全唔韌呀👍🏻滑蛋亦夠晒滑,火侯控制得岩岩好😋🔻燒汁肚扒石頭鍋飯評分:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:$72雞扒夠晒香滑,配菜亦好豐富,飯都粒粒分明配上牆汁正呀,唯獨美中不足係我地可能太快食變左冇咩飯焦咁🔻法式香脆蒜蓉包評分:🌕🌕🌕🌕🌗特別要提一提呢個跟石鍋飯餐嘅蒜蓉包,真係好多蒜蓉好香🤤食到lam lam 脷📍添喜冰室 (旺角)旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖
《茶記嘅鰻魚係咩質素?》

評分:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:$72

🔻法式香脆蒜蓉包

評分:🌕🌕🌕🌕🌗

📍添喜冰室 (旺角)
旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖
$75 (Dinner)
燒汁雞扒石頭鍋飯
2019-12-13 246 views
又到聖誕,又到聖誕....但我不是去了吃聖誕大餐,而是去準備聖誕禮物。今日就出去旺角一轉,果然大有收穫。血拼完好自然要去醫肚,就在附近醫肚抖抖。一個人簡簡單單,行到邊食到邊,就見到一間相當搶眼,朝氣勃勃的鮮紅色冰室吸引了。門口貼滿餐牌,都幾多選擇,就它吧!內裏以白色為主調,環境光猛,牆身掛上多幅大菜式相片,挺吸引!地方不大,長方形格局,一邊是闊落的卡座,另一邊是一行長櫈配二至四人枱,最入就是水吧和廚房重地。水吧位仲有個好醒神的紅色招牌。每枱均放有多份餐牌,有晚巿推介、全日套餐、炒飯、炒粉麵、日式風味、歐陸全日早餐、滋味小食、歐陸風情、添喜焗飯、添喜鐵板套餐和冰室特飲等等。店名推介凡惠顧任何食品+$12可有一份薯條、五件咖喱角或一份炸雞粒,雖然好抵,但可惜我不吃炸物。******************其實甚少揀鐵板,因為鐵板多是多肉類,少有魚或海鮮,但這裏卻有鰻魚和帆立貝選擇,實在難以抗拒,就在七款添喜鐵板套餐中選了一客日式照燒鰻魚配雞扒($120),配有餐湯、蒜蓉包和餐飲。先上餐湯和蒜蓉包,有紅白湯選擇,我就選了前者。羅宋湯睇落好似較稀,但味道都算幾濃,而且有肉和不少的蔬菜烹調。酸咪
每枱均放有多份餐牌,有晚巿推介、全日套餐、炒飯、炒粉麵、日式風味、歐陸全日早餐、滋味小食、歐陸風情、添喜焗飯、添喜鐵板套餐和冰室特飲等等。店名推介凡惠顧任何食品+$12可有一份薯條、五件咖喱角或一份炸雞,雖然好抵,但可惜我不吃炸物。
******************
先上餐湯和蒜蓉包
羅宋湯
先上餐湯和蒜蓉包,有紅白湯選擇,我就選了前者。羅宋湯睇落好似較稀,但味道都算幾濃,而且有肉和不少的蔬菜烹調。酸咪咪的味道,越喝越開胃,味道不錯。
蒜蓉包塗上一層厚厚的蒜蓉牛油,烤得金黃香脆,味道香濃,入口又暖笠笠,好吃!
******************
日式照燒鰻魚配雞扒
趁熱淋上黑椒汁,聽到響亮的喳喳聲,簡直先聲奪人,接着就聞到陣陣香氣,不禁垂涎。真的估不到原條鰻魚上枱,仲有一大件香煎雞件和不少蔬菜,份量十足。
日式照燒鰻魚配雞扒
鰻魚沾滿鰻魚醬汁,色澤亮麗。其相當墜手肉厚肥美,肉嫩帶少少柔韌,邊位仲有些焦香,味道香濃,正!
日式照燒鰻魚配雞扒
雞扒肉嫩,連帶煎得金黃香口的雞皮,多份油潤,再配上香濃的黑椒汁,更添美味。唯一美中不足是所配的蔬菜,生菜在鐵板中烤得過時,部份變焦燶,吃感亦不清爽,若然換上西蘭花和粟米相信較理想。
***************************
朱古力雪糕咖啡
套餐奉送熱飲,凍飲+$3,而特飲+$10,見有幾款特飲都好有特色,就選了一杯朱古力雪糕咖啡 (+$10)。朱古力雪糕慢慢溶在咖啡中,變成一杯莫卡奶昔,正合我心意。少甜的咖啡,加上香甜的朱古力,此種配搭的確挺好喝。
平時真的很少吃鐵板,因為怕太多肉魚類,但這店有鰻魚和帆立貝選擇,仲要份量十足,又很美味,令我重拾鐵板的美味,真係添喜有驚喜。
2019-12-10
$130 (Dinner)
羅宋湯
2019-12-11 42 views
今日同朋友係旺角行完街搵嘢食,見到添喜冰室,睇餐牌見到有好多選擇,就吸引左入去~~有一張「晚市推介」既餐牌,好抵食,送餐湯、蒜蓉包同熱飲~~我就揀左個‘鮮茄粟米吞拿魚焗長通粉’,即order即焗~~香濃又creamy,份量夠晒大份~~餐湯係忌廉粟米湯,茶記水準~~蒜蓉包焗得金黃脆卜卜~另外,仲有一張「全日套餐」既餐牌,日日唔同,我朋友揀左‘沙爹金菇肥牛焗意粉’,同樣焗得好靚,沙爹汁撈肥牛多汁juicy!餐飲凍飲加$3~~

蒜蓉包焗得金黃脆卜卜~

餐飲凍飲加$3~~
2019-12-11 26 views
夜晚趕住上堂,事但係附近搵間茶餐廳醫肚,門外有大玻璃可以見到餐廳入面好光猛,好似坐得幾舒服,而且每日都有唔同嘅精選晚餐。晚餐價錢夠平民,$60唔洗吃到個晚餐,有湯有嘢飲,仲要係旺角,而且質素唔錯。鴛鴦扒拼煙肉意粉$68豬扒同雞扒都好大塊,煎到外皮金黃色,豬扒唔似一般茶餐廳醃到霉,保留到肉的鮮味,當然食材都要有質素啦。😋厚切豬扒配薯蓉$70豬扒真係勁厚,但夠入味,而且肉質仲保持到嫩滑。因為無薯蓉所以換咗薯條🍟。😁

鴛鴦扒拼煙肉意粉$68

厚切豬扒配薯蓉$70

2019-12-10 21 views
今晚又係自己一個人搵食,得一個鐘時間吃飯,打算搵間茶餐廳吃,經過見到有間冰室就入咗去。晚餐都幾抵吃,$68吃到扒餐,有湯有嘢飲,都算係咁,而且質素都唔太差,雞扒肥咗少少,懶健康嘅我要去雞皮來吃。本來有張紙墊底吸油係幾好,不過張紙太薄,切兩切就爛咗,差d吃埋張紙碎,建議換張厚身少少。😁
2019-12-09 39 views
筆者到茶餐廳通常都二話不說點了常餐,皆因茶餐廳的中式碟頭飯都是飯量超多又濃味,不合我的口味。這晚來添喜,它的晚市推介倒是有不少西日式選擇,讓我走出常餐的comfort zone🤪🤪餐牌清晰,每桌一份,不需要遠眺牆上的手寫牌。點了兩份晚市推介,均附送餐湯及蒜蓉包,前者溫度夠熱,在寒冬來說尤其重要;後者的牛油搽得毫不吝嗇,吃下去脆卜卜充滿牛油香。鮮茄粟米吞拿魚焗長通粉 (8/10): 長通粉不會過淋,掛汁能力亦不足,茄汁酸酸地挺開胃。日式鰻魚蟹籽炒飯 (7/10): 炒飯偏乾身,口感粒粒分明,鰻魚份量適中,香味鑊氣取勝。最後跟餐飲品就是正常茶餐廳水準,不過不失。總結:餐廳職員態度友善,食物質素亦不俗,比起一般茶餐廳環境亦算企理,路過可一試。

餐牌清晰,每桌一份,不需要遠眺牆上的手寫牌。

最後跟餐飲品就是正常茶餐廳水準,不過不失。

2019-12-09
$75 (Dinner)
2019-12-06 61 views
今日來到廣華街的一間看似普通的茶記,格局非常新穎,而且餐牌上的食物都有很多種類,例如有常餐、飯餐、小食、意粉餐、粉面餐、小菜、湯飯、你想得出的家常小菜,應有盡有......我們晚上打算吃少一點,我們一行兩人進度鋪頭後,店員很有禮貌的安排了卡位給我們,冷氣環境溫度都十分適中,點餐後,不用等太久便來了,我們點了:鰻魚炒飯一般的鰻魚炒飯的口感會有點油膩,但這個炒飯乾濕控制得十分好,食落口不太油膩。小食拼盤包括:洋蔥圈、青口、炸蝦多士、BBQ雞翼黑牛(可樂配朱古力雪糕)利賓納雜果冰

鰻魚炒飯

小食拼盤
包括:洋蔥圈、青口、炸蝦多士、BBQ雞翼

黑牛(可樂配朱古力雪糕)
利賓納雜果冰
2019-12-04 37 views
添喜冰室見到間餐廳個名幾好,叫添喜冰室,茶餐廳但係好光猛好乾淨!坐得好舒服。除咗平時成日叫得多嘅常餐之外,仲有好多唔同菜種選擇,好似日式同西式咁樣鰻魚滑蛋飯賣相好吸口引好多紫菜絲做伴菜,好大條鰻魚😍,蛋煮到剛剛好,好滑溜。炒蛋炒得好滑,鰻魚又夠大條,鰻魚味都夠香,加埋袐制既鰻魚汁,非常好味推介👍🏻👍🏻炒貴刁河粉爽口不會炒到斷開,辣味都好足十分惹味,裏面還有很多配料,整個河粉都好夠鑊氣。波蘿包配紅豆冰由於太肚餓所以叫多個餐食。紅豆都幾甜椰奶味超香濃。都幾大份量好滿足。推介⭐️⭐⭐️⭐⭐
添喜冰室

鰻魚滑蛋飯

炒貴刁

波蘿包配紅豆冰

推介⭐️⭐⭐️⭐⭐
今晚主要陪朋友去睇模型槍。所以搵左間近火車站的茶餐廳去醫五臟廟。浦燒鰻魚。燒鰻魚最要訣的是個燒烤汁。鰻魚的烤汁須要平均掃上魚身。使魚身每一分每一吋盡力吸收烤汁的味道。從而發揮鰻魚的鮮味。還有重點在於魚皮上有些微燒烤。黑黑的更是美味可口。魚肉入口鮮甜混和烤汁。更令口腔內的味蕾更豐盛。更充實的填滿口腹之慾。雞扒更是精心配製。入口並非一般雞肉味。口感更彈牙爽口。肉質鮮嫩。加上精心設計的黑椒汁更令雞扒提升味道的層次。

2019-12-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
1K
2019-12-03 34 views
星期日同朋友去旺角行街,在廣華街見到一間很多人幫襯的茶餐廳,餐廳名字叫「添喜冰室」。每論任何時段都喜歡叫常餐,今次叫咗個五香肉丁米粉拼煎蛋、腸仔、多士,配杯凍齋啡。份量方面合格,味道就好正宗茶餐廳feel,都算不錯。朋友點了番茄湯常餐配雞翼,雞翼即叫即炸,非常熱而且皮脆肉嫩,番茄湯都合格,通粉就比較淋身,整體上都ok。睇到隔離枱叫咗個下午茶餐,避風塘脆皮雞脾薯條,我哋又唔執輸叫番個,避風塘脆皮雞脾炸到香脆可口,辣椒及炸蒜頭滿佈,十份惹味,雞脾肉又夠滑,值得試試。

2019-11-29 27 views
今日屋企無飯開,所以跟同事係旺角吃個快飯。途徑廣華街附近一帶,見到一間新開的,裝修很新淨、燈光光猛的冰室,門口的服務員好熱情地招呼我地入去就坐,於是就入左來吃晚飯啦!一坐低,只覺得座位十分舒適,燈光很充足,跟一般的茶餐廳及冰室裝修不同。打開餐牌,見到餐牌上有各種各樣的美食,但洋溢住一股西式的味道,例如是歐陸全日早餐、鐵板套餐、滋味小食等。好奇一問,原來餐廳老闆之前係經營西式餐廳的,怪不得呢間冰室有西式的風味。我地叫左以下食物:黑松露帶子什菌意大利粉上菜時熱辣辣還冒煙的,即叫即製作!服務員捧過來的時候,好香黑松露味道!有3隻帶子,帶子口感新鮮及彈牙。配菜有什菌。醬汁是忌廉汁,味道剛好,一D都唔”漏”,意大利粉軟硬度適中,食時索曬D忌廉汁,好味道!煙肉碎炒蛋牛角包牛角包口感很鬆化!炒蛋很滑,很香牛油味。本來炒蛋味道淡淡的,配上小鹹的煙肉,整個呢個配搭不錯。份量我個人認為幾大份,可以跟朋友分享!BBQ雞翼(4隻)雞翼非常美味!口感外脆內軟,配上微辣的BBQ醬汁,很香口!喜歡食雞翼的,可以試試order 8隻!而且雞翼size都頗大只,抵食!因為跟餐飲品只需要加$3, 緊係order 要一杯熱

我地叫左以下食物:
黑松露帶子什菌意大利粉

煙肉碎炒蛋牛角包

BBQ雞翼(4隻)

因為跟餐飲品只需要加$3, 緊係order 要一杯熱華田暖一暖!

餐牌非常清晰,都分了不同的類型, 有全日套餐、日式風味、港式風味、下午茶餐、添喜鐵板套餐、焗飯、常餐等。至有特色的,竟然可以係冰室食到All Day Breakfast!下次可以試下!

服務員態度很好,價錢合理,可以再來光顧一番!如果各位想食便宜的西式菜式,呢度值得推介!

2019-11-27
$73 (Dinner)
  • BBQ雞翼