2023-05-23 173 views
甜記餃子相信好多人都已經食過但我係近排先第一次食😗平日晚上去食都真係幾多人食😳🔸湯餃 $46/10隻分別叫咗洋蔥牛肉餃同南瓜忌廉雞肉餃🎃見到好多人都叫呢兩個🤭每一隻餃子都係大大隻的而且好足料🙌🏻洋蔥午肉真係有一塊塊洋蔥🧅而牛肉嘅嘅饀料都係滿滿的但個人覺得煎餃可能會更好食😚南瓜忌廉雞肉餃抱有期待的🤩南瓜真係成隻餃都係但講真唔係太得出南瓜味🥲而湯底揀咗番茄薯仔湯感覺係冇味道的😉默默地飲咗大半碗但有埋番茄同薯仔嘅配料會更好❤️🔸支裝豆漿 $10唔係全糖豆漿,豆味都重嘅💦

🔸湯餃 $46/10隻
分別叫咗洋蔥牛肉餃同南瓜忌廉雞肉餃🎃

🔸支裝豆漿 $10
唔係全糖豆漿,豆味都重嘅💦
試過好多間餃子店,聽過朋友講呢一間係最好食嘅,堪稱餃子界嘅天花板🤣🤣首先,湯水餃有得揀雞湯🐣同埋蕃茄薯仔湯🍅。我就揀咗蕃茄薯仔湯🍅啦。佢個濃稠度啱啱好,唔會好杰撻撻但味道又好濃郁喎!😋😋水餃,咁我就揀咗椰菜雲耳冬菇豬肉餃,食落好有口感,入邊嘅餡料唔會碎晒。相反南瓜忌廉🎃水餃,入邊就係南瓜蓉,呢個食落甜甜地幾得意🫢 煎餃就叫咗粟米芝士雞肉餃🧀&香葉豆角豬肉餃個人覺得粟米芝士配煎餃好好食,煎完之後入邊嘅芝士溶晒🤤🤤 如果食10隻可能會有啲漏🤣小食方面,我覺得青瓜就遜色咗啲,因為個味比較淡和唔入味。環境好闊落 ,想食餃子會再回頭!

椰菜冬菇雲耳豬肉餃
煎餃就叫咗粟米芝士雞肉餃🧀&香葉豆角豬肉餃

粟米芝士雞肉餃
小食方面,我覺得青瓜就遜色咗啲,因為個味比較淡和唔入味。

環境好闊落 ,想食餃子會再回頭!
椰菜冬菇雲耳豬肉餃
粟米芝士雞肉餃
2023-05-08 239 views
太子深水埗交界見到呢間文青裝修以為又係cafe 點知原來係餃子店一個人的晚餐叫左雙拼煎餃韮菜豬肉+ 京蔥羊肉餃各5隻韮菜餃係水準之作羊肉餃‼️super nice! 羊夠騒 而煎出嚟就好香口加埋D 蔥味 好正但係我估如果湯餃就可能太騷仲叫多左個小食麻辣 海蜇青瓜對於我呢個平時食開十小辣嘅人都幾辣不過就真係好入味環境係幾舒服空間感足夠 吾會迫迫夾夾都好亁淨衞生我今晚6:30前到都無乜人 吾洗等堆單找數$98都可以la我會再來的
太子深水埗交界

叫左雙拼煎餃
韮菜豬肉+ 京蔥羊肉餃
各5隻

韮菜餃係水準之作

羊肉餃‼️super nice!
羊夠騒 而煎出嚟就好香口

堆單找數$98
都可以la

我會再來的
2023-05-05 234 views
太子都有幾間食餃子好味又出名嘅餐廳,但見呢間甜記餃子門口成日都好多人等位,終於忍唔住試下,餐牌好多口味選擇,鋪面好大,但唔會枱貼枱,空間感十足,望落&坐落都好舒服🥰格局係比較新穎嘅木系餃子店.▪️南瓜忌廉雞肉湯餃 試咗湯餃,南瓜蓉好清新好甜,同雞肉出奇地夾,食落充滿驚喜👍🏻.▪️ 韭菜豬肉湯餃呢款味道正常,沒有太大驚喜.▪️ 煎粟米芝士雞肉餃煎餃個皮煎到金黃色,皮脆肉質又嫩,食落好香口.▪️ 口水雞米線口水雞啖啖肉,肉質嫩滑配埋麻辣汁好惹味
▪️南瓜忌廉雞肉湯餃
▪️ 韭菜豬肉湯餃
呢款味道正常,沒有太大驚喜
▪️ 煎粟米芝士雞肉餃
煎餃個皮煎到金黃色,皮脆肉質又嫩,食落好香口
▪️ 口水雞米線
口水雞啖啖肉,肉質嫩滑配埋麻辣汁好惹味
2023-05-01 199 views
唔知大家食開邊間餃子🥟🥟🥟🥟但對本人黎講甜記算係我較常食既其中一間😊😊平時用apps叫多,食開外賣今次第一次去左鋪頭食(σ°∀°)σ..:*☆話說我去到真係嚇左一跳原來甜記裝修咁靚嫁🙀💜仲以為佢會係一間老式裝修既小店點知佢竟然係文青cafe風格😂😂😂睇完menu,9秒9即刻決定要食煎餃(´▽`)ノ♪平時外賣會驚餃子會林左,所以唔敢叫而家黎鋪頭到仲唔食返煎餃?😈😈叫左洋蔥薯仔牛肉餃一食落去,竟然會噴汁😲個洋蔥好甜,同牛肉好夾佢係介於脆同林中間既質感,好好食喔😋食完一淡原味,我試左加塊辣菜脯一齊食點知仲更正😍所以剩低既我全部都加左菜脯食🤭🤭🤭🤭
唔知大家食開邊間餃子🥟🥟🥟🥟
但對本人黎講
甜記算係我較常食既其中一間😊😊
平時用apps叫多,食開外賣
今次第一次去左鋪頭食(σ°∀°)σ..:*☆

話說我去到真係嚇左一跳
原來甜記裝修咁靚嫁🙀💜
仲以為佢會係一間老式裝修既小店
點知佢竟然係文青cafe風格😂😂😂

睇完menu,9秒9即刻決定要食煎餃(´▽`)ノ♪
平時外賣會驚餃子會林左,所以唔敢叫
而家黎鋪頭到仲唔食返煎餃?😈😈
叫左洋蔥薯仔牛肉餃
一食落去,竟然會噴汁😲
個洋蔥好甜,同牛肉好夾
佢係介於脆同林中間既質感,好好食喔😋
食完一淡原味,我試左加塊辣菜脯一齊食
點知仲更正😍
所以剩低既我全部都加左菜脯食🤭🤭🤭🤭

第一次食甜記係喺公司叫外賣,覺得好好食!上個月試咗長沙灣店堂食,今次就試下太子店堂食。太子店裝修簡約日系,喺門口睇以為係食甜品。比長沙灣店大,坐得比較舒服。湯餃、煎餃都好食😋 今次係下午茶時間,唔算好肚餓,叫咗8隻煎餃,加樽豆漿。煎餃8隻 $48🥟南瓜忌廉雞肉餃必叫!每次食甜記都會揀呢隻味,南瓜蓉超綿密鮮甜,雞肉餡比較健康,每隻餃子都餡料十足。煎餃皮唔會太厚,內餡有汁唔乾,加埋忌廉令餡料更creamy,好好食!🥟洋蔥薯仔牛肉餃又係餡料飽滿大大隻,洋蔥清甜多汁,牛肉、薯仔都食得到,味道幾夾,幾juicy。甜記嘅辣菜脯好惹味爽口,同煎餃係絕配👍🏻 我食咗兩小碟🤤🥛豆漿 $12正正常常,唔會太甜。

煎餃8隻 $48
🥟南瓜忌廉雞肉餃

🥟洋蔥薯仔牛肉餃

甜記嘅辣菜脯好惹味爽口,同煎餃係絕配👍🏻 我食咗兩小碟🤤

🥛豆漿 $12
正正常常,唔會太甜。

Type of Meal
Tea
  • 洋蔥薯仔牛肉餃
2023-04-09 237 views
好出名嘅餃子店 裝修都好靚好舒服既感覺嚟到大部份既餃子都賣晒 得番好小選擇舖頭有辣菜莆提供用QR code自助落單好方便揀咗蕃茄湯底 麵+5隻餃子🥢香葉肉碎豬肉餃🥟 $46番茄湯略嫌小小清淡 ,泰式餃子口感好特別🥢白菜豬肉餃 煎餃子 $48可以單拼或雙拼 佢嘅餃子屬於大粒 餡塞到脹卜卜 煎得好香脆整體鍾意煎餃多個湯餃👩🏻🌟CP值:🌟🌟🌟🌟👩🏻回頭指數:👩🏻👩🏻👩🏻📸打卡比分:📸📸📸
好出名嘅餃子店 裝修都好靚好舒服既感覺
嚟到大部份既餃子都賣晒 得番好小選擇
舖頭有辣菜莆提供
用QR code自助落單好方便

揀咗蕃茄湯底 麵+5隻餃子
🥢香葉肉碎豬肉餃
🥟 $46

番茄湯略嫌小小清淡 ,泰式餃子口感好特別

🥢白菜豬肉餃 煎餃子 $48
可以單拼或雙拼

佢嘅餃子屬於大粒 餡塞到脹卜卜 煎得好香脆

整體鍾意煎餃多個湯餃👩🏻

🌟CP值:🌟🌟🌟🌟
👩🏻回頭指數:👩🏻👩🏻👩🏻
📸打卡比分:📸📸📸
2023-04-02 256 views
在繁忙都市的一角,甜記餃子猶如閃耀的寶石,令人不能忽視其光芒。甫進入,店內的裝潢已令人耳目一新,恬靜的氛圍油然而生。再拿起餐牌,看到種類繁多,讓人眼花撩亂,每一種都令人食指大動。細思之下,決定湯餃煎餃各試兩隻口味:每粒餃子都充滿驚喜,一咬下去,滋味令人難以忘懷;當中首推南瓜忌廉雞肉餃,在香煎之下,南瓜、忌廉和雞肉的配搭可說是天衣無縫,濃郁而不過火。不得不提的,粒粒餃子都是真材實料,顆顆飽滿。無論是和朋友聚會還是獨自品味美食,甜記餃子都是絕佳選擇。下次路過時,別忘了來這裡感受一下令人回味無窮的美味吧!

2023-04-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
2023-03-25 269 views
甜記餃子 (太子)📍太子砵蘭街450-454號HQ大廈地下C-D號舖係已經二訪嘅餃子店💛行街行到餓食咗碗淨餃,今日揀咗西洋菜豬肉餃同椰菜冬菇木耳餃。淨餃一碗十隻,仲可以揀雞湯或者蕃茄薯仔湯底。之前食過蕃茄薯仔湯都好出色😋餃子餡唔洗講好足料,隻隻都大大隻皮薄餡靚。兩款都食得出好新鮮,菜仲好爽口鮮甜!大家食餃定湯麵都記得要試佢地嘅辣菜脯!好惹味仲有花椒腌製!食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五⭐️為最高分數)
甜記餃子 (太子)
📍太子砵蘭街450-454號HQ大廈地下C-D號舖

係已經二訪嘅餃子店💛

大家食餃定湯麵都記得要試佢地嘅辣菜脯!好惹味仲有花椒腌製!

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五⭐️為最高分數)
2023-03-18 268 views
6點半去到唔洗等就入得, 7點既時候已經見門口排隊拎飛。 入到去有實體menu 之後用QR code 落單,見到隔離枱老人家唔識落單, 店員都會幫佢手落單。餃子飽滿,蕃茄湯底夠味, 餃子唔係好脆 , 皮有d韌但餡料調味足夠。辣菜脯好惹味, 有d 花椒粒去醃製, 香辣麻都齊晒。

辣菜脯好惹味, 有d 花椒粒去醃製, 香辣麻都齊晒。

2023-03-17 172 views
I ate here for the first time, the staff is very impatient and constantly urge us to leave, Which really damage our mood and experience, would not recommend this restaurant to friends, the dumplings are just so so, could have better choice else where in Prince Edward
2023-03-16
2023-03-12 267 views
喺太子經過一間木系嘅小店,一開始以為係食甜品,但原來係食餃子嘅小店。店舖有多款餃子嘅選擇,有湯餃亦有煎餃,同時亦有麵食或者其他小食,今次一次過試咗兩款湯餃 - 分別係椰菜冬菇雲耳豬肉餃、西洋菜豬肉餃,餃子皮超級薄,不過有少許煮得過淋,椰菜冬菇雲耳豬肉餃菇味好香菇味,一定要試,西洋菜豬肉餃菜嘅份量都好多,加埋新鮮嘅豬肉,亦都唔錯。朋友要咗韭菜豬肉煎餃配麵,揀咗蕃茄湯做湯底,蕃茄湯味道唔算太濃,上面加咗幾粒薯仔。

• 椰菜冬菇雲耳豬肉餃
2023-03-11 200 views
中午去食要禁飛排隊,d呀姐是但俾walk in 客入。拎飛其實都冇咩意思,都係睇下d呀姐心情。唔出聲我諗我而家都仲排緊隊。講完呀姐都係是但搵個位安置就算,唔好意思都冇句。我覺得打份工都可以認真少少嘅。

餃子點必去推介之一,未講食物質素,先講pEt friendly 已經好吸引,門口外位置有一張枱可以歡迎狗狗,主人可以我同狗狗一齊進食,而且員工態度已經好好亦都鍾意狗狗,當日天氣熱唔熱,員工主動比水狗狗飲,之後更邀請狗狗進入店舖涼冷氣,以免中暑,所以推薦狗主如果想同狗狗一齊食餃子就去太子店。之後講一下餃子質素,之前食過長沙灣同旺角分店,味道一樣,但我嘅口味鍾意煎餃多個湯餃,因為煎餃子起上嚟好香口, 一定要推介粟米餃子!
2023-02-25
  • 栗米芝士雞肉餃
2023-03-03 213 views
間鋪既名叫做「甜記」,我本身仲以為佢係賣糖水之類🍧但原來佢係賣餃子,而且我發現原來依間鋪既餃子都算幾好味wor😋,真係唔應該只係睇住個名就咁快下定論🥢栗米芝士雞肉餃🥟 ($44).可以揀煎餃定係湯餃,因為想食清淡d,所以我就揀左湯餃.湯底可以揀:蕃茄湯同埋雞湯🍲,今次我就揀左雞湯,佢既味道唔會太濃烈,但係都幾滋味既👌.d餃睇落好吸引👀,餡料入面既雞肉都幾滑🍗栗米亦都幾甜🌽,整體黎講味道算係唔錯👍.唯一有d可惜既係佢入面既芝士味道唔夠突出😔,只係有d微微既芝士香氣🧀.唔止餃子好食,店家亦都提供左d辣菜脯🌶️(圖5),可以配埋餃子食,味道好正架如果你有機會經過依間餐廳,唔好錯過啊!😋
間鋪既名叫做「甜記」,我本身仲以為佢係賣糖水之類🍧

🥢栗米芝士雞肉餃🥟 ($44)
.可以揀煎餃定係湯餃,因為想食清淡d,所以我就揀左湯餃

辣菜脯

如果你有機會經過依間餐廳,唔好錯過啊!😋

2023-03-02
Type of Meal