2020-01-10 214 views
上週末在這餐廳用餐時, 一名女服務員(綠色頭髮)態度服務極差, 對顧客大喝並以串串貢的語氣對顧客說 " 你唔想飲咪唔好飲囉 " 我女兒點了凍朱古力, 但有七成都是冰塊和水, 當晚還肚屙, 我是本著網上食評而來的, 但就我而言, 這間公司無論衛生還是員工態度也非常之不良好, 不建議其他人來光顧, 除非你是被虐狂
TakeAway
2019-12-20 187 views
店員的服務態度非常差,買咗一杯甘薯鮮奶,好貴唔底,冰超級無敵多,一分鐘就飲完,好失望,以後唔會再幫襯,索取應援時店員的態度非常之不配合, 還見到她怒啤著其他的顧客
TakeAway
2019-12-20 94 views
買了薄荷朱古力湯姆冰樂,等了5分鐘還沒有,詢問店員後說還在準備中。詢問另外一位店員他說放在旁邊很久的就是我們的飲品,但店員所說的飲品名稱與我們下單的飲品並不相符,他說他可能說錯了,還以極度惡劣的態度質問我們還要不要飲品,態度極度惡劣!完全不建議幫襯!
2019-11-23 251 views
最近yahoo團購出左一系列大熱餐廳嘅團購優惠🔥 而依間cafe入圍Yahoo! 熱搜餐廳大賞之餘,仲成為熱門搶購點,皆因佢竟然推出半價優惠🤩 $38嘅飲品依家$19就買到!用$28.5就可以食到個原本$57嘅吐司或薄餅🍕 唔怪得一推出已經搶左幾萬張~-蜂蜜蒜泥吐司($28.5) 🍔認為依個係咁多款吐司裏面最好食嘅一款!首先蒜蓉味一出焗爐已經聞到💓 吐司表面烘得脆脆的,而麵包内裏仲係鬆軟。外層除左蒜泥之外仲沾左蜜糖🍯 而吐司中間個層仲夾住左芝士,鹹鹹甜甜咁,超好食👍🏻*士多啤梨乳酪沙冰🍓($20) 依杯要補$1。士多啤梨味唔會話好假,最緊要係乳酪味比想像中更要濃郁,味道偏酸,感覺清新😌-真心推介【TOM N TOMS COFFEE】優惠,堂食外賣都用得,仲可以一次過用四張,用到2020年嘅三月都仲得!

2019-11-21 139 views
女朋友今日有少少唔舒服,陪佢行左陣街,佢話想坐下,見到toms and toms ,諗住叫杯野飲hea 下話說近排番風天氣真系開始凍,Fatbrown 平時一定叫凍野飲,今日突然間好想黎杯暖笠笠的熱朱古力,就順勢叫左呢個三重黑朱古黎試下<三重黑朱古力$42>睇相就好吸引喇飲落原來都好好飲嘅朱古力味非常之濃郁,而且沖得好滑,同系屋企沖完全係兩個個效果就算係朱古力都可以揀揀要唔要cream,加咗佢嘅朱古力係好飲啲嘅

<三重黑朱古力$42>
睇相就好吸引喇

飲落原來都好好飲嘅

2019-09-28 504 views
行過見到呢間韓國咖啡店,忍唔住要消費一下🤪叫左個稍微幾特別既甘薯鮮奶,Sweet Potato Latte,飲落有陣超級香既蕃薯味,平時既蕃薯甜感覺會好滯同埋充滿澱粉質既甜,但呢杯野飲到既蕃薯既清新甜味,飲落有種心廣神怡既感覺🤩同埋佢似係純鮮奶冇咖啡(latte?)飲完一杯都幾飽肚架😂
甘薯鮮奶  Sweet  Potato  Latte
甘薯鮮奶  Sweet  Potato  Latte
2019-09-27 263 views
係鬧市等朋友之際行行吓見到 Times Square 有 cafe 可以 hea 咁就入咗去坐低食個 teaTom N Toms 嘅厚多士有好多款都喺甜食我本身鐘意食又咸又甜嘅嘢所以叫咗呢個芝士蜜糖焗多士試一試事緣因爲喺即叫即整等咗差唔多5-8分鐘終於有得食啦!!!估唔到芝士同蜜糖都幾夾食落 ⋯⋯ 感覺都幾似燒野食時燒麵包上面搽咗一層厚厚嘅蜜糖再加塊芝士烘一烘咁呢個多士都幾大份如果配多一杯韓國人好鐘意飲嘅美式咖啡食完之後到夜晚都唔洗再食飯!
係鬧市等朋友之際
咁就入咗去坐低食個 tea
Tom N Toms 嘅厚多士有好多款都喺甜食
我本身鐘意食又咸又甜嘅嘢
所以叫咗呢個芝士蜜糖焗多士試一試

事緣因爲喺即叫即整
等咗差唔多5-8分鐘
終於有得食啦!!!

估唔到芝士同蜜糖都幾夾
食落 ⋯⋯ 感覺都幾似燒野食時燒麵包
上面搽咗一層厚厚嘅蜜糖
再加塊芝士烘一烘咁

呢個多士都幾大份
如果配多一杯韓國人好鐘意飲嘅美式咖啡
食完之後到夜晚都唔洗再食飯!

2019-09-25 224 views
今日要過黎銅鑼灣聽talk 見有時間就過黎times買杯咖啡坐低等夠鐘😉😉😉平時飲開Pacific coffee或者Starbucks個啲 但今日心血來調想試新野 就黎到呢間toms n toms 啦😝佢係韓國品牌黎既 之前去旅行我都有試過 甜品都係晤錯😂今日只係想坐低靜靜飲杯野 所以叫左鮮奶綠茶呢個係我晤想飲咖啡時既必叫😀呢到做得幾好 綠茶選材幾好 有茶香 但無苦澀昧鮮奶都好味 我平時晤飲奶 我晤識評價 但呢到無飲到我肚痛 就過關了👍👍👍
佢係韓國品牌黎既 之前去旅行我都有試過 甜品都係晤錯😂
今日只係想坐低靜靜飲杯野 所以叫左鮮奶綠茶
呢個係我晤想飲咖啡時既必叫😀
呢到做得幾好 綠茶選材幾好 有茶香 但無苦澀昧

今日諗住去時代行吓,行吓行吓行到上9樓,見到間Cafe叫Tom N Toms Coffee,諗返起嗰陣時澳洲都見過,即刻入返嚟飲番杯咖啡。叫咗杯cappuccino ,同埋屋企人叫左杯latte,咁啱又有三個位坐坐先。唔隔10分鐘都唔使,咁多人都可以10分鐘送到都算唔錯啊。杯咖啡開蓋仲有拉埋卡心形嘅圖案,真係幾好。個咖啡幾有咖啡味,飲得出係優質嘅咖啡豆。除此之外,餐廳環境仲可以俯瞰時代廣場咁多層嘅商舖,都係一個行攰左休息下嘅唔錯選擇。

2019-07-20 372 views
睇Rugby 7, 喺大球場入口面 唔好指意揾到好野食 全部快餐 全部貴餐 喺south stand仲有免費啤酒沖身😛😛😛所以出咗銅鑼灣醫肚仔 喺時代廣場揾到Tom n Toms, 幾年前初初喺沙田嗰邊有第一間(?)嘅時候已經食過 好好食 隔咗幾年 今次食佢嘅ham n cheese toast 配飲品套餐 都係$65 好抵👍🏻👍🏻👍🏻現場位唔多 要睇運氣 因為都見到唔少人應該係行到攰喺度食住tea咁抖下 個多士整得好靚🤩 係2塊方包夾住啲餡 每一粒都切得好平均的cube! 每一粒入面都有餡!唔係話4個角仔得包 睇得出佢係包同餡分開切再放入去 先烘個包 因為芝士有微溶 入口好香好脆 包唔太厚 一啖食晒無問題👍🏻🤤🥳
入口好香好脆 包唔太厚 一啖食晒無問題👍🏻🤤🥳
2019-04-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$65 (Tea)
2019-07-01 348 views
在2019年6月9日星期日📆,當天晚上出席2018/2019香港U13足總盾🏆第一圈,葛士寶朋友🧡🧡🙌☝對晉峰FC💗🖤💙💫的比賽前再次來到這裡。在Tom N Toms Coffee🇰🇷Hong Kong的Facebook Fans Page推出的憑收據登記成為Membership的優惠期已經過了😰,為有等待下一期的登記。當天都是在向著中庭大玻璃位置旁邊的椅子坐下。當天沒有儲蓄韓星的杯套。😥當天order了紫薯沙冰,一杯$27元。而且紫薯是紫芯蕃薯的蕃薯蓉製作,沙冰的味道今次很貼近韓國總部的製作方法。😊😊喝了一口之後,非常綿滑。抹茶紅豆吐司已經post過,不需要介紹。

當天都是在向著中庭大玻璃位置旁邊的椅子坐下。

紫薯沙冰。

當天沒有儲蓄韓星的杯套。😥

抹茶紅豆吐司。

抹茶紅豆吐司已經post過,不需要介紹。
2019-06-09
Waiting Time
27 Minutes (Dine In)
$82 (Dinner)
抹茶紅豆吐司。
  • 抹茶紅豆吐司
  • 紫薯沙冰
2019-05-17 460 views
這是我很喜歡的食店,本來新城市有一間,但之後應該因爲加租,執左後就無再開過,當時因爲甘我都好失望。剛好,我同朋友去時代廣場新開的遊樂場玩時,坐扶手電梯時經過左呢間鋪,真係十分開心呢!夾完一輪公仔,有點肚餓時,便落左來,在這店食少少野。我點左一個久違未食的蒜泥芝士吐司,我以前係沙田就好中意食架啦。今次再食,當然都一樣啦!我好中意吐司上有一片吐司,仲加左少少蜜糖係上面,甜甜地,當食tea就真係好岩洗。難得,黎到呢到都食到。不過這裡的座位好少,仲要係無咩裝修的一間鋪
夾完一輪公仔,有點肚餓時,便落左來,在這店食少少野。
難得,黎到呢到都食到。
不過這裡的座位好少,仲要係無咩裝修的一間鋪
2019-05-07 358 views
同朋友早放工就high tea先shopping甜點一定係女仔心心眼嘅食野我地叫左焦糖忌廉吐司九格吐外脆內軟,正呀!如相所見,超多cream,雖然好邪惡但同乾身嘅吐司好夾我叫左杯士多啤梨smoothie,都幾重士多啤梨味,幾好味唔會好甜之後唔夠喉仲叫左個蘋果金寶吐司又幾驚喜喎,4條麵包咁,個果醬好夠份量,不過有少少甜。
同朋友早放工就high tea先shopping

甜點一定係女仔心心眼嘅食野

我地叫左焦糖忌廉吐司
九格吐外脆內軟,正呀!

如相所見,超多cream,雖然好邪惡但同乾身嘅吐司好夾

之後唔夠喉仲叫左個蘋果金寶吐司

又幾驚喜喎,4條麵包咁,個果醬好夠份量,不過有少少甜。
2019-05-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
2019-03-21 489 views
【Tom N Toms Coffee】在韓國屬於殿堂級的咖啡店,主打咖啡、超厚吐司和薄餅,2016年登陸香港,當時沙田新城市廣埸第一間分店已經結業,轉手成一芳水果茶。今天向朋友請教電腦問題,需要找間有電源及輕食提供的食肆,便來到時代廣場的Tom N Toms Coffee。綠茶忌廉紅豆吐司是新品,吐司預先切成9個方型小粒,厚厚吐司中間夾著一層紅豆茸,碟子中央是大團綠茶忌廉。多士烘得香脆但明顯有點過燶,紅豆茸不會過甜,綠茶忌廉幼滑富奶香,但綠茶味略嫌不夠濃。黑松露醬雜菌薄餅餅底做得非常薄,拿起來有點困難。雜菌與芝士份量不少,餅底塗滿蕃茄醬,酸酸的挺開胃。原味乳酪沙冰打得細滑,冰感不會太重。乳酩味道天然,不會過甜,喝了覺得很清新。
綠茶忌廉紅豆吐司

黑松露雜菌薄餅
原味乳酪沙冰
2019-03-11
$86.5 (Dinner)
原味乳酪沙冰
在2019年2月16日星期六,當天再次來到銅鑼灣Time Sqaure 8/F的Tom N Toms Coffee。😎😎同時遇到不同韓國明星。😍😍😍當天試一下蕃薯Pizza。蕃薯Pizza一份,Tall Size(中型)$55,Large Size(大份)$70。😃😃當天蕃薯份量非常充足,而且中Size來説不過不失,😊😊而且蕃薯味道非常濃郁。當天跟餐的蘋果白桃梳打,跟餐$15。梳打非常夠汽,而且一塊調味的蘋果吸收了白桃梳打,感覺有點像白桃。當天同時是VIXX成員Ravi的生日。

當天試一下蕃薯Pizza。
蕃薯Pizza

蘋果白桃梳打。

當天同時是VIXX成員Ravi的生日。
2019-02-16
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
蕃薯Pizza
蘋果白桃梳打。