2023-08-12 524 views
服務員非常冇禮貌,對待等位客人愛理不理,明知有個大肚婆喺度,都可以完全唔關顧一下,等咗半個鐘完全冇人問我哋幾多位,到我哋忍唔住問佢,佢竟然同我哋講話唔會有位,要再等。明明個餐廳有好多吉枱。但係又唔安排,兩個部長掛住傾偈。女部長返工唔係做嘢係咁喺度傾偈唔知傾啲乜。男部長態度唔好,以為自己係經理當正呢度佢自己睇場。未試過去一間餐廳出面等位有d咁差ge體驗。極度唔推薦大家去食,食物幾好食都係咁話,邊有咁q串ge 服務員架!免費都唔去!

免費都唔去!
2023-07-09 1365 views
冇食兩年依然keep到BB鴿.皮脆肉爆汁蝦多士.正常之作炸咸蛋鯪魚球.本以為佢係咸蛋包住炸.點知係係中間一粒咸蛋咁.佢有鯪魚味.而且加左肉.我就一般沙嗲牛肉菜芯.好食.菜心甜脆嫩冇渣.牛肉滑.沙嗲汁夠味雙蝦炒飯👍🏻👍🏻👍🏻極好味.係隻賴尿蝦乾細隻左.一來香噴噴.飯質軟糯.粒粒分明👍🏻👍🏻👍🏻
冇食兩年
依然keep到
BB鴿.皮脆肉爆汁
蝦多士.正常之作
沙嗲牛肉菜芯.好食.菜心甜脆嫩冇渣.牛肉滑.沙嗲汁夠味
雙蝦乾炒飯
雙蝦乾炒飯
今日休息,同兩個朋友黎九龍塘飲茶。朋友原本想去八月花,我就推介朋友上黎仝堂茶聚。主要係我自己想食乳鴿啦、之前黎多數係女經理接待,誰知佢今日同樣休息,係男經理接待我哋。服務都好好,非常友善。我們問男經理有乜好介紹,佢就介紹我哋食佐乳鴿,燒腩仔,燒賣,乾炒牛河,豬仔包,仲有其他點心。因為趕時間去深圳玩,所以就冇叫太多,食完就走啦。朋友話我冇推介錯,乳鴿好正,牛河夠鑊氣。食物好食,賣相又靚。服務態度又好。
今日休息,同兩個朋友黎九龍塘飲茶。
朋友原本想去八月花,我就推介朋友上黎仝堂茶聚。
主要係我自己想食乳鴿啦、

我們問男經理有乜好介紹,佢就介紹我哋食佐乳鴿,
燒腩仔,燒賣,乾炒牛河,豬仔包,仲有其他點心。

因為趕時間去深圳玩,所以就冇叫太多,食完就走啦。

2023-06-26
$180 (Lunch)
Dining Offer
Voucher
2023-06-26 820 views
今個星期日又再次嚟到又一城呢間典雅嘅餐館同屋企人飲茶,一如以往人頭湧湧,不過由於已訂坐所以不用輪候今次點餐點咗必食嘅乳鴿,蝦餃王等等食物食物保持水準,相當好味亦都keep住有良好服務質素,各服務員都好Nice好好去照顧人客尤其兩位經理同埋大肚個姐姐必定會推介俾親戚朋友
今次點餐點咗必食嘅乳鴿,蝦餃王等等食物
食物保持水準,相當好味

亦都keep住有良好服務質素,各服務員都好Nice
好好去照顧人客
尤其兩位經理同埋大肚個姐姐
必定會推介俾親戚朋友
2023-06-25
$250 (Lunch)
Dining Offer
Voucher
  • 乳鴿
難得和舊友相聚,選承一間食評不錯的中式點心店。點了朋友喜歡的鴨腳扎,但隔離枱食客剛品嘗鴨腳扎後,即向經理表示:鴨腳不新鮮。經理拿回入廚房後,跟廚房說:「我一啲都唔覺得冇問題囉」。有見這情況,我們馬上就跟經理說:我們取消這個鴨腳扎嘅單。經理推搪說,要向櫃檯取消。去到櫃檯,職員又說要和經理說取消,完全不想處理。食過幾個點心後,再叫侍應要了一個排骨飯。女侍應表示:排骨飯要等30分鐘,我們說沒有問題,侍應說:「唔好到時又取消喎。」服務態度有問題,食物質素有些都不錯。黑天鵝荔芋:賣相不錯,外面酥脆,入邊有芋頭粒粒。春卷好食蒸排骨飯-排骨唔太肥、不會有油膩感覺,但不好食。千層啡啡糕-好味😋鮑魚叉燒酥-甜左啲茶粿一般
難得和舊友相聚,選承一間食評不錯的中式點心店。

服務態度有問題,食物質素有些都不錯。

黑天鵝荔芋:賣相不錯,外面酥脆,入邊有芋頭粒粒。

春卷好食

蒸排骨飯-排骨唔太肥、不會有油膩感覺,但不好食。

千層啡啡糕-好味😋

鮑魚叉燒酥-甜左啲
鮑魚叉燒酥

茶粿一般
2023-06-12
$250 (Lunch)
2023-06-05 1061 views
呢度嘅BB鴿 真係唔好錯過肉質幼嫩 又有咬口 色香味俱全每次都係因為想搵返呢種味道 就想返去食多次呢度嘅燒賣 都係非常精緻 見到都想食牛肉球嘅果皮味道 真係好爽 總體 服務態度良好 雖然落咗單 經理都好樂意幫我改
呢度嘅BB鴿 真係唔好錯過
總體 服務態度良好
雖然落咗單 經理都好樂意幫我改
2023-06-05
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$170 (Lunch)
經常到仝堂食晚飯,覺得味道ok,特別乳鴿吾錯。今日比較早,早茶有位,所以試吓早茶。Open rice 寫10:30 開始,來到就11點先開始入座。入座後,我哋十分鐘內就填好點心紙交俾樓面,但查詢後先知道,十一點半先開始落單出點心。上點心的次序也不跟客人落單次序,只係廚房乜點心快就出乜點先。我哋一直坐左40分鐘先有第一籠點心食。炒房炒粉、面及乳鴿又要12點先開始供應,但又要客人限時還枱….再來飲早茶的機會,我諗差唔多是零了😓仝堂的出品一向味道不錯,但這樣的服務安排,真係應該檢討一下。
經常到仝堂食晚飯,覺得味道ok,特別乳鴿吾錯。
再來飲早茶的機會,我諗差唔多是零了😓
2023-05-08 1328 views
這餐館名字好特別, 好文青FEEL, 原來是以一家人圍枱食飯作概念起的名字。餐館賣的是新派粵菜, 坐得舒適, 用餐當天是星期四晚上, 沒有限時用餐。1) 巴馬火腿大良炒鮮奶西式火腿與傳統粵菜大良炒鮮奶制作FUSION菜式, 初時以為是炒蛋白, 食下去才知道是鮮奶, 炒得嫩滑兼大大碟, 可能是火腿的鹹中和了鮮奶原有的羶味, 好食。2) BB鴿因友人喜歡食乳鴿, 點了兩隻BB 鴿, 還提點我要趁熱食。炸得香脆, 肉質肥瘦適中, 鴿肉若太肥會食到一口油, 太瘦則無肉食, 今次的乳鴿可以當鷄脾般食法(有即棄手套提供), 食到停不了手。3) 蝦醬生菜煲生菜本身好新鮮, 脆身唔會苦口, 以瑤柱仔及蝦米作配料, 及蝦醬做汁, 煲仔菜夠火候, 惹味非常。4) 八味脆豆腐一口豆腐大小適中, 落足各種中式香料調味, 外表炸得挺身脆口, 內裡豆腐則白雪雪, 滑嫩嫩的, 是我今餐的最愛。
1) 巴馬火腿大良炒鮮奶

蝦醬生菜煲

4) 八味脆豆腐
八味脆豆腐
2023-05-04
$290 (Dinner)
BB鴿
蝦醬生菜煲
八味脆豆腐
2023-05-04 763 views
今日又再次去到又一城飲茶,梗係仝堂茶聚啦門口姐姐熱情招待,不用等位食物如以往保持水準,好好味特別係炸乳鴿另外蝦餃同腸粉都好食裝修咗之後多咗茉莉花綠茶供選擇員工亦會主動向客人詢問食物意見,外間不常見
今日又再次去到又一城飲茶,梗係仝堂茶聚啦
門口姐姐熱情招待,不用等位

食物如以往保持水準,好好味
特別係炸乳鴿

另外蝦餃同腸粉都好食
裝修咗之後多咗茉莉花綠茶供選擇

員工亦會主動向客人詢問食物意見,外間不常見
  • 乳鴿
前一排黎九龍塘想再黎食乳鴿同個豬豬包,誰知裝修緊。今次打電話問過,原來已經開業啦!所以又過黎幫襯啦。上到黎,哇,好靚啊!有落地玻璃,小朋友見到都好開心。門口經理好記性,來佐一次,就認得bb啦。即刻幫bb泊好架bb車,帶我哋入座。侍應都好主動問我哋飲咩茶?多佐一款茉莉花綠茶。肯定試一試新茶啦,果然好味道阿!侍應都好勁,唔曬我開聲,識得俾壺滾水同兒童餐具!有咁嘅服務真係冇得頂。拾檯都好及時,保持檯面乾淨,可以俾小朋友玩。食物依然咁好味,仲多佐幾款新菜式,試佐一個柚子蜂蜜蝦球。正阿。啖啖蝦肉,超好食。上次買佐現金券,今次用完,仲可以再用多一張,就再買多1000。食物好食,服務又好。抵啦!
肯定試一試新茶啦,果然好味道阿!
拾檯都好及時,保持檯面乾淨,可以俾小朋友玩。
2023-05-02
Lunch
  • 仝堂BB鴿
  • 金雞獨立
  • 奶黃小豬包
  • 八味脆豆腐
2023-04-28 465 views
負責帶位員工沒有禮貌完全沒有理會顧客成個人企咗喺度等帶位,員工只顧自己傾談一個就顧住落單,完全漠視我呢位顧客。之後同佢講想叫下午茶佢就比張點心紙係嗰度tick其實下午茶係要服務員落單嘅,最後個服務員就最終走過來一句冇尾音咁樣問”要啲咩”唔知以為自己去咗茶餐廳
負責帶位員工沒有禮貌
完全沒有理會顧客
2023-04-28
Tea
2023-04-18 720 views
2023復活節假期第4天,到又一城睇早場,散場還未到中午12點,吃過八月花好多次,今次換換口味,到樓上仝堂茶聚。入口的左右兩邊都有座位,左邊比較open (因為不是店舖範圍,在本來的走道間隔一下,成了用餐區),右邊的感覺比較好!沒有提前訂座,店員領我們到左邊中間的細枱,我們不想坐,準備離開去别家吃,店員才說右邊也有1張細枱,但員工在用餐,要等等。我們點了以下的:#茶:沒有普洱茶,只有紅茶和綠茶兩種,點了紅茶,店員說是鐵觀音混合日本培茶,味道挺好的!#豉汁蒸鳳爪:好入味!#鮑魚燒賣:鮑魚有咬勁,好吃!燒賣則一般。#牛油果蝦春卷:牛油果creamy,蝦肉爽脆,好吃!#迷你排骨飯:好吃的,但起菜好慢!#迷你鴨肝潤腸飯:油香滿滿,不錯!食物味道水準之上,但服務強差人意!兩碗飯很久都沒來,吹店員,她的回覆是:飯,冇可能即刻嚟㗎!(即刻!我點單已經40分鐘!)吃完賣單,收錢的男士sell現金券,買1000送200,可以即刻扣,但冇講清楚,現金券唔可以點乳鴿。

我們點了以下的:
#豉汁蒸鳳爪:好入味!
#鮑魚燒賣:鮑魚有咬勁,好吃!燒賣則一般。
#牛油果蝦春卷:牛油果creamy,蝦肉爽脆,好吃!
#迷你排骨飯:好吃的,但起菜好慢!
#迷你鴨肝潤腸飯:油香滿滿,不錯!

食物味道水準之上,但服務強差人意!
兩碗飯很久都沒來,吹店員,
2023-04-10
$170 (Lunch)
2023-03-07 1247 views
今日放假,於中午時分親臨到來排隊等候入座飲茶,呢度環境幾寬敞舒服,服務員的招待都不錯 ,今日用order form畫了最愛的鮮竹牛肉球,該餐廳的點心挺好吃,尤其老種馬拉糕,又香又鬆軟,酥皮叉燒包及牛肉球都香濃好味道,整體上不錯,有空再次光臨。
2023-02-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
今天同老婆又去到又一城,佢話想食番上次間中式懷舊小菜(Tong Tong Town),服務好好超貼心野食又好味門口安排入座經理非常nice,見到老婆有身孕立即攞張椅子出黎門口俾佢坐,即使等待一會都值得今次再order好好味既BB鴿,香脆多汁,令人欲罷不能,必食,另外仲有干炒牛河,牛肉鮮嫩,味道一流!!!
野食又好味

,另外仲有干炒牛河,牛肉鮮嫩,味道一流
!!!
2023-03-03 768 views
對呢間餐廳極之失望!真係成肚火!本身book 咗12:00 6大2小黎呢間餐廳食野, 12點鐘準時到達,本身有個職員話安排緊入座,然後2位小朋友係店外等到不耐煩,要父母抱,結果我地係出邊等到12:41 先入到座。職員亦沒有合理解釋為何要一枱已經預先book 咗枱嘅客人等待41分鐘。如果已預約嘅客人都要等待41分鐘才可入座,一係你就取消booking 服務,全部客人都要排隊等位!幫襯呢間餐廳,記住擁有良好腳骨力! 以後都唔會再幫襯呢間垃圾餐廳
2023-02-26
Waiting Time
41 Minutes (Dine In)
Lunch