2016-10-30
慶祝生日,莫過於齊齊打邊爐慶祝,今次同家姐預早慶祝生日,同埋嗲地媽咪一家人去打邊爐,我地四個都好鍾意食火鍋,搵到依間火鍋店之前無食過,所以黎左依度試下店鋪雖然唔大,個間格裝修既分明同光猛,仲隱若望到維港景,可能我地揀左閒日夜食21:00,所以店內人客唔算好多淨係調味架都有九款配料同三款醬汁,好齊全另外有個小餐牌有生日半價優惠,我地見幾抵,所以叫左份本地花甲公湯底叫左正宗澳門豬骨鍋湯底,湯底味道好濃郁,湯中有胡椒粒、豬骨、紅白蘿蔔、粟米<<流沙汁釀墨魚丸>>賣相靚,粒粒手打好大粒,肉餡釀左咸蛋流沙,食落口感爽口彈牙,好重墨魚味,味道咁搭幾創新<<本地鮮肥牛-小>>牛肉口感爽韌,牛味濃重<<白肺片>>好大片,食落新鮮爽滑,幾好味<<花甲公>>初頭叫以為係平時食個種細花甲,黎到先知咁大隻,一碟六隻,超新鮮,蜆肉爽口鮮甜又無沙,幾好食,生日半價優惠咁叫真係好抵食
店鋪雖然唔大,個間格裝修既分明同光猛,仲隱若望到維港景,可能我地揀左閒日夜食21:00,所以店內人客唔算好多 淨係調味架都有九款配料同三款醬汁,好齊全 另外有個小餐牌有生日半價優惠,我地見幾抵,所以叫左份本地花甲公 湯底叫左正宗澳門豬骨鍋湯底,湯底味道好濃郁,湯中有胡椒粒、豬骨、紅白蘿蔔、粟米 <<流沙汁釀墨魚丸>>
賣相靚,粒粒手打好大粒,肉餡釀左咸蛋流沙,食落口感爽口彈牙,好重墨魚味,味道咁搭幾創新 <<本地鮮肥牛-小>>
牛肉口感爽韌,牛味濃重 <<白肺片>>
好大片,食落新鮮爽滑,幾好味 <<花甲公>>