2019-09-02
難得全家一齊出街食嘢梗係要食好d😍荃灣廣場既「翠華冰廳」中西合璧獨特餐飲文化😛推出自家獨創、充滿Fusion風味的美食😝係本地飲食文化中加入新元素,就連漢堡包都充滿驚喜😍除獨創多款美食外,更履行社會責任🌟與香港蠶豆症兒童基金會合作,成為全港首間餐廳關注蠶豆症和濕疹病患者。餐牌上設有不同標示,列明「蠶豆症人士適用」、 「不含7大致敏源」,我哋可以依著標示搵到合適美食😛「滋味開懷.兒童餐」中濃厚鮮茄通粉配翠脆薯條,更係特別為蠶豆症及濕疹兒童而設👶🏻凡於開張期間惠顧兒童餐,可獲贈「AmoFia 菲菲」醫生專用配方的濕疹舒緩膏 和保濕水試用裝🎁🎈濃厚鮮茄通粉配翠脆薯條 $50 蠶豆症或敏感人士適用👶🏻小兄妹一見到架車已經興奮到不得了😍惜才不含7大致敏原,亦適合蠶豆症人士食用🥰香濃醬汁帶番茄鮮香味, 白菌粒、甘筍粒、西芹粒、香草等炒香後加入新鮮番茄及茄茸煮成汁,淋係通粉上 ,香濃味美🥰仲有薯條、大福餅及低糖益力多,超級豐富😍小兄妹食到舔舔脷😛🎈魚蛋片頭QQ米粉 HK$50 蠶豆症或敏感人士適用🌟QQ米粉呈鬈曲狀,比一般米粉更彈牙、 更爽口,掛湯能力更佳,配上翠華招牌魚湯,以及每天
🎈濃厚鮮茄通粉配翠脆薯條 $50
🎈魚蛋片頭QQ米粉 HK$50
蠶豆症或敏感人士適用🌟QQ米粉呈鬈曲狀,比一般米粉更彈牙、 更爽口,掛湯能力更佳,配上翠華招牌魚湯,以及每天新鮮自家製做既魚蛋及魚片, 魚鮮味十足😛
🎈濃厚鮮茄生滾牛肉通粉拼 火腿炒滑蛋牛油多士 HK$56
蠶豆症人士適用🥰以牛茄、洋蔥、雜菜等熬製而成,鮮紅色調已令人垂涎,加上生滾牛肉和通粉,肉味滲入濃湯中,更添鮮美🥰伴上日本蛋炒製、蛋香十足既火腿炒滑蛋,更添滋味😛
🎈雪雪濃滑絲襪奶茶凍 HK$28
每日限量50支既絲襪奶茶凍🌟底層係香滑奶凍😛加入招牌絲襪奶茶,每口奶茶夾雜著奶茶凍,口感層次非常豐富🥰
🎈宇宙秘制豬軟骨漢堡 HK$42
大大塊豬軟骨以白麵豉、醬油、味噌、清酒等秘製醬汁燜煮足一小時,香濃軟滑兼備,入口即溶😛相當滋味,不得不讚自家製麵包,以日本的麵粉、雞蛋,配合日本秘方每天新鮮製作而成,口感香軟又帶濃濃芝麻香,配上豬軟骨,非常合
拍🥰
🎈淚光麻辣鹹牛深海爆蛋號拼翠脆薯條HK$32
麻辣醬特別以花椒、指天椒等超過20款香料炒製而成🌟辣勁不強麻勁卻十足👍🏻與鹹牛肉及日本蛋一齊炒香,又嫩又滑,配合每日製作潛艇包,引發出微妙化學作用,完全係味蕾大挑戰😝
🎈堅素肉醬流心煎蛋飯 HK$52
以近年最流行 Omnipork 新豬肉代替新鮮豬肉 ,肉醬香濃美味,配上流心煎蛋,拌飯食味道一絕😛
🎈堅素Cheezy牛魔王炒滑蛋漢堡拼翠脆薯條 HK$58
植物漢堡扒 Beyond Meat🌟以豌豆、紅菜頭及椰子油組成,入口帶牛肉香,與日本蛋結合後,肉香蛋香兼備,肉汁豐腴😛
爸爸最推介就係淚光麻辣鹹牛深海爆蛋號拼翠脆薯條😍佢話嗰種麻嘅感覺真係令佢一食愛上😝我自己就最鍾意堅素Cheezy牛魔王炒滑蛋漢堡拼翠脆薯條😍因為我食牛肉就會敏感..皮膚會起好多紅點..所以就算食都唔敢食多過兩啖..更何況係食漢堡呢.. 呢個Beyond Meat簡直就係我嘅福音😛口感味道都同真嘅牛肉冇分別🥰我可以大啖大啖咁食😍小兄妹就梗係最鍾意個兒童餐la😍有益力多仲有大福喎😛
仲要加埋小朋友最鍾意嘅蕃茄通粉點會唔食晒成個套餐呢😝見到小朋友食得開心真係乜都抵返晒😛不過其實$50一個兒童餐有咁多嘢食都真係好抵😍最最最重要係咩呢就係呢間餐廳不須加一服務費🌟🌟🌟喺荃灣搵呢一種質素再加埋呢個價錢真係冇乜邊幾間🥰