2023-02-16 608 views
踩雷的店,大約21:30入座,也說了22:30最後點餐。但收銀大姐22:15來問一次,然後22:20還另一個服務生來問。然後一掃QR碼,傻眼,基本上都售罄,而且還沒有什麼食物可以選擇。自助區更讓人看了沒有食慾。選了C套餐,又貴又難吃。吃完回家馬上拉肚子,隔天早上再拉一次。美人鍋湯頭完全沒有味道。然後那一天是情人節,只能說下一次還是不要隨便嘗試餐廳,我自己是不推薦。或許會有其他人推薦。畢竟每個人的口味都不同。
踩雷的店,大約21:30入座,也說了22:30最後點餐。
自助區更讓人看了沒有食慾。
選了C套餐,又貴又難吃。
吃完回家馬上拉肚子,隔天早上再拉一次。
美人鍋湯頭完全沒有味道。
或許會有其他人推薦。
畢竟每個人的口味都不同。
2023-01-30 585 views
餐廳完全冇提醒客人餐廳無法提供餐牌上寫既食材,今次黎到以往有既海鮮冇哂,甜品無哂,雪糕機仲要壞左,呢啲都要各位入到去坐低先知,然後仲收正價,問侍應點解乜都冇,佢話賣哂囉,好明顯啦,心諗六點幾入黎得兩檯有人都敢講賣哂,大家食完都會覺得比佢屈左筆
2023-01-10 528 views
今日同朋友食飯同 我哋嚟到朗豪坊呢間牛之館度打邊爐 餐廳打破咗我一直對火鍋店嘅印象 裝修好少女風 全部都係粉紅色 加上雲石枱面 好多金屬嘅配置 打卡一流 夜晚嚟到人唔太多 俾咗張好闊落嘅卡位我哋餐廳好多熟食 仲有我至愛嘅麻辣雞翼尖同埋豬腳薑 炆得超冧超入味 飲品都有唔少嘅選擇 最特別係可以自己調配台式飲品 蜜桃烏龍 加上超超超多芝士奶蓋 極度邪惡到咗重頭戲打邊爐啦 牛肉同豬肉都係任食 肥牛脂肪好多 做到入口即溶 肉質紅潤 夠晒新鮮豬腩片 薄切 有爽口嘅效果 一啲都唔油膩當然仲有自取嘅丸類同蔬菜 真係捧住個肚走啊

今日同朋友食飯同 我哋嚟到朗豪坊呢間牛之館度打邊爐

夜晚嚟到人唔太多 俾咗張好闊落嘅卡位我哋

豬腩片 薄切 有爽口嘅效果 一啲都唔油膩

當然仲有自取嘅丸類同蔬菜 真係捧住個肚走啊
2023-01-05 378 views
今日朋友生日同個朋友嚟咗旺角文華商場嘅牛之館慶祝生日。120分鐘火鍋放題有分四級:精選、特選、特優同極上,價錢係$218-428。仲有成八款湯底任君選擇,分別有麻辣、百香里完熟茄、特濃沙嗲、椰子泉水雞、柚子鰹魚、昆布、壽喜燒、養生藥膳。坐低趁未有嘢食梗係去咗攞嘢飲先,咁個雪櫃都有基本平時放題嘅嘢飲,但係呢度比出邊花種就係台式飲品,我依啲最鍾意飲奶蓋,梗係不斷咁無限添飲。出邊個雪櫃有超過60款嘅嘢食可以選擇,咁當然肉類嗰啲仲可以喺個Apps度嗌啦,但係肚餓嗰陣時仲有幾款嘅熟食我要食住先。拎完熟食返去啲肉類已經送到埋嚟,啲肉睇落去都好新鮮唔會黑蚊蚊變晒色,值得一讚嘅係櫻花蝦滑,彈牙不特止仲好香櫻花蝦味。環境方便地方闊落枱面地下都好乾淨,油立立好冼,仲要有粉紅色做主色岩哂女仔黎。
今日朋友生日同個朋友嚟咗旺角文華商場嘅牛之館慶祝生日。

諗住倒數前食餐放題,坐低一掃QR CODE,果5-6款肉入面有2款售罄,真係心入面即刻念左句3字經,跟住再睇,全部野食都係要出去自己拎,都唔緊要,出到去一望,仲要係D行貨黎,海鮮都冇隻,全部丸同菜,比成300仲要加$20,食咁既放題,食完條氣都真係唔順,嬲嬲地沖左出去隔離食麥當勞,即刻冇咁嬲個人。
2022-12-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
2022-12-15 262 views
嘢食種類無想像中多 因為望落好多 但其實好多都係平既餐唔包 連最基本既魚滑類都歸為海鮮類肉類都幾好 建議留肚食肉算了炸物都係得紫薯波波同埋炸鮮奶揀咗鴛鴦鍋 椰子雞同埋沙爹湯底但係湯底一開始就已經好多泡懷疑係咪啲雞或肉無過水就咁dump落湯底不會再try
嘢食種類無想像中多

但係湯底一開始就已經好多泡
懷疑係咪啲雞或肉無過水就咁dump落湯底

不會再try
2022-12-11 243 views
今日同老友食放題火鍋@牛之館,喺地點就腳又便利嘅朗豪坊附近。入座時見環境乾淨衛生,坐位舒適。湯底共有8 款,我哋點咗潤喉滋補嘅椰子泉水雞。套餐有多款高質靚牛,其中至愛SRF和牛肩胛肉眼芯;紋理均勻有小小油花,超柔軟入口即化。另有手切封門柳、澳洲草飼牛頸背、安格斯牛板腱、安格斯牛小排同安格斯一口牛等。全部都好新鮮同有質素。咬落油脂香有肉汁,牛味重好好味😋。海鮮亦有頗多選擇:魚腩美味、花甲鮮甜冇沙、大大隻鮮蝦爽口。自助區除了有調味料,還有熟食、炸物任取。亦有多款丸類同蔬菜、烏冬、出前一丁及日本薯粉等。飲品有汽水、果汁同樽裝花茶。甜品有西米露糖水、雙色雪糕、豆腐花等等。非常之多元化。今晚大滿足😋好飽又好食。

湯底共有8 款,我哋點咗潤喉滋補嘅椰子泉水雞。

海鮮亦有頗多選擇:魚腩美味、花甲鮮甜冇沙、大大隻鮮蝦爽口。

今晚大滿足😋好飽又好食。
2022-12-09
2022-12-09 166 views
Happy Friday 就約咗老友聚餐🥳,佢book左位於旺角#牛之館,好耐冇食過放題,今晚一於食番餐夠先得😊😋。自助區的食物放得整齊乾淨,醬汁款式多,我最喜歡😘麻辣,香而不會過辣。用QR code點餐,冇漏單,上菜速度都好快,店員都好勤快的收碟之類的👍。有8款湯底可選,我地就選了椰子泉水雞滋補下。套餐我哋選了SRF和牛肩胛肉。 其中SRF和牛肩胛肉眼芯最好食,紋理靚雪花平均,牛味重入口即溶,另外仲有澳洲草飼牛頸脊、封門柳、牛小排、牛板腱同安格斯一口牛,各款牛味重又有咬口,放題有咁好質素,認真贊贊。海鮮選擇有新鮮嘅鮮蝦,沒有沙的花甲,很軟淋的鯇魚腩同海鮮拼盤。凍柜有丸類、蔬菜🥬、菇類擺放得井井有條。自助區任取的熟食有手拍青瓜、咖哩魚蛋、雞翼、豬腳薑、炸魚皮、炸小丸子,鴨血都相當唔錯。台茶有白桃烏龍、甜點🍮有軟雪糕、豆腐花、仙草凍😋。各食一件都己經飽到不行了😁,勁滿足的一餐。

各食一件都己經飽到不行了😁,勁滿足的一餐。
2022-12-09
2022-11-25 373 views
慶祝生日飯,一共8個人。好抵食,普遍野食都高質好味,最鐘意個豚肉同椰子雞湯底,仲有熟食區嘅豬腳薑同,魚皮同炸鮮奶都正,啲位都坐得算舒服,已經食過幾次,食物質素都保持到水準,會keep住再嚟。
  • SRF和牛肩胛肉眼芯
2022-11-24 354 views
天氣不似預期之旅館好凍呀媽咪 -From 怕凍的我怕凍就不如去食邊爐放題啦 -From我的友人所以就去左牛の館打邊爐醫醫肚-一入到去就被Barbie 粉所吸引之,”I am a Barbour girl” 在腦內迴旋,心情已經開始受到療癒-加上我嘅夢想vision board-商量後同友人點左輕量版之日式放題,本身期望吾高,因為晚餐放題200幾兩個鐘,理個條件下可以有幾好嘅質素?-點知入到餐廳後有嚇親左寶寶嘅感動,應該有嘅生料熟食樣樣都有,而且質素好高,丸,蝦,why not both ? -熟食有炸物,湯類,咖哩,肉,菜魚,果然係all you can eat 嘅規模-兩三下手勢就同友人一填滿左個鍋,個鎮滿左我地個胃,一個填滿左嘅胃填滿左我地嘅內心,牛五花好平均,吾會過瘦同湯底好夾,真心推薦-吃喝過後得到力量,繼續向夢想進發!——牛之館九龍旺角砵蘭街240-244號MPM文華商場1樓C舖(旺角港鐵站E1出口)———
天氣不似預期之旅館

好凍呀媽咪 -From 怕凍的我
怕凍就不如去食邊爐放題啦 -From我的友人
所以就去左牛の館打邊爐醫醫肚
加上我嘅夢想vision board
吃喝過後得到力量,繼續向夢想進發!
——
牛之館
———
2022-11-20 380 views
是日收工同親去食飯,既然大家都肚餓就不如去放題解決一切煩惱吧,最後我地揀左去試下旺角嘅牛の館打邊爐放題-我地叫左日台火煱放題(120分鐘),任食美國牛五花,真心非常之吾錯-首先係好pink 嘅裝修,超有party room 嘅感覺,之後就係各種吾同嘅生食同熟食區-同親叫左個沙嗲鍋底,貪夠香口,上鍋果陣真心好香好香,一下肥牛嘅時候真係好搭,非常之香濃,非常之好入口,加埋牛花,好滋味|-熟飯都有好多好多,牛腩,炆鴨。。。etc仲有雪糕per head食飽飽Lu 滿足回家去

熟飯都有好多好多,牛腩,炆鴨。。。etc

仲有雪糕per head

食飽飽Lu 滿足回家去
1K
2022-11-18 2218 views
#旺角 @umami_shabushabu🔮去附近買完水晶, 同閨蜜打邊爐, 任飲任食的最啱我哋! 🐄牛の館位於朗豪坊對面的商場, 很多養生湯底選擇!120分鐘特選牛肉無限量供應, 分4級: 精選、特選、特優、極上, 價錢由由$218 ~ $428!我們選中價的, 特優 $338, 星期五至日 +$10! 入座前先選好湯底, 來個椰子泉水雞! 🥩推介: SRF 和牛肩胛肉、牛小排、牛板腱、牛頸脊、一口牛、封門柳、白豚肉、牛五花、豚花、花雕醉雞全部都有 order, 再來西班牙白豚肉、玉米牛肉雲吞、沙嗲金菇牛肉餃、蛤蜊、海蝦等, 以QR Code 落單, 全部無漏單! 牛肉質素還真不錯, 油脂均勻, 肉質嫩滑, 肉味香濃! 豚肉都不要錯過, 全無羶味! 🍄沙嗲金菇牛肉餃, 真係好多金菇, 貨真價實! 餐廳還分有熟食區、炸物、水果、飲品及甜品等區域! 🍦好開心竟然有 Movenpick 雪糕食, 仲可以自己調配飲品, 任加奶蓋、珍珠、芋圓…好味又好玩! btw, 店員表示餐廳由專業Omakase職人主理,秉承「以大眾化價錢提供高質素美食」的理念,務求感動每個味蕾。好有誠意! ...📍牛之館
#旺角 @umami_shabushabu
🔮去附近買完水晶, 同閨蜜打邊爐, 任飲任食的最啱我哋!

🐄牛の館位於朗豪坊對面的商場, 很多養生湯底選擇!

🍄沙嗲金菇牛肉餃, 真係好多金菇, 貨真價實!

餐廳還分有熟食區、炸物、水果、飲品及甜品等區域!

📍牛之館
🚦旺角砵蘭街240-244號文華商場(MPM)1樓C1號舖
#牛の館 #UmamiShabushabu #日台火鍋放題 #120分鐘任飲任食 #SRF和牛 #高CP值之選
#foodies #hkfoodie #igfood #hkfood #greatfood #foodblog #foods #food #foody #foodieHK #美食 #香港美食 #食 #食評 #吃貨 #食好西 #相機食先 #instafood #instagood #ilovefood #yummy #gourmet
2022-11-11 1423 views
秋風起梗係打邊爐啦!今次試下牛之館-日台火鍋放題,地點喺旺角朗豪坊對面嘅文華商場,menu主打養生湯底嘅火鍋🍲,限時120分鐘放題,$338/位;有SRF 和牛肩胛肉、牛小排、牛板腱、封門柳、花雕醉雞、白豚肉、海鮮等!自助區有丸類、蔬菜等;熟食區有炸物、鴨血、水果等,飲品仲可自己沖調台式茶加奶盖或珍珠,幾特別!揀好湯底就掃QR Code 落單,簡單又方便!🥩🍲SRF 和牛肩胛肉 $338/位🥣湯底有8種選擇,我地揀左椰子香水雞鍋,湯頭清香又夠鮮味,大約有半隻雞份量,雞件仲要好嫩滑好驚喜!🥩SRF和牛肩胛肉油脂均勻,色澤亮麗,肉質紥實香口,牛小排薄薄一片牛肉味香濃、軟身易人口!兩樣都好出色! 其他牛肉都相當高質,好好味!🍖西班牙五花片🍖薄薄一片,豬肉味香,好快熟又夠淋!🦐海鮮類🦐我點左蝦同沙白;蝦肉鮮甜好大隻,蜆肉肥美仲冇沙🥟沙嗲金菇牛肉餃沙嗲味香濃,真係有金菇喺裡面;粟米牛肉雲吞就似山竹牛肉咁嘅口感,皮薄餡靚,兩款都好食!🍵甜品仲有我地最鐘意嘅朱古力雪糕, 完美!牛之館地址 📍:旺角砵蘭街240-244號文華商場(MPM)1樓C1號舖

🥩🍲SRF 和牛肩胛肉 $338/位

🍖西班牙五花片🍖薄薄一片,豬肉味香,好快熟又夠淋!

🦐海鮮類🦐我點左蝦同沙白;蝦肉鮮甜好大隻,蜆肉肥美仲冇沙

🍵甜品仲有我地最鐘意嘅朱古力雪糕, 完美!

牛之館
  • 粟米牛肉雲吞
  • 沙嗲金菇牛肉餃
  • 牛板腱
  • 牛小排
  • SRF和牛肩胛肉
竟然有主打夢幻粉紅色的火鍋店!最適合喜歡吃火鍋但又有一顆少女心的女生們過來~ ⚘/ 食物 Food /我們今次吃的是特優火鍋放題湯底可以選兩款試了SRF和牛肩胛肉.ᐟ.ᐟ 還有其他牛肉的部位可以選擇~ 召喚喜歡飽肚食物的大家嘿嘿◡̈°今次放題限時120分鐘所以我們主要都是吃SRF和牛肩胛肉不過外面自助吧可以拿的蔬菜和小食都很不錯最後用一杯Häagen-Dazs雪糕和牛奶布丁畫上完美的句點.ᐟ.ᐟ 很遺憾我們今次沒有吃到日本A5和牛肩胛肉下次有機會一定要試極上套餐呢~ 👀✿/ 環境 Environment / 餐廳與一般火鍋餐廳無異適合大夥兒和朋友一起吃~特別是用上粉紅色裝修顏色非常漂亮夢幻.ᐟ.ᐟ  ☀︎/ 服務 Service /餐廳收加一服務費店員態度誠懇友善服務效率很高 refill配菜加湯收碟速度很快𓁙❧/ 價錢 Price / 這裡的主要是四款不同價位的套餐一個特優套餐售$338/人以牛肉的質素還可以個人建議升級到極上套餐會比較划算 ⍨ ✎/ 其他 Others /餐廳洗手間位於餐廳裡面清潔程度整潔乾淨𓆇喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡
竟然有主打夢幻粉紅色的火鍋店!

最適合喜歡吃火鍋但又有一顆少女心的女生們過來~

/ 食物 Food /

我們今次吃的是特優火鍋放題
湯底可以選兩款
試了SRF和牛肩胛肉.ᐟ.ᐟ
還有其他牛肉的部位可以選擇~
召喚喜歡飽肚食物的大家嘿嘿◡̈°

今次放題限時120分鐘
所以我們主要都是吃SRF和牛肩胛肉
不過外面自助吧可以拿的蔬菜和小食都很不錯

很遺憾我們今次沒有吃到日本A5和牛肩胛肉
下次有機會一定要試極上套餐呢~ 👀

/ 環境 Environment /

餐廳與一般火鍋餐廳無異
適合大夥兒和朋友一起吃~
特別是用上粉紅色裝修

喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖

牛の館
旺角砵蘭街240-244號文華商場(MPM)1樓C1號舖

2022-11-07 308 views
🌟難得放工同班老友一齊食晚飯,所以搵左間坐得舒服,裝修又新既任食火鍋店食,估唔到都幾有驚喜一坐低先揀想食既套餐,有精選、特選、特優、極上4種唔同既選擇,如果想食得豪d可以試下極上套餐,一次過可以食到日本A5和牛肩胛肉同埋SRF和牛肩胛肉🫶🏻✨——————🐽 精選套餐今次我地平平地試個精選餐,牛五花偏肥,岩曬中意油脂感較重既朋友,反而美國豚花就有驚喜,肥瘦均勻,食落口都嫩唔會好鞋配料同豉油方面全部都係係出面自助bar自己拎,蔬菜,丸類,水餃全部應有盡有
🌟

——————