尖沙咀人氣夜景餐廳,位於北京道一號最頂樓,整間餐廳都被閃亮夜景包圍超有氣氛!!主打意大利Pizza,亦有坊間少見Ruotino煎鍋披薩,非常值得一試。🍕可惜當日的服務態度較差,如對服務有要求的話可以要再考慮一下。🤵‍♀️- Hahaha HK$168 🦐🥧超人氣煎鍋披薩!!Ruotino口感煙韌充滿彈性,鋪上柔軟布拉塔芝士及新鮮生紅蝦,鮮味又香口!!- Mortazza HK$148 🥓🥧開心果迷必試!!!!芝士及香腸經典咸香組合。加上辣開心果微微香氣,襯托出肉香。- Vulcan HK$148 🍕經典pizza口味全新演繹!!Pizza批底口感煙韌麵粉香氣怡人,淋上香辣蕃茄醬加上奶香水牛芝士,非常惹味!!- Banana & Nutella Pizza HK$88 🍫🍌🍕有趣甜Pizza!!煙韌批底抹上香甜榛子醬及綿密香蕉片,超香甜岩晒甜品控!!- Montanarine (Pulled BBQ Pork & Artichokes) HK$160 🧆拼盤中有兩款口味。Pulled BBQ Pork 在麵包上加上咸香乳豬絲及香甜燒肉汁非常惹味。Artichokes 則放上海膽鮮味十足!!

Hahaha

- Vulcan HK$148 🍕
Banana & Nutella Pizza

Montanarine-Pulled BBQ Pork
Montanarine-Artichokes

拼盤中有兩款口味。
Artichokes 則放上海膽鮮味十足!!
Unicorn

- Unicorn HK$128 🦄
超可愛獨角獸調酒!!以香甜冧酒作基底,加入草莓、菠蘿、椰奶等清新味道,充滿香甜熱帶氣息!!
Tuna Tartare

- Tuna Tartare HK$118 🐟
Aubergine Parmigiana

- Aubergine Parmigiana HK$98 🍆
Polpette

- Capri HK$88 🍹
WTF

- WTF HK$128 🍹
Don’t Be Too Cheesy

- Don’t Be Too Cheesy HK$128 🍹
Bellini

- Bellini HK$128 🍹
$400 (Dinner)
Hahaha
Banana & Nutella Pizza
Montanarine-Pulled BBQ Pork
Montanarine-Artichokes
Unicorn
Polpette
Burratina
2024-10-06 4152 views
呢間係屬於Aqua Restaurant Group 旗下既一間餐廳, 下層係另一間西餐廳, 出左𨋢去Reception 等店員帶我地行上一條每一級都有走馬字既樓梯, 呢度既位置好闊落, 兩個人有機會坐到近玻璃圍欄既位, 咁就可以望住維港景食pizza 🤩 VULCAN🌋($148)全港唯一火山形既Pizza, 煙韌既餅皮包裹住馬蘇里拉芝士, 火腿, 磨菇, 上菜既時候店員會即時淋上辣蕃茄醬🥫唔好睇佢好似好普通咁, 食落辣辣地都惹味, 重點係唔會膩😋THE DUCKY X 胡同🦆($148)煙韌既餅底舖上馬蘇里拉芝士, 大白菜, 蔥, 帶有脆卜卜鴨皮既胡同片皮鴨肉, 自家製烤鴨醬, 成件事一啲違和感都冇, 鴨肉真係好好食🤤BEETROOT AVOCADO SALAD 🥗 ($88)藜麥, 菠菜苗, 羊奶芝士整成既一個沙律味道清淡健康, 可以幫助油化😎CAPRI 🍃($88)羅勒, 青檸, 薰衣草, 生薑呢個配搭好有驚喜, 超級清新好適合鐘意鐘意香草味既朋友😉TEALLINI 🍑($88)桃子, 氣泡茉莉花茶加埋甜甜地又帶啲清新花香, 好Girly既一杯飲Mocktail😙呢度真係好好坐

VULCAN🌋($148)

THE DUCKY X 胡同🦆($148)

CAPRI 🍃($88)

TEALLINI 🍑($88)

呢度真係好好坐好舒服, 用呢個價錢食到呢個質素既Pizza同個咁靚既景真係抵到喊😍
2024-10-05
Type of Meal
Dinner
2024-08-27 8052 views
好開心約了幾位朋友到尖沙咀午餐。今次選擇了一間新餐廳VESU PIZZA BAR。餐廳位於北京道一號三十樓,升降機沒有三十樓啊,要上二十九樓再步行上一層才能到達。位於尖沙咀的高層,環境確是超級靚。落地大玻璃,整個維港無敵大海景一覽無遺。光是這個環境都值得一試。餐廳主打特式薄餅。餐廳中間有一個大烤爐,薄餅是即叫即焗,非常新鮮,而且會聞到很香的炭爐香味。我們單點了兩款店員推介的薄餅。VULCAN賣相十分吸引,像一個火山。旁邊有一杯醬汁,向薄餅的頂部倒醬汁就會形成火山爆發,熔岩流下的效果,很特別!醬汁微辣,配上薄餅很開胃。THE DUCKY薄餅上鋪上北京烤鴨,加上甜甜的海鮮醬,有食北京填鴨的感覺。Paccheri with spicy oxtail ragu醬油完全滲入濶麵裡面,上面鋪滿蔥和蒜頭,味道非常香口和有層次。Grilled Australian rib-eye雖然只是牛扒加上少少粗鹽,但牛扒肉味濃郁。價錢偏貴,套餐再加$188,好味但性價比一般。甜品Pannacotta白朱古力加入雲呢拿和雜莓,不算太甜。雜莓酸味正正和白朱古力中和,令感覺不太膩,一個不錯的甜品。Tiramisu 味
好開心約了幾位朋友到尖沙咀午餐。

VULCAN

THE DUCKY
薄餅上鋪上北京烤鴨,加上甜甜的海鮮醬,有食北京填鴨的感覺。

Grilled Australian rib-eye
雖然只是牛扒加上少少粗鹽,但牛扒肉味濃郁。
價錢偏貴,套餐再加$188,好味但性價比一般。

甜品

Pannacotta

Tiramisu
味道不錯,芝士味香濃,但沒有什麼特別。

在這個又靚又舒適的環境下嘆這個午餐,每人大約$200,我覺得很不錯,值得推介俾大家!
  • The  ducky
// 𝙐𝙣𝙙𝙚𝙧𝙧𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 𝙎𝙥𝙤𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙋𝙖𝙣𝙤𝙧𝙖𝙢𝙞𝙘 𝙑𝙞𝙚𝙬𝙨 𝙤𝙛 𝙃𝙤𝙣𝙜 𝙆𝙤𝙣𝙜’𝙨 𝙑𝙞𝙘𝙩𝙤𝙧𝙞𝙖 𝙃𝙖𝙧𝙗𝙤𝙪𝙧 - 𝙑𝙚𝙨𝙪 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 𝘽𝙖𝙧 🍕 //-𝐀𝐪𝐮𝐚 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩 is putting a fun, funky, and retro-inspired twist on traditional Italian culture and cuisine with 𝐕𝐞𝐬𝐮 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐁𝐚𝐫, which sets its location atop Tsim Sha Tsui’s iconic One Peking. Taking its name from Mount Vesuvius, the famed volcano overlooking Naples and the birthplace of pizza, Vesu Pizza Bar invites diners to “BITE SIP SHARE” with an array of starters, desserts, and creati
𝐀𝐪𝐮𝐚 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩 is putting a fun, funky, and retro-inspired twist on traditional Italian culture and cuisine with 𝐕𝐞𝐬𝐮 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐁𝐚𝐫, which sets its location atop Tsim Sha Tsui’s iconic One Peking. Taking its name from Mount Vesuvius, the famed volcano overlooking Naples and the birthplace of pizza, Vesu Pizza Bar invites diners to “BITE SIP SHARE” with an array of starters, desserts, and creative beverages to pair with its signature Neapolitan pizzas.
Blending tradition with innovation, Vesu Pizza Bar specializes in 9” Neapolitan pizzas prepared at its open-kitchen countertop and inside its blazing-hot handmade Neapolis pizza oven. In addition to traditional classics including Margherita and parma ham, the pizza menu features an innovative “Vesu World series” that blends traditional Neapolitan pizza dough with local ingredients to create new and unique culinary experiences. Highlights include 𝐈’𝐥𝐥 𝐁𝐞 𝐁𝐨𝐤 (HK$138), a heavenly creation featuring luscious bok choi cream, mozzarella, minced crispy pork, a dash of vinegar, and ginger, creating a burst of savory and vibrant notes.
The authentic menu allows diners to sample a greater variety of reinvented Italian favorites, including small bites such as 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 (HK$88), 𝐏𝐨𝐥𝐩𝐞𝐭𝐭𝐞 (HK$68), 𝐌𝐨𝐧𝐭𝐚𝐧𝐚𝐫𝐢𝐧𝐞 (traditional Neapolitan fried pizza dough with toppings such as mozzarella, artichokes, and sea urchin, from HK$48), and the creamy goodness of 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐚 (HK$88). Topping off the gastronomic journey on a sweet note, with a selection of desserts comprising 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮, 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐚𝐧𝐝 𝐍𝐮𝐭𝐞𝐥𝐥𝐚, and 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐒𝐨𝐫𝐛𝐞𝐭.
ʙs-ᴛᴀᴅ-ʀᴘ-ᴡᴛs-sᴄɴ
今次同朋友嚟到北京道一號30樓嘅Vesu Pizza Bar🍕餐廳將傳統與創新融合,主打9”嘅拿坡里手工pizza😲首先會喺開放式廚房搓揉薄餅麵團,再放入拿坡里窯烤爐中度焗,如果坐得近就可以欣賞到師傅既手藝👐🏼 餐廳內有唔少霓虹燈,配上昏暗既環境💡好啱朋友飲杯野輕鬆一吓🍹最鍾意佢落地大玻璃嘅設計,可以邊食邊欣賞維港夜景🥰؄🪐 Tuna Tartar藍鰭吞拿魚|牛油果|地中海醬藍鰭吞拿魚新鮮爽口,牛油果柔滑而清爽🥑配埋地中海醬,係一個非常開胃既前菜👍🏼§🪐 Artichokes雅枝竹|海膽因為有海膽所以order咗佢😆但其實唔知佢係咩嚟,賣相都唔錯,好似一個麵團咁,軟淋淋🤣好可愛!面層有鮮甜海膽同雅枝竹,我第一次食雅枝竹🫢成個配搭看似平平無奇,但食落去別有一番口感😋§🪐 Amalfi番茄醬|翠玉瓜|馬蘇里拉芝士|章魚|大蝦|龍蝦汁|青檸蛋黃醬本身想叫The Ducky,由於佢每日限量,所以我地遲咗,已經賣晒🫣希望下次可以試到啦!咁我哋就揀咗Amalfi,章魚同大蝦既份量都幾多🦐pizza邊焗到香脆可口😋濃郁嘅番茄醬同青檸蛋黃醬非常夾🍅口感豐富!§🪐 Tartufo馬蘇里拉芝士|香菇|蔥|

最鍾意佢落地大玻璃嘅設計,可以邊食邊欣賞維港夜景🥰
🪐 Tuna Tartar
藍鰭吞拿魚|牛油果|地中海醬

藍鰭吞拿魚新鮮爽口,牛油果柔滑而清爽🥑
Tuna Tartar
配埋地中海醬,係一個非常開胃既前菜👍🏼
🪐 Artichokes
雅枝竹|海膽

Artichokes
🪐 Amalfi

章魚同大蝦既份量都幾多🦐pizza邊焗到香脆可口😋
Amalfi
濃郁嘅番茄醬同青檸蛋黃醬非常夾🍅口感豐富!
🪐 Tartufo
馬蘇里拉芝士|香菇|蔥|黑松露

依個pizza係用平底鍋去制作😲佢個形狀就好似一個麵包咁,內裡係無任何配料,只有面層嘅黑松露同埋芝士🧀
Tartufo
黑松露味重,配上芝士,簡單嘅配搭已經好好食🤤
Tartufo
唔知係咪擺耐咗,所以令到佢有少少硬,所以真係要襯熱食🤪
🪐 WISTERIA
Dragonfruit infused vodka|Lychee|Vanilla & Hibiscus
🪐 POPCORN
Whiskey|Salted stout|Maltose & Popcorn

兩杯Cocktail都各有特色,粉紅色嘅WISTERIA非常搶眼🤩
WISTERIA
以火龍果vodka作為base,再配上荔枝、香草及洛神花,味道酸甜清新🍹另一杯以Whiskey、鹹味黑啤、麥芽糖及爆谷組合而成嘅POPCORN,
POPCORN
味道飲落真係好似食緊爆谷一樣,好新奇嘅感覺👍🏼
؄
又有海景,又有氣氛,同朋友嚟輕鬆一下就最啱喇🍸
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2024-06-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Tuna Tartar
Artichokes
WISTERIA
POPCORN
尖沙咀 │ ✨主打正宗拿坡里Pizza的海景酒吧🪐✽ Capri $88✽ Unicorn $128✽ Fritto Misto 炸魷魚 $118✽ Polpo 蒜蓉章魚 $88✽ THE DUCKY x 胡同$148簡單評論一下~ 環境超級好🥺看到超大的維港海景,食物方面pizza 絕對是很好吃的!!北京填鴨pizza🍕 真的驚艷到我✨✨煙韌的餅底鋪滿了芝士,加上脆皮鴨肉,中西合璧的創意搭配,意外地好吃很回味🤤🤤但pizza 以外的小食表現還好、蒜蓉章魚感覺調味不足、炸魷魚沒有特別🤔🤔可以不叫點了Unicorn🦄 顏色粉粉嫩嫩的,一看就是騙女生飲的🤣 不過味道不錯,冧酒加上草莓、菠蘿和椰奶,充滿熱帶風情服務還不錯,沒有網上說的那麼差🤔 而且訂位也很容易,不用等很久。食物味道: 7/10性價比: 7/10打卡指數: 8.5/10價格:約$200-300pp💟可預約💟有趣的是餐廳會wts邀請我上來再試食小食😲😲⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ 📌INFOVesu Pizza Bar 地址:尖沙咀北京道1號北京道一號30樓營業時間:11:30-00:00 (星期五六至01:00
尖沙咀 │ ✨主打正宗拿坡里Pizza的海景酒吧🪐

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
📌INFO
Vesu Pizza Bar
地址:尖沙咀北京道1號北京道一號30樓
營業時間:11:30-00:00 (星期五六至01:00)
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
THE  DUCKY
想要特色fusion菜加無敵海景,仲要性價比夠高⁉️歡迎嚟試位於尖沙咀高層嘅Vesu Pizza Bar,一次過滿足哂3個願望💖餐廳主打窯烤拿坡里Pizza,有傳統亦有好多創意口味,除左食之外你仲可以觀賞佢嘅製作過程💫 。同時,佢地亦有好多特色cocktail,食飽飽飲杯酒好寫意😌-🔥必食Items 🌋VULCAN窯烤pizza幾乎係每枱必點之一,火山造型夠哂吸眼👀,焦香外殼配上熔岩般嘅微辣蕃茄醬,一上枱已經感受到即叫即焗嘅新鮮熱辣🔥,仲有好香嘅炭烤味!Pizza批底厚,口感煙韌,食落超級惹味😍小提示店員係會幫手倒醬汁,大家如果想影相就要把握時間,因為個pizza好快就會淋😝🍰➕🍕PIZZAMISU係由pizza作為餅底再加上Tiramisu😮食落竟然冇咩違和感,咖啡味同煙靭嘅薄餅意外地夾!一切開Tiramisu就好似瀑布咁爆漿湧出嚟,擋也擋不住🙂‍↕️個人覺得呢款甜品偏甜膩,不過勝在佢夠特別,同朋友share一人一塊就啱啱好💗-Menu▫️ Tuna Tartare $118 ★★★★★藍鰭吞拿魚、牛油果、地中海醬▫️ Fritto Misto $118 ★★★★☆魷魚、大蝦、檸檬蒜泥蛋黃醬

🔥必食Items

Menu

▫️ Tuna Tartare $118 ★★★★★
藍鰭吞拿魚、牛油果、地中海醬

▫️ Fritto Misto $118 ★★★★☆
魷魚、大蝦、檸檬蒜泥蛋黃醬

▫️ VULCAN $148 ★★★★★
辣蕃茄醬、馬蘇里拉芝士、火腿、蘑菇

▫️ IL GRANCHIO $198 ★★★★★
馬蘇里拉芝士、蟹肉、花雕酒、蔥

▫️ PIZZAMISÚ $88 ★★★★☆

▫️ TEALLINI (non-alcoholic) $88 ★★★★☆
桃、有氣茉莉花茶
2024-10-31 496 views
同兩位好朋友嚟到尖沙咀呢一間性價比超高嘅手工pizza 餐廳慶生🥰🎂…. 餐廳位於北京道一號30樓(搭𨋢到29樓…再行一層樓梯上)…呢個高度可以飽覽維港景致😍😍….但佢啲睇到維港景嘅window seat 就只得兩人位🥲🥲…今次無緣欣賞…🥰🥰唯有下次再嚟試吓😚🐾 Tuna Tartare喺牛油果醬嘅上面滿佈藍鯨吞拿魚刺身😋😋😋 …. 加埋啲酸酸哋嘅地中海醬…口感清爽😚😚好開胃…🐾 Fritto Misto炸魷魚🦑&炸大蝦🍤….配埋檸檬蛋黃醬😆😆好滋味🤪🤪🐾 Kailan and Italian Sausage PizzaFusion 手工pizza!!🤩 好少見用芥蘭作為pizza嘅餡料…出嚟嘅效果都非常唔錯….連我呢個平時唔鍾意食芥蘭嘅人都覺得OK😚😚…..微辣嘅肉末令個pizza 嘅層次更加豐富😋😋🐾 Paccheri with Spicy Oxtail Ragu大管麵軟硬度啱啱好…. 牛尾肉醬非常濃郁…但我哋就略嫌佢有少少鹹🫣🫣…如果調味輕手少少就非常好啦🤪🤪

🐾 Tuna Tartare

🐾 Fritto Misto
炸魷魚🦑&炸大蝦🍤….配埋檸檬蛋黃醬😆😆好滋味🤪🤪

2024-10-20 980 views
第一次去呢間飲野,朋友已一早預約同入左去,我同其他去到門口既時候接待個個問我地預約個位係 電話或姓名 咁我咪答佢叫咩名 佢係部機搵緊 但係咁叫我等等等等 表現很不耐煩,講真 你問咩我答咩 感覺並不禮貌。座位舒適但如果想坐近啲窗邊就要預約位時講定,食物款主要係薄餅,選擇不多,食物很快已經上台,pizza 味道不錯,而且份量夠同埋夠熱 ,但快既速度似已經預先整好哂翻熱。飲品名字很特別但份量略少嫌不足。外面的風景幾靚如果兩三個飲野有意景。

飲品名字很特別但份量略少嫌不足。

外面的風景幾靚如果兩三個飲野有意景。
  • AUGUSTO
2024-10-11 1615 views
之前嚟過一次,但係Walk in唔到,因為已經full Booking!今次就再過嚟試多次,好彩今次可以有位,上到嚟真係俾佢個景色吸引住。超級無敵大海景,望晒香港維多利亞,坐喺度由日落至黃昏到夜景🎑完全飽攬晒,真係好正!而且呢度嘅食物包括Pizza🍕小食🍿沙律🥗雞尾酒都🍸超級出色,而且價錢唔貴👍我就最鍾意呢度嘅薄餅,烤到嗰餅邊係燶邊,勁香😍而且係好軟熟👅沙律都好好味,上面係紅菜頭下面係牛油果❤️‍🔥💚而且賣相超靚🩷真係好鐘意呢度!
之前嚟過一次,
但係Walk in唔到,
因為已經full Booking!
今次就再過嚟試多次,
好彩今次可以有位,
上到嚟真係俾佢個景色吸引住。
超級無敵大海景,望晒香港維多利亞,
坐喺度由日落至黃昏到夜景🎑
完全飽攬晒,真係好正!
而且呢度嘅食物
包括Pizza🍕小食🍿沙律🥗雞尾酒都🍸
超級出色,而且價錢唔貴👍
我就最鍾意呢度嘅薄餅,
烤到嗰餅邊係燶邊,勁香😍而且係好軟熟👅
沙律都好好味,
上面係紅菜頭下面係牛油果❤️‍🔥💚
而且賣相超靚🩷
真係好鐘意呢度!
2024-09-16 3369 views
一直想試呢度嘅手工 pizza,所以有時間即刻約好姊妹過嚟食!首先上到去要經過一條會令你頭暈嘅樓梯 🤣未叫野食已經心急想試呢度嘅 cocktail!叫咗杯 Don’t be too Cheesy,鍾意佢有芒果香味又有 citrus 夠 fresh,另外加咗片 parmigiano cheese 令成個味道更加有層次同突出!Tuna Tartare 😋 藍鰭吞拿魚配牛油果真係最佳組合!Aubergine Parmigiana 😋 傳統嘅義式焗茄子,酸酸嘅蕃茄醬配上三種芝士,風味十足!Amalfi Pizza 😋 揀咗個海鮮 pizza,一嚟到已經散發住濃濃嘅炭燒香味,mozzarella 配龍蝦汁,每一啖都香脆可口,即叫即焗嘅正宗拿坡里 pizza 果然好食!職員好友善,主動了解完我地嘅喜好之後特別調製咗杯 cocktail,好好飲 😍😍 所以如果唔知飲邊款都唔怕,專業嘅 bartender 可以根據你嘅口味調配你專屬嘅 cocktail~~成餐飯都好滿意,尤其可以飽覽成個維港景色,一邊同朋友暢談,一邊享用美食,好有 feel~~

首先上到去要經過一條會令你頭暈嘅樓梯 🤣
Tuna Tartare
Amalfi Pizza
$500 (Dinner)
2024-09-15 2662 views
🍕The Ducky片皮鴨Pizza幾特別 開頭諗會唔會唔夾嫁醬+片皮鴨+pizza都唔錯 👍🏻 鴨肉冇乾 👍🏻應該係後加 pizza皮唔會焗太硬幾有新鮮感 個人好中意❤️🦐🦑Fritto Misto炸大蝦+炸魷魚 炸得香脆 魷魚🦑仲煙韌緊 不過話係大蝦既蝦就細左啲同少配蛋黃醬唔漏 如果大份啲啲就好啲依家兩個人係岩岩好🍹WisteriaDrangonfruit infused vodka, lychee, vanilla & hibiscus粉紅色好靚靚咁 少少酸味 感覺清新🦄Unicorn Rum, strawberry, pineapple, lime, coconut, & soymilk cream好多人點呢杯 可能因為杯特別🤣打卡一流🍰TitamisuOpenRice 訂座remark左慶祝生日🎁Order甜品時候餐廳自己幫手寫左碟❤️Tiramisu唔算太甜 飽緊食都唔覺好膩
🍕The Ducky

Tiramisu唔算太甜 飽緊食都唔覺好膩
2024-08-28
Celebration
Birthday
Happy Friday和朋友來到這間新開的餐廳慶祝生日,因為這間餐廳的Booking都比較full,需要提早預訂座位。我們一去到就被餐廳的落地玻璃及全海景吸引,由於餐廳的層數比較高,可以從高處欣賞到寬闊的維港夜景,十分美麗。餐廳的燈光比較暗,方便客人欣賞窗外的景色,而且場內播放着有節奏感的音樂,很有氣氛,適合和朋友或三五知己過來chill下。先介紹飲品,飲品的種類很多,有各款紅酒、白酒或其他酒類飲品,亦有不同的Cocktail給顧客選擇,還有無酒精的Mocktail給不飲酒的朋友。我們order了一杯白酒,及兩杯無酒精Mocktail,賣相十分美觀,很適合打卡,而且味道也不錯。食物方面,我們order了兩個前菜及兩個pizza,前菜方面有水牛芝士配蕃茄及三文魚牛油果他他,兩款前菜的味道也不錯,但份量比較少,如果可以大碟少少會比較好。話明係Pizza Bar,我們當然要叫Pizza,一個是Parma Ham Pizza,另一個是海鮮pizza,餐廳內有明火焗爐,那些Pizza都是即做即烤,很新鮮而且很有風味。這家的Pizza是薄的餅底,餅底比較軟身,配搭不同的配料,味道相當好。兩款pi

GROTTA AZZURRA
AUGUSTO

TUNA TARTARE  ,  BURRATINA

PARMA  HAM
AMALFI

話明係Pizza Bar,我們當然要叫Pizza,一個是Parma Ham Pizza,另一個是海鮮pizza,餐廳內有明火焗爐,那些Pizza都是即做即烤,很新鮮而且很有風味。這家的Pizza是薄的餅底,餅底比較軟身,配搭不同的配料,味道相當好。兩款pizza都很足料,Pizza配Parma Ham很出色,還有芝士、火箭菜及蕃茄作配襯,味道很夾。而海鮮pizza亦很足料,有魷魚、蝦、芝士,及其他配料,味道不錯。
TIRAMISU  ,  PANNACOTTA

由於今次我們是來慶祝生日,我們叫了兩個甜品,分別是Pannacotta及Tiramisu,朋友一早已經聯絡餐廳為我們的甜品寫生日祝福語,還為我們點蠟燭,很貼心。

這間餐廳的重點一定是他的環境,這個全海景的落地玻璃真的很適合和姊妹們一起來打卡,可以影到很多靚相,能夠在這個美麗的環境用餐真的很值得。

三個女仔大概$900左右埋單,價錢還算合理。這餐廳的環境和食物都很出色,值得推薦給大家和朋友來享受chill time🍸🍹
2024-07-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$330 (Dinner)
Celebration
  • PANNACOTTA
  • TIRAMISU
  • PANNACOTTA
2024-08-27 3958 views
最近留意到依間新開嘅Pizza餐廳,就準備星期日一行12人去試下同幫我個女慶祝生日!打去Book咗6-7:30,侍應生亦有講用膳時間為90分鐘!咁我話同個女慶祝生日可唔可以早少少到?好似5:45, 相信星期日這個時間應該唔係太忙!侍應生爽快地答應!誰知今日在WhatsApp度發個Menu俾我嘅時候我再問佢一次係咪可以早啲到?點知佢就話無論如何只有90分鐘,如果我早嚟就要早走。非常冇禮貌!估唔到係一個大集團旗下嘅餐廳!
2024-08-18 3274 views
話說最近喺社交平台成日都見到呢間餐廳然後好奇心驅使我都約咗朋友嚟試一試餐廳嘅Menu都比較簡單一邊係Pizza一邊就係其他前菜同埋甜品價錢都唔係貴pizza都只係百幾蚊一個主打自己秘製dough 其中有一個Pizza選擇幾特別係同佢餐廳集團旗下嘅胡同片皮鴨肉同埋烤鴨醬本身以為會好奇怪,結果都幾match 面頭會鋪咗勁多蔥 加埋啲勁脆嘅鴨皮同埋好香嘅鴨肉都真係幾好食前菜方面,揀咗Tuna Tartare 同埋Frito Misto炸物方面香得來又唔會好油 tune正常發揮但係加埋呢個無敵大海景真係100分呀人均大約二百幾蚊 啲員工服務態度都好好比較驚訝嘅係正常呢啲高級餐廳啲同事都係唔識中文 但係呢度居然大部份同事都係講中文對於我呢啲英文唔叻嘅人真係非常之友好
話說最近喺社交平台成日都見到呢間餐廳
然後好奇心驅使我都約咗朋友嚟試一試

餐廳嘅Menu都比較簡單
一邊係Pizza一邊就係其他前菜同埋甜品
價錢都唔係貴pizza都只係百幾蚊一個
主打自己秘製dough
其中有一個Pizza選擇幾特別
係同佢餐廳集團旗下嘅胡同片皮鴨肉同埋烤鴨醬
本身以為會好奇怪,結果都幾match
面頭會鋪咗勁多蔥 加埋啲勁脆嘅鴨皮同埋好香嘅鴨肉
都真係幾好食