2014-09-13 4813 views
前果排,同屋企人慶祝生日就去左試新野屋企人睇報紙介紹左呢間和田日本料理呢間係放題黎係尖沙咀既樓上鋪既一上到去 巳經好多人 好在有BOOK到位咁好快就坐低左當然要即刻嗌野食啦! 叫左三文魚刺身,甜蝦刺身呢D我最喜愛既野食D三文魚同甜蝦刺身都大大舊,而且都好新鮮之後我再嗌左個芝士年糕大大舊,咬落去好大沉芝士味好多芝士,都好好味食完晒主菜,就緊係食甜品啦呢到D雪糕有至少8種口味 仲要係自己"筆"出黎食可以拎咁大舊得咁大舊 又抵又好味話說放題漏單都算係常識啦估唔到呢間野唔漏單不特只,出野食仲出得鬼死咁快嗌完一張單轉過頭就有得食!咁呢間野又唔算係完美既D侍應既服務態度又真係有待改進啦
前果排,同屋企人慶祝生日就去左試新野
屋企人睇報紙介紹左呢間和田日本料理
呢間係放題黎係尖沙咀既樓上鋪既
一上到去 巳經好多人 好在有BOOK到位
咁好快就坐低左
D三文魚同甜蝦刺身都大大舊,而且都好新鮮
之後我再嗌左個芝士年糕
大大舊,咬落去好大沉芝士味好多芝士,都好好味
食完晒主菜,就緊係食甜品
呢到D雪糕有至少8種口味 仲要係自己"筆"出黎食
可以拎咁大舊得咁大舊 又抵又好味
話說放題漏單都算係常識啦
估唔到呢間野唔漏單不特只,出野食仲出得鬼死咁快
嗌完一張單轉過頭就有得食!
咁呢間野又唔算係完美既
D侍應既服務態度又真係有待改進啦
2014-09-12
2014-08-04 5585 views
今日約埋親戚黎吃和田,一行五個,吃7:30 ,價錢$199+1 放題東西不算多,首先講下刺身,三文魚刺身切得好厚,之後吞拿魚切到好難看,非常薄!之後虎虾沒味!之後講炸野雞軟骨,完全食吾到有野,粉仲多過骨,之後到天婦羅番薯先最好食!之後到主食海瞻翅都ok同出面一樣,之後清酒蜆真係淡又多沙!到壽司花之戀好小的一個,但味道好!甜品有多種雪糕!
放題東西不算多,首先講下刺身,三文魚刺身切得好厚
,之後吞拿魚切到好難看
,非常薄!之後虎虾沒味!
之後講炸野雞軟骨,完全食吾到有野
,粉仲多過骨,之後到天婦羅番薯先最好食!
之後到主食海瞻翅都ok同出面一樣,之後清酒蜆真係淡又多沙!
壽司花之戀好小的一個,但味道好!甜品有多種雪糕!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2014-07-02 7252 views
假期前夕去食唔算太多人~1845去到,我地一行7人walk-in唔洗等有位,可能我已半年無食過放題,心情好興奮~一去到佢地主攻刺身先,再入熱食同飲品,大約5-10分鐘左右刺身就到,我地多人,所以每樣都係叫20件,但全部都唔夠數,好快就比我地ok左! 值得一讚係keep到水準,全部都係咁新鮮,唯獨三文魚只有少部分係肥美的魚腩位,八爪魚一向就普通!甜蝦同虎蝦真係唔錯好鮮甜,馬刀貝好清爽! 刺身合共叫左3 round! 其後熟食叫左都好多味道都唔錯而且都係熱辣辣,蜜汁雞翼皮脆肉嫩、天婦羅蝦新鮮美味、天婦羅日本蕃薯細細粒好香甜、牛柳粒好甜美、清酒煮蜆有dd沙但算清甜、燒菠蘿多汁清甜、但炸蠔太厚粉、芝士焗蠔有dd殼碎新鮮程度同口感一般! 汽水、麥茶、菜蜜任飲,啤酒就要收費! 全晚叫左金菇肥牛卷無出現過! 走前食埋雪糕完美啦!
刺身
唯獨三文魚只有少部分係肥美的魚腩位,八爪魚一向就普通!
2014-06-30
$230 (Dinner)
刺身
日式放題對香港人來說一點也不陌生,任點任食。原本應比自助餐更能取勝,雖然自助餐種類會有中西日等等,但又要排隊,又有人搶住夾食物,還要走出走入。一點也不似朋友聚會,似各有各食飯一樣,因為一個走出,另一個便走入。但為何放題未能取得一面倒的勝利......根據我食放題多年的經驗,最煩厭的是﹕無論你寫下幾多份,幾多件,幾多片,廚師也是隨便比少少;之後,你要寫完又寫,根本不能好好享受美食和暢談的時光。這不但不環保,浪費點菜紙;更浪費食水洗潔精,食具要洗多幾次;送餐的員工更要整晚走來走去。勞員又傷財!今次,光顧了這間放題後,有點相逢恨晚的感覺。如果它早一點出現或我早一點發現,便不用浪費錢財在別處。我寫下多少份/件,便送上多少,不會偷工減料。印象中,寫完第一輪食物之後,只是加了一輪半,便已經感覺大滿足了。這兒的食物種類不是以多取勝,但有很多大眾化口味。甜品就只有約八至十款口味的雪糕,要出去自取,愛食多少,取多少,不會浪費。可能我比較偏食,喜愛的食物種類不多,這兒有限的選擇已經符合了我的要求。這是一份燒粟米的份量,有半條,其他餐廳有四份一條已算很多,點一次已經足夠。雖然口感上覺得不似超甜粟,但燒到剛剛

這是一份燒粟米的份量,有半條,其他餐廳有四份一條已算很多,點一次已經足夠。雖然口感上覺得不似超甜粟,但燒到剛剛好,不算太燶,部份水份被蒸發後,應該會比較甜。
放題的焦點,當然是刺身。你寫多少片,師傅便給多少片,厚薄適中,絕不欺場,味道尚算新鮮。刺身只點了兩輪,肚子裡已沒有地方再容下第三輪了。
清酒煮蜆,幾鮮甜。茄子又幾惹味。
枝豆,沒有太多鹽,熱騰騰;食完一份已經很滿足。以前,在其他放題食店,通常也要點二至三輪。
串燒雞翼,即燒即食,皮脆肉滑。
這客冷烏冬,不只有幾條,而是一碗正常份量。口感又夠彈牙!

這兒收費與其他放題也一樣,按時段,早場和夜場便平一點,星期一至四,又比星期五六日平一點。
2014-03-08
$190 (Dinner)
2014-01-11 12209 views
上一次食過真係超乎想像的好所以點都要再食過推介book 位,準時囉位上一次唔食過唔知,4人卡位對著尖沙咀彌敦道街景,有view之餘,搭正8點,仲有得睇少少幻彩詠香江,正呀食物質素都上次一樣正正正第一輪已經叫左三文魚剌魚,八爪魚剌魚,甜蝦,劍魚三文魚剌魚又肥美又靚,正正真係掛著食唔記得影相剌身推介,三文魚,甜蝦,劍魚炸物推介,芝士年糕,吉列炸蠔,炸香蕉,炸奶燒物推介,燒菠蘿,雞肉串,雞軟骨壽司都好食,但相比下一般,而且選擇無咁多今晚我地去到又係爆場有心幫襯,實在訂定位不過侍應人手不足,所以服務態度未如理想實在可以理解不過環境,食物質素等等,實在值得我一再幫襯
上一次食過真係超乎想像的好
所以點都要再食過
推介book 位,準時囉位

食物質素都上次一樣正正正

第一輪已經叫左三文魚剌魚,八爪魚剌魚,甜蝦,劍魚
三文魚剌魚又肥美又靚,正正

真係掛著食唔記得影相

剌身推介,三文魚,甜蝦,劍魚
炸物推介,芝士年糕,吉列炸蠔,炸香蕉,炸奶
燒物推介,燒菠蘿,雞肉串,雞軟骨

壽司都好食,但相比下一般,而且選擇無咁多

今晚我地去到又係爆場
有心幫襯,實在訂定位

不過侍應人手不足,所以服務態度未如理想
實在可以理解

不過環境,食物質素等等,實在值得我一再幫襯
2014-01-10
  • 芝士焗蠔
  • 炸香蕉
  • 炸奶
2013-12-16 9964 views
一星期前已經book左,食5:15pm, 因為有老人家,所以選擇早食,而且5:15只收$168,5:30收$188,大約5:15就開始按排人入去坐,排隊登記入坐,入面環景黑黑加幾條吊登係每一張台上,幾有情調,不過正因為過黑關係,好多時waiter都見到有客人落order。至於食方面;我地order 左好多野,但黎得好少,eg. 雜菇(普通),燒羊架(ok,一個鍾後出現),日本燒蕃薯仔(本來係我既至愛,但呢間竟燒到蕃薯皮一個個黑色焦泡泡 ,畫左幾次都唔黎,仲要等左個半鍾後,last order 時追問佢之後先出現),燒魚骨腩(ok, 一個鍾後出現),燒多春魚(普通),燒秋刀魚(ok,只係半條,但order紙上寫一條),炸蠔(普通),天婦羅菇(所有天婦羅既炸皮太厚又硬,有別於一般店舖所用的天婦羅),炸蝦,炸蕃薯,豬骨烏冬(可以),日式餃子湯(普通),芝士局蠔( 唔錯,但個半鍾後,last order 時追問佢之後先出現)等等。。。。。。連飲品都要追幾次先黎,雪糕就自己出去取,有5款選擇,薄何,芒果,芝麻(好味),緣茶(),紅豆,(好少有咁多款雪糕選擇), 由於飲品,食物等太耐,漏單非常
),紅豆,(好少有咁多款雪糕選擇), 由於飲品,食物等太耐,漏單非常嚴重,人手亦明顯不足,last order後同姐追完後先黎,但只有幾個字食。。。。。。點食?!老實說,呢餐食到谷住條氣
,我地六個人由老至細齊聲話無下次!!

*第二轉既飲品等到口乾都唔黎,黎時又出的唔出的,問幾次先有。熱水都係問幾次先有

*廁所超濕
Other Info. : 飲品,食物等太耐,非常嚴重漏單,人手明顯不足
2013-12-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$184.8 (Dinner)
  • 羊架,芝士局蠔,雪糕
2013-12-05 7991 views
Book左枱慶祝屋企人生日,屋企人係長期客戶所以有九折咭...我地揀左8:30時段,可以食三個鐘,感覺上抵啲!但其實放題又點可能食到三個鐘吖,因為一開始就衝衝衝,開行turbo勁食!環境ok.. 但可能因為係星期一,只有一半枱有人坐。我去到時已經點左一部份食物,不過因為有啲陌生人响度,我唔好意思影咁多相啊!首先講刺身,有三文魚,虎蝦,油甘魚,劍魚,馬刀貝,榮螺等等。老實說,並唔特別出眾,切得好薄,所以我只每樣只食左一兩塊就算。清酒煮蜆,我食左一隻,但阿女就不停食,味道可以的。 叫左三款手卷,每款10件,錯中錯,食完都飽左一半,哈哈!軟殼蟹同海胆都算唔錯,不屬水準之上,但放題黎講可接受。蟹子沙律手卷我就放棄唔食了。 全晚最好味的,就係吉列蠔,炸得好脆,但入面好juicy... 仲有羊架,芝士年糕同日本蕃薯,都非常好,不過芝士年糕就漏左啲食飽飽仲有任食雪糕,芒果同芝麻味都好濃,好想encore呀。呢個百幾蚊嘅放題真係好抵食,又坐得舒服,唯一不足就係冇啤酒任飲,一罐日本啤要$12。

環境ok.. 但可能因為係星期一,只有一半枱有人坐。

清酒煮蜆,我食左一隻,但阿女就不停食,味道可以的。

叫左三款手卷,每款10件,錯中錯,食完都飽左一半,哈哈!
軟殼蟹同海胆都算唔錯,不屬水準之上,但放題黎講可接受。
蟹子沙律手卷我就放棄唔食了。

2013-12-02
$168 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 燒羊架,日本蕃薯,吉列蠔,芝士年糕
2013-11-21 6568 views
刺生~ 三文魚:厚切,亦鮮甜 虎蝦:爽口,新鮮 蟹棒:鮮甜 紅鰓魚k 螺:爽口 馬刀貝:爽口 劍魚:滑身,鮮甜串燒~ 蝦:好食 鹽燒雞翼串:鹽味不太多,雞翼不算燒得太乾,但欠了少少雞的味感天婦羅~ 蝦:炸粉沒有過厚,很好,蝦亦有鮮味 蠔:保留了蠔的味道,ok雞翼:細細隻,汁亦好食,這個比燒物更好吃海膽碗仔翅:沒什麼特別,總覺得不太相襯壽司~ 火灸三文魚:一口壽司,不怕飽肚,溶感適中 甜蝦:不是很甜冷面:汁怪怪的,不太好吃總括這間放題都不錯,我們卜了位7點半可以坐到10點
刺生~ 三文魚:厚切,亦鮮甜
虎蝦:爽口,新鮮
馬刀貝:爽口
劍魚:滑身,鮮甜
串燒~ 蝦:好食
天婦羅~
蝦:炸粉沒有過厚,很好,蝦亦有鮮味
蠔:保留了蠔的味道,ok
雞翼:細細隻,汁亦好食,這個比燒物更好吃
海膽碗仔翅:沒什麼特別,總覺得不太相襯
壽司~ 火灸三文魚:一口壽司,不怕飽肚,溶感適中
甜蝦:不是很甜
冷面:汁怪怪的,不太好吃

總括這間放題都不錯,我們卜了位7點半可以坐到10點
2013-11-12
$218 (Dinner)
2013-09-30 6067 views
A table for 4 at 7:30pm is our appointment 2 weeks ago, unfortunately one of us have family-member sickness & cannot attend at last:sunflowerting try to found her vip card (i.e. 10% discount) before a traffic jam, lucky one of us can come 7:40pm when we can forsee in a friday-evening order come fast when we check the papers within 5 mins!nobody believe it's the first time of sunflowerting to taste japanese sake !chicken-wing is chinese/ small size, just right in crispy style!lamb-chop is tender
lamb-chop is tender & tasty!

As some group of colleagues have impressive photos here, its our first time those we are 3 !
Next to giant window for nice view, we start with various sashimi, salad, deep fried & roast meat & Japanese Sake, pineapple is really juicy & attractive when sunflowerting order it in the other japanese restaurant, it cost over $20 per dish with half size & not as good as this !
tiger-prawn also big smile to 3 of us
 the other shrimp tempura is not bad !
new look: Okinawa beer
soup is simular to the road-side snack ~!
friend's favour : deep fried banana
edible soy bean, green vege. & sashimi are our last order by 9:30pm
mango, red bean & chocolate chip ice-cream is not as good as sesame & green-tea icecream!
10:00pm is our check-out time, but we found there is few customers wait outside though we are reminded at least 3 times for say goodbye

Other Info. : ~ compare with the other branch, Mongkok got better service ! ~ as lost my VIP card & they cannot provide a reprint-card service, so we pay $72 for the bill which suffer from the without 10% discount ! ~ beer from Japan 2 /$12 , which never found last year in Mongkok brand !
2013-09-27
$240 (Dinner)
  • roast pineapple
  • lamb chop
  • chickenwing
  • sashimi
  • tiger prawn
2013-08-22 4765 views
其實我好多時侯都黎依間食…但已經唔太想打食評…但今次帶未食依間既同事黎…佢地都有不同意見…所以就打下…今次我地一行6人,原本book左1930段時間,但我地1845已到餐廳,又唔多人所以最後選擇左walk-in既時段,即係食兩小時!6人又係坐卡位,真係有d迫,因為放得幾個手袋已無左d位,如果位可以闊落d就好!第一輪當然叫刺身啦! 好多刺身都叫20片,不過全部都係得10片,但全部都好肥美新鮮,除左劍魚腩! 之後刺身漏單好嚴重,問左服務員先話無單! 之後都係叫三文魚為主,真係肥美! 依家打食評都回味中!!食左好多食物不過都無影相! 不過值得一食係蝦天婦羅,炸蠔,串燒蝦,燒菠蘿!全部都好新鮮,熱辣辣即整,炸蠔咬落去仲有蠔味”必”出黎,燒菠蘿燒到邊位dd燶左好香,菠蘿汁好多好鮮甜! 此外今次再叫羊架,竟然好過之前食過咁多次,唔太韌唔太老,有dd肥好香騷,唔錯!唔值得食既有: 蟹籽沙律,串燒雞軟骨,海鮮鍋,加州卷同炒什菜! 蟹籽沙律十分普通無味,串燒雞軟骨乾左,炒什菜好似炒什菜碎咁,最多係洋蔥條,而且上碟時已無左一半咁,東一忽西一忽咁…但好既食物比唔好食物好得多,所以同事都對依間評語唔錯!
蝦天婦羅,炸蠔
串燒蝦
2013-08-21
蝦天婦羅,炸蠔
串燒蝦
2013-08-07 3970 views
真是好多年冇見,自從學畢業後,我們一起見面都只是幾次,我想都希幾年冇見,今晚好難得那麼人齊,我們六人都已經長大,各有各忙,更是最值得慶賀的是我其中一位的同學今天也榮升為媽媽,所以我們今天都約埋一起聚下舊,所以我們Book 了佐敦的和田日本料理食放題。餐廳門口放了個閃爍的公仔及櫈,窗簾更是閃燈,好像聖誕節的燈飾般,真是好靚。地方都好寬敞更不少多庭位的卡位可以坐,更令客人有私人空間。今天是星期五,我們book 了第三段時段,價錢是$208一位,刺身方面有10種,最普遍的三文魚,另外有醋鯖魚、鱆紅魚、八爪魚、希靈魚、劍魚、虎蝦、馬刀貝、榮螺肉及松葉蟹棒。壽司方面都有12款有三文魚、鮑魚片、玉子、蟹籽、甜蝦、火灼和牛、火灼三文魚、粟米沙律、芝麻八爪魚、龍蝦沙律及辣味螺肉。刺身都好新鮮夠凍,我們點的份量與上枱的份量都好足,都沒有漏單的情況。 榮螺肉都好爽口幾鮮味,三文魚不算好肥,幾新鮮有魚味。不足之處wasabi 不是好夠辣。火灼三文魚嫌燒得不夠香脆又不是好夠熱,其他sushi 都不錯。 此外都有一些小食,酸薑、味付螺肉、芝麻八爪魚、迷你什錦刺身飯、蟹籽沙律、中華沙律及田園沙律,卷物方面有花之

此外都有一些小食,酸薑、味付螺肉、芝麻八爪魚、迷你什錦刺身飯、蟹籽沙律、中華沙律及田園沙律,卷物方面有花之戀、加州卷、櫻花卷、沙鰻卷、黃金蟹卷及龍沙和牛卷。手卷方面有蟹籽沙律、天婦羅蝦、海膽及軟殼蟹。我們點了一些加州及櫻花卷,不過壽司飯就乾了少許
此店的炸物不算好多,只有6款,分別有芝士年糕、餃子、吉列炸蠔、七味雞軟骨、蜜汁脆皮雞翼及北海道綠茶脆奶,天婦羅方面有5款分別有海蝦、炸香蕉、冬菇、日本蕃薯及日本南瓜。所有炸物都是即炸,所以都好香脆。吉列炸蠔都無沙幾乾淨。天婦羅更是香脆夠熱,還有爐端燒的選擇都好多......炸香蕉及燒菠羅都好香甜鹽燒雞翼一共兩串,好有肉汁好juicy ,燒得香脫又不會燶。更有足夠的鹽燒香,真是不錯。一品料理有金菇牛肉卷、日式炸豆腐、蒜香茄子、辣味韓風豆腐及牛油炒什菇,而炸物有炒什菜、豚肉生薑燒、鐵板牛柳及清酒煮蜆。清酒煮蜆都有點酒香,蜆肉都不會太細粒。牛油炒什菇都幾香牛油味又爽口。鍋物有 辣味豬骨餃子、野菜什菌牛肉及日式海鮮鍋。主食方面有一些豬軟骨拉麵或烏冬、日式炒拉麵或烏冬、鰻魚炒飯、枝豆、什錦海鮮粥......爐端燒的燒蝦令我們今晚最滿意的食物,蝦肉都好爽口彈牙,加了一些鹽,好惹味香口。

沒有甜品的order 紙,是自行出面舀雪糕,有咖啡、綠茶、薄荷朱古力....,不過都幾多人排隊,要預番少少時間出面排隊。
舀雪糕羮不是好乾淨,裝舀雪糕羮浮上不少雪糕,好像沒有人換水,不是太衛生。
飲品我們都不會飲酒,今天我們都點了一些可樂、Lemon C+、芬達橙汁及提子汁,此外我朋友都點了一些日本麥茶及天然菜蜜。
整體方面服務都跟得好足好少漏單,幾有效率,不過點了的汽水等了好耐先來,最後他們都幫我們追了order ,之後都好快送上。

Other Info. : 每款剩餘之刺身或壽司飯都要另外收取$10附加費
2013-05-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$208 (Dinner)
  • 刺身
  • 燒蝦
2013-08-05 3033 views
依間分店和田放題已經係我必食既放題,刺身真係唔錯,刺身係重要目標一定必先叫,亦係食放題唯一目的! 熱食都唔差,所以值得再去,今次都唔例外。Book左1930都係可以1925左右入去坐住先! 刺身首先到,虎蝦、希靈魚、榮螺、三文魚、劍魚、馬刀貝等全部好肥美新鮮,未食完都叫定第二輪刺身!雞翼好乾又無咩味,炸蠔幾新鮮!第二輪刺身好快又到,全部一樣好新鮮美味,馬刀貝爽口,虎蝦新鮮,外面放題好少有虎蝦!鰻魚壽司唔錯,飯少唔會太飽肚!上面係茄子唔錯,中間係花之戀,都係飯少而且外層三文魚肥美新鮮,食左2件,下面係八爪魚無咩特別!酒煮蜆,完全無酒味,成碟無味怪怪,不過蜆幸好無咩沙!第三輪刺身...都係果句,全部好肥美新鮮! 值得一食再食,出面好多都係第一輪新鮮d,其他round都一般,不過依間唔係!海膽碗仔翅…消失了的海膽…男友覺得唔錯飲哂!羊架係一值希望想放題做得好…不過都係唔得,好”鞋”好乾,唔會再叫…飲品都算多任食,有可口可樂、芬達、忌廉、菜蜜等等,酒就要收費!雪糕要自己出去攞,有芒果味、芝麻味、薄荷朱古力味、紅豆味同綠茶味,不過唔知咩牌子,只好味係芒果味,芝麻味同薄荷朱古力味! 我食左6球了…
依間分店和田放題已經係我必食既放題刺身真係唔錯,刺身係重要目標一定必先叫,亦係食放題唯一目的! 熱食都唔差,所以值得再去,今次都唔例外。
Book左1930都係可以1925左右入去坐住先!
第一輪刺身
雞翼好乾又無咩味,炸蠔唔錯
雞翼好乾又無咩味,炸蠔幾新鮮!
第二輪刺身
鰻魚壽司
鰻魚壽司唔錯,飯少唔會太飽肚!
酒煮蜆
酒煮蜆,完全無酒味,成碟無味怪怪,不過蜆幸好無咩沙!
第三輪刺身
海膽碗仔翅
海膽碗仔翅…
消失了的海膽…男友覺得唔錯飲哂!
羊架
羊架係一值希望想放題做得好…
不過都係唔得,好”鞋”好乾,唔會再叫…
芒果味雪糕
雪糕要自己出去攞,
我食左6球了…
食物方面整體依間真係唔錯,不過有d地方係需要改善,例如服務員好多時直行直過唔執野,不過問題唔算嚴重,女洗手間有四格,不過有一格壞左上左鎖,一格水箱無水,一格係門後出入比較危險!
2013-07-29
第一輪刺身
第二輪刺身
鰻魚壽司
第三輪刺身
芒果味雪糕
2013-07-28 1914 views
6:45pm 同老公兩人行經佐敦,我突然好想食日本野,老公就提議去呢間,上到去唔使等有位〜每次幫襯和田,首選一定係虎蝦及馬刀貝刺身,虎蝦肉質厚實,尚算鮮甜,必定食番兩、三打至夠喉,馬刀貝夠甜夠爽,都會食番一、兩打!次選係海膽高湯翅,用竹筒上,賣相可愛,尚算足料,好味道,𣎴過食一客就夠,要留肚食其它〜 跟住推介汁燒牛肋骨,其實即係燒牛仔骨,熟得黎唔韌唔乾,好好味〜 仲有,凍食嘅蒜香茄子,味道都好好,好清新〜 如果食滯左,不妨叫杯麥茶或者食舊燒菠蘿消消滯,咁就可以繼續試食多D款式啦〜 最後一定會食番四球雪糕(兩球紅豆、兩球綠茶)至收手〜 其實呢度D食物都有好多款式揀,好似炸物、燒物、炒菜菇、鍋物...... 等等,呢個價錢算係好抵食〜

2013-07-27
$229 (Dinner)
  • 虎蝦
  • 馬刀貝
  • 汁燒牛肋骨
  • 海膽高湯翅
朋友推薦依間位於佐敦既放題,話雖然有幾間分店,不過依間係好食d!所以決定試下先! 一星期前已訂位,不過早到20分鐘,唯有等下先!門口放左張好閃令令既椅子,仲有個閃令令既假人! 等時可影下相無咁悶! 等左15分鐘就可入去!一行六大一小被安排坐卡位,都唔算迫,只係檯比較窄,唔放得多食物!一開始點刺身先,等左10分鐘就有,不過送黎同點既數目少左一半,食到一半已再落單! 刺身好多都新鮮,尤其是三文魚,虎蝦,螺肉及馬刀貝,個個都大讚唔錯!之後再過左20分鐘左右第2輪刺身到,數目都係少左一半,不過都係好味,值得一讚! 可惜叫左好耐既第3輪刺身及熱食遲遲未到,漏單情況非常嚴重,追完又追! 花之戀都可以,壽司方面只叫和牛壽司和鰻魚壽司,2種都唔得,唔似和牛又”鞋”,鰻魚又唔新鮮! 熱食終於到了,粟米超乾無味難食牛扒普通,海膽碗仔翅朋友話ok,我就唔太鍾意,不過真係有一粒海膽,仲有個怪味海鮮鍋,菜同湯既味道都好似變壞左,唔敢食,炸蠔幾好味,芝士年糕都可以,不過好飽好油膩! 唯有再叫刺身食,10隻虎蝦到齊,食得滋味過癮,因為我一個人食哂,哈哈,10隻都新鮮!而飲品方面大部分係任食,個個飽哂就去”不”雪糕,
唔放得多食物!
刺身得,尤其是三文魚,虎蝦,螺肉及馬刀貝
粟米超乾無味難食
粟米超乾無味難食
海膽碗仔翅
虎蝦刺身
唯有再叫刺身食,10隻虎蝦到齊,
食得滋味過癮,因為我一個人食哂,哈哈,10隻都新鮮!而飲品方面大部分係任食,個個飽哂就去”不”雪糕,有4種,有芝麻、紅豆、綠茶同唔記得邊樣,芝麻好味道,我估雪糕牌子係維記!刺身真係唔錯,其他食物就一般,服務都一般,叫左好耐都無人理,漏單情況非常嚴重,需改善!
2013-06-27
刺身得,尤其是三文魚,虎蝦,螺肉及馬刀貝
虎蝦刺身
2013-05-19 161 views
原來想食松屋,但係唔知點解提早關門定點,去左試下食呢間。呢度D環境裝修都幾靚。由於我地無訂位,WALK IN都幾多人,好彩我地2個人同埋都成21:00,等左20分鐘就有得入去。其實食左好多,但影的相就好少刺身,一般,最好食我覺得係蟹腳卷物,呢啲整得又唔錯,但係軟殼蟹勁少芝士年糕,個面好油,但幾好食...係油左D手卷,D料好少,好彩D飯都OK天婦羅,唔知點解無D汁點???牛柳粒,好難食串物,雞軟骨, 雞串之類都可以....不是好又不是差炒什菇 : 不錯燒菠蘿,勁難食來去匆匆,冇D食左都唔記得....飲品是任飲的,除左酒是另外收費。漏單倩況唔太嚴重,侍應都幾快手..以下是部份食物圖...
原來想食松屋,但係唔知點解提早關門定點,去左試下食呢間。

呢度D環境裝修都幾靚。

其實食左好多,但影的相就好少
刺身,一般,最好食我覺得係蟹腳

卷物,呢啲整得又唔錯,但係軟殼蟹勁少

芝士年糕,個面好油,但幾好食...係油左D

手卷,D料好少,好彩D飯都OK

天婦羅,唔知點解無D汁點???

牛柳粒,好難食

串物,雞軟骨, 雞串之類都可以....不是好又不是差

炒什菇 : 不錯

燒菠蘿,勁難食

漏單倩況唔太嚴重,侍應都幾快手..
以下是部份食物圖...
2013-05-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$185 (Dinner)