2013-04-07 169 views
生日聚會當中,大家很喜歡食放題,於是朋友提意這間放題,大家選擇了較後的時段,八點後!在大雨當中上了這全層的店,五人比左一個卡位,地方亦都算寬闊,坐下大家先來一杯熱飲暖暖身,飲品當中有汽水及兩款熱飲(熱菜蜜及麥茶)。刺身選擇都很多,都很新鮮,較為特別的是虎蝦,一般放題選用甜蝦,而這虎蝦亦都有點似泰國的活蝦刺身,我想是同一品種吧!一般的放題食物大致相同,不過較為有印象的是串燒蕃薯,番薯細如手指尾,但就超甜,美味!另外一個特別的是海膽翅,類似碗仔翅但就加了海膽,幾特別!甜品就只有雪糕,應該是牛奶公司吧,但味道有我最愛的芝麻~咖啡~綠茶!很美味!!!

另外一個特別的是海膽翅,類似碗仔翅但就加了海膽,幾特別!
2013-03-30
Celebration
Birthday
2013-03-28 120 views
魚生入口,taste good , sushi OK啦 ! 炸的東西- 我不大喜歡, 但朋友說好吃,一粒粒的牛肉, 個個都也說好, 夠嫩, 夠 fresh, udon 好吃, miso soup 最差, 芝士年糕 做的不錯 甚是好吃,其他都一般。但不知是碰巧, 還是真的每一次都有此水準呢 ?
魚生入口,taste good ,
sushi OK啦 !
炸的東西- 我不大喜歡, 但朋友說好吃,
一粒粒的牛肉, 個個都也說好, 夠嫩, 夠 fresh,
udon 好吃, miso soup 最差,
芝士年糕 做的不錯 甚是好吃,
其他都一般。
但不知是碰巧, 還是真的每一次都有此水準呢 ?

Other Info. : 十一月回港後, 到處吃 - 喝茶, 早,午, 晚飯, 再加旅行外遊, 大都是中式 或西式, 間中日式.... 湊巧, 這家新開分店, 就去試試..( 北角, 旺角分店早已試過), 沒想到一試, 就喜歡上了...哈哈! (希望不會退步啦 ! ) 既然是新開,當然要給機會和時間改善吧 !
2012-02-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$185.- (Dinner)
  • 魚生刺身- 三文魚,希靈魚,老虎蝦。 芝士年糕,
2013-02-16 102 views
我地全家去食飯。 服務質素:不太好,放低道菜之後有講低菜名,但係細聲到聽唔到。不過上菜速度都幾快 食物質素:魚生又肥美又新鮮,好好味!羊架脂肪多過肉,雞翼都係!炸綠茶鮮奶好幼滑!炸香蕉好夠火候(不過小心熱氣)燒烤好唔滿意!完全唔夠火侯,同就咁食根本冇分別!綠茶雪糕成口都係牛奶,冇綠茶味!芝麻雪糕都仲有D芝麻味。 總結:OK啦,都可以接受。值得一試!
我地全家去食飯。
食物質素:魚生又肥美又新鮮,好好味!
羊架脂肪多過肉,雞翼都係!
炸綠茶鮮奶好幼滑!炸香蕉好夠火候(不過小心熱氣)
燒烤好唔滿意!完全唔夠火侯,同就咁食根本冇分別!
綠茶雪糕成口都係牛奶,冇綠茶味!芝麻雪糕都仲有D芝麻味。
總結:OK啦,都可以接受。值得一試!
2013-02-15
$750 (Dinner)
Dining Offer
Others
  • 魚生
2013-02-13 557 views
今日同屋企人一齊出黎食飯 ,莊士倫敦廣場一出佐敦地鐵站就係, 都幾就腳一早打去book 位, 所以有窗口位坐, 個景都唔錯,食物方面:刺身好大碟, 三文魚夠厚夠肥, 蝦夠大隻夠爽, 好新鮮, 我初時以為係第一碟會靚d, 但我見其他客人都係一樣又厚又新鮮, 所以我地都有不停再叫~炸芝士年糕, 好好味, 你知啦, 食放題要樣樣食少少, 先可以食到多d款, 但呢個芝士年糕真係好正, 唔太"漏", 我地每人可以食到2個呀~哈哈冷烏冬, 好正, d 烏冬夠煙韌, 十足正宗手打烏冬, 好味過"自家"好多囉!炸蠔都唔錯, 叫左2次, 夠金黃, 夠脆!炸香蕉, 都好好味, 但屬於正常水準!不過個炸綠茶鮮奶就真係麻麻, d 綠茶粉漿唔夠滑, 食落好似一團攪唔勻既野.....金菇肥牛就真係好肥既牛......好似打邊爐愜任食果d肥牛0禁~d 雪糕就唔睇都知係牛奶公司雪糕, 因為無論咩味, 都只係食到牛奶味~總括黎講, 呢個價錢既日式放題, 物有所值, 食過0禁多間, 暫時呢間會有興趣再食!p.s 服務質素都尚可, 侍應一般放低食物都會講聲係咩, 但唔係次次會或者細聲左d, 但加水都快架, 起碼唔會叫十次
今日同屋企人一齊出黎食飯 ,
莊士倫敦廣場一出佐敦地鐵站就係, 都幾就腳

一早打去book 位, 所以有窗口位坐, 個景都唔錯,

食物方面:

炸蠔都唔錯, 叫左2次, 夠金黃, 夠脆!

炸香蕉, 都好好味, 但屬於正常水準!

p.s 服務質素都尚可, 侍應一般放低食物都會講聲係咩, 但唔係次次會或者細聲左d, 但加水都快架, 起碼唔會叫十次先黎幫係沖一次, 有時都會主動問你加唔加茶, 哈哈, 不過有個白鬆叔叔就特別好, 以佢既服務態度, 我估佢應該係經理啦, 始終新開鋪, 服務質素未warm up 到都可以接受, 只要唔係態度差同敷衍都ok啦, 最緊要係食物好, 都可以抵返~
2013-02-08
$200 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year
2012-12-22 72 views
佐敦地鐵站附近,很易找到位置啱啱星期4同屋企人去果度試新野啲串燒雞中翼完全冇味啲雞軟骨唔係燒嘅,係炸過火羊架都係一般天婦羅都還可以比較好啲都係三文魚好肥美,可惜只來了一次第二轉ENCORE三文魚到走都未到叫咗啲經理追.答等等.之後亦無人去追.埋單果陣先嚟第二轉三文魚出野勁慢.飛單全晚好多野食都冇雪糕全晚最滿意完全係比人呃左價錢真係平,但我寧願俾多啲錢食好啲侍應態度奇差,十問九唔應整體嚟講,不知所謂
佐敦地鐵站附近,很易找到位置
啱啱星期4同屋企人去果度試新野
啲串燒雞中翼完全冇味
啲雞軟骨唔係燒嘅,係炸過火
羊架都係一般
天婦羅都還可以
比較好啲都係三文魚好肥美,可惜只來了一次
第二轉ENCORE三文魚到走都未到
叫咗啲經理追.答等等.之後亦無人去追.
埋單果陣先嚟第二轉三文魚
出野勁慢.飛單全晚好多野食都冇
雪糕全晚最滿意
完全係比人呃左
價錢真係平,但我寧願俾多啲錢食好啲
侍應態度奇差,十問九唔應
整體嚟講,不知所謂
2012-12-21
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)