話說上一集講到,我哋晚上6:56點咗飯餸(有圖有真相),其中炭燒豬頸肉遲遲都未到,佢個職員喺7:30嘅時候話一個字之後會到,之後係三催四請,居然問我係唔係串燒,話十幾碟整緊😡。咁我梗係比張單佢睇,話係炭燒豬頸肉,散叫㗎啦!終於喺晚上八時,炭燒豬頸肉嚟到。煮咗成個鐘有多嘅豬頸肉居然只得八件😱冇錯,真係得八件!成為98元正,即係一塊收你$12有多,價錢其實唔係問題,不過要等成65分鐘就有啲過分。再睇吓隔籬枱,啱啱嚟到唔夠20分鐘,佢個炭燒豬頸肉已經上咗枱,仲有就係嗰碟係應該散叫個款,同我哋嗰啲相差太遠(因為我哋先至係散叫嗰枱)。我哋覺得應該係侍應搞錯咗🀄️,同佢理論,不過佢話師傅係咁切就係咁多㗎啦。乜依家我食緊日本菜Omakase咩?😭依間嘢,真係冇下次。👋🏻👎新年流流,真係祝佢多啲生意啦!👻
依間嘢,真係冇下次。👋🏻👎
新年流流,真係祝佢多啲生意啦!👻
Omakase炭燒豬頸肉
2023-01-22
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$175.5 (Dinner)
我哋已經食晒海南雞,啲飯又差唔多食晒,但係個燒豬頸肉經過50分鐘都仲未到。佢之前仲叫我哋75分鐘內要還枱喎!🤔明白新年期間,但係啲服務都唔係咁㗎,叫餐就好快到晒囉。其實佢全間店得嗰三個侍應,之前坐低只係比得兩個位,但係我哋四個人,我要自己去另外攞兩個位嚟,自己set枱。搵侍應落單,但問多兩句好似好唔願意答你咁。我明白年初一返工係唔想,但係你情我願姐。其實又唔係冇消費,都唔知點解會服務咁差?有啲人(隔離枱,4個人)消費$200樓下咪又係咁。依間舖頭咁樣真係冇下次。
明白新年期間,但係啲服務都唔係咁㗎,叫餐就好快到晒囉。
依間舖頭咁樣真係冇下次。
好耐嘅燒豬頸肉
週六午餐時間手機落單,點了(1)海南雞飯,加凍抹茶牛奶珍珠。(2)炒粿條,加熱港式奶茶。(3)馬拉盞炒通菜。(1)海南雞份量如圖。放在旁的那一條雞柳是怎樣?油飯的味道,只能説是混了油的白飯,沒味道。溫度比室溫更低,所以飯粒是硬的。凍抹茶牛奶珍珠,是藥水味。珍珠整粒都是硬的,咬開會粉碎。(2)炒粿條。一上枱,已被破爛污糟的盛器嚇到(如圖)。不是一般的裂痕,是破了一個洞,裡面是黑色的污漬。我不敢吃,也沒費力投訴,直接放棄。熱奶茶是室溫的。(3)馬拉盞通菜,不想寫了。招待食客的碗都可以這樣污糟,不敢想廚房是怎樣?🤮我不怪員工,侍應。食店最應該係做好食物,而不是本末倒置,走去做浮誇的擺設,做老闆的責無旁貸。
週六午餐時間

手機落單,點了(1)海南雞飯,加凍抹茶牛奶珍珠。
(2)炒粿條,加熱港式奶茶。(3)馬拉盞炒通菜。

凍抹茶牛奶珍珠,是藥水味。珍珠整粒都是硬的,咬開會粉碎。

。我不敢吃,也沒費力投訴,直接放棄。熱奶茶是室溫的。

2023-01-08 90 views
兩個女仔聖誕節食二人餐唔飽,份量好少,似一人分量食物質素一般,似茶餐廳質素有員工喺隔離枱瞓到鼻鼾勁大聲成餐飯聽住佢嘅鼻鼾聲服務質素亦一般,上菜時隨便擺上台CP值低
兩個女仔聖誕節食二人餐唔飽,份量好少,似一人分量
食物質素一般,似茶餐廳質素
有員工喺隔離枱瞓到鼻鼾勁大聲
成餐飯聽住佢嘅鼻鼾聲
服務質素亦一般,上菜時隨便擺上台
CP值低
2022-12-25
$200 (Dinner)
2022-12-25 84 views
We had to wait over 40 mins for the food even though the restaurant was only 1/4 full and had more that adequate staff. Ordered the green curry, and it doesn’t even come with rice. It had the option of not spicy but the order came out wrong. After that they gave us a bowl of rice and told us we had to pay $12 for it.
2022-12-22 67 views
提前食過冬飯訂座仲有主菜單85折雖然去到問職員邊d嘢有折,佢地話唔知服務麻麻,客又唔多廚房好似變咗一人火鍋加個炒金邊粉,2人份量啱啱好海鮮火鍋嘅海鮮都幾新鮮個喇沙湯底就偏淡叫咗小辣,不過好似唔辣咁椰奶味好重,個人來講好鐘意128呢個價都算抵食個金邊粉味道就偏淡,比較啱輕口味嘅個蛋網都整得幾靚雞肉唔多之前食過嘅金邊粉比較好食d,有少少醬汁可能宜家廚房有變動好多飲料都調整唔到甜度不過不少飲品都幾有趣,不妨試試
提前食過冬飯
訂座仲有主菜單85折
雖然去到問職員邊d嘢有折,佢地話唔知
服務麻麻,客又唔多
廚房好似變咗
一人火鍋加個炒金邊粉,2人份量啱啱好
海鮮火鍋嘅海鮮都幾新鮮
個喇沙湯底就偏淡
叫咗小辣,不過好似唔辣咁
椰奶味好重,個人來講好鐘意
128呢個價都算抵食
個金邊粉味道就偏淡,比較啱輕口味嘅
個蛋網都整得幾靚
雞肉唔多
之前食過嘅金邊粉比較好食d,有少少醬汁
可能宜家廚房有變動
好多飲料都調整唔到甜度
不過不少飲品都幾有趣,不妨試試
2022-12-17 74 views
2022-12-15同朋友約咗係荃灣食飯😄落雨關係入咗商場搵食🏬去咗食東南亞菜叫圍威喂餐廳😁門口有霓虹燈招牌🙌🏻餐廳裝修現代工業風格🏗有素食及低卡路里的餐單🤘🏻店員安排我哋坐四人枱4️⃣我哋點了,圍喂威!炒金邊粉,98蚊碟,炒金邊粉賣相好用心,金黃色嘅煎蛋包住金邊粉,金邊粉味道酸酸甜甜,配上花生碎,辣椒碎,酸辣汁撈埋金邊粉食,有埋辣味同花生碎,口感更有層次感,必點之選😍 青咖喱豬頸肉,98蚊鍋,青咖喱味道辣辣地,幾惹味,加上椰奶味香濃,配埋嫰滑嘅豬頸肉,幾好食🐷沙嗲牛柳串,48蚊兩串,牛柳咬下去爽口,味道不錯,燒到啱啱好🐮沙嗲雞肉串,38蚊兩串,雞肉燒到金黃色,燒到勁嫩滑,點埋沙嗲醬濃花生味,更好食🐓牛舌串,48蚊一串,燒到啱啱好,食落好爽口,汁燒入哂牛舌,牛舌非常入味🐂整體環境坐得舒服☺️服務好貼心,店員分開兩兜沙嗲醬,可以同朋友一人一兜🥰食物味道幾好,份量都多,期待餐廳有創新菜式☺️#圍威喂#圍喂威炒金邊粉#青咖喱豬頸肉#沙嗲牛柳串#沙嗲雞肉串#牛舌串
2022-12-15

餐廳裝修現代工業風格🏗
有素食及低卡路里的餐單🤘🏻
店員安排我哋坐四人枱4️⃣

沙嗲雞肉串,38蚊兩串,雞肉燒到金黃色,
燒到勁嫩滑,點埋沙嗲醬濃花生味,更好食🐓

整體環境坐得舒服☺️
服務好貼心,店員分開兩兜沙嗲醬,可以同朋友一人一兜🥰
食物味道幾好,份量都多,期待餐廳有創新菜式☺️

#圍威喂
#圍喂威炒金邊粉
#青咖喱豬頸肉
#沙嗲牛柳串
#沙嗲雞肉串
#牛舌串
2022-12-17 48 views
朋友今日想食泰國菜,我就想食馬拉菜,咁嘅情況下就唯有揀間東南亞美食餐廳,試過圍威喂,上網睇吓 原來荃灣廣場有一間,今日就試一試。餐廳裝修好新淨,好摩登,顏色如粉紅色粉黃色粉藍色,都係一啲比較鮮色撞色裝飾同比較啱打卡嘅餐廳Cafe感覺。啱晒後生仔。睇吓餐牌選擇非常多,所以最終今日特別啲揀咗一個冬陰功海鮮火鍋,有先魚片青口顯魚蛋魚片,仲有好多菜再加兩個烏冬,泰式一人火鍋,咁多配料價錢好似都係$100頭,性價比算高。燒豬頸肉-豬頸肉燒得唔太濃,啱啱好,個醬汁酸酸甜甜,應該係自家製調校幾特別。由於今次佢哋餐廳比較忙比較多人,所以都等咗一陣先上到燒豬頸肉,但係食落去都係熱辣辣,感覺到佢哋係即叫即整,用心製作。泰式蝦餅-好大牙,醬汁酸酸甜甜好開胃,佢哋蝦餅嘅口感比一般平時食開嘅蝦餅,佢哋蝦餅嘅蝦肉相對稍為「再實少少」,如果平時鍾意食比較有咬口嘅食物嘅朋友可以試試,如果鍾意食比較「軟淋淋」食物嘅朋友我更加推薦佢哋食餐廳嘅單骨雞翼,上次食過,雞翼斬半更加容易入口同拆骨,而且雞肉易咬滑嘟嘟。圍威喂特色飲品-話梅柑桔檸檬🍋 話梅新進紙鶴,配金橘檸檬潤喉,一杯解渴開胃酸味味嘅飲品,啱我口味!

(香港🇭🇰~荃灣) 👍🏻多款式東南亞菜◾️#圍威喂香辣豬肉生菜包 HKD$88推薦~每次吃泰國餐廳必點生菜很新鮮看起來也很乾淨🤣豬肉調味好吃辣度算是微辣應該是大部分人都能接受的辣度擠上檸檬味道層次更好😚把肉碎放在生菜上一起吃很讚😋◾️#馬拉盞通菜 HKD$78泰國菜必吃炒通菜馬拉醬味很香上面放上蝦米提香通菜爽口,鹹鹹的非常適合配飯吃🍚🍚◾️#冬蔭功單骨雞翼 HKD$68Cp值得高一份有十隻每隻都炸得很酥脆😋香茅味比較重單骨雞翼吃起來很方便點上泰式酸辣醬超搭兩個人吃覺得份量有點多🤣🤣◾️#圍威喂炒金邊粉 HKD$98有點像pad Thai 造型很特別醬料可以根據自己喜好調整👍🏼但個人不太習慣這個味道嘗嘗鮮就好🤣🤣▪️#是諗但泰式珍珠奶茶 $28.0▪️#鮮橙蘇打 $26飲料種類非常多每一樣也好像很好喝推薦泰式珍珠奶茶🧋比在泰國喝到的沒那麼甜反而更適合香港人口味❤️(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌘服務分數: 🌕🌕🌕🌘🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌕🌑-#圍威喂📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖📞 23501128🕐 11:30-22:00
(香港🇭🇰~荃灣)
👍🏻多款式東南亞菜

每一樣也好像很好喝
推薦泰式珍珠奶茶🧋
比在泰國喝到的沒那麼甜
反而更適合香港人口味❤️

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
#圍威喂
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖
📞 23501128
🕐 11:30-22:00
圍威喂 (荃灣廣場)💟絕代雙莓果昔 $40用左士多啤梨🍓同埋藍莓🫐打成既水果奶昔,真係飲到果肉,真材實料,唔會太甜😍💟木瓜奶奶果昔 $36木瓜奶昔打得好綿滑,唔會太稀~ 💟圍喂威!炒金邊粉 $98份量都幾多,唔會太油,加左雞肉、雞蛋等食材一齊炒,好香~💟燒菠蘿 $40/串好大串,係好多汁完全唔會燒到好乾,而且唔會太酸😍💟沙嗲雞肉串 $38/2串烤得焦香~ 蘸埋甜甜地既沙嗲醬,充滿東南亞風味😝💟圍威喂拼盤(春卷,魚餅,蝦餅,單骨雞翼)$138呢個拼盤一次過試到唔同既小食~~ 蝦🦐餅、春卷炸到脆卜卜,好邪惡喔😋*需加一服務費地址: 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖
圍威喂 (荃灣廣場)

💟絕代雙莓果昔 $40

💟木瓜奶奶果昔 $36
木瓜奶昔打得好綿滑,唔會太稀~

💟圍喂威!炒金邊粉 $98
份量都幾多,唔會太油,加左雞肉、雞蛋等食材一齊炒,好香~

💟燒菠蘿 $40/串
好大串,係好多汁完全唔會燒到好乾,而且唔會太酸😍

💟沙嗲雞肉串 $38/2串
烤得焦香~ 蘸埋甜甜地既沙嗲醬,充滿東南亞風味😝

💟圍威喂拼盤(春卷,魚餅,蝦餅,單骨雞翼)$138

*需加一服務費
地址: 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖
2022-12-09
$220 (Dinner)
  • 沙嗲雞肉串
  • 絕代雙莓
2022-12-10 46 views
本身都有食過呢間,但今次見到居然有一人火鍋🥹,仲要係冬陰功湯底,點可以唔試吓。同埋呢佢加$15有蔗汁飲🥹,清熱呀,配火鍋好正,一大杯仲要無冰。🔆冬陰功無骨手切魚片鍋($1️⃣1️⃣8️⃣)佢個湯底唔會太酸,勁香。除咗一碟海鮮之外,仲有一大盤菜😆。海鮮有蜆、魚片、魚蛋同埋炸魚片。其實佢仲可以加錢要其他配料🥹,啱晒一個人食。🔆櫻花蝦多士($5️⃣8️⃣)佢上面嗰啲蝦膠,有啲似平時食嘅蝦餅🙈,好彈牙好泰式。櫻花蝦味唔會好重,所以唔會搶走蝦膠既味。整體都唔錯,不過偏油少少。🔆泰式蝦頭油炒虎蝦粉絲煲($1️⃣6️⃣8️⃣)佢帶佢有四五隻大蝦😯,我覺得最正都係啲粉絲😆,索晒啲蝦頭油嘅味,超級惹味😍,如果粉絲再多啲就好啦!我覺得個一人火鍋係最有驚喜嘅,平時食泰國菜好少見到😆,冬陰功湯底真係正好多!

🔆冬陰功無骨手切魚片鍋($1️⃣1️⃣8️⃣)

🔆櫻花蝦多士($5️⃣8️⃣)

🔆泰式蝦頭油炒虎蝦粉絲煲($1️⃣6️⃣8️⃣)

2022-12-09 2017 views
見過餐廳名咁搞笑即刻同朋友一齊入去食返餐先-叫咗個超值二人晚餐(A) $368包好多款食物 價錢仲好抵食添 🤩🍢沙嗲雞肉串(2串)雞肉燒到金黃色沙嗲醬味道較甜 食到有花生🥜味道🤤🤤🥗泰式鮮蝦沙律份量比想像中多 有兩大隻鮮蝦、生菜、椰菜絲、木瓜絲 味道酸酸甜甜 好開胃 鮮蝦爽口彈牙☺️😋😋 🥬馬拉盞炒通菜炒得好香 好惹味😍😍 通菜仍保持翠綠 爽脆🌿🥘泰式青咖喱雞 跟兩碗白飯 味道辣辣地 配埋白飯 好惹味😋😋 椰奶味香濃 配料豐富😍😍 🍝圍威喂!炒金邊粉一上菜 賣相吸引 用金黃色嘅煎蛋包住金邊粉 裡面仲有3隻鮮蝦😍😍 配料豐富 金邊粉炒到乾濕剛好 味道酸甜😋旁邊仲有花生碎、辣椒碎、酸辣汁 可以自行調配味道😋😋🍹🍹飲品 🍹星空蘇打+ $16好夢幻嘅果汁梳打😍😍飲落味道酸酸甜甜 重青檸味 好開胃 🤩🤩-🥤絕代雙莓果昔 $40草莓🍓&藍莓🫐 草莓味道較重 有啲蓋過藍莓味甜度適中 口感似沙冰多啲🙈🙈 -🍗🫔圍威喂拼盤 $138 呢個另外再叫嘅小食拼盤 有4款小食😆👉🏻春卷,魚餅,蝦餅,單骨雞翼款款都新鮮即叫即炸 🔥 香脆可口 特別喜歡單骨雞翼食到少少冬陰功嘅味道🤤🤤🤤

見過餐廳名咁搞笑即刻同朋友一齊入去食返餐先
叫咗個超值二人晚餐(A) $368
包好多款食物 價錢仲好抵食添 🤩

🍢沙嗲雞肉串(2串)
雞肉燒到金黃色
沙嗲醬味道較甜 食到有花生🥜味道🤤🤤
沙嗲雞肉串

🥗泰式鮮蝦沙律
份量比想像中多 有兩大隻鮮蝦、生菜、椰菜絲、木瓜絲
味道酸酸甜甜 好開胃 鮮蝦爽口彈牙☺️😋😋

椰奶味香濃 配料豐富😍😍
泰式青咖喱雞

🍝圍威喂!炒金邊粉
配料豐富 金邊粉炒到乾濕剛好 味道酸甜😋
旁邊仲有花生碎、辣椒碎、酸辣汁 可以自行調配味道😋😋

🍹🍹飲品
甜度適中 口感似沙冰多啲🙈🙈
絕代雙莓果昔  & 星空蘇打

🍗🫔圍威喂拼盤 $138
呢個另外再叫嘅小食拼盤 有4款小食😆
👉🏻春卷,魚餅,蝦餅,單骨雞翼
款款都新鮮即叫即炸 🔥 香脆可口
特別喜歡單骨雞翼食到少少冬陰功嘅味道🤤🤤🤤
圍威喂拼盤

2022-12-05
$200 (Dinner)
沙嗲雞肉串
馬拉盞炒通菜
泰式青咖喱雞
絕代雙莓果昔  & 星空蘇打
圍威喂拼盤
平時逛荃灣廣場🏫經過見到都覺得呢間餐廳名好有趣。🤓今日同好朋友嚟行街🛍️嘅時候就去食下呢間東南亞餐廳啦。🍽️🧆 冬蔭公單骨雞翼1客有1️⃣0️⃣件單骨雞翼。餐廳🍴提供冬蔭公汁同酸辣汁比我地蘸住食。😉冬蔭味道濃但唔算太辣。😎🍢 沙嗲雞肉串🍢 沙嗲牛柳串沙嗲串燒每款有2️⃣串或4️⃣串選擇。我地2個人就點咗2️⃣串。燒完嘅肉串🐮🐔依然好juicy。另外提供嘅沙嗲醬花生🥜味濃。🍍 泰式金菠蘿海鮮炒飯次次見到有菠蘿殼🍍放底嘅菠蘿海鮮炒飯都特別開心🥳。炒飯入面又有肉鬆、提子乾,😍調味又得,賣相點綴又得。😎味道甜甜酸酸。🤭🍹 創意珍多冰珍多冰有紅色、綠色粉條。🤠再有紅豆🫘做配料。椰汁味道香濃,但唔過甜。🫶🏽🧉 怪奇榴蓮奶奶沙冰接近12月仲飲到嘅榴蓮製品🤩,依然好好飲。😻鍾意❤️食榴蓮嘅我又可以止止癮。🤗軟綿綿嘅沙冰,有好重嘅榴蓮味道。😋但唔會蓋過奶嘅味道。😎🍨 泰奶茶雪糕配油酥餅用油酥餅嚟做甜品都係第一次見。🤫泰式奶茶雪糕🍧上面再放黑色珍珠。😚係可以食得嘅珍珠泰式奶茶。😉半溶嘅泰式奶茶雪糕😍再配埋鬆脆嘅油酥餅,🥰好味😋完全唔覺得油膩。👏
平時逛荃灣廣場🏫經過見到都覺得呢間餐廳名好有趣。🤓

今日同好朋友嚟行街🛍️嘅時候就去食下呢間東南亞餐廳啦。🍽️

🧆 冬蔭公單骨雞翼
1客有1️⃣0️⃣件單骨雞翼。
餐廳🍴提供冬蔭公汁同酸辣汁比我地蘸住食。😉
冬蔭味道濃但唔算太辣。😎

🍢 沙嗲雞肉串
🍢 沙嗲牛柳串
沙嗲串燒每款有2️⃣串或4️⃣串選擇。
我地2個人就點咗2️⃣串。

燒完嘅肉串🐮🐔依然好juicy。
另外提供嘅沙嗲醬花生🥜味濃。

🍍 泰式金菠蘿海鮮炒飯
次次見到有菠蘿殼🍍放底嘅菠蘿海鮮炒飯
都特別開心🥳。
炒飯入面又有肉鬆、提子乾,😍
調味又得,賣相點綴又得。😎
味道甜甜酸酸。🤭

🍹 創意珍多冰
珍多冰有紅色、綠色粉條。🤠
再有紅豆🫘做配料。

椰汁味道香濃,但唔過甜。🫶🏽

🧉 怪奇榴蓮奶奶沙冰
接近12月仲飲到嘅榴蓮製品🤩,依然好好飲。😻
鍾意❤️食榴蓮嘅我又可以止止癮。🤗

軟綿綿嘅沙冰,有好重嘅榴蓮味道。😋
但唔會蓋過奶嘅味道。😎

🍨 泰奶茶雪糕配油酥餅
用油酥餅嚟做甜品都係第一次見。🤫

泰式奶茶雪糕🍧上面再放黑色珍珠。😚
係可以食得嘅珍珠泰式奶茶。😉
半溶嘅泰式奶茶雪糕😍再配埋鬆脆嘅油酥餅,🥰
好味😋完全唔覺得油膩。👏

放假繼續唔痴家走左去荃灣行街撞啱一田瘋狂大減價 掃貨mode on😂血拼完都要食野嘅🙊—————————————————————餐廳主打馬來西亞菜式當中都有啲ғυѕιon菜式中島揀左個炒粿條其實即係炒河不過味道無香港咁濃記得之前去мalayѕιa食過一試愛上今次可以回味下啦😉另外都揀咗個咖喱多士盒入面裝住好豐富既海鮮有肉質鮮甜既大蝦碌 爽口既魷魚大大隻既青口 搭配埋香濃咖哩一次可以食到幾樣野一個滿足你多種願望嘅百寶盒😂飲品方面中島一見到呢個已經好想試個名好搞笑叫「榴槤忘返在馬拉」但佢寫係榴槤加蔗汁 超級特別嘅組合其實杯野嚟到賣相係真係有啲核突🤣草綠色嘅蔗汁加一舊浮面嘅榴槤乾 就好似……不過舊榴槤真係好好味🙈有一杯視覺效果咁震撼嘅俾番杯夢幻嘅「芭堤雅的天空」蝶豆花鮮奶打卡一流整體都唔錯 可以回頭嘅—————————————————————◈ 泰式鮮黃咖喱海鮮多士盒 $168◈ 經典檳城炒粿條 $98◈ 榴槤忘返在馬拉 $38◈ 芭堤雅的天空 $28
放假繼續唔痴家
大大隻既青口 搭配埋香濃咖哩
一次可以食到幾樣野
一個滿足你多種願望嘅百寶盒😂
飲品方面中島一見到呢個已經好想試
個名好搞笑叫「榴槤忘返在馬拉」
但佢寫係榴槤加蔗汁 超級特別嘅組合
其實杯野嚟到賣相係真係有啲核突🤣
草綠色嘅蔗汁加一舊浮面嘅榴槤乾 就好似……
不過舊榴槤真係好好味🙈

榴槤忘返在馬拉

◈ 芭堤雅的天空 $28
2022-12-01
2022-12-03 40 views
荃灣圍威喂食東南亞料理沙嗲牛柳串 (2串)$48大大粒牛柳,肉感一流食落好重牛味,加埋醬汁更加惹味可口!沙嗲雞肉串 (2串)$38新鮮鮮嫩嘅雞肉,入口好啖啖肉,加上外皮有煎香咗嘅雞皮,整個層次好豐富!馬拉盞通菜 $78香噴噴嘅通菜,用料夠晒新鮮,馬拉盞好入味夠香濃,用嚟送飯一流!經典檳城炒粿條 $98必食一定要叫嘅炒粿條,味道濃得嚟入口好滋味,配料夠晒多唔會剩係食粉!碳燒黑糖珍珠鮮奶 $36拍得上飲品店級數,珍珠夠鮮奶味好香!芒果椰奶沙冰 $38甜度剛好嘅沙冰,芒果椰奶夠香味!⚠️加一服務費圍威喂 (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖
荃灣圍威喂食東南亞料理

沙嗲牛柳串 (2串)$48
大大粒牛柳,肉感一流食落好重牛味,加埋醬汁更加惹味可口!
沙嗲雞肉串 (2串)$38
馬拉盞通菜 $78
經典檳城炒粿條 $98

碳燒黑糖珍珠鮮奶 $36
拍得上飲品店級數,珍珠夠鮮奶味好香!
芒果椰奶沙冰 $38
甜度剛好嘅沙冰,芒果椰奶夠香味!
⚠️加一服務費

圍威喂 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖