2024-08-08 1602 views
好耐冇食生蠔,新推出開業兩週年優惠,鹿兒島A5和牛宴,全部食材都好高質,而且是仼食生蠔🦪半放題,好正啊😍,日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴(120分鐘半放題)每位$798+1,星期五六晚$808。餐廳座位不多,記得提早預約。今天吃A5和牛生蠔🦪半放題,日本牡蠣和酒飲是無限追加的,Sapporo Draft Beer和House Sake任飲,也可以選汽水。黑松露和牛他他,加入洋蔥、芥辣和秘製醬料撈埋牛肉刺身一齊食,不錯海鮮拼盤有原隻龍蝦🦞生蠔🦪、花螺、蝦等等。配茄汁和蜜糖芥辣炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司肥美炭燒串燒拼盤(廚師發板) 有雞翼、鹽燒粟米、五花腩、雞肉等等炭燒黑松露和牛漢堡丼非常飽肚Shabu Shabu火鍋方面有:鹿兒島A5黑毛和牛超肥美,肉質嫩滑。雜菜盛盒有金菇、娃娃菜、菜、腐皮、稻庭烏冬無限追加:日本時令牡蠣刺身生蠔🦪先來6只,之後再無限追加,全部都撒上蘿蔔蓉服務質素:8/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

好耐冇食生蠔,

和House Sake任飲,也可以選汽水。

海鮮拼盤
有原隻龍蝦🦞生蠔🦪、花螺、蝦等等。配茄汁和蜜糖芥辣

炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司肥美

炭燒串燒拼盤(廚師發板)
有雞翼、鹽燒粟米、五花腩、雞肉等等

炭燒黑松露和牛漢堡丼非常飽肚

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2024-08-02
聽過呢間餐廳好耐,最近見到做緊「三大名蟹宴」,作爲蟹迷嘅我即刻book去食😍❣️$598呢個價錢包了set內一系列食物之餘,包括3大名蟹(蟹粉、鱈場蟹、松葉蟹)仲可以任食生蠔同任飲,真係都幾抵(9pm前$698)❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目🔸炭燒佐酒鳕魚干- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜🔸日式昆布汁煮翡翠螺- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯🔸日本松葉蟹天婦羅- 高質之選,外面薄天婦羅皮脆香得來唔油膩,無expect入面係肥美松葉蟹肉,幾鮮甜🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬- 邪惡得來好吸引,舖滿鮮拆蟹粉,勁香蟹膏蟹黃,連口感比較實嘅橙色大閘蟹都有,彈口烏冬沾滿蟹膏,啖啖滋味😋🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味- 白鱔同樣出色,厚肉得來肉質juicy,外皮燒到脆香,令人回味- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁

❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!

1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目
🔸炭燒佐酒鳕魚干

- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜

🔸日式昆布汁煮翡翠螺

- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯

🔸日本松葉蟹天婦羅
日本松葉蟹天婦羅

🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬

🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)
炭燒串燒拼盤

- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋
- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥
- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味
- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味

🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️
炭燒日本鱈場蟹腳

- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁肥美多肉,好鮮甜爽口啖啖肉,正 😋😋😋

🦀炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰

- 好值得慢慢品嚐,司傅好用心去燒香飯糰3面,食落去焦香香脆,夾上滿滿蟹肉、蟹膏、超級香口juicy嘅厚身鵝肝,再加埋脆脆zi真心正!😋😋😋

2️⃣shabu shabu
🐮鹿兒島A5黑毛和牛(120g)

- 因為唔食牛嘅關係,訂座時講了,餐廳會安排轉鹿兒島豚肉,豚肉味香口,幾有水準
- 另外仲有雜菜盛盒可以shabu shabu

3️⃣無限追加項目
🦪日本時令牡蠣刺身(🈚️限追加!)

- 雖然係無限追加,但無expect過係好有水準,生蠔肉超級肥美鮮甜,可以成粒連帶子位起,海水味濃

🍺🍶sapporo啤酒、sake、黑糖薑茶都係無限追加,sake易入口,任飲來說質素幾好。

呢個價錢,就咁個set都值回票價,仲可以無限追加肥美生蠔🦪,幾抵食!

日本松葉蟹天婦羅
大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
炭燒日本鱈場蟹腳
炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
聽朋友講呢間野之前有d菜式係唔錯既,個場有些懷舊, 可能呢間野有番咁上下年資同歷史。 今次到我黎野食正常普通, 食得好飽, 野飲可以refill,但講真話, 千祈唔好抱太高期望, 特別係想黎食好野 , 貴價食材既話… 壽喜燒果種鹿兒島牛肉, 一大塊肥肉黎, 脂肪佔大半, 肥比肉多, 塊塊都係咁。真係好肥既肥牛 – 係鹿兒島牛肉?好肥牛既人士唔知岩唔岩唎?蟹係好大隻, 但無咩鮮味, 影下相打卡係好睇既, 扮到野。希望只係呢個特別海鮮餐先係呢個質素啦

聽朋友講呢間野之前有d菜式係唔錯既,
個場有些懷舊, 可能呢間野有番咁上下年資同歷史。

真係好肥既肥牛 – 係鹿兒島牛肉?

好肥牛既人士唔知岩唔岩唎?

蟹係好大隻, 但無咩鮮味, 影下相打卡係好睇既, 扮到野。

希望只係呢個特別海鮮餐先係呢個質素啦
2024-09-05 0 views
蠔埕主打日本備長炭燒串燒店,喜歡這裡除了有串燒提供之外,亦有我喜愛的Shabu Shabu,更會因應季節作出不同時令菜式,來這裡絕對可以大快朵頤💫 全台吧枱式坐位,可以一邊吃,一邊看著師傅料理串燒,同時分享串燒的香氣,舌尖以外,更增添味覺享受,除了串燒,Shabu Shabu 外,日本新鮮牡蠣也是鎮店名物💫🌟為慶祝店家開業兩週年,更推出多項優惠 - 推廣期內8️⃣5️⃣折優惠🌟🈹星期一至四折後連*原價加一$758/位 🈹星期五至六折後連*原價加一$768/位 鹿兒島A5和牛宴 + 仼食生蠔半放題 ▪️黑松露和牛他他 他他香滑,牛味濃郁,再配上洋蔥、芥辣及店家秘製醬料,還有黑松露,拌勻後一起放入口,絕對沖擊你味蕾💫▪️凍龍蝦🦞海鮮拼盤 打卡度100% 之作, 原隻龍蝦, 生蠔🦪、花螺、蝦,單看海鮮種類已經非常吸引,整盤吸睛度滿分,食時可隨意沾點茄汁或蜜糖芥辣,味道更提鮮💫 ▪️炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司這道菜融合了不同食材的精華,從高級鵝肝到頂級和牛,再加上松露的香氣,入口令人回味無窮💫 ▪️炭燒串燒拼盤(廚師發板) 以當天食材由廚師安排,有提燈、雞翼、雞頸肉,用上日本紀洲備長炭即燒,陣陣炭香

🌟為慶祝店家開業兩週年,更推出多項優惠 -
推廣期內8️⃣5️⃣折優惠🌟
🈹星期一至四折後連*原價加一$758/位
🈹星期五至六折後連*原價加一$768/位

這道菜融合了不同食材的精華,從高級鵝肝到頂級和牛,再加上松露的香氣,入口令人回味無窮💫 ▪️炭燒串燒拼盤(廚師發板) 以當天食材由廚師安排,有提燈、雞翼、雞頸肉,用上日本紀洲備長炭即燒,陣陣炭香💫 ▪️炭燒黑松露和牛漢堡丼
和牛漢堡同樣用上備長炭即炭,配上日本米飯,和牛漢堡陣陣炭香,面層焦香,中間保持肉汁,令人驚艷💫
▪️Shabu Shabu火鍋 鹿兒島A5黑毛和牛,配雜菜盛盒有金菇、娃娃菜、菜、腐皮,暖暖鍋物,和牛入口即化,油脂豐富,牛味濃郁💫
無限追加: 日本時令牡蠣刺身 生蠔🦪先來6只,之後再無限追加,全部都撒上蘿蔔蓉💫

🌟多提一句, 日本牡蠣和Sapporo Draft Beer, House Sake,汽水,是無限追加的🌟

🈹最新宵夜優惠 只限逢星期四至六 20:30-21:30供應🈹

🉐Midnight Menu 宵夜輕食 Set
炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司
炭燒串燒拼盤(廚師發板)
炭燒黑松露和牛漢堡丼/稻庭烏冬
Free Flow Drink 🍻🥤90分鐘
超震撼優惠價 +$9.9 Free Flow 牡蠣🦪90分鐘

推廣期內 WhatsApp📲訂座優惠
2-3位8️⃣5️⃣折;4位或以上7️⃣5️⃣折

此餐牌只接受兩位或以上訂座
只限逢星期四至六 20:30-21:30入座
詳情請向餐廳查詢🔍
2024-09-03 0 views
係OpenRice 網上預付左個套餐<鹿兒島A5和牛 松露鵝肝海鮮宴+任食日本牡蠣> $686.8 未連加一 清酒同啤酒飲品都係任飲 餐廳唔算好大,大約有十約個坐位 全部座位都係吧枱圍住中間個師父燒串燒 💯第一道上-黑松露和牛他他-啲牛上面有好多洋蔥,因為我唔食所以撥開晒😂伴碟仲會有一啲蒜蓉,Wasabi,黑松露 淨係撈埋呢啲一齊食都已經好好食,好香💯第二道上-海鮮拼盤-一人一條當日有長腳蟹腳一隻生蠔兩隻蝦兩個螺,全部都好鮮味👍🏻第三道上-炭燒串燒-共四款有雞翼,粟米,豬五花同雞頸肉同一般爐燒既唔一樣,炭燒係真係香好多💯第四道上-炙燒鵝肝和牛壽司鵝肝好夠油香味和牛肥美第五道上-和牛漢堡扒丼有肉汁,但本身個人唔‘’好”漢堡扒 所以冇所特覺得好食🫠👍🏻第六道上-店員推薦另外加錢單點左每人一隻燒蠔,都好香好多汁同鮮味 第七道上-鹿兒島A5和牛火鍋唔知點解我食落啲牛好有煙燻定食落有啲似煙肉味🙃可以已經開始飽?所以覺得唔係好驚豔到我 💯第八道上-任食日本牡蠣需要上晒前面既菜式,先會開始可以追加啲蠔係好creamy咁既質地,唔會有鐵鏽味,多汁 **如果唔係淨係最後先追加會比較好因為可以一路食啲其他
係OpenRice 網上預付左個套餐

餐廳唔算好大,大約有十約個坐位
全部座位都係吧枱
圍住中間個師父燒串燒

伴碟仲會有一啲蒜蓉,Wasabi,黑松露
淨係撈埋呢啲一齊食都已經好好食,好香

💯第二道上-海鮮拼盤-一人一條當日有長腳蟹腳
一隻生蠔兩隻蝦兩個螺,全部都好鮮味

👍🏻第三道上-炭燒串燒-共四款
有雞翼,粟米,豬五花同雞頸肉
同一般爐燒既唔一樣,炭燒係真係香好多

💯第四道上-炙燒鵝肝和牛壽司
鵝肝好夠油香味和牛肥美

第五道上-和牛漢堡扒丼
有肉汁,但本身個人唔‘’好”漢堡扒 所以冇所特覺得好食🫠

👍🏻第六道上-店員推薦
另外加錢單點左每人一隻燒蠔,都好香好多汁同鮮味

第七道上-鹿兒島A5和牛火鍋

💯第八道上-任食日本牡蠣
需要上晒前面既菜式,先會開始可以追加
啲蠔係好creamy咁既質地,唔會有鐵鏽味,多汁
**如果唔係淨係最後先追加會比較好
因為可以一路食啲其他野又食下生蠔
淨係最尾先不停食生蠔就會覺得有啲膩**🫣
2024-08-06
2024-08-30 195 views
前排去左位於尖沙咀嘅「蠔埕」食飯🐮🦞我叫嘅套餐係「日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴」 ~A5黑毛和牛 油脂分布好平均✨龍蝦好新鮮🦞 生蠔好肥美🦪 食材高質好味道
前排去左位於尖沙咀嘅「蠔埕」食飯🐮🦞
我叫嘅套餐係「日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴」 ~
A5黑毛和牛 油脂分布好平均✨
龍蝦好新鮮🦞 生蠔好肥美🦪 食材高質好味道

2024-08-25 210 views
這間位於尖沙咀的日本餐廳,最近推介超值半放題套餐,提供 120分鐘無限追加日本牡蠣及Free Flow 無限暢飲Sapporo 生啤、清酒、黑糖薑茶及各款汽水,還包含多款和牛菜式、凍海鮮拼盤、炭燒串燒、鹿兒島A5黑毛和牛Shabu Shabu 等,滿足大胃王。🔻日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴 🔹21:00前入座 星期一至四 $798/位🔹21:30前入座 星期五、六 $808/位🦋黑松露和牛他他 和牛他他加上黑松露醬及洋蔥碎,令口感味道更豐富。🦋凍海鮮拼盤 2人份海鮮拼盤包括有鱈場蟹腳或龍蝦(隨機配搭)、凍蝦、生蠔及海螺,相當有睇頭。🦋炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司 鵝肝及和牛脂香融入壽司之中,炙燒的香氣和和牛粉嫩的口感,讓人尖叫。🦋炭燒串燒拼盤(廚師發板) 今晚廚師發辦即燒串燒有豬腩肉、雞頸肉、阿波尾雞翼及粟米,火候恰好。🦋炭燒黑松露和牛漢堡丼以炭火席前燒烤再配上白飯,增添飽腹感。🦋Shabu Shabu 套餐還包括一個超級豐富的Shabu Shabu,有鹿兒島A5黑毛和牛(120g)、雜菜盛合及稻庭烏冬。黑毛和牛色澤粉嫩,油脂分佈均勻,肉質軟嫩,回味無窮。蔬菜盛合有小唐菜、娃娃菜及

🔻日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴
🔹21:00前入座 星期一至四 $798/位
🔹21:30前入座 星期五、六 $808/位

🦋黑松露和牛他他
和牛他他加上黑松露醬及洋蔥碎,令口感味道更豐富。

🦋凍海鮮拼盤 2人份

🦋炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司

🦋炭燒串燒拼盤(廚師發板)

🦋炭燒黑松露和牛漢堡丼
以炭火席前燒烤再配上白飯,增添飽腹感。

🦋Shabu Shabu
套餐還包括一個超級豐富的Shabu Shabu,有鹿兒島A5黑毛和牛(120g)、雜菜盛合及稻庭烏冬。黑毛和牛色澤粉嫩,油脂分佈均勻,肉質軟嫩,回味無窮。蔬菜盛合有小唐菜、娃娃菜及金菇,剛好減輕油膩感。

🦋豪飲蠔食無限追加項目
🔸日本牡蠣
🔸SAPPORO DRAFT BEER
🔸HOUSE SAKE
🔸黑糖薑茶
🔸各款汽水
無限追加項目,有肥美新鮮的即開日本生蠔,鮮甜爽口。加上無限暢飲清酒、啤酒、黑糖薑茶,大滿足。
好耐之前生日試過呢間餐廳,呢度嘅食材不嬲都好高質,和牛同生蠔都好新鮮,而且價錢又唔貴。最近餐廳做緊開業兩週年優惠,有半任食嘅生蠔和牛盛宴,咁就一於約朋友嚟試吓啦。呢個黑松露和牛他他真係非常出色,佢嘅黑松露味好夠,而且和牛非常新鮮,兩樣嘢夾埋真係好開胃呀。今日嘅海鮮拼盤係龍蝦,龍蝦非常大隻,而且食落好新鮮,唔使點任何醬汁都好有鮮味。最近好興和牛漢堡,我認為呢度嘅炭燒黑松露和牛漢堡,仲好食過最近日本新開黎香港嗰間啊。佢嘅漢堡厚薄適中,而且入面唔會有好多肥肉,非常香口好送飯。今晚嘅重頭戲就係呢鹿兒島A5黑毛和牛,佢一上枱已經忍唔住影相啦。因為佢嘅肥瘦適中,啲雪花紋非常靚,而且食落入口即溶,牛味都好足夠,仲好食過喺日本食啊。最重要嘅係呢度可以任食生蠔,不過我覺得佢其他食物已經更加高質,而且食其他食物已經飽飽地啦,今次食得唔夠生蠔,所以已經約定咗朋友下次再一齊嚟任食過。呢間餐廳食材質素非常好,而且價錢又唔貴,而且Staff嘅服務態度都好好,啱晒一大班朋友坐喺度食飯飲酒傾吓偈。

• 黑松露和牛他他
2024-08-17 278 views
星期五既夜晚要有一個Happy Friday 🥰🍻我地就約好左係尖沙咀地鐵站等再搵左間日本餐廳- 蠔埕朋友介紹佢地最近有超值半放題套餐😍 有得120分鐘無限追加日本牡蠣同無限暢飲多種飲品(Sapporo 生啤🍻清酒🍶黑糖薑茶☕️同汽水🥤) 咁就去左試下啦!! 睇番menu 套餐方面有和牛他他, 海鮮拼盤、炭燒串燒、鹿兒島A5黑毛和牛等等😍 咁好正🙌🏻🔆黑松露和牛他他先有和牛他他配黑松露&洋蔥碎, 食落好有口感😋🔆凍海鮮拼盤 每日隨機配搭鱈場蟹腳或龍蝦, 仲有凍蝦🦐生蠔🦪海螺🐚, 樣樣都好新鮮, 仲配埋黑椒茄醬同蜜糖芥末, 任君選擇🔆炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司灸燒恰到好處, 一啖擺入口😍 大滿足🔆炭燒串燒拼盤(廚師發板)黑豚五花腩, 阿波尾雞翼, 雞肉同粟米, 睇著廚師為我哋悉心準備🥰 味道香濃, 燒得岩岩好😙🔆炭燒黑松露和牛漢堡丼和牛漢堡配上白飯, 令口感再度升級🔆🍲 Shabu Shabu再食埋鹿兒島A5黑毛和牛, 雜菜盛盒同稻庭烏冬一次過滿足晒幾種口感! 和牛入口即化🥰 加上稻庭烏冬配芝麻醬😍 🔆日本牡蠣實在太好食😋 肚飽飽時再來六隻日本牡蠣🦪 好肥美😍 仲可以繼續encore!!
星期五既夜晚要有一個Happy Friday 🥰🍻
我地就約好左係尖沙咀地鐵站等
再搵左間日本餐廳- 蠔埕
朋友介紹佢地最近有超值半放題套餐😍
咁就去左試下啦!!
咁好正🙌🏻

🔆黑松露和牛他他
先有和牛他他配黑松露&洋蔥碎, 食落好有口感😋

🔆凍海鮮拼盤

🔆炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司
灸燒恰到好處, 一啖擺入口😍 大滿足

🔆炭燒串燒拼盤(廚師發板)

🔆炭燒黑松露和牛漢堡丼
和牛漢堡配上白飯, 令口感再度升級

🔆🍲 Shabu Shabu
再食埋鹿兒島A5黑毛和牛, 雜菜盛盒同稻庭烏冬

🔆日本牡蠣
實在太好食😋 肚飽飽時再來六隻日本牡蠣🦪 好肥美😍 仲可以繼續encore!!! 滿足至極呀!!

整體都唔錯
  • 黑松露和牛他他
  • 炭燒串燒拼盤(廚師發板)
襯蠔埕 做緊限時8️⃣5️⃣折優惠,$758就食到#日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴,即去!*包120分鐘任食日本牡蠣🍻暢飲Sapporo生啤、汽水、清酒🍶、黑糖薑茶~ 想講個鹿兒島A5黑毛和牛正到不得了~ 😋 ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱🐮《 黑松露和牛他他 》 將碟和牛他他同碟上嘅黑松露醬同蒜蓉撈勻,入口軟嫩帶酸香,幾開胃~🦪《 凍海鮮拼盤 》 有原隻開邊龍蝦、海螺、凍海蝦及嚟自兵庫縣嘅生蠔~龍蝦肉質結實爽彈~配埋黑椒茄醬/芥末醬更提鮮~🍢《 炭燒串燒拼盤 》師傅即場用炭爐燒製美味串燒,有皮脆嘅阿波尾雞翼、爽嫩嘅汁燒五花肉、雞頸肉同粟米🌽~🍣《 炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司 》和牛同鵝肝入口即化,脂香加上松露香濃而不膩~🍚《 炭燒黑松露和牛漢堡丼 》和牛漢堡厚身,外層帶炭香,肉味香濃豐肉汁~撈飯一流!🦪《 日本時令牡蠣 》 (可無限♾️追加)大隻creamy,有微微海水咸~🥩🍲《 鹿兒島A5黑毛和牛 雜菜盛盒 》完美降霜,牛味極重,加上入口即溶嘅細膩油花同柔嫩多汁嘅牛肉,食後齒頰留香😋💯

想講個鹿兒島A5黑毛和牛正到不得了~ 😋

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱
🐮《 黑松露和牛他他 》

🦪《 凍海鮮拼盤 》

🍢《 炭燒串燒拼盤 》

🍣《 炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司
和牛同鵝肝入口即化,脂香加上松露香濃而不膩~

🍚《 炭燒黑松露和牛漢堡丼 》
和牛漢堡厚身,外層帶炭香,肉味香濃豐肉汁~撈飯一流!

🦪《 日本時令牡蠣 》 (可無限♾️追加)
大隻creamy,有微微海水咸~

🥩🍲《 鹿兒島A5黑毛和牛 雜菜盛盒 》
2024-08-09
近佐敦出口,好方便,見到有優惠【 日本鹿兒島A5和牛·松露·鵝肝·海鮮宴】先來黑松露和牛他他 ,係新鮮既,第一次食牛刺身。凍海鮮拼盤 , 蝦幾出色。炭燒串燒拼盤 ,燒雞翼超正,不過味道係偏濃味。炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司 》炭燒黑松露和牛漢堡丼 》日本時令牡蠣 》 鹿兒島A5黑毛和牛 雜菜盛盒 》開業兩週年優惠,限時8️⃣5️⃣折優惠,人均$7xx 就食到高質和牛同海鮮,都性價比高。餐廳都係圍住個吧枱坐,見到廚師一路燒串燒,都幾有氣氛。

炭燒串燒拼盤 ,燒雞翼超正,不過味道係偏濃味。
炭燒黑松露和牛漢堡丼 》
日本時令牡蠣 》
鹿兒島A5黑毛和牛 雜菜盛盒 》

餐廳都係圍住個吧枱坐,見到廚師一路燒串燒,都幾有氣氛。
  • 炭燒串燒拼盤
2024-08-16 87 views
🥩尖沙咀黑松露海鮮和牛🍣120分鐘半放題Sake或生啤無限追加🍺這貓貓sale杯,好可愛📍坐標尖沙咀🍽️門外已有打卡位👀黑松露和牛他他,紫洋蔥、辣椒油、Wasabi、蒜蓉,每一口都是層次感豐富~🌿搭配得剛剛好,黑松露很香🦞海鮮拼盤,是龍蝦!🦀還有鱈場蟹腳,肉質緊實🍣炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司像藝術品🔥炭燒串燒拼盤🍗阿波美🐔翼外皮酥脆還有五花肉、燒玉米🍔炭燒黑松露和牛漢堡丼一碗飯上鋪滿焦香的和牛漢堡扒再撒上黑松露片🥰🍲鹿兒島A5黑毛和牛🥩油脂分布均勻,牛味濃郁🍜雖然已經吃得很飽但還是忍不住再來一碗稻庭烏冬🍤還有無限追加的日本牡蠣!🦪超大隻
🥩尖沙咀黑松露海鮮和牛
🍣120分鐘半放題
Sake或生啤無限追加🍺
這貓貓sale杯,好可愛

📍坐標尖沙咀
🍽️門外已有打卡位

🦞海鮮拼盤,是龍蝦!

🦀還有鱈場蟹腳,肉質緊實
🍣炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司

🍔炭燒黑松露和牛漢堡丼
一碗飯上鋪滿焦香的和牛漢堡扒
再撒上黑松露片🥰
🍲鹿兒島A5黑毛和牛

🥩油脂分布均勻,牛味濃郁
🍜雖然已經吃得很飽
但還是忍不住再來一碗稻庭烏冬
🍤還有無限追加的日本牡蠣!
🦪超大隻
2024-08-12
2024-08-15 88 views
有別去普通吃自助餐,要自己去夾菜可能食材又普通,我偏好集中型高值的餐廳,今次來試半放題菜單餐廳,會隨著季節而有菜式的變化,全部食材都高值不用似平時食自助餐需要離開座位加菜,半放題就有人幫你服務的很舒服😍黑松露和牛他他本來害怕的生牛肉,第一道揭曉,好的黑松露是提升味道而不還搶戲,冰冰涼涼的和牛塔塔一齊超級正海鮮拼盤有龍蝦🦞鮮蝦🦐海螺🐚生蠔🦪超好打卡重點是新鮮美味,每一口都是驚喜❤️ 日本牡蠣巨新鮮的日本牡蠣,超級肥美,重點是可以無限追加🦪炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司 最下面紫蘇葉的清新香氣,鵝肝與和牛,兩個高級食材加埋一齊,有一加一大於二的效果,超級美味炭燒黑松露和牛漢堡丼 和牛漢堡排,沒有膩口的感覺,配上黑松露味道味道更是鮮美多汁鹿兒島A5黑毛和牛稻庭烏冬雜菜盛盒 菜品新鮮、彈牙的稻庭烏冬搭配熬製湯底好好味,入口即化的A5黑毛和牛,吃下去就幸福的融化在口中燒串燒拼盤串燒有雞翼、豬肉、玉米烤得焦焦脆脆釋放食物的原汁原味~天然的美味👍有特色的蟹殼牆
有龍蝦🦞鮮蝦🦐海螺🐚生蠔🦪
超好打卡重點是新鮮美味,每一口都是驚喜❤️

日本牡蠣
巨新鮮的日本牡蠣,超級肥美,重點是可以無限追加🦪
炭燒黑松露和牛漢堡丼
和牛漢堡排,沒有膩口的感覺,配上黑松露味道味道更是鮮美多汁
鹿兒島A5黑毛和牛稻庭烏冬雜菜盛盒
燒串燒拼盤

有特色的蟹殼牆
  • 鹿兒島A5黑毛和牛120g
襯住開業兩年優惠,我地去左bookmark 好耐蠔埕食鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮🦞宴+仼食生蠔,120分鐘半放題😋😋黑松露和牛🐼他他 三文魚他他就食得多,第一次食和牛他他,和牛他他一粒粒加上醋汁,碟三邊仲有黑松露,蒜蓉,Wasabi,沾上三款發揮味道層次各不同,他他牛肉一啲都無腥味👍🏻海鮮拼盤(龍蝦🦞,生蠔🦪,蝦🦐,螺肉)款款新鮮,伴上芥末醬汁,黑椒茄汁🥫龍蝦啖啖肉,生蠔🦪新鮮即開,蝦同螺肉彈牙炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司 和牛壽司🍣面上加鵝肝,入口即化,鵝肝肥美,油脂好香濃炭燒串燒拼盤開放式中間睇住廚師慢火炭煙,後再加火槍灸燒,非常之香炭火味以阿波美雞🐔採材,雞肉,雞翼都極有美味,外皮燒得脆脆🐷豚五花,一層肉一層油脂非常邪惡,但又好好食🤤後加粟米🌽清油膩,並帶岀甜甜的味道炭燒黑松露和牛🐮漢堡丼最近好興手打和牛漢堡,連哩度都有得食😙手打和牛漢堡,肉質扎實彈牙,採用和牛🐮牛味極之濃郁,加上原片黑松露,口腔一開始炭燒味,繼而黑松露味,再散發牛味,層次豐富👍🏻重頭器 shabu shabu 🍲鹿兒島A5黑毛和牛 🐮雜菜盛盒 🥬稻庭烏冬 🍜鹿兒島A5黑毛和牛 🐮真係近乎入口即化,口感軟嫩 ,油花

黑松露和牛🐼他他

海鮮拼盤(龍蝦🦞,生蠔🦪,蝦🦐,螺肉)
款款新鮮,伴上芥末醬汁,黑椒茄汁🥫
龍蝦啖啖肉,生蠔🦪新鮮即開,蝦同螺肉彈牙

炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司
和牛壽司🍣面上加鵝肝,入口即化,鵝肝肥美,油脂好香濃

炭燒串燒拼盤
開放式中間睇住廚師慢火炭煙,後再加火槍灸燒,非常之香炭火味
以阿波美雞🐔採材,雞肉,雞翼都極有美味,外皮燒得脆脆

🐷豚五花,一層肉一層油脂非常邪惡,但又好好食🤤

後加粟米🌽清油膩,並帶岀甜甜的味道

炭燒黑松露和牛🐮漢堡丼
最近好興手打和牛漢堡,連哩度都有得食😙

重頭器 shabu shabu 🍲
鹿兒島A5黑毛和牛 🐮
雜菜盛盒 🥬
稻庭烏冬 🍜

鹿兒島A5黑毛和牛 🐮
真係近乎入口即化,口感軟嫩 ,油花跟肉質均衡,相對無咁油膩飽濟,牛肉味濃郁,鮮甜
食到咁上下,可加入金茹,菜,油場索入和牛湯汁,雙重享受😎

日本牡蠣 🦪
牡蠣飽滿有光澤✨,鮮味濃縮,肉質柔軟,簡單直接食用無須點醬汁,檸檬🍋都不會腥,非常鮮甜😋
2024-08-13 492 views
開開心心又到週末,食好嘢慶祝吓先!尖沙咀「蠔埕」開業兩周年推出優惠套餐,鹿兒島A5和牛宴,半任食形式,日本牡蠣及飲品無限添加,每位$798(周一至四)或$808(周五六),限時120分鐘,講吓都開心,不過梗係配合行動好啦!日本清酒食日本菜,當然係配清酒最啱啦。黑松露和牛他他 一開始已經精彩,黑松露和牛他他好香呀!和牛他他細細粒,有點冰涼感,肥瘦參半,混合洋蔥粒,口感清爽,記得混合日式芥末及黑松露醬一齊食。海鮮拼盤有龍蝦、生蠔、大蝦、花螺,全部新鮮大隻,配備黑椒茄醬及蜜糖芥末。炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司 大啖入口,脂香滿嘴。炭燒串燒拼盤(廚師發板) 今日有阿波尾雞翼、雞肉、黑豚五花腩、粟米,全部燒得剛剛好,皮脆肉嫩,調味適當。其實坐喺度已經睇住廚師心機燒,香噴噴,已經好期待!炭燒黑松露和牛漢堡丼 大大塊黑松露,奢華感滿瀉。壽喜燒:鹿兒島A5黑毛和牛、雜菜盛盒、稻庭烏冬和牛非常有質素,見到雪花都知道靚,灼幾秒就熟,入口即化,好軟熟。日本牡蠣 好戲在後頭,一嚟就六隻日本牡蠣,極 creamy,可以追加,食到飽為止。
開開心心又到週末,食好嘢慶祝吓先!
日本清酒
食日本菜,當然係配清酒最啱啦。
黑松露和牛他他
一開始已經精彩,黑松露和牛他他好香呀!
炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司
大啖入口,脂香滿嘴。
炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司
炭燒串燒拼盤廚師發板)
炭燒串燒拼盤
其實坐喺度已經睇住廚師心機燒,香噴噴,已經好期待!
炭燒黑松露和牛漢堡丼
大大塊黑松露,奢華感滿瀉。
壽喜燒:
鹿兒島A5黑毛和牛、雜菜盛盒、稻庭烏冬