2024-12-10 1208 views
今晚跳舞食過早飯, 黎到位於尖沙咀The ONE附近的日式燒肉店,呢度主打係九州產的黑毛和牛,提供多款二人或四人套餐,一個套餐已經可以試到不同肉類真的十分滿足! 呢度座位寬敞, 環境都幾有日本feel! *志盛(2人前)燒肉套餐 $498鹽味牛舌 ~ 牛舌以簡單鹽巴調味,食落軟腍爽口,入口彈牙!黑毛和牛腹柳小排 ~ 滿佈霜降狀油花細緻嘅紋路, 油花感會比較重,好肥美黑毛和牛上肩肉 ~ 油花紋理豐富,肉質細膩柔軟,輕輕一燒就可以,入口軟嫩適中極上厚切牛胸腹柳 ~ 超厚切好大條,好有口感, 牛味濃和軟嫩, 我最喜歡呢隻。蔥鹽味雞腿肉 ~ 肉質結實,燒完都好滑, keep到juicy!黑毛豚無骨小排 ~ 可以燒至微微焦香,好惹味米飯Set|+$ 25米飯套餐提供日本米飯、味增湯及泡菜, 粒粒飯香飽滿,搭配燒肉岩哂! 冷麵Set|+$38冰凍冷麵, 雞蛋及泡菜, 冷麵麵質爽口,配以酸酸甜甜湯底,很開胃,可解燒肉嘅油膩感。神戶茶房烏龍茶 $25

*志盛(2人前)燒肉套餐 $498
鹽味牛舌 ~ 牛舌以簡單鹽巴調味,食落軟腍爽口,入口彈牙!
黑毛豚無骨小排 ~ 可以燒至微微焦香,好惹味

米飯Set|+$ 25

冷麵Set|+$38

神戶茶房烏龍茶 $25
2024-12-04
2024-09-25 3577 views
#MC帶你去尖沙咀.想品嚐細膩霜降嘅黑毛和牛燒肉,但又有預算限制?!咁依間日式燒肉店,你一定唔可以錯過!➖✨ 燒肉801.日式燒肉店於尖沙咀The ONE附近,主打九州產的黑毛和牛,多款豐富拼盤及二人/四人套餐,超值價錢可以享受到日本和牛,性價比不錯!➖🥢 志盛(2人前)燒肉套餐|$498.以黑毛和牛為首,配以精選雞肉及豚肉;總共有六款肉類,二人份量剛剛好,而且有霜降黑毛和牛!➖🥩 鹽味牛舌📝 牛タン塩.以簡單鹽巴調味,牛舌軟腍爽口,入口十分彈牙,口感十足,超級滿足!➖🥩 黑毛和牛牛小排📝 黒毛和牛霜降りカルビ.黑毛和牛小排滿佈霜降狀油花細緻嘅紋路,肉質軟嫩厚身,輕輕一燒就可以進食。➖🥩 黑毛和牛上肩肉 ✨推薦✨📝 黒毛和牛上肩ロース.牛上肩肉油花紋理豐富,肉質柔軟細膩,輕輕一燒就可以進食,入口軟嫩適中!➖🥩 極上厚切牛胸腹柳📝 厚切りハラミステーキ.牛胸腹柳超厚切好大條,厚度非常之厚‼️口感軟嫩豐腴而且牛味濃厚。➖🥩 蔥鹽味雞腿肉📝 ねぎ塩鶏もも.雞腿肉肉質緊實,比起雞胸更加有軟嫩口感!➖🥩 黑毛豚無骨小排📝 豚バラ.黑毛豬小排肥瘦相隔,燒至微微焦香,肉厚味濃之外,油而不膩,好惹味‼️➖
志盛(2人前)燒肉套餐

🥩 極上厚切牛胸腹柳
📝 厚切りハラミステーキ

🥩 蔥鹽味雞腿肉
📝 ねぎ塩鶏もも
雞腿肉肉質緊實,比起雞胸更加有軟嫩口感!

🥩 黑毛豚無骨小排
📝 豚バラ

米飯Set

🥢 米飯Set|+$ 25
米飯套餐提供日本米飯、味增湯及泡菜;日本米飯粒粒香甜飽滿,搭配燒肉一流!

冷麵Set

🥢 冷麵Set|+$38
冷麵套餐有冷麵及泡菜;冷麵麵質彈牙爽口,配以酸酸甜甜湯底,清新開胃,消暑之餘,仲消除燒肉嘅油膩感。

🥢 神戶茶房 綠茶|$25

🥢 神戶茶房 烏龍茶|$25
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#Ming_Course #油尖旺區美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #香港探店 #尖沙咀 #燒肉801 #Yakiniku801 #尖沙咀燒肉 #日式燒肉 #黑毛和牛 #燒肉套餐 #日本菜 #日本料理 #香港烤肉關注組 #香港燒肉關注組
2024-09-24
  • 黑毛豚無骨小排
  • 黑毛和牛上肩肉
  • 黑毛和牛小排
2024-09-05 3659 views
今次我地黎到尖沙咀食一間單點既燒肉店,每次經過The ONE都會見到呢間餐廳入面坐滿人,所以我地早d去食就唔洗等,如果排隊攞飛可以用app電話攞定👍🏻餐廳環境唔錯,裝修好有日本風格,枱面有齊紙巾,茶,檸檬汁等等用具,仲有個抽油煙機減少油煙味,落單就用QR code落,亦都有一本本既餐牌👏🏻皇盛($218)皇盛呢個餐包括有黑毛和牛裹腹小排,大判燒!黑毛和牛肩胛肉,蔥鹽味雞腿肉,一共3款肉,仲有一罐飲品跟,牛小排肉嫩而且入口即溶,大判燒肩胛肉就比較簿,付有溫泉蛋點黎食,口感比牛小排更有都入口即溶feel,蔥味雞腿肉都唔錯,肉質唔韌😋升級紫菜飯($18)可以升級做紫菜飯,要注意飯入面有隻溫泉蛋,可以叫佢另上或者走蛋,但就要備註寫清楚,唔係就會自動放飯中間,另外仲有面豉湯同泡菜跟埋🍚匠盛($178)呢個餐包括有黑毛和牛腹柳小排,同埋鹽味上牛舌,亦都跟一罐飲品,燒肉每樣有5塊,牛腹柳小排感覺同皇盛既裹腹小排差唔多,都係高質既肉,牛舌雖然簿簿一片,佢都幾彈牙🐮加配冷麵set($38)呢個餐我地就加左水冷麵,連埋泡菜,比較有韓式風味🍜極上厚切牛胸腹柳($138)我地仲有叫左條極上厚切牛胸腹柳,佢同我

皇盛($218)

升級紫菜飯($18)

匠盛($178)

加配冷麵set($38)
呢個餐我地就加左水冷麵,連埋泡菜,比較有韓式風味🍜

極上厚切牛胸腹柳($138)
我地仲有叫左條極上厚切牛胸腹柳,佢同我地兩個餐完全唔同既一塊肉,呢個比較厚實,肉味重d,燒佢都好考功夫,要適當時候剪開佢成一條條再燒熟,食落好有肉汁😛

呢度除左食燒肉,仲有飲之放題,每位$148任飲90分鐘,主要係飲酒類,我地要湊仔廢事飲到成身酒氣就冇飲到,唔係燒飲配唔同既酒都真係好夾,呢間燒肉既質素都好高,價錢相對唔算貴,d餐有飯有野飲,好滿足🥰
2024-08-29
5 day(s) ago 0 views
有一人份量套餐就算一個人獨食都冇負擔😋喜盛 Single -黑毛和牛腹柳小排-黑毛和牛上肩肉-蔥鹽味雞腿肉牛肉肉味夠濃,雞腿肉香滑額外提供蔥粒調味👅輕輕烤熱後,更加係蔥香濃郁大判燒黑毛和牛肩胛肉有少少似壽喜燒嘅做法油香滿溢嘅牛肉,再蘸上生蛋味道超級香濃!滿足!除咗常見嘅紫菜拌飯呢度仲有冷麵嘅選擇!食落去有檸檬香氣,清新怡人亦有減膩之效~特別推薦泡菜牛肉湯睇落平平無奇但飲落香口惹味~可以有下次😋😋
有一人份量套餐
就算一個人獨食都冇負擔😋

喜盛 Single
-黑毛和牛腹柳小排
-黑毛和牛上肩肉
-蔥鹽味雞腿肉
牛肉肉味夠濃,雞腿肉香滑
額外提供蔥粒調味👅
輕輕烤熱後,更加係蔥香濃郁

大判燒黑毛和牛肩胛肉
有少少似壽喜燒嘅做法
油香滿溢嘅牛肉,再蘸上生蛋
味道超級香濃!滿足!

除咗常見嘅紫菜拌飯
呢度仲有冷麵嘅選擇!
食落去有檸檬香氣,清新怡人
亦有減膩之效~

特別推薦泡菜牛肉湯
睇落平平無奇
但飲落香口惹味~可以有下次😋😋
2025-01-13 0 views
朋友想食日本燒肉,今次來到尖沙咀燒肉801,大紅色招牌相當吸引眼球,店內都以紅色為主調配搭日本風牆紙富有氣氛。豊盛(Double)豊盛套餐有3款牛,有黑毛和牛小排油脂較豐富,油香重相對嫩,美國牛肩胛肉脂肪較少肉味更濃,美國牛肋骨條肉厚切方型肉味香濃有嚼勁,我同朋友都嗜肉所以點了雙份量。翔盛 同樣有3款肉,有黑毛和牛腹柳小排,比豊盛的牛小排油脂更豐富更嫩滑,入口即溶。蔥塩味雞腿肉雞味突出加入蔥塩鹹香肉嫩。黑毛豚無骨小排,肥瘦間隔一層脂肪一層肉,簡單調味已很好味。追加項目帆立貝牛油燒都是不錯,另加一碗冷麵酸酸甜食落涼爽,套餐包括一罐汽水。
豊盛(Double)
翔盛
追加項目

Dinner
店內環境整潔,卡位好寬敞,值得一提嘅係抽風系統好強勁,食完啲衫無燒肉味㗎!店員亦都好親切,細心介紹食用方法💁🏻‍♀️今次嗌咗以下幾款:🐮極上厚切牛胸腹柳 $138🐷醬油和豚胸腹肉 $78🥩翔盛燒肉拼盤 @$158冷麵 set +$38黑毛豚無骨小排 +$38帆立貝+$48(以上係跟餐追加)🍺三得利 優質麥芽啤酒(570mL)$78🍺三得利 ALE 花香味生啤 $58🐮極上厚切牛胸腹柳 $138牛胸腹肉本身醃咗所以好夠味唔需要再加調味,肉中的汁液被鎖住,口感多汁,食落口感帶嚼勁,會想一食再一次食,不知不覺就食晒😋🐷醬油和豚胸腹肉豚胸腹肉鹹鹹甜甜好惹味,肉質爽口,燒到焦香好好味!!🥩翔盛燒肉拼盤拼盤入邊包括黑毛和牛腹柳小排、蔥鹽味雞腿肉、黑毛豚無骨小排⭐️和牛腹柳口感非常滑嫩,入口即溶。豐富的雪花油脂在燒嘅時融化,帶嚟濃郁香氣同多汁口感~⭐️ 蔥鹽味雞腿肉非常嫩滑,燒熟後配理京蔥一齊食,味道好夾又fresh~⭐️ 豚小排肥瘦分布均勻,食落冇罪惡感🫢⭐️水冷麵非常驚喜!棉質煙韌爽彈,湯頭清爽,同時中和返肉類既油脂~

店員亦都好親切,細心介紹食用方法💁🏻‍♀️

今次嗌咗以下幾款:
🐮極上厚切牛胸腹柳 $138
🐷醬油和豚胸腹肉 $78
🥩翔盛燒肉拼盤 @$158
冷麵 set +$38
黑毛豚無骨小排 +$38
帆立貝+$48
(以上係跟餐追加)
🍺三得利 優質麥芽啤酒(570mL)$78
🍺三得利 ALE 花香味生啤 $58

🐮極上厚切牛胸腹柳 $138

🐷醬油和豚胸腹肉
豚胸腹肉鹹鹹甜甜好惹味,肉質爽口,燒到焦香好好味!!

🥩翔盛燒肉拼盤
拼盤入邊包括黑毛和牛腹柳小排、蔥鹽味雞腿肉、黑毛豚無骨小排
⭐️ 豚小排肥瘦分布均勻,食落冇罪惡感🫢
餐廳:燒肉801地點:尖沙咀加連威老道菜式:日式燒肉餐牌:有燒肉盛合,黑毛和牛盛,名物菜式,牛豬雞海鮮,蔬菜,湯同麵飯,甜品,飲品等。落單掃QR code。今晚主打散叫肉。特上牛胸腹肉(汁燒)$98 另加一特上牛胸腹肉一客四片,大大片好厚切,口感係呢餐所有肉類最嫩口而且多汁啖啖肉,正。我揀左汁燒,個汁味道好好。美國牛肋骨條肉 $68 另加一美國牛肋骨條肉一客5條, 好粗身,食落啖啖肉,好有口感,叫左汁燒。極上厚切牛胸腹柳 $138 另加一極上厚切牛胸腹柳好大塊,夠厚身,啖啖肉,口感唔錯,呢個好抵食。我揀左汁燒。鹽味牛舌 $88 另加一鹽味牛舌一客5片,大大塊,好有咬口,味道鹹香。九州雞脛柳 $68 另加一九州雞脛柳一客6/7條,上面加左黑椒同鹽調味,味道鹹香十足。我燒到燶燶地,食落又滑又脆,好好食。服務員一開始就送上燒汁,不過唔洗點都已經好夠味道。枱上面都有檸檬汁。今餐d肉保持一貫水準!呢度有免費wifi用。個爐好夠力,所以d肉燒得香口好味又快。裝修光鮮新淨,座位舒適。
餐廳:燒肉801
地點:尖沙咀加連威老道
菜式:日式燒肉
今晚主打散叫肉。
特上牛胸腹肉(汁燒)$98 另加一
美國牛肋骨條肉 $68 另加一
極上厚切牛胸腹柳 $138 另加一

鹽味牛舌 $88 另加一

鹽味牛舌一客5片,大大塊,好有咬口,味道鹹香。
九州雞脛柳
九州雞脛柳 $68 另加一
2025-01-07
$330 (Dinner)
九州雞脛柳
2025-01-10 0 views
成個月無食燒肉,首選都係801啦。👉🏻豐盛 Double@$348黑毛和牛精選小排美國牛肩胛肉美國牛肋骨條肉最中意食牛小排,有靚油花又唔會太油膩,口感一流。👉🏻匠盛 Single@$178黑毛和牛腹柳小排塩味上牛舌牛腹柳小排厚切,牛舌薄切,食到兩種口感~小排同生菜一齊食超正。👉🏻升級紫菜飯$18👉🏻蒜頭🧄$8輕輕燒一燒之後仲有小小辣味,用黎配燒肉+生菜好清新開胃。👉🏻生菜🥬$28索索聲翠綠生菜,店員見我用手食主動提供濕紙巾,抵讚👍🏻
成個月無食燒肉,首選都係801啦。
👉🏻豐盛 Double@$348
黑毛和牛精選小排
美國牛肩胛肉
美國牛肋骨條肉
最中意食牛小排,有靚油花又唔會太油膩,口感一流。
👉🏻匠盛 Single@$178
黑毛和牛腹柳小排
塩味上牛舌
👉🏻升級紫菜飯$18
👉🏻蒜頭🧄$8
輕輕燒一燒之後仲有小小辣味,用黎配燒肉+生菜好清新開胃。
👉🏻生菜🥬$28
索索聲翠綠生菜,店員見我用手食主動提供濕紙巾,抵讚👍🏻
唔知有冇人同史努比一樣…食燒肉一定要夾生菜!!所以如果餐廳唔使加錢有生菜史努比會巧開心🤪可惜今日呢間冇 要嗌套餐+$25先有🥲Anywayssss加錢都要!🤣食燒肉一定要生菜😝我哋嗌咗個二人set嚟到嘅時候見到份量偏少 但夠飽嘅可能因為肉嘅油脂豐富 食多兩塊滯咗lol😂🔸志盛(2人前) $498因為佢冇name tag呀~所以史努比都唔系100% sure牛肉邊隻打邊隻但根據史努比嘅煮食經驗 應該就冇錯嘅🤣👍🏿牛胸腹柳 本身仲驚佢咁厚身會唔會韌 點知又冇喎大大塊牛胸腹柳 界咗花等佢易啲熟透燒到表面金黃色 而肉系7-8成熟食就最嫩口😆👍🏿食落牛味都濃 帶啲肉嘅𡁻勁而唔鞋口肥瘦適中 有適量嘅牛脂 所以都好香😚配搭燒肉醬同生菜食 更惹味而又可以解解膩~味道: 8/10👌🏿鹽味牛舌史努比嗌個set嘅時候睇漏咗原來有牛舌🥲個人真系麻麻地呢樣嘢薄身 但佢都有唔少塊食落爽彈而淋 唔硬不過史努比真系唔鍾意佢嗰種口感🥴雖然系咁 史努比試過唔少舖頭嘅牛舌 對比之下呢間系相對普通嘅~味道: 6.5/10👍🏿黑毛和牛上肩肉油脂非常豐富😳肥肉都多 食落真系啖啖油香而又夠軟淋🤣牛肉味相對就冇牛胸腹柳咁濃主要真系食
唔知有冇人同史努比一樣…
食燒肉一定要夾生菜!!
所以如果餐廳唔使加錢有生菜史努比會巧開心🤪

大大塊牛胸腹柳 界咗花等佢易啲熟透
燒到表面金黃色 而肉系7-8成熟食就最嫩口😆👍🏿
食落牛味都濃 帶啲肉嘅𡁻勁而唔鞋口
肥瘦適中 有適量嘅牛脂 所以都好香😚
配搭燒肉醬同生菜食 更惹味而又可以解解膩~
味道: 8/10

👌🏿鹽味牛舌
史努比嗌個set嘅時候睇漏咗原來有牛舌🥲
個人真系麻麻地呢樣嘢
薄身 但佢都有唔少塊
食落爽彈而淋 唔硬
不過史努比真系唔鍾意佢嗰種口感🥴
雖然系咁 史努比試過唔少舖頭嘅牛舌
對比之下呢間系相對普通嘅~
味道: 6.5/10

價錢偏貴 呢個份量唔太值
不過肉嘅質素唔錯嘅
所以結論系 一試無妨 但冇話一定要食
Btw佢哋嘅lunch set好似抵玩啲
見佢最平$88有燒肉set(有牛肉架!)
如果大家想去嘅話史努比會建議試lunch🤣

衛生: 7.9/10
抵食: 6.3/10
志盛
2025-01-09 0 views
.喵~琴晚喵仔帶住喵女去咗尖沙咀嘅「燒肉801」食燒肉放題,滿足一下喵女想食肉嘅慾望!ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………✨1) 鹽味牛舌薄切嘅牛舌,燒起嚟好快熟,只需輕輕燒一燒兩面,見到微微捲曲、表面帶點焦香就食得喇!口感爽脆彈牙,牛味香濃,肉汁鮮甜!✨2) 黑毛和牛腹柳小排呢個係必食之選!雪花紋理分明嘅腹柳小排,油脂分布均勻,入口即溶!油香四溢,肉汁豐富,簡直係人間美味!🤤 燒完之後,油脂嘅香味充滿成個口腔,令人回味無窮!✨3) 黒毛和牛上肩肉上肩肉嘅肉質鮮嫩,油脂適中,唔會太肥膩。燒完之後,肉汁鎖喺入面,每一啖都好juicy!👍🏻 肉味濃郁,口感一流!✨4) 極上厚切牛胸腹柳呢個係喵仔嘅至愛!厚切嘅牛胸腹柳,燒到外層微焦,內裡仲保持粉嫩,口感豐富有層次!😍 油脂香氣十足,咬落去啖啖肉汁,令人回味無窮!建議燒到medium rare,肉質最嫩滑!✨5) 鹽蔥味雞腿肉雞腿肉嫩滑多汁,配上鹽蔥調味,清新解膩!燒完之後雞皮脆卜卜,好正!🐔 鹽蔥嘅香味同雞肉嘅鮮味互相配合,味道一流!✨6) 黑毛豚無骨小排黑毛豚無骨小排肥瘦適中,肉質彈牙,燒到金黃色,香噴噴

✨1) 鹽味牛舌

✨2) 黑毛和牛腹柳小排

✨3) 黒毛和牛上肩肉

✨4) 極上厚切牛胸腹柳

✨5) 鹽蔥味雞腿肉

✨6) 黑毛豚無骨小排

黑毛豚無骨小排肥瘦適中,肉質彈牙,燒到金黃色,香噴噴!🐽 油脂甘香,肉味濃郁,口感一流!

✨7) 飯、冷麵套餐

食燒肉梗係要配飯同麵啦!白飯軟硬適中,粒粒分明,可以配埋燒肉汁一齊食,送飯一流!🍚 冷麵酸酸辣辣,非常開胃!🍜 湯底清爽,麵條煙韌彈牙,配料有泡菜、青瓜同雞蛋,好豐富!仲有泡菜同味噌湯,味道都唔錯!泡菜酸辣爽脆,味噌湯味道濃郁,暖胃又好飲!

😻吸喵指數:8/10

🤍肉類選擇多,質素唔錯!
🤍環境舒適,有獨立卡位!
🤍服務態度良好!

📍燒肉801 @yakiniku_801

地址:尖沙咀加連威老道14號地舖

#hkfoodie #HongKong #homekong #hongkongfoodie #美食 #妙妙喵 #mealmealmeow #openrice #食評 #燒肉801 #燒肉放題 #尖沙咀 #和牛 #牛舌 #冷麵
2025-01-08 0 views
性價比高、優質日本和牛、雞肉嫩滑、杏仁豆腐花超好食、香辣牛肉麵一絕、檸檬冷麵開胃和牛、牛舌值得一試!服務好、環境衛生乾淨、連廁所也非常乾淨、日本啤酒選擇多、也是頂級啤酒
和牛、牛舌值得一試!

2024-12-13
$300 (Dinner)
  • 杏仁豆腐
  • 蔥鹽味雞腿肉
  • 黑毛和牛肩胛肉
  • 泡菜牛肉湯
  • 檸檬冷麵
2024-12-30 190 views
之前食過幾次荃灣店啲肉真係幾新鮮,最重要係個杏仁豆腐🍮食完好難忘😋。所以每次想食牛都會黎幫襯。套餐都有好多款選擇,今日想食好啲!叫左:🐂805黑毛和牛盛呢個套餐既肉好吸引🤩,有兩大碟,一碟係一大塊、花紋好靚又油脂分布均勻嘅大判燒,燒完之後點埋個蛋漿一齊食真係勁惹味😋,另一碟就係口感鮮嫩,入口即溶口感的黑毛和牛。轉左套餐+$25米飯Set🍚,有飯同埋麵豉湯。飲品🥤:+$16神戶茶房烏龍茶仲追加左雞腿肉$18同牛胸腹$38

套餐都有好多款選擇,今日想食好啲!叫左:

🐂805黑毛和牛盛

轉左套餐+$25米飯Set🍚,有飯同埋麵豉湯。

飲品🥤:+$16神戶茶房烏龍茶

仲追加左雞腿肉$18同牛胸腹$38

2024-12-29 184 views
最近天氣明顯凍左好多,作為怕凍人士當然需要食熱野暖下之前去過荃灣分店食過燒肉,中意佢服務態度好,食物質素高,今次黎到尖沙咀見到,因為上次的好印象想再食下燒肉👍🏻志盛2人前 $498鹽味牛舌黒毛和牛腹柳小排黑毛和牛上肩肉極上厚切牛胸腹柳蔥鹽味雞腿肉黑毛豚無骨小排冷麺,套餐+$38另外再叫左:牛板腱肉(汁燒)燒肉的食材新鮮,肉質鮮嫩,特別是黑毛和牛,口感極其滑順。服務態度也一如既往的優秀,員工熱情且細心,讓人感到賓至如歸。冷麺作為配餐,清爽可口,適合在燒肉後解膩。
最近天氣明顯凍左好多,作為怕凍人士當然需要食熱野暖下

志盛2人前 $498
黒毛和牛腹柳小排
黑毛和牛上肩肉
蔥鹽味雞腿肉
黑毛豚無骨小排
冷麺,套餐+$38

另外再叫左:牛板腱肉(汁燒)

冷麺作為配餐,清爽可口,適合在燒肉後解膩。
2024-12-27 164 views
天氣開始轉涼,食燒肉真係最啱不過!過一個暖笠笠嘅燒肉夜晚 🥰★̆̈ 志盛(2人前) - $498 ✐ 鹽味牛舌牛舌嘅厚薄切得啱啱好,燒完之後好有咬口,鹽味唔會太重,突顯咗牛舌本身嘅味道 👅✐ 黑毛和牛腹柳小排油脂分佈均勻,燒嘅時候會滲出濃郁嘅牛脂香味,食落非常嫩滑,肥瘦比例控制得非常好,唔會太膩!配埋生菜一齊食更加提升風味!🥬 😋✐ 黑毛和牛上肩肉呢款真係肥美嘅代表,入口即溶!牛油香味非常濃郁,燒到微微焦脆嘅邊位更加令人回味~鍾意食肥美啲嘅牛肉嘅朋友一定唔可以錯過💯 ✐ 極上厚切牛胸腹柳厚切但卻一啖啖超嫩滑,燒完之後肉汁鎖得好好,咬落去滿口肉香,口感係非常有層次感,完全唔會覺得難咬,食完一塊仲想再嚟多塊!👍✐ 蔥鹽味雞腿肉雞腿肉非常嫩滑,啖啖肉香之餘仲有一陣清新嘅蔥香味,唔洗點醬都好好味🤤!✐ 黑毛豚無骨小排呢款黑毛豚肉質非常軟嫩,滲出淡淡嘅肉香,燒到邊邊焦香,包埋生菜一齊食,味道又清新又滿足🐷✨★̆̈ 豊盛(1人份) - $178 ✐ 黑毛和牛精選小排和牛小排嘅油花分布均勻,燒完之後每一啖都係肉汁爆發,肉味濃厚,油脂香味十足 🤤✐ 美國牛肩胛肉呢款牛肩胛肉肉質比較結實,但燒完之後口感依然

★̆̈ 志盛(2人前) - $498

✐ 黑毛豚無骨小排

★̆̈ 豊盛(1人份) - $178

✐ 黑毛和牛精選小排

✐ 美國牛肩胛肉
呢款牛肩胛肉肉質比較結實,但燒完之後口感依然柔軟,帶少少肉汁,食落啖啖肉香,鍾意啲肉味濃啲嘅朋友應該會好鍾意呢款!💪

✐ 美國牛肋骨條肉
肋骨肉燒完之後口感啱啱好,食落有少少嚼勁,肉香濃郁,係值得一試嘅選擇!🐄

呢間燒肉嘅質素真係冇得輸,啲肉質鮮嫩又多汁,每款都有自己嘅特色,食到好滿足🤤

2024-12-24
  • 黑毛和牛上肩肉
  • 黑毛和牛小排
  • 黑毛豚無骨小排
  • 黑毛和牛肩胛肉
  • 志盛
  • 豊盛
2024-12-26 148 views
聖誕前的兩天﹐在尖沙咀區購物﹐選擇了這間燒肉﹐預先約定了位子﹐擔心節日人多要排隊。到達後發現人流不算多﹐入座後﹐侍應提醒用餐時間為個半鐘﹐但說如果沒有客人等候﹐可以讓我們繼續坐。服務態度很好。我們點了黑毛和牛二人餐﹐肉質非常嫩滑﹐入口即溶。跟餐另外加了冷麵和生菜。生菜很新鮮翠綠,冷麵亦很彈牙。另外亦叫了燒酒是韓國的。亦配有泡菜。後來大概1小時40分後有客人等,所以我們便埋單離開。服務態度很好食物也很好。

黑毛和牛餐
2024-12-23
$330 (Dinner)
黑毛和牛餐
  • 黑毛和牛盛