2020-02-15
可能好多人都以為黃店係一啲新開嘅鋪頭居多,但係其實一啲歷史悠久嘅鋪頭都有良心—呢一間嘅老闆娘運動開始期間接受過報道採訪,表示理解。希望佢而家冇割啦💛·黃店關係,唔眨眼叫咗好多嘢食,冇計啦每件都係10幾蚊唔會眨眼。🤩·豆腐花一如既往咁滑,落少少黃糖已經帶得出佢嘅豆香味,係每次嚟到必食嘅item🤩·魚肉釀豆腐係一碟簡單但係好難做得好食嘅嘢食,橋妙在於豆腐可唔可以煎得挺身。呢一舊就煎得啱啱好,油唔算多,再落甜醬已經好味😋·鹵水豆卜就真係最推介,第一次叫。可能係因為經過長期嘅滷水汁浸淫,豆卜好入味!我食咗差唔多大半碟(寶寶唔好嬲)😙-豉油皇炒麵同柴魚花生粥呢啲唔會煮得難食,有驚喜嘅係花生粥竟然有蠔仔喺入面,幾揼本🤑·椰汁豆漿就好似飲緊椰汁大王,椰汁味會蓋過豆漿,不過都啱晒我呢啲椰汁狂迷~·整體來講,價錢都十分相宜,最啱糧尾去食。月尾啦,大家可以去幫襯啦!😎💛-豆腐花|$12魚肉釀豆腐|$16鹵水豆卜|$16豉油皇炒麵|$16柴魚花生粥|$20椰汁豆漿|$12-人和荳品廠 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街55號-
豆腐花|$12
魚肉釀豆腐|$16
鹵水豆卜|$16
豉油皇炒麵|$16
柴魚花生粥|$20
椰汁豆漿|$12
人和荳品廠 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街55號