2019-12-27 1815 views
是日一班朋友黎慶祝平安夜,呢個燒烤場係井欄樹村,我地黎左呢到燒野食好多年啦,入黎都幾方便,大部分去西貢既車都會經呢到,我地係由坑口厚德街市門口坐11號小巴,留意係坐往彩虹港鐵站方向既11號小巴,唔係去坑口村方向,上車時同司機講聲去井欄樹,一般都會提你落,落左車後落隧道行去對面村口到,再直行行到最入就到燒烤場,燒烤場係最入既位置,假如搵唔到路都可以call店家,佢地都好肯帶你入去。呢到需要預約定,因為佢地都要預人數,最少6人先起爐,唔夠6個都要俾6人錢,而家要先俾500蚊訂金到時找數時扣數,佢而家係150蚊一位任食,野飲就包一罐汽水/一支水。雖然冇講明啦,但其實自帶酒水零食果啲,佢地都冇介意既,有一次幫人慶生,我帶左蛋糕,店家都會幫手雪住。呢到最開心既地方係店家真係好親切,所以先會黎足甘多年。最正係無敵大草原,日頭我都黎過,真係好好視野,係好岩帶小朋友或狗仔黎親親大自然。分前後草地,近燒烤場呢片草地係有啲遊樂設施,有千秋搖搖板呢啲。後草地近入口呢片黎,而家開放左俾人露營,日頭仲有羊羊係到食草。佢燒野食位有上下兩片,下邊係露天位,上邊係有得遮陰位,可以自己同店家要求坐咩位,有位佢地都會盡量

最正係無敵大草原,日頭我都黎過,真係好好視野,係好岩帶小朋友或狗仔黎親親大自然。分前後草地,近燒烤場呢片草地係有啲遊樂設施,有千秋搖搖板呢啲。後草地近入口呢片黎,而家開放左俾人露營,日頭仲有羊羊係到食草。佢燒野食位有上下兩片,下邊係露天位,上邊係有得遮陰位,可以自己同店家要求坐咩位,有位佢地都會盡量配合。

食物種類都有寫哂,睇落唔多,但食落唔會寡,而且質量高,啲食物醃得夠味,丸都唔係差既丸。

食物會準備好哂,唔夠可再添,添指定食物都可以。
任食

爐會幫手起好,中間自行加炭就可以。

最正食完唔洗自己執,食物又一早準備好哂,爐又有人準備好,咩都唔洗帶,又可以親親大自然,好岩一大班人黎燒野食,最重要店家真係好親切,所以黎左甘多年都仲會黎。
2019-12-24
Celebration