2008-07-02 11 views
行完始創,想食少少甜品,結果幫襯左義順牛奶,叫左一碗薑汁燩奶食,味道幾好,入口夠滑,算得上水準之作,薑味幾重,吃完口佈有股涼快既感覺!服務算ok,侍應斯文,價錢就高左少少,因為十五蚊一碗合理一點!

2008-05-25 11 views
西多士,炸得很脆,牛油亦很新鮮,糖漿亦不膩.可惜今次芒果鮮奶只有芒果味,香蕉鮮奶則不夠香蕉味,激死!!!
西多士,炸得很脆,牛油亦很新鮮,糖漿亦不膩.

$35 (Last Night Supper)
2008-05-21 14 views
之前除左食甜品,都覺得呢道d豬扒好食,但今次,味道都ok但口感有d似柴皮,而燉奶都係,味道同以前差唔多,但係好稀,唔通因為通漲,所以攪到咁??不過呢道d加央多士就幾好食!

不過呢道d加央多士就幾好食!
  • 加央多士
2008-05-17 10 views
飯後再嘗甜品, 但因方向弄錯, 不知不覺去了義順.入到店內, 食客依舊是多, 椅子還未坐暖, 我鎖定了來個雙皮燉奶, 熱的! 另外是薑汁撞奶~~雙皮燉奶依舊頗有水準, 白滑香甜, 偷吃了一啖隔壁的疆汁撞奶, 尚可接受, 略嫌薑汁不夠薑, 或是我的雙皮奶甜得來太嫩滑所蓋了味覺?
飯後再嘗甜品, 但因方向弄錯, 不知不覺去了義順.

$20.5 (Last Night Supper)
2008-05-10 5 views
行街行到累,黎呢度吃吃甜品!薑汁燉奶(熱) - 薑汁味濃!好驅寒!滑到個口唔駛郁,燉奶自己跣入喉嚨~朱古力味燉奶(凍) - 味道似阿華田!都幾好~不過$21/碗真係幾貴!
行街行到累,黎呢度吃吃甜品

朱古力味燉奶(凍) - 味道似阿華田!都幾好~

不過$21/碗真係幾貴!
$21 (Other)
2008-04-22 6 views
心血來潮之下,這天到了義順來吃雙皮奶。現在有很多喜愛的食物,都是因為小時候跟著媽子四處逛時而養成了習慣,如奶茶、豆漿、朱古力花生等等小食都是因為她給我吃一點點而漸漸喜歡上了的,特別難忘的是現在的九龍城街市還沒重建前舊街市的食店,那一碗麻油香噴噴的碗仔翅、糖不甩等小食,到現在印象依然非常深刻。雙皮奶也是她喜好的其中一樣甜品,在香港來說,做得比較好更穩定的,也只有義順才廳做到。不過要吃到美味的雙皮奶,還是要有一點點"食神"才行,因為如果當你遇到剛完成的雙皮奶,那份滋味絕對會是一般的數倍以上。因為如果長時候蒸著的雙皮奶,是會有一點點"倒汗水"滴進了碗那裡,這樣的雙皮奶便會"水汪汪"了。今天看來運氣很好,雙皮奶是剛出來的,沒有大多的"倒汗水"。香、滑、嫩、微甜而帶著濃濃的奶香味,就算是剛吃飽了仍然可以照吃下去,因為它實在太美味了~ ^^在吃至"半路中途",突然給我看到不該看到的東西- 餐蛋治。本來肚子只"預留"了位置給雙皮奶,而沒有其他依物,但是那煎得香氣四散又厚厚的午餐肉,那個仍有蛋汁的滑蛋.......到最後實在忍不住跟侍應要了一份....三文治一到我便立即吃一口,蛋味香、餐肉脆邊、麵包軟
心血來潮之下,這天到了義順來吃雙皮奶。

三文治一到我便立即吃一口,蛋味香、餐肉脆邊、麵包軟,完全找不到有甚麼可以再挑釁了~

但凡三文治而"餡"是用煎的,都是剛做好時為最美味,切勿等太久才吃啊,不然味道一定會大打折扣。
味道雖好,但還是澳門老店較好
厚厚的三文治,吃完有點像吃完一碗麵般飽肚
(Non-member)
2008-04-20 9 views
佢個薑汁燉奶係我食咁多間最好食~就算0係順德食既都無佢咁滑咁正~不過價錢真係貴左d~成$21碗~記住要堂食~外賣凍左好難食!!!!!!!!!!!!
記住要堂食~外賣凍左好難食!!!!!!!!!!!!
(Non-member)
2008-04-09 3 views
同BF分別叫左冰花燉蛋同雙皮奶覺得好普通..燉蛋好多水==雙皮奶望落好滑..不過成廿蚊碗覺得唔抵服務有點差..冷氣太大總之無下次囉~
同BF分別叫左
冰花燉蛋同雙皮奶
覺得好普通..燉蛋好多水==
雙皮奶望落好滑..
不過成廿蚊碗覺得唔抵
服務有點差..冷氣太大
總之無下次囉~
2008-04-08 7 views
$18一杯熱鮮啡,已經不能說是貴的呀。他們的咖啡我上回試過了,並不特別好喝,不過這個鮮啡嘛,反之感覺很不錯,可能是口味問題吧,吃朱古力要吃白朱古力,吃布甸要狂落花奶,當然喝咖啡亦要多奶,水吧弄鮮啡會比一般情況下得較多奶,故因此調對了口味而喜歡了。如果跟我一樣喜歡奶的話,大家千萬別忘要個雙皮奶($20)!
$18一杯熱鮮啡,已經不能說是貴的呀。

2008-04-05 14 views
差唔多有成年無食過義順~今日特登帶個fd嚟食雙皮奶~點知勁甜~搞到個fd話以後都唔嚟...明明以前好好食架嘛><~唔知係咪一時失水準...
2008-03-23 14 views
琴晚同朋友出左旺角。因為晚飯一d都唔飽,所以就去左食宵夜。聽人講呢度d食物都唔錯,就試下啦。我叫左個豬扒通,朋友叫左紅豆雙皮奶。朋友個紅豆雙皮奶好快就黎到,之後就到我個豬扒通。d野食一黎到就即刻超想食,因為真係好香,加上我肚餓。XDDD豬扒通d豬扒切開一件件,食得好方便。d通就好彈牙。正!!一般茶餐廳23蚊一個豬扒通我就會覺得好貴,但咁好食豬扒通就好抵食喇!! =)
琴晚同朋友出左旺角。
因為晚飯一d都唔飽,所以就去左食宵夜。
聽人講呢度d食物都唔錯,就試下啦。
我叫左個豬扒通,朋友叫左紅豆雙皮奶。
朋友個紅豆雙皮奶好快就黎到,之後就到我個豬扒通。
豬扒通d豬扒切開一件件,食得好方便。d通就好彈牙。正!!
2008-03-14 3 views
每次返工前都會經過太子而每次經過又唸唔到食乜都會去義順~但去義順我每次都唔係食奶類而係為左去食牛肉通粉,奶醬多同埋凍奶茶雖然牛肉通已經加左價(由二十蚊加到二十一蚊)貴係貴~但我都堅持要食~~因為實在太好味喇~~一上枱熱辣辣~~牛肉好味~ 最重要係通粉粒粒都大大粒同埋無紋(至憎食D有紋0既通粉)仲好彈牙tim!!!另外,我仲會叫多個奶醬多~~當然都係即叫即整~~面頭D奶醬多到漏塊包又好食~ 熱辣辣~!!正~!凍奶茶都正~最後一個人食晒咁多野~!!次次都有DD飽到想嘔。。但又忍唔住要食晒~哈哈~~
每次返工前都會經過太子
而每次經過又唸唔到食乜都會去義順~

但去義順我每次都唔係食奶類
而係為左去食牛肉通粉,奶醬多同埋凍奶茶

雖然牛肉通已經加左價(由二十蚊加到二十一蚊)
貴係貴~但我都堅持要食~~
因為實在太好味喇~~
一上枱熱辣辣~~
牛肉好味~ 最重要係通粉粒粒都大大粒
同埋無紋(至憎食D有紋0既通粉)
仲好彈牙tim!!!

另外,我仲會叫多個奶醬多~~
當然都係即叫即整~~
面頭D奶醬多到漏
塊包又好食~ 熱辣辣~!!正~!

凍奶茶都正~

最後一個人食晒咁多野~!!
次次都有DD飽到想嘔。。但又忍唔住要食晒~
哈哈~~
2008-03-10 5 views
沈晚同BF行到有小小餓,諗起義順D牛肉通加凍檸檬茶,就拉埋BF入左去LA..我同佢每人叫左碗牛肉通,加左杯加凍檸檬茶,通粉依舊係奶白色,好大陣麻油味,但今次D牛肉小左D,不過都仲係好淋,好好味呀,真係想知道佢點樣整到D牛肉禁好味...,凍檸檬茶今次就麻麻地LA,平時D茶好清架,今次果杯有D深啡,仲有小小苦澀,可能D茶放耐左LA..太飽LA,食唔到佢地既招牌燉奶添,下次再過黎LA..^^
沈晚同BF行到有小小餓,諗起義順D牛肉通加凍檸檬茶,
就拉埋BF入左去LA..
太飽LA,食唔到佢地既招牌燉奶添,下次再過黎LA..^^
2008-03-10 6 views
同男朋友叫左一個雙皮奶一個冰花燉蛋。雙皮奶好有奶味好滑, 好濃厚既感覺, 食完唔會覺得好"滯"冰花燉蛋好清甜, 唔太甜, 有蛋味, 好滑, 我覺得o岩o岩好之前有食過其他味既雙皮奶, 不過始終覺得原味最好。
同男朋友叫左一個雙皮奶一個冰花燉蛋。

雙皮奶好有奶味好滑, 好濃厚既感覺, 食完唔會覺得好"滯"

之前有食過其他味既雙皮奶, 不過始終覺得原味最好。
2008-02-25 13 views
o係新世紀廣場食飽晚飯, 諗住去石磨坊食甜品不過無開門, 就黎左義順大家都係嗌各式燉奶好香奶味, 味道幾好, 朋友話呢間既燉奶最好食我唔係太鍾意甜品, 不過我覺得ok
o係新世紀廣場食飽晚飯, 諗住去石磨坊食甜品
不過無開門, 就黎左義順
大家都係嗌各式燉奶
好香奶味, 味道幾好, 朋友話呢間既燉奶最好食
我唔係太鍾意甜品, 不過我覺得ok