2021-04-08 666 views
-「隱居」-坑口除左爭鮮以外嘅日本菜😚個位置都頗偏僻🥺-三色魚丼 $108三隻魚都好鮮 冇雪味🤤🤤啲三文魚好肥美😋白玉豚個口感都好特別✨-松露油甘海膽丼 $158啲油甘魚好鮮味 不過個人覺得因為松露醬喺上邊所以有少少遮左陣油甘魚味不過海膽都將幾大舊同埋都睇得出冇雪好耐🤧-清酒煮蜆 $68同樣地啲食材都好新鮮✨啲蜆肉真係好大粒😋😋同埋好似仲食到啲海水味🤪不過真係冇乜清酒味 -🔖飯入面本身已經加咗豉油同飯素🔖設有+1服務費🔖座位其實唔係好多 book左先會好啲✨
「隱居」
🔖座位其實唔係好多 book左先會好啲✨

三色魚丼飯
松露油甘海膽丼
2021-04-07
$160 (Dinner)
  • 清酒煮蜆
2021-03-14 729 views
👫兩個人夜晚黎到唔係太肚餓 散叫左唔同野食下1)三文魚刺身都唔錯 (3.5/5)2)味噌海膽甲羅燒 (5/5)好大塊海膽!撈埋一齊夾飯食好好味3)蠔燒飯團 (4.8/5)蠔燒到岩岩好,好鮮甜,中意食少少飯焦嘅人一定會中意但食到最後有啲鹹4)燒三文魚串(4.5/5)連埋佢啲蔥花一齊食一流燒完仲有少少油份 唔會乾5)燒虎蝦(5/5)好新鮮彈口6)清酒煮蜆(4.5)是日推介菜式之一 比menu上平$10 新鮮度幾好 但甜味唔夠 可以再加多少少酒或試下加其他食材吊味 但呢個價錢都可以過下口癮7)牛肉蘆筍卷 (4.8/5)8)燒雞翼(4/5)未食到壽司同主食(飯/烏冬)留待下次吧總括來說都係串燒最好員工都經常會加茶疫情下又有日式屏風隔住
👫兩個人夜晚黎到唔係太肚餓
散叫左唔同野食下
1)三文魚刺身都唔錯 (3.5/5)
三文魚刺身

燒完仲有少少油份 唔會乾
燒三文魚串

5)燒虎蝦(5/5)好新鮮彈口

清酒煮蜆

7)牛肉蘆筍卷 (4.8/5)
8)燒雞翼(4/5)

未食到壽司同主食(飯/烏冬)留待下次吧

總括來說都係串燒最好

員工都經常會加茶

疫情下又有日式屏風隔住

2021-03-13
$300 (Dinner)
味噌海膽甲羅燒
蠔燒飯團
燒三文魚串
2021-03-12 373 views
隱。居 的確係隱蔽嘅居酒屋店鋪位於坑口村入面唔仔細搵都有機會miss左帆立貝甘蝦海膽丼刺身唔算十分新鮮海膽都稱不上算係鮮甜不過甘蝦味道不錯鴛鴦鰻魚丼(吉列&炭燒)認真創意十足初嚐吉列鰻魚 外脆內軟兩個丼飯都配有飯素食起上嚟唔會太乾但就略嫌飯太少燒明太子帆立貝燒得太過乾身 唔多值🥲總括而言 整體質素就一般般咁啦
隱。居
的確係隱蔽嘅居酒屋
店鋪位於坑口村入面
唔仔細搵都有機會miss左

帆立貝甘蝦海膽丼
刺身唔算十分新鮮
海膽都稱不上算係鮮甜
不過甘蝦味道不錯

鴛鴦鰻魚丼(吉列&炭燒)
認真創意十足

燒明太子帆立貝
燒得太過乾身 唔多值🥲

總括而言 整體質素就一般般咁啦
2021-03-02 405 views
午飯時間四圍拱嘩!係海膽吞拿魚飯好似好奢侈咁喎但個價錢又可以心諗⋯都係張貨就價又唔係喎海膽足料吞拿魚蓉新鮮依個價錢仲包小食飲品大大大大滿足Edaciousness 7/10今日好攰要鼓勵下自己
午飯時間四圍拱

大大大大滿足

Edaciousness 7/10
今日好攰要鼓勵下自己
2021-02-25 223 views
雖然座位不多,但食物質素好,亦有提供不同種類的食物,亦有素食供素食者選擇。今次主要吃串燒,推介蘿蔔蓉豆腐和燒飯團,外脆內軟,必試之選!下次光臨,最好定枱,因為座位數量又限。

2021-02-24
$225 (Dinner)
2021-02-07 346 views
星期日想出街食下野。又唔想咁多人,又想食好小小,就走到黎坑口村揾野食。呢度要揾門牌都有d 難道。啱啱好響open rice 訂座時間趕到。小食今日係餃子,冇咩特別,唔油膩。麵豉湯就係海帶同埋豆腐。煮食叫咗呢個帶子、海膽、海老丼。三樣嘢都好鮮甜,唯獨是覺得碗飯太大碗。可以的話換一隻細啲嘅碗,應該感覺上會好睇啲。同埋可以留返啲空位食其他嘢。燒茄子落咗好多蒜頭,至愛啊。啱啱夠林唔會好多油嘅感覺。燒鵝肝都係可以encore嘅嘢師傅燒得好乾身,但都仲有啲油脂留返響度, $98抵食。最尾都係要加返個芝士年糕做結尾。整體而言,燒烤嘅嘢食可以慢慢叫,上到嚟就啱啱好新鮮熱辣。而且座位方面都好舒適!

前菜

小食今日係餃子,冇咩特別,唔油膩。
麵豉湯

麵豉湯就係海帶同埋豆腐。
海膽丼

燒茄子

燒茄子落咗好多蒜頭,至愛啊
。啱啱夠林唔會好多油嘅感覺。

燒鵝肝

燒鵝肝都係可以encore嘅嘢

師傅燒得好乾身,但都仲有啲油脂留返響度, $98抵食。

芝士年糕

最尾都係要加返個芝士年糕做結尾。

燒雞臀
2021-01-24
$240 (Lunch)
  • 燒鵝肝
2020-12-29 1963 views
呢間日式居酒屋藏於鄉村內,好有神秘感係小隱隱於野感覺主打串燒、牛湯泡飯、蠔燒飯團、綜合海鮮丼等,夜晚甚至有清酒平時好少會喺度講裝潢陳設不過今次真係覺得佢疫情期間有一個位好特別室內放棄採用平常見到嘅白色隔板反而用日式屏風代替既不失日式風格,又唔會用白色咁普遍即使疫情完咗,都可以繼續使用呢啲日式屏風唔會浪費同製造垃圾,分隔更可以俾客人有私隱嘅感覺除咗晚市,更有午市套餐最平$68,最貴$138主食丼飯以刺身、燒物為主,套餐有前菜小食或沙律加上湯或汽水,價錢合理小食係蝦春卷,餡料有鹹香沙律醬配搭OK,但春卷皮唔脆麵豉蝦湯就幾有水準,蝦味濃郁並非得鹹味,有鮮甜味,暖笠笠燒封門牛丼 $68 表面舖有一塊塊牛肉,一碗大概5塊色澤唔太深,質感軟嫩,有輕微燒炙感牛肉介乎生同熟之間,燒汁調味唔錯可惜醬汁份量唔足以撈飯醋飯粒粒分明,壽司醋調味上唔算好酸,珍珠米亦有添加芝麻點綴牛油果雞扒溫泉玉子丼 $78 以雞扒、牛油果粒配溫泉蛋、玉子燒雞扒連醬汁有啲黏稠感,鹹中略帶微甜味似凍肉舖醃製雞肉但牛油果粒粒就好新鮮溫泉蛋同玉子燒充滿蛋香味,撈飯一流
呢間日式居酒屋藏於鄉村內,好有神秘感
係小隱隱於野感覺
主打串燒、牛湯泡飯、蠔燒飯團、綜合海鮮丼等,夜晚甚至有清酒
平時好少會喺度講裝潢陳設
不過今次真係覺得佢疫情期間有一個位好特別
室內放棄採用平常見到嘅白色隔板
反而用日式屏風代替
既不失日式風格,又唔會用白色咁普遍
即使疫情完咗,都可以繼續使用呢啲日式屏風
唔會浪費同製造垃圾,分隔更可以俾客人有私隱嘅感覺

除咗晚市,更有午市套餐
最平$68,最貴$138
主食丼飯以刺身、燒物為主,套餐有前菜小食或沙律
加上湯或汽水,價錢合理
小食係蝦春卷,餡料有鹹香
沙律醬配搭OK,但春卷皮唔脆
麵豉蝦湯就幾有水準,蝦味濃郁
並非得鹹味,有鮮甜味,暖笠笠

燒封門牛丼 $68 表面舖有一塊塊牛肉,一碗大概5塊
色澤唔太深,質感軟嫩,有輕微燒炙感
牛肉介乎生同熟之間,燒汁調味唔錯
可惜醬汁份量唔足以撈飯
醋飯粒粒分明,壽司醋調味上唔算好酸,珍珠米亦有添加芝麻點綴
燒封門牛丼

雞扒連醬汁有啲黏稠感,鹹中略帶微甜味
似凍肉舖醃製雞肉
但牛油果粒粒就好新鮮
溫泉蛋同玉子燒充滿蛋香味,撈飯一流
牛油果雞扒溫泉玉子丼

2020-09-19
燒封門牛丼
牛油果雞扒溫泉玉子丼
平時食已經好正,刺身新鮮抵食。今年聖誕6點後冇堂食,叫咗隱居聖誕套餐,4~6人餐,好足料,食物質素都好高。有刺身5款,全部好新鮮,海膽好鮮味,甜蝦夠甜美。壽司6款,有我最愛帆立貝,三文魚子都係好新鮮,尤其燒比目魚啲油咇哂出嚟勁正!串燒$燒得香口唔乾,豚肉夠甘香,雞翼野味。仲有沙律,炸物,炸春卷都好好味,平時去食日本嘢都怕貴,食埋雞扒芝麻烏冬,今次叫個餐咁多好嘢食仲夠飽,個個friend 都讚!下次party 會再叫。
平時食已經好正,刺身新鮮抵食。

刺身5款,全部好新鮮,海膽好鮮味,甜蝦夠甜美。

串燒$燒得香口唔乾,豚肉夠甘香,雞翼野味。

仲有沙律,炸物,炸春卷都好好味,

下次party 會再叫。
2020-12-25
TakeAway
$300 (Dinner)
Celebration
Christmas
2020-12-23 238 views
呢間日式小店係坑口村裡面,好多次經過都未試過又或者咁啱撞正落場,今次係佢落場前終於食到叫左兩個set lunch,一個鰻魚丼,一個三色魚刺身丼店內環境偏向日式風格,木既餐椅和用屏風阻隔,下午人流較少,所以坐得舒服,店內坐位亦不多。Set lunch 有主食外,另有沙律前菜和豆乳蝦湯,豆乳蝦湯頗有驚喜,濃濃的蝦味,帶有鮮甜的味道,飲完有開胃的感覺兩個丼飯不過不失,份量適中,不過無咩特點,以呢個價錢來說,性價比也可以😚

叫左兩個set lunch,一個鰻魚丼,一個三色魚刺身

鰻魚丼
三色丼
鰻魚丼
三色丼
2020-11-25 309 views
📍 隱居 💛 良心小店👍我知點解你叫呢個名😂 因為你真係好隱蔽 🙈 喺坑口村入邊 😅地鐵站行過去10分鐘 左右😬但係啲嘢食真係好出色🤤 午市以居酒屋🏮嚟講真係超級抵食 👍👍以上嘅餐仲會跟麵豉湯同小食❗️留意下面有咩食啦💛❗️——————————————-《綜合粒粒魚丼🍱》$68有兩種魚生🍣同埋三文魚子😍最值得一讚就係佢嘅刺身真係好新鮮😉 值得一讚 ❤️ 不過我就覺得佢啲飯壽司醋有啲酸🙈 但整體嚟講唔錯👍佢哋係用新鮮Wasabi🟩 好用心👏——————————————-《燒封門牛丼🥩》$68呢個牛真係好靚 🔥 入邊燒得好嫩 😍 啱啱好5成熟 👍 出邊就燒得好香🤗 有大約6-7片 牛🐂 好似唔係幾夠餸飯🙈🙈 同埋佢仲會有啲汁 😅 個汁撈埋個飯好食 👍 但係可以叫佢俾多少少就會好啲🤤 因為覺得個汁太少🤭 —————————————————環境 - 始終係居酒屋🏮一定舒服 😌 仲會有吧枱 環境黑沉沉😂冷氣夠晒凍 同朋友傾計一流—————————————————-📍 隱居 (將軍澳) 將軍澳坑口村6號地下A舖
——————————————-
《綜合粒粒魚丼🍱》$68
——————————————-
《燒封門牛丼🥩》$68
—————————————————
—————————————————-
📍 隱居 (將軍澳) 將軍澳坑口村6號地下A舖
2020-11-24 297 views
📍#坑口村 #隱蔽居酒屋性價比極高! 有得坐out door 💺 基本上每一樣野都好食,而且價錢一啲都唔貴 💰:~250/ person 已經係食到好飽(高質食材&新鮮)#小店 食物同服務態度:充滿人情味💕 去過幾次 喺將軍澳日本嘢(絕對係我嘅首選)1.燒白鱔 (外皮脆,但肉係好嫩滑 very soft)2.燒牛小排 🥩 (牛味重!肉質滑)3.特性刺身飯(6款唔同嘅刺身- 全部都好新鮮,連海膽都鮮甜)4.油甘魚刺身 (厚切:有口感!新鮮!)5.燒牛舌 🔥
📍#坑口村 #隱蔽居酒屋

1.燒白鱔 (外皮脆,但肉係好嫩滑 very soft)
2.燒牛小排 🥩 (牛味重!肉質滑)
4.油甘魚刺身 (厚切:有口感!新鮮!)
5.燒牛舌 🔥
極上刺身飯
油甘魚刺身
燒牛舌
2020-11-24 200 views
隱居 (將軍澳)-高質居酒屋 🏮💛 同朋友行完山就落山搵吓好嘢食啦!好少過嚟呢頭附近,都唔知有咩食好,見到網上介紹就過嚟試吓~ -🔍 明太子雞扒丼 $78🔍 明太子星鰻丼 $98咁樣嘅配搭真係好吸引!雞扒再配個醬汁好正,燒嘅力度時間適中,唔會太硬;鰻魚係好食嗰隻,唔會好似出面有啲鰻魚食落去膠膠地咁🤣 最鍾意係嗰個明太子再配埋一齊撈飯超正!不過覺得份量有啲小(可能係行完山肚餓?🤣)-🔍 三色魚丼 $108一次過滿足你三個願望🤪 食落好新鮮嘅刺身~-🔍 牛舌串$48燒得好香好大塊 !唯一問題係等嘅時間好耐-📍隱居 (將軍澳)將軍澳坑口村6號地下A舖
隱居 (將軍澳)
🔍 明太子雞扒丼 $78
🔍 明太子星鰻丼 $98

🔍 三色魚丼 $108
一次過滿足你三個願望🤪 食落好新鮮嘅刺身

🔍 牛舌串$48
燒得好香好大塊 !唯一問題係等嘅時間好耐
📍隱居 (將軍澳)
將軍澳坑口村6號地下A舖
  • 鹽燒牛舌心串
2020-11-19 144 views
呢間居酒屋平日都好多人,好彩我喺早幾日book定,去到都見到全部枱full晒。佢好多食物都係串燒,適合三五知己飲酒吹水。值得一提係佢個魚生飯幾抵食,而且魚生好新鮮,好大份唔驚食唔飽。
2020-11-15 168 views
以前每次入坑口村食嘢,一定會幫襯村口間合時小廚,佢哋嘅咕嚕肉同糯米飯真心好食。不過今時今日再入坑口村,就會首選幫襯一啲同聲同氣嘅小店,經過舊年,個人嘅消費模式已經徹底改變。平日我好鍾意食魚生,不過隱居係居酒屋格局,所以我最後決定叫熟食,試下佢哋嘅烹調功夫。我揀咗客燒封門牛丼,隨餐附送沙律同豆乳蝦湯。睇網上評論,呢個蝦湯好評不少,我試過後,感覺係蝦味確實超濃郁,不過略嫌重手咗啲,變得好鹹,我飲完後要即刻再飲茶平衡返個味蕾,對面位飲咗一半就已經放棄😂。至於個牛丼,用嘅係日本米,粒粒飽滿彈牙,好好食😋;封門牛柳面頭燒得好香,入面嘅肉質仍然能夠保持幼嫩, 加埋紫菜,芝麻同甜甜嘅燒汁做調味,成碗飯整體嚟講相當唔錯👍。

2020-11-13 159 views
我食勻港九新界咁多居酒屋真係可以講隱居係數一數二。環境好隱蔽,舒服,雖然個場都full晒。每一樣嘢都好好食,有好多特別菜式其他居酒屋好少見,簡單基本嘢例如雞翼雞軟骨都好正,價錢又唔貴。啲海鮮好新鮮媽呀我每一啖都味之感動😭 如果要新鮮海鮮要訂位時講聲。最後encore左個明太子山藥棒棒糖,食完都念念不忘😂 個海膽流心蛋都係誠意之作,海膽好新鮮,應該係成晚嘅highlight。雖然好遠但好想快啲再黎啦已經!
  • 醬油流心海膽