夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
今日多謝老闆萬歲🥳🥳🥳 獎勵我哋業績前五名嘅同事,他的秘書專登為我們預訂咗呢一個【尊貴二人前 $1398】🖐🖐🖐刺身🖐🖐🖐 呢一度全部都係日本直送,而且係時令海鮮,所以所有刺身都非常之鮮甜,彈牙!!! 🖐🖐🖐龍蝦🖐🖐🖐非常之大隻,爽口彈牙,蝦味非常出色。 🤟🤟🤟匈牙利鴨肝🤟🤟🤟 一道菜,最令我難忘,平時我唔鍾意食,怕有騷味,但係呢一度佢將獨有嘅醬汁配搭鴨肝,反而將鴨肝嘅味道提升到另一個層次。 🤟🤟🤟宮崎A4和牛肉眼 備長炭火燒🤟🤟🤟 好食到冇得彈,完全滿足到食肉獸。 牛肉味彈突出,肉質嫩滑, 咀嚼容易,滋味無窮。 🤟🤟🤟木糠豆腐雪糕)🤟🤟🤟 食埋呢一個,成個餐就非常之圓滿結束。
🖐🖐🖐龍蝦🖐🖐🖐非常之大隻,爽口彈牙,蝦味非常出色。

2023-08-04 60 views
我喺尖沙咀睇完戲已經大約中午時間 ,又係時候搵嘢食,點知喺附近俾我發現一間價錢親民嘅居食屋,地點非常方便,入面地方非常寬敞最適合成班朋友一齊吹水傾偈嘅地方。LUNCH尊貴二人前 $1398【直送時令刺身】,三文魚和甜蝦,口感脆脆爽滑肥美,唔需要調味,淨係食個鮮味已經好足夠。【虎蝦】,肉質彈牙結實,而且好新鮮!色澤鮮紅。【南非鮑魚】唔洗點咩醬汁都已經好好食,夠曬彈牙啊!【匈牙利鴨肝】油香滿口,非常甘甜。【米芝蓮級 甘鯛立鱗燒】廚師功架一流,滋味!【宮崎A4和牛肉眼】用備長炭火燒,非常惹味。【和牛炒飯】夠鍋氣,而且好大兜。【野菜炒】都好正,好好食!呢間色香美味十足既餐廳,非常值得大家來店試一試

LUNCH尊貴二人前 $1398
【虎蝦】,肉質彈牙結實,而且好新鮮!色澤鮮紅。
【南非鮑魚】唔洗點咩醬汁都已經好好食,夠曬彈牙啊!
【匈牙利鴨肝】油香滿口,非常甘甜。
【米芝蓮級 甘鯛立鱗燒】廚師功架一流,滋味!
【宮崎A4和牛肉眼】用備長炭火燒,非常惹味。
【和牛炒飯】夠鍋氣,而且好大兜。
【野菜炒】都好正,好好食!

呢間色香美味十足既餐廳,非常值得大家來店試一試
食鐵板燒點可以唔提尖沙咀山林道嘅⚫️夜。鐵板燒⚫️餐廳走暗黑型格路線,師傅喺你面前即席烹調食物,成個感覺非常之有格調🖤🖤特上刺身盛 有海膽、牡丹蝦、拖羅、帶子,新鮮甜美👍🏻🖤雙龍出海 鐵板燒龍蝦&瀨尿蝦,啖啖肉好爽口,唔洗自己剝殼好方便🤟🏼🖤匈牙利鴨肝 入口融化,配合酸酸甜甜嘅醬汁味道有層次🔝🖤米芝蓮級 甘鯛立鱗燒 魚皮燒得香脆,魚肉鮮嫩無比,果然係米芝蓮級別🌟🖤避風塘阿拉斯加鱈場蟹 蟹腳肉完條上,避風塘煮法更添惹味👍🏻🖤鐵板酸菜東星斑 有創意嘅鐵板燒料理,酸菜湯溫醇,東星斑魚肉份量多👏🏼🖤龍蝦湯 鮮味迫哂出嚟,每一啖都係龍蝦嘅精華👍🏻最後用日本水果同自家制甜品作結尾,真係大滿足!
🖤特上刺身盛 有海膽、牡丹蝦、拖羅、帶子,新鮮甜美👍🏻
🖤匈牙利鴨肝 入口融化,配合酸酸甜甜嘅醬汁味道有層次🔝
🖤龍蝦湯 鮮味迫哂出嚟,每一啖都係龍蝦嘅精華👍🏻

最後用日本水果同自家制甜品作結尾,真係大滿足!
2023-08-03 34 views
來到尖沙咀既山林道17-19號「夜。鐵板燒」為咗慶祝男朋友考車合格〰️係App搵到呢間〰️再貪佢地點好方便,食完仲可以有下場〰️另外都睇到特別多好評〰️呢度既店員既服務好好〰️價錢方面好合理〰️最緊要係鐘意食〰️🫵🏻Lunch我地擇$1398 尊貴二人前〰️我地擇送甜品木糠豆腐雪糕🫵🏻呢個餐既標題係~直送時令刺身~👄呢度既等餐時間都適中〰️唔係好急好趕既快餐〰️邊食邊上枱既菜式〰️首先一定要升級活西澳龍蝦每位都只係加$150〰️心血來潮要食好啲〰️呢間餐廳既龍蝦又真係幾高質〰️裡面有好豐富既蝦肉〰️龍蝦味十足〰️而且顏值都甚高👁️👄跟住南非鮑魚真係好好食〰️唔好睇佢細細一碟〰️原來係咁好食〰️口感彈牙又滑〰️全部食到好乾淨👄最期待既匈牙利鴨肝〰️意想不到份量都幾多〰️呢種鴨肝係要去啲高質素既餐廳先會食到〰️平時想食都難〰️鴨肝味道好好👄話明米芝蓮級,就梗係受歡迎又好食啦〰️甘鯛立鱗燒〰️甘鯛脂肪好豐富〰️肉質細軟〰️魚鱗薄脆香口〰️幾種層次係齊度👄宮崎A4和牛肉眼備長炭火燒〰️一向牛肉都係比較多人喜愛〰️呢個都唔例外〰️佢既牛質真係好香又夠軟腍〰️就係鍾意呢種質感〰️另外仲有陣陣飄香既牛肉味〰️咬落去仲有豐富既牛汁油脂〰️好食到想不停追👄和牛炒飯就咁睇佢色澤
呢個餐既標題係~直送時令刺身

👄和牛炒飯就咁睇佢色澤〰️已經知係廚藝高〰️粒粒金黃色〰️粒粒都咁鮮明〰️炒得好香

👄呢款野菜炒都唔差〰️食完咁高層次既野〰️最後都要食返啲清淡既〰️呢個野菜炒既水準都好高〰️佢可以保留住野菜既原汁原味〰️炒完既菜味完全無流失〰️真係好好
最後補充返女士有第二個胃〰️就係留返來食木糠豆腐雪糕〰️豆腐味既雪糕好清新又清甜〰️帶上木槺增加口感又可提升味道〰️呢一餐可以話超滿足阿👅
2023-08-03 39 views
美好的一天以豐盛嘅晚餐收結,去咗樓下食夜鐵板燒,味道都係一如既往咁好🆙🆙🆙,order咗一個dinner set:😁🥰我覺得特上刺身盛有些喜出望外,本身以為係普通嘅刺身,點知肉質柔嫩到不得了!!喺一餐嘅好開頭🤣🉐,一食就充滿食慾🈵🈵。仲有避風塘阿拉斯加鱈場蟹,蟹肉口感滑順有彈性,有自然的鮮味,唔太覺有人工調製嘅甜味。滿滿的蟹膏及蟹肉real係味覺盛宴💓💓💓💓。宮崎 A4 和牛肉眼肉汁好味,幾好食,💞💞又好大塊。個人認為牛肉肉質鮮嫩,食落唔覺韌!極上和牛炒飯都一級棒!💛牛味濃郁,肉嘅熟成度剛好,唔老唔柴,性價比好高!🉑🉑🉑好食!好食!好食!重要嘅事情講三次✴️,心動不如行動,得閒就去試試吧🌈🔥

2023-08-03 37 views
近期成日都好想試下高級創意廚師料理,知道屋企附近有呢間餐廳。所以今日放工我即刻去試下夜鐵板燒 創意廚師料理 $2388,來滿足我對美食嘅慾望。😂✔️極上和牛炒飯🍫肉嫩香滑,肥瘦均衡,醬烤味道更加爽到無得彈!醬汁甜甜地真係幾易入口~✔️雙龍出海❀入面有龍蝦/瀨尿蝦,外層製得香脆可口,醃得入味,味道帶有醬汁的香甜,內裏則肉質飽滿,軟腍鮮嫩。✔️避風塘阿拉斯加鱈場蟹❀入口濃鬱惹味肉質爽口鮮甜,每一道菜都經過精心烹調,讓人回味無窮。✔️木糠椰汁果凍配豆腐雪糕☕️自家制甜品就系不一樣,不會特別甜,豆腐味好重,再加海量嘅奶🥛☕️入去,味道出奇咁好味😋✔️另外還有:日本象拔蚌,匈牙利鴨肝,米芝蓮級 甘鯛立鱗燒,鐵板酸菜東星斑,宮崎 A4 和牛肉眼 關西風壽喜燒,野菜炒,日本野菜盛合,龍蝦湯, &日本水果 (今次系西瓜)順帶一提,除咗呢個set之外,仲有好多其他menu,一定有一款岩大家!

✔️極上和牛炒飯🍫
✔️雙龍出海❀
✔️避風塘阿拉斯加鱈場蟹❀
✔️木糠椰汁果凍配豆腐雪糕☕️

2023-08-01 61 views
我們在 Openrice 訂枱,我欣賞他們在餐巾紙上加了老公的名字。這真的挺有心思。晚餐有三個 SET 選擇。我們選擇了最便宜的,因為我沒有太多時間吃晚飯,但絕對是足夠的食物。首先是新鮮的魚生作頭盤,然後是超滑的蒸蛋。套餐包括蝦、鱈魚、鮑魚、鵝肝、和牛和炒飯。老實說,這幾乎是太多的食物。聽說其他 SET 有更多食物,我覺得選這些 SET 而不浪費食物應該比較困難。除了鱈魚搭配乳酪+韭菜(?)醬(魚煎得很好 —— 只是醬汁的選擇有點奇怪),其餘的食物都很棒。服務友善低調,很合我心。服務員推薦了一個比較辛口的清酒,與食物搭配得很好。鐵板燒廚師經驗豐富,健談 —— 這在鐵板燒餐方面總是一個加分項。總而言之,我們應該會再來試下他們別的 SET。我打算下次帶孩子。We booked at Openrice, and I loved how they personalised the napkin with hubby's name. That's really pretty cool.There were three set menus for dinner. We went for the c

There were three set menus for dinner. We went for the cheapest one as I didn't have much time for dinner, but it was definitely enough food.
The set started off with fresh sashimi, followed by lovely steamed egg that was smooth as silk. The set included prawns, cod fish, abalone, foie gras, wagyu and fried rice. To be honest, it was almost too much food. The other sets have even more food, so I think it would be a struggle to finish. Apart from the cod fish that went with a slightly odd choice of cheese + leek (?) sauce (the fish was perfectly pan-fried - it's just that the choice of sauce was odd), the rest of the food was excellent.
Service was friendly and unintrusive. The waiter suggested a lovely sake which was not too sweet, and which went really well with the food. The teppanyaki chef was experienced and chatty - which is always a plus when it comes to teppanyaki meals.
All in all, happy to come again. I plan to bring kids next time.
2023-08-01
$1300 (Dinner)
2023-07-28 68 views
好想同男朋友食日本嘢🌷平時大家都忙,好少出去食,終於大家都放假🪻可以二人世界🌹我地決定食完先再去行街街,呢間餐廳既選擇都比較多,而且主要都係有set餐🌻價錢抵食,試下$498既經濟二人前 ,另外再單點一碟聖子皇………呢度兩人份量黎講可以話食列好飽🫢幸好男朋友都比較大食🫢我食到一半已經好夠,講返頭先既聖子皇,呢一道菜清清地😍營養好豐富😍另外仲有菇同青椒,營養滿分🔝田園野菜沙律-野菜都係用上等既新鮮蔬菜,味道好清新🔝茶碗蒸-蒸得恰到好處好到位,真係好熱所以要等一等先食,茶碗蒸好香滑又有好強烈既蛋味,認真好食🔝匈牙利鴨肝-濃郁既鴨肝口味,好豐富既油脂,好有層次口感,份量好多添阿🔝蘇格蘭蟶子皇-呢度既菜式,睇得又食得,蟶子皇好惹味,做得好好食🔝南非鮑魚-南非鮑魚真係大隻又好食,肥大肉厚,質感係爽口彈牙🔝虎蝦-完全有驚喜,就連虎蝦都做到咁好食,呢度品質真係好好不錯🔝美國 Prime 牛小排-肉質鮮嫩多汁,入口即化🔝鹿兒島豚肉眼-全場最期待既菜式,肉質一樣都咁鮮嫩,整個咀裡都充滿著豚肉味道,仲有肉汁 🔝㕑師炒飯-粒粒金黃色炒飯,味道好香,只能夠講有獲氣🔝自家制甜品-呢度既甜品係自家製,好有另一番風

🔝田園野菜沙律-野菜都係用上等既新鮮蔬菜,味道好清新
🔝美國 Prime 牛小排-肉質鮮嫩多汁,入口即化
🔝㕑師炒飯-粒粒金黃色炒飯,味道好香,只能夠講有獲氣
🔝自家制甜品-呢度既甜品係自家製,好有另一番風味,賣相好吸引,整體都好好👍
2023-07-28 58 views
今日係我同男朋友既紀念日💌佢一早book左我最中意既鐵板燒。餐廳除了有吧枱🪑亦都有4間房,環境舒適,服務周到。選擇咗尊貴二人前$1398💰一道又一道,慢慢享受💕我地order個餐係會送超嫩滑茶碗蒸 🍥田園野菜沙律 🥗湯🍛香物🫔甜品🍧同咖啡😋🧸我哋order 既套餐就有以下既野食🧸直送時令刺身😗 勝在新鮮,而且大大片,吃起來口感順滑!虎蝦🍤 味道十分鮮甜,肉質爽嫩南非鮑魚😍 一口咬下,肉質鮮嫩彈牙匈牙利鴨肝 🫓 鴨肝味較香濃,煎至兩邊脆身米芝蓮級 甘鯛立鱗燒 🍱 做到甘鯛魚鱗更挺同埋口感好脆,味道又香宮崎A4和牛肉眼 備長炭火燒🫣 宮崎牛肉口感緊緻滑順, 霜降散佈得好平均,口感竟然好清爽不油膩👍🏻和牛炒飯🍛 炒飯黎講好出色,米飯粒粒分明,又唔會幹澀,牛肉又夠香野菜炒🥬唔會好油,又夠fresh最後上既甜品係木糠豆腐雪糕🍦感覺好正,唔會太甜,味道好食😋

🧸我哋order 既套餐就有以下既野食🧸

直送時令刺身😗 勝在新鮮,而且大大片,吃起來口感順滑!

虎蝦🍤 味道十分鮮甜,肉質爽嫩
南非鮑魚😍 一口咬下,肉質鮮嫩彈牙

匈牙利鴨肝 🫓 鴨肝味較香濃,煎至兩邊脆身

野菜炒🥬唔會好油,又夠fresh
最後上既甜品係木糠豆腐雪糕🍦感覺好正,唔會太甜,味道好食😋
2023-07-27 48 views
今日過去尖沙咀,咁岩又經過見到呢間餐廳有位!我梗係即刻入座喇,呢間餐廳好紅,成日都好多朋友來打卡,贊呢度既食物都好 high class😍😍😍呢個尊貴二人lunch set $1398,仲送超嫩滑茶碗蒸或者甜品。(直送時令刺身),三文魚鮮味好突出,加上魚腩嘅脂肪,令到口感更加綿軟,清甜,魚油嘅香味充斥口中,真係好喜歡呢個清爽細嫩嘅口感.(虎蝦) 略呈透明狀,味道十分鮮甜,肉質爽嫩。(南非鮑魚)用了特別調校的醬汁醃製,越嚼鮑魚鮮味越出,回甘味很長,吃一口令人回味無窮。(匈牙利鴨肝) 鴨肝煎得恰到好處,將脂肪鎖住,一啖咬落去瞬間感受到脂肪在口腔內爆發🤤配埋鬆脆的多士食,口感十足,同時能夠吸取鴨肝部份的脂肪。(和牛炒飯)配以壽喜燒汁同煎, 加上生雞蛋黃同食, 柔軟口感, 肉質肥瘦均勻, 再配上一口米飯, 完美!(木糠豆腐雪糕) 至愛嘅甜品!有好清新嘅豆腐味🍋!仲有一樣值得讚嘅係員工嘅服務態度好好,而且快手快腳。超讚!

(虎蝦) 略呈透明狀,味道十分鮮甜,肉質爽嫩。

(木糠豆腐雪糕) 至愛嘅甜品!有好清新嘅豆腐味🍋!

仲有一樣值得讚嘅係員工嘅服務態度好好,而且快手快腳。超讚!
2023-07-27 30 views
前日媽咪生日🎂唔知揀邊間餐廳幫佢慶祝好,剛好在YouTube見到一間好評唔錯嘅餐廳➕,於是就帶媽媽👩🏻去食😘💖⏩。南蠻九洲赤鳥🍗!雞肉炸得好酥脆,炸衣脆卜廿,內裡雞肉順滑流晒肉汁,很很很鮮嫩!🐥食多幾啖怕膩可以食埋蕃茄仔,好爆汁,即時解膩,很快就清曬。🙈🙉茶碗蒸🥚係媽媽嘅最愛,媽咪話食落好順口,水嫩嫩蛋令人難以拒絕,一食就愛上。整碗材料都好足夠,物超所值🏅🆒麵豉湯🍲口感細緻,溫醇潤口,加上軟滑的海帶非常開胃,值得一試!真係超愛呢間餐廳!想食嘅話記得早啲預約,咁就唔驚排長龍啦🐿🐾。
2023-07-27 25 views
🦞雙龍出海,配搭非常難忘,又有創意,材料新鮮,鮮蝦味重。。。個名又特別又貼切。。 🤑匈牙利鴨肝,其貌不揚,可以一試 🧄🥬🥬🧄野菜炒,味道適中,唔咸唔油。🥦日本野菜盛合,非常精緻到不得了,一小塊白玉苦瓜 ,非常清甜,帶有微微甘甜,配上新鮮蕃茄,作前菜非常開胃。 🦞🦞龍蝦湯, 細細碗,但鮮紅色的龍蝦佔滿半碗,龍蝦湯也佔半碗,但每一啖的龍蝦鮮味非常濃沃。🦞🦞 🍜🍜日本木魚湯冷浸梅素麵,係6月限定,份量都多,味道適中又清新,開胃又鮮湯味。好特別。好彩今次食到。🍜🍜 🍮🍮最後一道甜品,是自家制的木糠椰汁奶凍配豆腐雪糕配一扇西方瓜,份量不多,但作飯後就剛剛好。🍮🍮

🤑匈牙利鴨肝,其貌不揚,可以一試

最近去左人氣日本🇯🇵料理餐廳《夜。鐵板燒》,非常高質,值得推介🥰🥰🥰💗尊貴二人前 Deluxe Lunch Set for Two $1398❤️直送時令刺身日本餐廳刺身質素果然有保證,非常之鮮甜!🧡虎蝦非常鮮甜嘅虎蝦,蝦肉彈牙,加咗兩滴檸檬汁,更加鮮甜!💛加錢升級活西澳 龍蝦🦞龍蝦勁多蝦肉,好值得加錢升級,係高質嘅龍蝦!💚南非鮑魚鮑魚非常之好肉,煙煙韌韌嘅口感好有咬口!🩵匈牙利鴨肝呢種感覺好奇妙,係入口即溶嘅口感!💙米芝蓮級 甘鯛立鱗燒呢個真係稱得上係米芝蓮之選,真係未食過咁好食嘅甘鯛!💜宮崎A4和牛肉眼 備長炭火燒燒得啱啱好,宮崎A4和牛肉眼嘅口感果然特別嫩滑多汁🖤和牛炒飯飽肚之選,牛肉味道都相當濃郁!🩶野菜炒清新嘅野菜炒完之後都好好食!💛木糠椰汁奶凍配豆腐雪糕佢哋個自家製甜品係木糠椰汁奶凍配豆腐雪糕🍦,真係好好食!豆花雪糕好香豆腐味,而且木糠椰汁呢個配搭都好夾!另外仲會附送送超嫩滑茶碗蒸 /田園野菜沙律 /湯/香物/咖啡!

❤️直送時令刺身
日本餐廳刺身質素果然有保證,非常之鮮甜!
🧡虎蝦
非常鮮甜嘅虎蝦,蝦肉彈牙,加咗兩滴檸檬汁,更加鮮甜!
💛加錢升級活西澳 龍蝦🦞
龍蝦勁多蝦肉,好值得加錢升級,係高質嘅龍蝦!
💚南非鮑魚
鮑魚非常之好肉,煙煙韌韌嘅口感好有咬口!
🩵匈牙利鴨肝
呢種感覺好奇妙,係入口即溶嘅口感!
💙米芝蓮級 甘鯛立鱗燒
呢個真係稱得上係米芝蓮之選,真係未食過咁好食嘅甘鯛!
💜宮崎A4和牛肉眼 備長炭火燒
燒得啱啱好,宮崎A4和牛肉眼嘅口感果然特別嫩滑多汁

🖤和牛炒飯
飽肚之選,牛肉味道都相當濃郁!

🩶野菜炒
清新嘅野菜炒完之後都好好食!

💛木糠椰汁奶凍配豆腐雪糕
2023-07-22 69 views
中午去的,有很多不同的套餐,還有很便宜的午餐,我們選了中等價位的餐。首先是沙律🥗和蒸蛋,蒸蛋好好吃哦。之後就是師傳的鐵板燒時間了,首先是南非鮑魚,用的是紫菜和青檸汁,很特別喎。之後是虎蝦,蝦頭可以吃,仲有好香嘅蝦膏。還有大大的聖子,用蘆筍和菇炒,很香。之後是肉類,首先上的是鵝肝,配藍莓醬和橙 ,可以減少油膩感。之後是鹿兒島豬肉和美國牛一起上,兩樣都好香。最後來一個和牛炒飯,好香好好吃。最後還有杏仁雪糕,好滿足😌

首先是沙律🥗和蒸蛋,蒸蛋好好吃哦。

最後還有杏仁雪糕,好滿足😌
收工了!男朋友帶我去食晚飯🥣,我哋嚟到嗰陣有好多食客,不過排咗冇幾耐都有得入座✅✅!兩人晚餐:夜鐵板燒 創意廚師料理💯⚜️⭕️特上刺身盛。刺身新解有海水味🌊,好爽口,非常有滋味,份量夠多,一啲都唔吝嗇,正到爆!💟💜⭕️雙龍出海(龍蝦/瀨尿蝦)。龍蝦香氣撲鼻,蝦肉QQ彈彈,飽滿又紮實,而且一咬即斷,口感一流。✨✨✨⭕️日本象拔蚌。肉質口感must be上乘,味道幾濃厚幾鮮甜🔝🔝。⭕️匈牙利鴨肝,鴨肝係好好嘅補血佳品,煎出來的鴨肝賣相好好,忍唔住不停影相📸️。食落去口感be like柔軟、細膩入微。🥇🏆今餐食得好滿意好開心🥳!非常推薦大家嚟食🔜🔜➰

兩人晚餐:夜鐵板燒 創意廚師料理💯⚜️
今餐食得好滿意好開心🥳!非常推薦大家嚟食🔜🔜➰