2009-12-17 8 views
忽然間咁凍, 就想食d好熱ge野平平地打邊爐, 首選吉野家火鍋la呢間吉野家夠大間, 枱同枱之間仲有好多空間, 唔會好焗促2個人食2個鍋, 再加多一份牛肉就飽晒~火鍋入面ge 年糕好煙un, 好有口感~~濃湯令到火鍋入面ge料好入味最正ge就仲有芝麻醬, 好香好好食!呢間吉野家ge"執野阿姐"人手都好夠, 好helpful好快已經有人拎個爐埋黎
忽然間咁凍, 就想食d好熱ge野
平平地打邊爐, 首選吉野家火鍋la
呢間吉野家夠大間, 枱同枱之間仲有好多空間, 唔會好焗促

2個人食2個鍋, 再加多一份牛肉就飽晒~
火鍋入面ge 年糕好煙un, 好有口感~~
濃湯令到火鍋入面ge料好入味
最正ge就仲有芝麻醬, 好香好好食!

呢間吉野家ge"執野阿姐"人手都好夠, 好helpful
好快已經有人拎個爐埋黎
2009-12-16
$55 (Dinner)
2009-12-11 6 views
煎雞飯:飯- 都唔錯,煮到剛剛好,日本米,大大粒。雞- 雞肉唔 "鞋口",Good ! 照燒汁- 份量都可以, 但鹹咗 D 下午茶時間 HK$17 !
煎雞飯:

飯- 都唔錯,煮到剛剛好,日本米,大大粒。

雞- 雞肉唔 "鞋口",Good !

照燒汁- 份量都可以, 但鹹咗 D

下午茶時間 HK$17 !
  • 煎雞飯
2009-11-21 18 views
最掂丼細牛肉飯COUPON價$19, 十分抵食.雖然是COUPON價, 外賣依然足料, 膠盒上層是薄身的肥牛加香濃牛肉汁, 下層是日本珍珠米.打開膠盒, 將上層薄身的肥牛倒入珍珠米上, 嘩, 很香的牛肉味. 至於配菜的洋蔥, 十分爽甜, 和肥牛味很MATCH.再加幾片酸薑, 食了一碗肥牛飯都不會有肥膩感, 推介
最掂丼細牛肉飯COUPON價$19, 十分抵食.
再加幾片酸薑, 食了一碗肥牛飯都不會有肥膩感, 推介

$19 (Lunch)
7點45去到吉野家,估唔到都會有人食緊野,重幾多下要在個牛冬,同牛米!2者有勁大分別呀..............烏冬呢就有其他料,海帶,獅子狗,肥牛米粉呢就得肥牛,但係分開上同一一點個人就建議食厭左烏冬先叫米粉因為多料d,...XD米粉個米粉味的確好香!!最好+$2要熱 0茶!好味又好香嫁....

7點45去到吉野家,估唔到都會有人食緊野,重幾多下
要在個牛冬,同牛米!
2者有勁大分別呀..............
烏冬呢就有其他料,海帶,獅子狗,肥牛
米粉呢就得肥牛,但係分開上同一一點
個人就建議食厭左烏冬先叫米粉
因為多料d,...XD
米粉個米粉味的確好香!!
最好+$2要熱 0茶!好味又好香嫁....
肥牛烏冬
肥牛烏冬[show 烏冬]
肥牛米粉
2009-10-20
$19 (Breakfast)
肥牛烏冬
肥牛烏冬[show 烏冬]
肥牛米粉
2009-08-26 8 views
只要有吉野家,附近又沒什麼特別想食下午茶都會來,原因...抵!$17 野菜煎雞飯(細)+熱綠茶每次必選雞飯,不會食牛肉飯,原因是小時候曾經食到嘔=_=有5塊大小不一的雞扒雞皮不算脆口雞肉不算嫩滑,但有咬口野菜淡而無味,但很爽口飯很正常,不會很爛或很硬每次都會叫俾多碗雞汁,店員都樂意奉上因為唔加的話很少汁讚的是汁很熱,和味道很濃,算是這樣環境舒適寧靜,和三五知己邊tea邊閒聊也算不錯下午4點半食,晚上我還覺得很飽女仔而言,份量已算足夠$17 還想什麼?我已很滿足
只要有吉野家,附近又沒什麼特別想食
下午茶都會來,原因...抵!
$17 野菜煎雞飯(細)+熱綠茶
每次必選雞飯,不會食牛肉飯,原因是小時候曾經食到嘔=_=

有5塊大小不一的雞扒
雞皮不算脆口
雞肉不算嫩滑,但有咬口
野菜淡而無味,但很爽口
飯很正常,不會很爛或很硬
每次都會叫俾多碗雞汁,店員都樂意奉上
因為唔加的話很少汁
讚的是汁很熱,和味道很濃,算是這樣

環境舒適寧靜,和三五知己邊tea邊閒聊也算不錯

下午4點半食,晚上我還覺得很飽
女仔而言,份量已算足夠
$17 還想什麼?
我已很滿足
2009-08-25
  • 野菜煎雞飯
日期:2009-07-30在"吉野家(Yoshinoya)"(荃灣富華中心分店)買了"蒲燒鰻魚煎雞雙併定食~配可樂"($43)。吉野家(Yoshinoya)是日本一家牛肉飯專門店,始於1899年。1991年起於香港開設分店。蒲燒鰻魚煎雞雙併定食---內有鰻魚、煎雞扒、西蘭花、椰菜花、甘荀和珍珠米飯,另附有一杯蒲燒鰻魚汁。鰻魚很厚身,肉質嫩滑,蒲燒鰻魚汁醬油味濃,香甜惹味。煎雞扒肉質較嚡,雞皮不夠香脆,而且味道很淡,醬汁帶點洋蔥味。飯很軟綿,合我口胃。
日期:2009-07-30

蒲燒鰻魚煎雞雙併定食
2009-07-30
蒲燒鰻魚煎雞雙併定食
野菜牛肉飯套餐,不過d泡菜唔算少=]賣相也不錯的^口^開胃呢但每次食牛肉飯,都係覺得無乜醬汁呀,*牛肉的質素也不錯~好煙 UN呀*野菜都幾多,而且質素都係無變,P.S落單那些服務員的服務態度麻麻地呀,希望可以進1步改善吧*麵豉湯都算熱的,不過始終覺得唔算太特別同埋好飲發覺將麵豉湯加入在白飯中,其實也不錯的啦#環境方面都幾滿意,面積又幾大,又坐得幾舒服呀而且唔會太嘈^^
野菜牛肉飯套餐,不過d泡菜唔算少=]

賣相也不錯的^口^開胃呢

但每次食牛肉飯,都係覺得無乜醬汁呀,

*牛肉的質素也不錯~好煙 UN呀

*野菜都幾多,而且質素都係無變,

*麵豉湯都算熱的,不過始終覺得唔算太特別同埋好飲

發覺將麵豉湯加入在白飯中,其實也不錯的啦

#環境方面都幾滿意,面積又幾大,又坐得幾舒服呀

而且唔會太嘈^^
2009-05-29
$40 (Lunch)
2009-05-11 23 views
日期:2009-03-21蒲燒鰻魚牛肉雙併定食"($43)。牛肉和鰻魚的份量都很多,而且附有一杯日式牛肉汁。鰻魚很厚身,肉質嫩滑,蒲燒鰻魚汁香甜惹味。日式牛肉的肉質尚算腍,不過牛味較淡。飯很軟綿,合我口胃。飲品選了日本茶。
日期:2009-03-21

2009-03-21
日期:2009-04-18東坡肉飯---有東坡肉7塊、滷蛋半隻和少許雜菜(西蘭花、椰菜花,紅蘿蔔及四季豆)。東坡肉肥膏太少,瘦肉較乾嚡,而且煮得不夠入味,真的令人相當失望!汁夠濃稠,醬油味香濃,酒味較淡,甜味適中。滷蛋滷味較淡。
日期:2009-04-18

2009-04-18
"野菜煎雞飯(細)套餐",另外加了$11買一客"照燒鯖魚",合計共$38.5。套餐包括泡菜和日本茶。1.野菜煎雞飯---其實即是煎雞扒飯加雜菜,配上洋蔥燒汁。雞扒肉質一般,不夠嫩滑,味道很淡,雞皮不香脆。醬汁香甜,洋蔥味濃。2.照燒鯖魚---燒鯖魚加上照燒汁,附有檸檬和白蘿蔔蓉。鯖魚吃起來有點像沙甸魚,肉質較結實,少許嚡口但尚可接受,魚味濃而不腥。照燒汁香甜惹味,在魚身灑上少許檸檬汁,十分醒胃。

2009-03-25
$38.5
下午茶時段來到這新開的吉野家一進店,店員已經‘歡迎光臨吉野家’不下數次在counter前熟練的說著“細牛飯 多汁 凍奶茶 唔該”不消三數分鐘,熱騰騰的牛肉飯加凍奶茶已經出籠了另叫店員給我數包七味粉及紅辣椒揀選一個四人卡位,慢慢享用我的美味下午茶把另加的牛肉汁倒進珍珠米飯,再加上七味粉及紅辣椒同撈一碗美味的牛肉飯立即呈現眼前珍珠米彈牙,肥牛腍軟而不韌,至於凍奶茶,其實也不錯,至少比例恰當不難飲呷一啖凍奶茶,吃一口牛肉飯,真是滿足極了由於是優惠期,下午茶牛肉飯只售$15(原價$17)另配的凍奶茶,需加$3只要$18就可以滿足心靈及肚皮超值下午茶真是非你莫屬
下午茶時段來到這新開的吉野家
一進店,店員已經‘歡迎光臨吉野家’不下數次

在counter前熟練的說著“細牛飯 多汁 凍奶茶 唔該”
不消三數分鐘,熱騰騰的牛肉飯加凍奶茶已經出籠了
另叫店員給我數包七味粉及紅辣椒
揀選一個四人卡位,慢慢享用我的美味下午茶

把另加的牛肉汁倒進珍珠米飯,再加上七味粉及紅辣椒同撈
一碗美味的牛肉飯立即呈現眼前
珍珠米彈牙,肥牛腍軟而不韌,

至於凍奶茶,其實也不錯,至少比例恰當不難飲
呷一啖凍奶茶,吃一口牛肉飯,真是滿足極了

由於是優惠期,下午茶牛肉飯只售$15(原價$17)
另配的凍奶茶,需加$3
只要$18就可以滿足心靈及肚皮
超值下午茶真是非你莫屬
$18 (Tea)
  • 牛肉飯