2004-11-01 25 views
星期天, 睡至中午才醒來, 記起同事介紹附近的一家麵店, 從家中步行十分鐘已到達, 先來了滑牛柳片米線, 牛肉味一般, 肉質適中, 湯底十分重味, 而米線質地偏向軟身, 整體上不討好; 相比下貢丸米線湯底比較輕清, 可惜貢丸本身尚未熱透, 中心只是微暖; 同事介紹招牌菜式南乳雞球, 炸雞球十分香脆, 但味道一般. 另叫了兩支豆漿, 五元一支半公升的豆漿十分經濟, 豆漿不甜亦不香滑.
2004-07-21 33 views
睇住佢由細鋪搬大鋪~~~ lee度d米線好正架~又大碗~ 最鍾意係佢餸同米線係分開上~ 咁d餸就唔會淋哂拉~~ 特別推介係椒鹽骨米線~~ 夠入味~ 而且仲熱辣辣~ 勁正~~另外lee度特色飲品,如士多啤梨奶昔,芒果椰奶等都好正~~~ 甜品就無咩特別~ 同平時食的差唔多~
2004-03-20 28 views
Dinner同媽咪2個人黎食叫左1) 南乳� 球米線($15) - � 球用另外一隻碟上, 唔係浸係米線度,有成7,8舊,點南乳汁食, 好味呀!米線好大碗,唔駛加調味淨食都夠味!2) 晚餐栗米龍利魚($30) - 有前菜選左牛展; , 媽咪話好淋,龍利魚伴左西蘭花,好大碟, 有成7,8舊,碗飯好大碗!3) 叫左碟菜心($8),又係king size大大碟!4) 媽咪話牛展好淋外賣一碗牛展米線比老豆食, 外賣加$1蚊都係$16蚊!埋單都係$69蚊,真係大件夾好食呀!
Dinner同媽咪2個人黎食叫左
1) 南乳� 球米線($15) - � 球用另外一隻碟上,
唔係浸係米線度,有成7,8舊,點南乳汁食,
好味呀!米線好大碗,唔駛加調味淨食都夠味!
2) 晚餐栗米龍利魚($30) - 有前菜選左牛展; ,
媽咪話好淋,龍利魚伴左西蘭花,好大碟,
有成7,8舊,碗飯好大碗!
3) 叫左碟菜心($8),又係king size大大碟!
4) 媽咪話牛展好淋外賣一碗牛展米線比老豆食,
外賣加$1蚊都係$16蚊!
埋單都係$69蚊,真係大件夾好食呀!
2004-02-24 12 views
我都係成日去食架!個度既炸雞球係最出名,總之逢係炸既呢,我都覺得值得一試呀!氣水又係五蚊罐,去邊搵呀!除左米線之外,o個度d撈麵都好好食架!哈~~仲有呀,我覺得個度既肉片米係頂瓜瓜呢~我暫時未係第二度食到d咁好味,又咁好食既米線law~!再者佢家下搬左上樓上喇~!地方係大左,但人都多左喎~下午去就實勁多學生~不過過左lunch time 既話,其他時間去都好好架!
我都係成日去食架!
除左米線之外,o個度d撈麵都好好食架!
哈~~仲有呀,我覺得個度既肉片米係頂瓜瓜呢~
我暫時未係第二度食到d咁好味,又咁好食既米線law~!
2003-08-03 11 views
我成日去le度食o既~~因為平lor~~我覺得佢地d米線好滑好大碗, 我次次都食唔晒嫁~~中午時候就會迫爆人, 好多附近學校o既學生都會黎幫襯~~不過唯一唔好o既地方係太迫, 明明唔夠地方又要擺咁多枱凳, 入左去好難出返黎~~不過佢地遲d會搬上商場入面, 鋪位比而加大好多, 我諗le個問題好快消失!!!
我成日去le度食o既~~因為平lor~~
我覺得佢地d米線好滑好大碗, 我次次都食唔晒嫁~~
中午時候就會迫爆人, 好多附近學校o既學生都會黎幫襯~~
2003-06-22 23 views
佢開左都幾耐下開頭無諗過去食,但係見佢開左咁耐都唔執,都知道唔差既,所以就去食。食左個南乳雞球麵,好好食,d雞球係即炸既,好香好脆。我而家都成日食,不妨一試ga!
佢開左都幾耐下
食左個南乳雞球麵,好好食,d雞球係即炸既,好香好脆。
我而家都成日食,不妨一試ga!