2024-09-15 3841 views
朋友突擊想食打邊爐放題,剛好大家都在旺角~甘就最多選擇!📣📣📣位於旺角通菜街1A-1L號威達商業大厦2樓A舖,名叫”肉浦團”,今晚就決定嚟個大滿足嘅晚餐!🥩🫕🥃🐮🧃🥤🐽🍵🔥☕️🐟♨️🥢🐃店外已看到餐牌,有A~B~C Set任由你選擇!今晚揀左個Set B 💰298+10%🤖🧛🏾👾🧕🏻👹🤵🏻‍♂️🤡🤴🏼👺🧟‍♀️🧖🏼店內裝修:店舖內已掛滿很多不同型格漫畫電影人物及插圖,喜歡漫畫的你一定好鍾意,啡木色枱襯托彩色鐵櫈加上五彩繽紛壁畫,設計另有一番創意及充滿特色!自助區有很多不同調味料、不同丸類、蔬菜類等選擇~~~例如:莞茜丸、流心芝士丸、海膽丸、牛筋丸、台灣一口腸、脆皮腸、唐生菜、菠菜、萵笋、年藕片、金菇等……仲有出前一丁及辛辣麫,簡直包羅萬有!🍀☘️🥬🥒🥦🌽🥕🍄‍🟫🧄🧅🍅🍄選擇胡椒豬肚湯底,個湯好有黑胡椒味道,豬肚彈牙無腥味,非常足料!打邊爐點可以冇肉呢??🐮🐽🐮🐽🐃牛五花:油脂較多,口感豐富,配埋醬料入口非常滿足!牛肉滑:十分彈牙及好有牛肉鮮味,非常出色,order左幾轉!黑魚片:好滑好爽口,啖啖肉冇骨,正呀!封門柳:見到鮮嫩程度,花紋均勻,好有牛香味!牛背峰:牛味持濃,脂肪分怖均勻,不太肥也不太
朋友突擊想食打邊爐放題,剛好大家都在旺角~甘就最多選擇!
🥩🫕🥃🐮🧃🥤🐽🍵🔥☕️🐟♨️🥢🐃
店外已看到餐牌,有A~B~C Set任由你選擇!
今晚揀左個Set B 💰298+10%

🤖🧛🏾👾🧕🏻👹🤵🏻‍♂️🤡🤴🏼👺🧟‍♀️🧖🏼

🍀☘️🥬🥒🥦🌽🥕🍄‍🟫🧄🧅🍅🍄

打邊爐點可以冇肉呢??🐮🐽🐮🐽🐃
牛五花:油脂較多,口感豐富,配埋醬料入口非常滿足!

黑魚片:好滑好爽口,啖啖肉冇骨,正呀!

封門柳:見到鮮嫩程度,花紋均勻,好有牛香味!

牛背峰:牛味持濃,脂肪分怖均勻,不太肥也不太瘦!

澳洲M5和牛:呢隻簡直冇得輸,大家試下就會知!🤣🤣🤣🤣

🎯🎯🎯總結:呢個價錢能夠食到不同嘅靚牛部位及不同款式火煱材料,豐富入味,再加兩杯火煱後甜品雪糕,不得不說完美的一餐!🎉🎉🎉

2024-09-12
$328 (Dinner)
  • 牛肉滑
  • 黑魚片
2024-06-10 7674 views
朋友喺旺角話搵到間冇限時任食嘅火鍋店 中價已經係有靚牛食,所以就去試一試今日就揀咗B餐298入坐就講明不限時 入座揀咗湯底,我要胡椒豬肚湯坐低就即刻攞嘢飲先基本可樂,啤酒,茶飲都有調味料任拎,我自己拎咗好多芫茜, 見佢拎完之後都好快再添加未嚟湯底就先攞熟食, 都有啲前菜同埋炸物炸物都幾有誠意, 有熱住 炸嘢凍咗好難食,今次呢度幾好食蔬菜選擇都幾多,同埋自己攞覺得幾好,每樣拎少少都得,我自己比較鍾意食肉之前先烚啲蔬菜感覺健康啲冬菇好似有兩隻樣,都好好食, 夠厚肉另外今次拎咗好多呢個叫翡翠苗的菜, 爽口重菜味重頭戲食靚牛一開始唔知邊隻牛好食,梗係每樣叫一個先睇落好似樣, 非常對版, 肉色睇落都好光澤新鮮同埋好鍾意佢有張紙寫住係邊一種牛, 非常清楚, 邊隻好食又可以再叫返嗰種唔會撈亂我自己覺得呢個牛背峰最好食仲有我呢個牛骨髓控,一個人食咗兩碟牛肉係掃qr code落單嚟得好快又冇漏單前後叫咗17盤牛肉加兩碟牛骨髓唔知算唔算好多不過,食落又唔覺得好漏我哋主要係食牛背峰+封門柳多係咁食係咁食係咁食, 前後差唔多食咗兩個半鐘兩個人埋單$596覺得呢個餐都好夠食埋單嗰陣原來每人仲包多一杯häagen
朋友喺旺角話搵到間冇限時任食嘅火鍋
中價已經係有靚牛食,所以就去試一試
今日就揀咗B餐298
入坐就講明不限時

入座揀咗湯底,我要胡椒豬肚湯
坐低就即刻攞嘢飲先
基本可樂,啤酒,茶飲都有

調味料任拎,我自己拎咗好多芫茜, 見佢拎完之後都好快再添加

未嚟湯底就先攞熟食, 都有啲前菜同埋炸物

炸物都幾有誠意, 有熱住
炸嘢凍咗好難食,今次呢度幾好食

冬菇好似有兩隻樣,都好好食, 夠厚肉
另外今次拎咗好多呢個叫翡翠苗的菜, 爽口重菜味

重頭戲食靚牛
一開始唔知邊隻牛好食,梗係每樣叫一個先
睇落好似樣, 非常對版, 肉色睇落都好光澤新鮮

我自己覺得呢個牛背峰最好食

仲有我呢個牛骨髓控,一個人食咗兩碟

牛肉係掃qr code落單
嚟得好快又冇漏單
前後叫咗17盤牛肉加兩碟牛骨髓
唔知算唔算好多不過,食落又唔覺得好漏
我哋主要係食牛背峰+封門柳多
係咁食係咁食係咁食, 前後差唔多食咗兩個半鐘

兩個人埋單$596
覺得呢個餐都好夠食
埋單嗰陣原來每人仲包多一杯häagen-dazs雪糕
嘩超正,今日有芒果味同埋雲呢拿味
我揀呢個芒果味好好食

下次早少少嚟食又可以再食耐啲

2024-06-04
$298 (Dinner)
  • 牛骨髓
  • 牛背峰
  • 翡翠苗
2024-11-02 522 views
#mochicouple_hk旺角搵食團———————————————————咁啱係旺角同朋友行街😄行到咁上下,就諗去邊食晚餐🤭朋友suggest 想試肉浦團火鍋😊話無無限時任食火鍋,話可以傾耐啲偈😂肉浦團裝修以型格工業風為主🥸牆身貼滿漫畫同不同二次創作電影海報同霓虹燈的裝飾🤓營造出一種年輕活潑的氛圍🤪座位寬落舒適🤨唔會好逼😛啱晒朋友聚會😍打邊爐最緊要係咩?爐?食材?答案係餐廳內霓虹燈箱打卡位「打邊爐最緊要係朋友呀!」👯‍♀️ 店名都有意思🙋🏻‍♀️原來肉係代表食材🥩有好多肉類選擇🤭浦係代表環境同氣氛玩味比較重☺️團係代表公司有一盞燈嘅意思😊湯底方面,有好多選擇😝我哋揀咗胡椒豬肚湯,相對清淡嘅湯水,想可以食返食物嘅原味😚揀咗個胡椒豬肚湯底,湯底胡椒味夠🤩跟住入邊仲有好多豬肚😉煲到夠晒林身。我地揀咗Set B🤨⭐️澳洲M5和牛肩胛 肉質鮮美而多汁😋肉質厚實,帶有濃郁的肉香😎煮熟後的口感非常滿足⭐️美國安格斯牛背峰 肉質鮮嫩,油花分布均勻,煮熟後的口感幾乎入口即化 😋⭐️美國安格斯牛板腱 肉質結實,纖維感明顯,適合喜歡有咬口既人 🥳雞腰子越南虎蝦黑魚片⭐️薄切封門柳 肉質鮮嫩 好有牛味🤓燕餃🤩牛骨髓 好
#mochicouple_hk旺角搵食團

———————————————————

我地揀咗Set B🤨
⭐️澳洲M5和牛肩胛
⭐️美國安格斯牛背峰
肉質鮮嫩,油花分布均勻,煮熟後的口感幾乎入口即化 😋
雞腰子
韭菜豬肉水餃
牛五花腩
牛肉水餃
豬梅肉
⭐️牛滑 蝦滑、墨魚滑就聽過,呢間竟然有牛滑😚
😋爽滑彈牙又香口😝
特選雞脾肉
最特別嘅係台灣阿給,以油豆腐做外皮,內餡有豬肉、魚漿、粉絲同木耳🤨食落又幾特別

每碟牛肉都有牌仔😙寫明係邊款牛肉 好貼心😋牛肉每片都切得好薄身🤓唔會話試一兩款就飽到食唔落🥹

自助區有好多蔬菜同丸類😊特別推介台灣蒜味香腸,墨汁墨魚丸同風琴豆腐串,好好味😋仲有熟食吧,有唔少炸物✌🏼例如炸響鈴、脆薯格、炸燒賣、炸咖喱角、炸油條、炸麥樂雞等等

飲品方面,雪櫃有好多選擇,大推hite啤酒🍺
自家製冷泡桂花烏龍 🍵無添加糖桂花花香味濃郁清新
😙烏龍茶消暑解膩可清熱解毒,潤脾醒胃。烏龍茶可以去油解膩👏🏼有助分解血液中的脂肪😚

最後甜品可以揀Häagen-Dazs雪糕🤞🏼藍莓macaron或者朱古力macaron。我哋揀咗各一,朱古力味勁濃郁🍫好完滿😝

好味指數:🍡🍡🍡🍡

————————————————————

🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖
🚇 港鐵旺角東站B出口,步行約12分鐘
2024-10-16 1085 views
以為打邊爐唔會有伏?咁你就真係錯得好離譜!呢間都唔知點解仲生存架到,牛摩都吊打佢⋯⋯我哋揀咗花膠雞湯底,個味道同出前一丁嗰個九州豬骨一樣,只係加咗啲雞件同埋加咗啲"花膠". 好重味精味, 好鹹。啲牛肉擺落去淥,勁大浸湯底味,完全食唔到牛味。 牛肉嘅質素正常,全部都係薄切。 個人覺得最好食係牛背峰,其他牛都差唔多,因為湯底太鹹,遮住咗牛味。至於個凍櫃,其實行過去都有浸怪味。因為佢標明係金妹牌芝士腸,諗住係正常啲,點知個味道都有啲奇怪。 跟住啲金菇又黃又乾身。 最後淨係食咗冬瓜同埋少少菠菜就完咗。熱食炸物嚟講,個麥樂雞都係咬一啖就食唔落,果層皮又厚又硬。薯格又係,真係石頭咁硬,好乾身😂跟住都冇甜品,雪糕都冇,乜野啫喱糯米糍都唔見影🫡後記,其實都唔係食得好飽,最後搭巴士嘅時候開始想嘔,唔知係架巴士太震定係點啦。

跟住都冇甜品,雪糕都冇,乜野啫喱糯米糍都唔見影🫡
2024-10-14 1263 views
🎪 肉浦團火鍋放題 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖性價比極高之放題打邊爐。無限時間任食靚牛!靚牛!肉浦團主打吃牛,仲有自助吧有齊蔬菜類、丸類、炸物和飲品吧~店內裝修走懷舊風,充滿香港特色,牆上有卡通電影掛畫和霓虹燈裝飾。店員服務好用心!QRcode落完單,好快就拎到枱上,幫忙收碟的店員亦好勤力。🌟Set B/C ($298/$368位)講得主打牛,材料不馬虎,Set C用上A4和牛,相較SetB,主要多了A4和牛肩胛肉眼、A4和牛牛胸片、A4和牛後腿肉,而Set B都有澳洲M5級 ,牛肉質細膩,油脂分布平均,包括:澳洲M5和牛肩胛美國安格斯牛背峰美國安格斯牛板腱薄切封門柳牛骨髓牛五花腩豬梅肉
🎪 肉浦團火鍋放題 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖

🌟Set B/C ($298/$368位)
澳洲M5和牛肩胛
美國安格斯牛背峰
美國安格斯牛板腱
薄切封門柳
牛骨髓
牛五花腩
豬梅肉
2024-10-12 861 views
朋友介紹下 第一次去呢間旺角無限時打邊爐🥩店內好多漫畫電影插圖 好有香港特色👍🏻 地方闊落 店員安排左卡位俾我哋 服務態度好好 主動幫我哋加左幾次湯底🥘有三款唔同價位嘅餐可以揀 鍾意食肉嘅我地就嗌左C餐 多啲靚牛食 有A4和牛任食 試左蕃茄豬骨湯🍅好濃郁 加錢仲可以轉鴛鴦鍋 🍲越南虎蝦都係任食🦐等候期間可以拎啲炸物食住先 有燈照住仲熱🍤自助區有好多調味料同配料 台灣腸、芝士丸、牛丸同蔬菜等等 當中推介豆腐包餡 入邊包住豬肉 魚漿粉絲木耳 又幾好食飲品好多唔同種類 除咗冷泡茶仲有茶包可以自己沖熱茶 另外都有啲唔凍嘅嘢飲🧃最後有杯haagen dazs 雪糕作結束 好滿足 下次可以再帶朋友嚟🥳最重要係冇限時可以慢慢坐📍肉浦團火鍋放題 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖

📍肉浦團火鍋放題 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖

2024-10-07 764 views
今日又想打邊爐又想食牛,見到呢間有和牛食,仲要係放題,要試下佢😌叫左set c最貴既餐配麻辣湯底,有三種不同價位,湯底可以加錢揀鴛鴦鍋麻辣湯底唔只得辣仲好香,食完唔會覺得辛苦,反而越食越過癮第一件事梗係試下A4和牛!牛肩胛肉眼、牛胸片、牛後腿肉三款各有特色🤤🥩牛胸片油脂較多,食完滿嘴油香,口感豐富🥩牛後腿肉牛味最濃,亦最有質感🥩牛肩胛肉眼表現最平均,有牛味得黎口感軟嫩,入口即溶🥩薄切封門柳⭐️牛肉方面我都幾推介封門柳,好有牛味,同埋油脂分布都好正同埋好欣賞呢間每款肉上面都有標籤,試完鍾意可以重複再叫,唔會混亂除咗牛肉之外,仲有虎蝦,黑魚片,牛柏葉,牛骨髓同埋雞子,都好新鮮一啲都唔腥。 自助吧設有小食、蔬菜、丸類、飲品。📌小食區提供炸咖哩角、燒賣、雞塊,咖哩魚蛋等等,自己勁鍾意食香口小食!📌蔬菜區中一般蔬菜都有,另外有菇類、筍、南瓜、蓮藕等等,都有唔少選擇超過10幾款丸類📌飲品櫃都有各式各樣的罐裝/紙包/支裝飲品最後會送上甜品Haagen dazs 雪糕🍦,有士多啤梨同藍莓味,都係第一次試呢兩隻味,仲有馬卡龍碎粒係入面,有脆口令雪糕更有層次,滿足總結🫶🏻成晚又食又飲都抵翻曬! 上菜速度快,

麻辣湯底唔只得辣仲好香,食完唔會覺得辛苦,反而越食越過癮

第一件事梗係試下A4和牛!
牛肩胛肉眼、牛胸片、牛後腿肉三款各有特色🤤
🥩牛胸片油脂較多,食完滿嘴油香,口感豐富
🥩牛後腿肉牛味最濃,亦最有質感
🥩牛肩胛肉眼表現最平均,有牛味得黎口感軟嫩,入口即溶
🥩薄切封門柳
⭐️牛肉方面我都幾推介封門柳,好有牛味,同埋油脂分布都好正

自助吧設有小食、蔬菜、丸類、飲品。
📌飲品櫃都有各式各樣的罐裝/紙包/支裝飲品

總結🫶🏻
成晚又食又飲都抵翻曬!
上菜速度快,食物質素又ok ,職員又nice,最重要環境衛生都唔錯!下次一定會再幫襯✌
2024-09-24
$400 (Dinner)
  • A4和牛後腿肉
2024-10-03 696 views
任食火鍋食嚟食去都係幾間連鎖店,所以今次朋友就提議試吓啲新嘢。我哋就近近地喺旺角搵咗間無限時火鍋放題試吓。一去到舖頭店員就好熱烈歡迎我哋啦,仲提供埋圍裙俾我哋打邊爐門口已經大大隻寫住無限時放題,餐廳一共有三個套餐。感覺三個套餐之間嘅差額唔算好多,所以我哋就揀咗最多嘢食嘅set C湯底就揀咗胡椒豬肚湯底非常足料喎,好多豬肚本身已經有好多款肉類同埋海鮮,我哋就梗係主打食牛肉啦!牛肉嘅選擇真係好多,連a4和牛都有好幾個部位可以揀。我自己就最鍾意食a4後腿肉同埋肩胛肉眼!牛味濃郁之餘軟度適中嘢飲櫃亦都好大有好多唔同嘅選擇,包括汽水同埋唔同種類嘅茶。啲牛肉燙幾下就食得啦,唔好浪費咗啲咁靚嘅牛肉除咗用手機點餐揀牛肉海鮮之外,仲可以出去自助吧飲食㗎。例如係啲蔬菜同埋丸等等,公仔麵仲有辛辣麵㖭啊!當然唔少得有自助調味料吧除咗最常用嘅辣椒香蔥芫荽,仲有其他醬料。自助吧區除咗一啲火鍋料同埋飲品之外,佢仲有啲小食可以俾客人任食~有青瓜同埋雲耳,仲有一啲炸物。等緊火鍋嘅時間都可以食住呢啲前菜先總括嚟講呢間火鍋店比起連鎖嘅選擇更多,價錢仲要更平。去開旺角想打邊爐可以一戰

湯底就揀咗胡椒豬肚
湯底非常足料喎,好多豬肚

嘢飲櫃亦都好大有好多唔同嘅選擇,包括汽水同埋唔同種類嘅茶。

啲牛肉燙幾下就食得啦,唔好浪費咗啲咁靚嘅牛肉

當然唔少得有自助調味料吧
除咗最常用嘅辣椒香蔥芫荽,仲有其他醬料。

2024-09-25
Type of Meal
Dinner
  • A4和牛後腿肉
  • A4和牛牛胸片
2024-09-27 950 views
之前食妹記見到呢間打邊爐,咁啱朋友今日話想食,而我又未食過,於是決定試吓呢間有5款牛可以揀,啲牛切得好薄、輕輕擺幾秒就已經可以食得! 脂肪比例啱啱好,最推介係牛脊背👍🏻配菜方面,海膽丸同埋墨丸都幾好食,值得講嘅就係佢嘅芝士腸係金妹牌! 啲蔬菜都幾新鮮嘢飲都好多款,常見嘅茶都有,打邊爐都冇咁頸渴, 仲有啲茶包可以即刻沖。 另外,我見都有啲炸物同埋涼拌小食,青瓜同木耳都幾開胃,我仲見到辛辣麵,可惜太飽食唔落~

啲蔬菜都幾新鮮

2024-09-16 1297 views
之前見到朋友社交平台去咗呢間火鍋放題食,對餐廳名印象深刻,終於有機會親自嚟試吓喇!一去到餐廳就得到好好招呼,眼鏡女士由湯底到自取食品都為我哋清楚介紹~一開波朋友就走咗去熟食區,勁多選擇,有KFC失傳嘅薯格、炸燒賣(必食!)、波浪薯條、麥樂雞、咖哩角、咖喱魚蛋,涼拌菜又有拍青瓜同木耳,未有湯底已經有得食!當然醬料及飲品都係要拎定埋位嘅item啦!醬料多到花多眼亂,可以自己配搭,而飲品就有支裝冷泡茶、汽水、台式飲品等等多元化選擇,我就揀咗第二度都比較少見嘅紅豆薏仁飲品啦,唔甜,好飲!我哋揀咗清酒蜆湯底,足本送上一壺酒,餐廳仲話唔夠酒可以再refill!裡面仲有一堆蜆可以食,蜆肉冇沙,好味!打邊爐梗係食牛先!我哋先嚟一round A4和牛,有A4和牛牛胸片、A4和牛後腿肉同埋A4和牛肩胛肉眼,唔同部位有唔同味道及口感,我哋就最鐘意和牛牛胸片,唔好睇佢好似好肥咁,食落嫩滑多汁,係最好食嘅一款牛!當然仲有其他牛肉可以揀啦!牛五花腩、澳洲M5和牛牛肩胛、M8和牛呢啲都可以無限任叫,而我哋比較鐘意美國安格斯牛板腱嘅口感、同埋食落甘香味濃嘅薄切封門柳!餐廳個落單APP仲好貼心咁,每款食物都有簡短介紹,
當然仲有其他牛肉可以揀啦!牛五花腩、澳洲M5和牛牛肩胛、M8和牛呢啲都可以無限任叫,而我哋比較鐘意美國安格斯牛板腱嘅口感、同埋食落甘香味濃嘅薄切封門柳!餐廳個落單APP仲好貼心咁,每款食物都有簡短介紹,大家可以因應自己鐘意嘅口感同味道去落單!
海鮮就有越南虎蝦同黑魚片,兩款都好新鮮,虎蝦用竹籤串好,肉質爽口鮮甜,連個蝦頭都新鮮甜美;黑魚又名烏鱧魚,肉質極之滑溜,平時食酸菜魚都係佢,用嚟火鍋食真係好正!
自助區有好多火鍋丸類選擇,除咗大路嘅芝心包、腸仔等等,仲有台式腸同埋平時去買都唔平嘅海鮮卷。而我就鐘意喺APP落order先有嘅手打牛滑,係由澳洲同紐西蘭進口草飼牛肉製成,又彈牙又多汁,急凍牛丸真心冇得比!
特別要提一提,餐廳有款期間限定嘅食物「台灣阿給」,係台灣淡水名物,以油豆腐外皮填滿内餡豬肉、魚漿、粉絲同木耳,估唔到索晒湯底之後係咁好食,調味剛剛好,係今晚最大驚喜!
食飽飽之後就問眼鏡女士有冇雪糕,原來雪糕因為之前打風未有補貨,但餐廳都準備咗日本製芝士蛋糕俾客人做飯後甜品,好有誠意~
食完呢餐,無論個肚定係心靈都好滿足,除咗食物之外,眼鏡女士親切有禮嘅招呼絕對加晒分!香港做餐廳真係唔容易,用心經營嘅餐廳真係要多多支持呀~
2024-09-15 946 views
今日諗住帶皇后同佢嘅朋友去試下香港嘅打邊爐放題,咁我就上openrice揾下邊間好,見到利間食評都唔錯,咁就去試下啦,初頭入利見到啲員工姐姐同有一位比較後生嘅男仕態度都唔錯,幾nice同禮貌,但點知,,入到去坐底就見到有個四眼嘅叔叔個樣黑口黑面望住我地,我心諗都好似無得罪過你呀,點解會咁嘅樣呢🤔但我地都無理佢啦,繼續開始出去攞食物同點肉肉食,先講食物質素都好唔錯,牛肉方面都幾好,以利個價錢利講可以話抵食,但到我地要加湯嘅時候叫左個四眼叔叔加,,點知佢就加湯加到差唔多個鴛鴦湯變咗一個湯底,同埋收肉盤嘅時候又好似大大力咁,最後last order佢就走埋利大大聲話仲有10分鐘就完,其實我地本身都食飽諗住走,但佢嘅態度真係好似想趕我地快啲走咁,感覺真係好奇怪,最後想講出面自助嘅食物好似9:30就無左refill啦
2024-09-14
$330 (Dinner)
2024-09-04 1533 views
肉蒲團🫦本身係一個令人有遐想嘅名字😂,所以同朋友聚會都前來試下。香港人真係好鍾意打邊爐🍲行入店內,藥膳湯味道非濃烈,我都跟着其他客人點了藥膳湯底🥰🥰。呢次我揀咗澳洲M5和牛套餐,肉質夠鮮嫩。令我有驚喜嘅係,其他牛肉嘅質素都唔差!不過再有少少肥,當然肥瘦均勻先最好食啦🥩。值得一提嘅係,餐枱空間非常寬敞,令我呢個鍾意嗌到成枱都係嘅人,可以盡情狂點,唔怕無位放😂😂枱與枱之間有足夠嘅空間,絕對冇你眼望我眼😌店內有提供無限量嘅1664啤酒、汽水和各種無糖茶,勁啱一班鍾意飲酒嘅麻甩佬。仲有,不得不讚餐廳嘅服務速度非常快,啱啱喺電話落完單,兩分鐘內就送到,仲有位員工姨姨非常親切(可惜我唔記得佢個名,只係記得佢戴眼鏡)。整體嚟講,用餐氛圍好值得三五知己,再黎幫襯🧏🏻‍♀️

整體嚟講,用餐氛圍好值得三五知己,再黎幫襯🧏🏻‍♀️
2024-09-01 1337 views
今日黎咗呢間以電影為主題既火鍋店打邊爐,一入鋪頭就比佢既二創電影海報吸引,以漫畫形式呈現,連餐牌上既介紹都有融入電影元素,幾有沉浸感無限時火鍋放題有三種級數選擇,價錢分別係$248、$298同$368,我地就揀咗最正既$368,呢個價錢就有齊所有肉類海鮮等等,最吸引當然就係A4和牛任食,性價比好高湯底方面點咗期間限定既特濃沙爹鍋,同普通台式或日式火鍋店比真係濃上幾個級數,沾落配料有點漿口餐廳中間就係自助區,包括有近四十款邊爐配料、十幾款醬料、兩款涼拌冷盤、炸物小吃例如薯格同炸燒賣、十幾款飲品拎完醬料同飲品返埋位就已經見到鍋底同點既靚肉,每款肉都有自己既名牌,有A4和牛都有分後腿肉、肩胛肉眼同牛胸片,後腰肉比較有口感彈性,油花分佈平均;肩胛肉眼味道濃香,油脂有如雪花般入口即溶;牛胸片則是有如大理石紋,肉滑柔嫩不膩另有都有點澳洲M5和牛同安格斯牛,主打肉味香濃,配上汁料就更上一層樓,海鮮就簡而精有越南虎蝦、北吉廣島蠔同埋黑魚片,生猛食落夠鮮美特色產品仲有台灣阿給同埋牛滑,牛滑係必試級別,牛味香濃仲爆juicy,食到上哂癮最後會送上甜品就係Haagen dazs雪糕,有士多啤梨馬卡龍同藍莓馬

最後會送上甜品就係Haagen dazs雪糕,有士多啤梨馬卡龍同藍莓馬卡龍,都係第一次試呢兩隻味,原來有馬卡龍碎粒係入面,有脆口令雪糕更有層次,完美Ending

2024-08-27
Type of Meal
Dinner
2024-08-28 1103 views
以前有一個一睇就好似會超爆笑嘅廣告,個廣告問打邊爐最緊要係咩,個食家話系個爐既安全。其實當時個女主角講嘅嘢先至啱,打邊爐最緊要系湯底同的料。不過嚟到呢間餐廳,佢又提醒咗我其實最緊要系朋友。 🍖同呢個朋友都一樣好鍾意食牛,咁當然就係揀好多牛肉選擇嘅呢間啦!牛背峰,封門柳,仲有和牛選擇,牛肉嘅紋理各不相同,口感亦都好多變化,當然我哋都系最鍾意M5和牛,簡單系胡椒豬肚湯底616,牛味充足而且非常幼嫩。 🍖其他嘅素材都好好味,而且新鮮。你睇吓,我哋簡單叫隻蝦,都好似企喺度勁生猛。仲有個牛肉滑,牛味勁濃,佢哋又有搞鬼嘅餐紙,放喺雙刀火雞上面影相,真係好有那些年嘅感覺,"佢食翻嘢啦"。跟住佢哋都與時並進,墻上面亦都有魷魚遊戲同埋各式各樣嘅電影主題,打卡必去。 🍖呢個朋友傻傻地,佢好鍾意飲嘢,平時只系飲啤酒嘅我,呢晚都陪佢癲。 你睇我飲咗幾多嘢,呢度嘅選擇真係好多。 呢度提醒翻我最緊要就係朋友,但係遺憾嘅係,我離開之前都唔記得問間鋪頭,佢哋個爐安唔安全,🤭

2024-08-27 888 views
女人街原來都有高質牛肉邊爐大家去食既話記得係Deli 入口入去上2樓!今次約左朋友黎e間肉浦團打邊爐揀左set B價錢都ok 仲要有4款牛揀 全部都唔差😝仲點係無限時湯底個方面都有好多選擇 可惜當日無曬壽喜燒 最後叫左蕃茄豬骨濃湯 個蕃茄濃湯好足料!🍅 唔係淨係加雞湯得啲色水🤭餐廳入面係經典懷舊電影風位置都相當闊落 而且好貼心有準備小籃 畀客人放袋四款牛肉都各有特色 重點係 好有牛味! 雪花分佈平均 只要唔好淥太耐 全部都好好食!大推M5和牛同埋牛背峰!牛滑🐂一定要試下! 喺出面通常都只有蝦滑墨魚滑 好少有牛肉嘅滑口感好特別 好彈牙 亦都好有牛味 鍾意食滑嘅人一定要試下🫶🏽至於自助區嗰方面 蔬菜類丸類都有好多唔同嘅選擇 亦都好新鮮🥬🌽🍢竟然仲有一個炸物區 有椒鹽燒賣 響鈴 薯格 麥樂雞等等至於飲品區 亦有分凍飲同熱飲仲有啤酒 啱曬鍾意飲酒嘅你哋如果食得太濟 都可以沖杯熱茶飲下🍵最尾仲每位送一個häagen-dazs嘅雪糕添🍨今期係草莓馬卡龍/藍莓馬卡龍👍🏽👍🏽餐廳闊落 唔會太迫啱曬 鍾意打邊爐 又想靜下嘅你哋!下次再黎🫶🏽
女人街原來都有高質牛肉邊爐
大家去食既話記得係Deli 入口入去上2樓!

今次約左朋友黎e間肉浦團打邊爐

個蕃茄濃湯好足料!🍅 唔係淨係加雞湯得啲色水🤭

餐廳入面係經典懷舊電影風
位置都相當闊落 而且好貼心有準備小籃 畀客人放袋

四款牛肉都各有特色
大推M5和牛同埋牛背峰!

牛滑🐂一定要試下! 喺出面通常都只有蝦滑墨魚滑
好少有牛肉嘅滑