2023-02-27 114 views
一坐低我就已經好期待,首先出場嘅係一盤和牛拼盤,上枱嘅時候散發住仙氣,分別有A4牛頸脊、安格斯牛小排、牛板腱、牛五花肉等等。入口即溶嘅肉質,實在是令人回味無窮!特別係封門柳,牛味十足。🤤另一樣我要推介係越南虎蝦🦐,質感紮實,咬落口感有彈性,而且蝦味十分濃郁!另外加上鮮美爽滑嘅蝦膠,以及原隻切件上的新鮮魷魚🦑,實在令人滿足!😍而且自助區仲有好多新鮮嘅丸類、蔬菜、菇類,色澤翠綠,新鮮程度可以睇得出!仲有炸物、烏冬、出前一丁同埋韓國辛辣麵等等,真係好多選擇,唔洗擔心唔夠食!😉我哋仲可以去自助吧調校自己嘅喜好口味醬汁!😋呢度放題食物質素高,選擇多,價錢合理,係一個非常適合聚會嘅好地方!👍

天氣涼涼地,想打邊爐又唔想食連鎖嗰啲店舖,上Openrice 揾到呢間火鍋店個名咁得意好評又多,就一於試吓今次我同男友揀咗M5和牛set, 咁啱做緊優惠係加$20就有得任食A4和牛,即係人均大約$400鬆啲就得!開頭我地仲諗有無咁大隻蛤乸隨街跳,不過見淨係加$20,我哋都抱着半信半疑嘅態度加咗錢~ 點知去到完全係令我哋喜出望外餐廳食物選擇好多,基本上淨係自助區已經食得飽,有勁多唔同丸類岩哂打邊爐,另外仲有d炸物,食落新鮮熱辣重頭戲A4和牛脂肪分布非常均勻,食落好香口,呢$20係一定要加另外就算唔係和牛嘅M5牛其實都好食,瘦d但肉味濃,我哋兩個都食得好滿足,捧腹而回餐廳位置都幾闊落好坐,啱晒一大班朋友聚會,加上職員態度都好友善,上菜好快,唔會因為放題而上得慢/漏單,絕對值得一讚,下次想打邊爐嘅話,絕對會係我會二訪嘅地方
2022-12-19
Type of Meal
Dinner
2023-02-22 86 views
位於通菜街嘅Deli 大廈有好多聚會嘅美食 今次食咗肉浦團嘅任食和牛火鍋放題 入門口後走廊係自助食物同醬汁區 醬汁嘅種類繁多 唔單止有日本豉油 黑蒜豉油 仲有芝麻油 柚子醬等等自助食物區即大同少異 有大量蔬菜揀 同埋丸類 特別嘅係會有提供日本豆苗 配上火鍋湯底 吸收哂精華 非常入味M5和牛set $368湯底係藥膳花雕醉雞湯 佢另外有壼酒可以自行選擇加幾多落湯底 湯頭濃郁配好香酒味 帶少少甜 醉雞分開上 唔怕啲雞會煮得太老 酒味濃郁套餐會先提供四款牛類再試味 牛小排肥瘦均勻 入口牛香味重 亦頗有滑度同口感 軟軟熟熟 封門柳口感對位 牛頸脊亦頗有牛味 唔會過韌鹿兒島黑豚肉味道出眾 值得一試另外仲有唔少海鮮可以選擇 例如海蝦 急凍帶子 生蠔 石斑魚片等 全部嘅味道都正常新鮮 有唔少選擇 蝦滑嘅口感同蝦味亦好出色 值得一叫唔少嘅茶類亦可以係自助區選擇 烏龍茶清清地啱哂解膩 最後仲有每人一杯雪糕食添!

M5和牛set $368

醉雞分開上 唔怕啲雞會煮得太老 酒味濃郁

套餐會先提供四款牛類再試味

牛小排肥瘦均勻 入口牛香味重 亦頗有滑度同口感 軟軟熟熟

封門柳口感對位 牛頸脊亦頗有牛味 唔會過韌

鹿兒島黑豚肉味道出眾 值得一試

唔少嘅茶類亦可以係自助區選擇 烏龍茶清清地啱哂解膩

最後仲有每人一杯雪糕食添!
2023-02-22 77 views
冬天成日都想打邊邊,呢晚同男朋友去試呢間火鍋放題,晚市M5和牛set都係$368,牛肉新鮮肉味又濃,仲有好多款野食揀,食到超飽🥰>清酒味噌卜卜蜆湯:卜卜蜆湯好足料,好多隻蜆,食落好鮮甜又冇沙,清清地用黎做湯底都唔錯。>澳洲M5和牛牛肩胛:切到好薄,脂肪平均又夠肉汁,牛肩胛肉肉質較結實,好岩打邊爐食。>薄切封門柳:封門柳肉質鬆軟,唔易變韌,淥得耐少少都唔怕,重點係牛肉味極為濃郁🤤>原隻魷魚:魷魚切到一舊仔咁好方便淥,淥一陣就熟,點住醬料食好滋味。>蝦滑:用上鮮蝦製成,好起膠,食到有蝦肉,夠哂彈牙。自助區仲有好多蔬菜、菇類、炸物+飲品,選擇都幾豐富,最開心有得食辛辣麵,食到最尾會有Haagen Dazs雪糕食,大滿足😚
冬天成日都想打邊邊,
呢晚同男朋友去試呢間火鍋放題
晚市M5和牛set都係$368,
牛肉新鮮肉味又濃,
仲有好多款野食揀,食到超飽🥰

>清酒味噌卜卜蜆湯:
卜卜蜆湯好足料,好多隻蜆,
食落好鮮甜又冇沙,
清清地用黎做湯底都唔錯。

>澳洲M5和牛牛肩胛:
切到好薄,脂肪平均又夠肉汁,
牛肩胛肉肉質較結實,好岩打邊爐食。

>薄切封門柳:
封門柳肉質鬆軟,唔易變韌,
淥得耐少少都唔怕,
重點係牛肉味極為濃郁🤤

>原隻魷魚:
魷魚切到一舊仔咁好方便淥,
淥一陣就熟,點住醬料食好滋味。

>蝦滑:
用上鮮蝦製成,好起膠,
食到有蝦肉,夠哂彈牙。

自助區仲有好多蔬菜、菇類、炸物+飲品,
選擇都幾豐富,最開心有得食辛辣麵,
食到最尾會有Haagen Dazs雪糕食,大滿足😚
2023-02-16 346 views
餐廳在2樓,我們平日晚餐時間去到,店員好快安排到我地入座。餐廳有d裝修玩味:打邊爐最緊要係朋友呀!呢句都universal 😉飲品櫃好多選擇, 汽水、茶、果汁、啤酒……菊花杞子茶好似係佢地自家製,個樽印左佢地個名,清涼去熱。大家都鍾意食牛肉,今晚主力就食牛肉,用手機scan QR code落單但每次order 限叫4款,都好既,一次過叫太多只會放滿成個枱面,又唔會一次過食晒,逐啲逐啲叫仲好。佢哋有好多不同牛肉既部位,起碼有10款之多。每次上面都有標明,咁就知自己食緊咩部位 👍🏻👍🏻牛選擇好多,有唔同部位,例如有牛小排、澳洲M5黃牛、牛頸脊、封門柳、牛脊髓、牛五花、牛板腱…..出邊仲有自助區,放咗菜類、丸類、炸物、甜品小食今餐食得好豐富、好滿足,因為大家都食咗好多種唔同嘅牛部份
餐廳在2樓,我們平日晚餐時間去到,店員好快安排到我地入座。

飲品櫃好多選擇, 汽水、茶、果汁、啤酒……
飲品

菊花杞子茶好似係佢地自家製,個樽印左佢地個名,清涼去熱。
菊花杞子茶

封門柳
牛頸脊
牛小排
澳洲M5和牛

出邊仲有自助區,放咗菜類、丸類、炸物、甜品小食

今餐食得好豐富、好滿足,因為大家都食咗好多種唔同嘅牛部份

2023-02-15
$400 (Dinner)
菊花杞子茶
封門柳
牛頸脊
牛小排
澳洲M5和牛
2023-02-11 92 views
天氣開始涼涼地,又係打邊爐季節,今次同朋友嚟咗依間店名非常特別嘅放題餐廳「肉浦團」,主打多款肉類任食打邊爐,與一般放題不同,牛肉質素非常高質,近期,只要加$20就可以由M5和牛Set升級至A4鹿兒島和牛Set餐廳的座位間隔十分闊落,內裡裝飾海報玩味十足,漫畫電影插畫,好有趣湯底揀咗醉雞鍋,仲有另外酒加上去自助區有蔬菜、唐生菜、菠菜、紹菜、油麥菜、金針菇、萵筍、蟲草花、粟米、南瓜、紫薯丸類、粉麵、炸物,當炸蠔及炸魚皮好香口,芫茜貢丸,香芋貢丸、墨汁墨魚丸、辛辣脆牛丸、芥末餡貢丸、芫荽雞肉丸、流心魚蛋丸及台灣一口腸好第一樣上枱的是A4 鹿兒島和牛,擺盤好壯觀,散發霧氣,打卡一流,每款牛都有標明是哪種牛肉,非常清楚整體牛味比起M5和牛Set真的有差別,牛味更濃,薄切且非常軟嫩A4鹿兒島泰元和牛後腿肉非常強烈牛肉味,脂肪含量較低A4鹿兒島泰元和牛肩胛肉眼牛味濃,肉質結實又好有咬口澳洲M5和牛牛肩胛紋理清晰,牛筋膜較多令口感更明顯,澳牛勝在油脂平均,多肉汁整體牛類都真係非常高質日本帶子大大粒, 刺身級別大隻又爽甜彈蝦滑蝦膠爽彈不鬆散飲品有罐裝汽水啤酒、韓式飲品,仲有自家製菊花杞子桂花烏龍茶,健康

湯底揀咗醉雞鍋,仲有另外酒加上去

自助區有蔬菜、

丸類、粉麵、炸物,當炸蠔及炸魚皮好香口,芫茜

整體牛味比起M5和牛Set真的有差別,牛味
更濃,薄切且非常軟嫩

A4鹿兒島泰元和牛後腿肉
非常強烈牛肉味,脂肪含量較低

A4鹿兒島泰元和牛肩胛肉眼
牛味濃,肉質結實又好有咬口

澳洲M5和牛牛肩胛
紋理清晰,牛筋膜較多令口感更明顯,澳牛勝在油脂平均,多肉汁

整體牛類都真係非常高質

日本帶子
大大粒, 刺身級別大隻又爽甜彈

蝦滑
蝦膠爽彈不鬆散

飲品有罐裝汽水啤酒、韓式飲品,仲有自家製菊花杞子桂花烏龍茶,健康系列降火,唔會好甜

最尾一人款甜品

可選杯hagendaz雪糕,芝士蛋榚,畫上完美嘅句號
2023-02-11 63 views
捉緊冬天既尾巴,趁天氣熱之前快啲打多幾次邊爐先!呢間肉蒲團火鍋係無意中行女人街發現,同一座大廈都有好多野食,最岩心水就係火鍋啦。今次食set c, 叫左個清酒卜卜蜆湯底,味道清甜而且有好多蜆,啲蜆都洗得好干淨而且粒粒都好厚肉。坐喺無耐店員會上左一個牛肉拼盤先,比我哋試曬甘多款牛再決定續邊一款,而且都好細心地有埋牛肉名牌。呢間店有別其他店之一既地方係疏菜,佢哋啲瓜類例如冬瓜、蘿蔔、萵苣等都係切到好大份,驚死你唔夠食甘!我勁鐘意,食落口感大滿足,而且可以食到好juicy!我最鐘意係佢哋既芋頭,真係好粉糯,完全無一舊係生水的,我食左好多舊,真心大推!仲有蝦都好新鮮,食落肉質彈牙!整體環境坐得好舒服,位置寬敞唔會逼!疏菜、丸類、熟食及飲品都可以自行出去大堂拎,而肉類及海鮮等就係掃code下單。店員好主動收走空碟,上菜速度都好快。

2023-02-08 95 views
下午約咗朋友打邊爐,去咗肉蒲團。午市有定量及放題套餐。我哋揀咗放題,放題套餐亦有四個選擇。我哋揀咗M5和牛火鍋放題$258/位。揀咗期間限定嘅火鍋湯底,係胡椒豬肚湯,非常足料!呢度放題肉款種類算多,牛肉有:牛五花腩、美國安格斯牛板腱、安格斯牛小排、牛腱肉、薄切封門柳、澳洲M5和牛牛肩胛、牛滑、安格斯牛頸脊、牛骨髓。個人推介安格斯牛小排,肉質肥瘦適中,夠嫩滑。安格斯牛頸脊肉質油脂份量較少,適合唔鍾意食肥嘅朋友。澳洲M5和牛牛肩胛牛味濃。另外,豬肉有:俄羅斯豬五花腩、俄羅斯豬梅肉、豬面頰肉、鹿兒島黑豚肉、豬里脊肉。雞有特選雞脾肉及雞腰子。海鮮:北吉廣島蠔、越南虎蝦、原隻魷魚仔、蝦滑石斑魚片、日本帶子餃類:鳳城雲吞、咖喱牛肉餃、五香肉丁餃。除咗QR code點菜,另外出邊自助區仲有蔬菜、丸類、飲品供應。呢個午市放題價錢唔貴,算多肉類。
下午約咗朋友打邊爐,去咗肉蒲團。午市有定量及放題套餐。我哋揀咗放題放題套餐亦有四個選擇。我哋揀咗M5和牛火鍋放題$258/位。揀咗期間限定嘅火鍋湯底,係胡椒豬肚湯,非常足料!

旺角咁多間任食打邊爐🦭唔知你最中意食邊間呢?🦭​今日肥豹就同豹友s一齊去試呢間近幾年好heat既肉浦團🦭睇下佢點解咁heat🔥🦭直接一句:「以任食牛黎講算唔錯,但食材選擇唔多」。今次肥豹試左🦭1. 壽喜燒湯底見openrice上得好少負評,唯一就有個係寫關於壽喜燒湯底😂肥豹當然義不容辭地為大家試伏啦😂網上就話佢好咸,越食越唔掂。但好老實咁講,佢係一上黎個陣係偏咸,而個咸味係漂出黎😂心入面都嚇左嚇😂好在佢有得加清湯,一溝返就可以接受👌🏻調返轉諗,其實好在佢夠濃,唔似個啲牛X鍋咁,煮多陣味都冇埋😂講埋個牛肉,質素上黎講,我地就算叫第二平既餐($318)都有唔錯既質素👌🏻肉味都係到,仲有啲甜味,而油脂油花都足夠,絕對唔係乾柴靭👍呢到肥豹推薦個醬料既調法😂好岩食啲日式火鍋👍先落一湯匙既蒜蓉,再黎一大勺既芝麻醬(記得係日式個隻),落埋茜同蔥,最後淋少少豉油同麻油👍基本上點乜都好食,特別係豆腐個類👅豹言豹語:​openrice訂位仲有88折🦭記得訂左先去🦭事關豹友們6點入去,6點鬆啲已經爆曬位😂
旺角咁多間任食打邊爐🦭
唔知你最中意食邊間呢?🦭
​今日肥豹就同豹友s一齊去試呢間近幾年好heat既肉浦團🦭
睇下佢點解咁heat🔥

🦭直接一句:「以任食牛黎講算唔錯,但食材選擇唔多」。

今次肥豹試左🦭

1. 壽喜燒湯底

豹言豹語:
2023-01-28 174 views
肉蒲團 [旺角]昨晚與好友試咗去肉蒲團打邊爐,有幾款唔同價錢既任食套餐,我地選咗3百幾蚊包埋任飲啤酒的套餐,埋單加埋一,人均4百蚊,依個價錢唔算平,但肉既質素真係好唔錯,同埋其他配菜,包括蝦,帶子,炸蠔等,都是新鮮好食的,包埋任飲啤酒,其實都算係性價比既邊爐。相比其他鋪頭2百幾蚊既邊爐,可以講係唔同層次,依度俾貴少少,但質素真係有的,值得推介😊下次有機會再試的話,我會帶埋相機去,影靚少少俾各位參考吓😊
肉蒲團 [旺角]

昨晚與好友試咗去肉蒲團打邊爐,
有幾款唔同價錢既任食套餐,
我地選咗3百幾蚊包埋任飲啤酒的套餐,
埋單加埋一,
人均4百蚊,
依個價錢唔算平,
但肉既質素真係好唔錯,
同埋其他配菜,
包括蝦,帶子,炸蠔等,
都是新鮮好食的,
包埋任飲啤酒,
其實都算係性價比既邊爐。
相比其他鋪頭2百幾蚊既邊爐,
可以講係唔同層次,
依度俾貴少少,
但質素真係有的,
值得推介😊

下次有機會再試的話,
我會帶埋相機去,
影靚少少俾各位參考吓😊

2023-01-27 112 views
Vivian又食到好野🥹呢間一直都想試,今日終於食到menu太耐冇食和牛,即刻㨂左$368 M5和牛set,then職員問加唔加$20任食A4和牛,見20蚊都唔係好貴就試下,點知好食到上左天堂,我敢講係暫時食過火鍋和牛最好食既一次就係下面呢堆和牛😋😋真係好鬼好食🥹🥹🥹尤其係下面呢堆Vivian好愛🥹🥹🥹未試過打邊爐落和牛可以咁嫩,0韌,之前就算食貴小小和牛(打邊爐)都會有少少韌,呢個真係amazing 另外佢個湯底又係正,揀左藥膳花雕醉雞湯,湯底分左三樣送到:湯、生雞件(斬好的)&花雕,(個花雕我地開始以為係豉油,打邊爐打到一半先放落去🤣)我地食完和牛,見佢幾高質就試下湯底d雞啦,好好食😋餣到入哂味,件件雞都有酒香味,仲要唔鞋😳😳不得了以下係出去拎既野最後食返個Haagen dazs 結尾🫶🏻Overall好唔好食?超級正(放題邊爐暫時佢top 3)會唔會再幫襯?會,想試埋其他湯底,同埋想食多次和牛😋😋😋
Vivian又食到好野🥹呢間一直都想試,今日終於食到

menu

就係下面呢堆和牛😋😋真係好鬼好食🥹🥹🥹
尤其係下面呢堆

以下係出去拎既野
最後食返個Haagen dazs 結尾🫶🏻

Overall好唔好食?
超級正(放題邊爐暫時佢top 3)

會唔會再幫襯?
會,想試埋其他湯底,同埋想食多次和牛😋😋😋
2023-01-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Tasting Event
  • 藥膳花雕醉雞湯
2023-01-13 131 views
整體而言店內提供的小菜、配料及肉類是比較少,但吃起來還算不錯,尤其是炸物類的小菜,有著一定的品質,而肉片的品質算是蠻普通的,而且有些菜感覺是冷凍退冰出來的,吃起來會覺得沒這麼新鮮,如果店內提供的品項與新鮮度能夠提升會更好。
2023-01-07 131 views
今天母親生日,一起去吃火鍋,牛肉很好吃,孩子不停搶著要吃,款式很多,飲品任飲,職員服務態度很好,我們說小孩子不適合飲凍飲,特意幫我們拿一些未雪的飲品給小孩子飲。最後還有haagen dazs雪糕作為甜品,吃得飽飽,十分滿足。
今天母親生日,一起去吃火鍋
牛肉很好吃,孩子不停搶著要吃,
款式很多,飲品任飲,
2023-01-05 152 views
天氣凍就想去打邊爐,咁岩見到呢間幾多好評同埋做緊promotion就去左試,食物質素果然唔錯👍🏻2個人原本揀M5和牛set,而家加少少錢就升級左去A4🤣湯底就揀左清酒卜卜蜆,蜆嘅數量都多,酒嘅濃度仲可以自己調教~肉類方面真係勁多選擇,有唔同地方/唔同部位嘅牛,日本、澳洲、美國等都有,最impressed係鹿兒島’s後腿肉、肩胛肉眼、牛展etc全部肥膏會好多分布幾均衡,每片都薄切所以唔洗淥好耐就熟,keep到唔韌👍🏻另外仲有其他肉、海鮮、蝦滑、大量丸同菜可以order,多到試唔曬😂幾驚喜有啲熟食可以自己係出面夾,我去個日有日式炸蠔、炸蝦、魚片、仲有咖哩魚蛋,都幾多款而且仲係脆嘅,可以係等啲邊爐料熟嘅時間做前菜一流~甜品係haagen daz朱古力/雲呢拿2揀1,一打開雪糕面無啦雪粒好光滑,睇離無溶左再雪,滿足👍🏻

2023-01-04 105 views
天寒地冬就想打邊爐,同朋友揀呢個肉蒲團餐廳,可以任食放肆地食🤭🤭🤭🤭一睇個名就知岩哂食肉獸 任食餐有4款既set, 我地揀左M5和牛餐。加錢仲可以任飲啤酒😏位置都闊敝😌😌可以舒服咁打邊爐頭盤會有唔同款既牛可以試下邊隻好味再order, 呢度會有張紙仔寫埋邊款牛,咁就仲知邊隻好味再encore.試左好多唔同款既牛,我地重點叫M5和牛,有濃濃既牛味。仲叫左海鮮😄成枱都係肉肉肉…真係肉蒲團🤣🤣🤣仲有好多唔款既丸,菜等等可以自己去夾。仲有唔少選擇既汽水同茶打完邊爐仲有haagen dazs雪糕作結尾。飽同好溫暖既一晚🤭原來而家加$20就可以升級, 好抵咁

位置都闊敝😌😌可以舒服咁打邊爐

成枱都係肉肉肉…真係肉蒲團🤣🤣🤣

仲有好多唔款既丸,菜等等可以自己去夾。

仲有唔少選擇既汽水同茶

打完邊爐仲有haagen dazs雪糕作結尾。

飽同好溫暖既一晚🤭

原來而家加$20就可以升級, 好抵咁