2016-12-07 1595 views
天氣明顯轉涼,是日媽子唔想煮飯,所以話出街食。打邊爐係不二之選。 因為大家都係尖沙咀放工,所以決定係附近揾食。聽朋友之前推介過佐敦間邊爐唔錯,所以就預早book好位。大家7:30到,但都要等位,因為人實在是好多。 8點侍先入座,但因為人太多,所以要搭枱。任食時間算好長,$158一位可以食2.5個鐘,而且全部湯底都免費,好抵食,而且選擇都好多。我地點左個鴛鴦湯底,一邊個胡椒豬肚湯,另一邊係醉雞。 個湯底好正,要大讚,奶白的胡椒湯入面有好多料,好香,豬肚又多仲有酸菜,味道夠晒濃。醉雞又係好多料,的雞件好滑,花雕酒味好香好濃,我見隔離枱仲額多叫侍應俾多碗花雕酒佢,但都唔另外收費喎!!! 食物選擇好夠,差不多有成80幾款食物可揀,而且咁爆人的情況下,上菜速度算快,而且無漏單,好有效率。牛肉羊肉都好新鮮,而且肥瘦均勻,所以encore左幾轉,好好食!!! 每枱客會送一Jar竹蔗水,好清熱,而且甜度剛好,我鍾意~飲品自助去雪櫃拎,選擇都好足夠。蔬菜好新鮮,油麥菜、粟米都好甜,又係encore左幾轉,好耐未試過邊爐食菜食得咁開心。 魚腩可以揀鯇魚或脆肉鯇,脆肉鯇絕不欺

魚腩可以揀鯇魚或脆肉鯇,脆肉鯇絕不欺場,好新鮮。我地額外點左碟蠔,肥肥大大,都好新鮮!以為百零蚊食物應該好極有限,但呢度真係意料之外,花膠生骨髓都有,完全覺得物超所值!!!

最驚喜係打邊爐有乳酪雪糕食,雪糕質地好軟滑,又夠凍,其實好好食,打完邊爐食返杯雪糕,消下熱氣,一流也。

呢度的邊爐任食第一次黎食,連阿媽都覺得抵食,打住邊爐煲無線,食得好滿足,三人埋單每人200蚊唔使,性價比其實好高,絕對值得一試!!!!
2016-11-29
$195 (Dinner)