2022-05-23 1426 views
《一人一碗酸菜魚😝》———————————————-#魚眾不同 🐟-個人都幾中意食酸菜魚,不過成日啲餐廳比嘅份量都超多,一定要一大班人去高級中菜share食先得,但最近就比我發現咗呢間主打一人份嘅酸菜魚,而且抵食CP值高,啱哂我自私食😂-有得揀先係老闆👨‍💼 一人餐可以先揀魚類,有鱸魚、鯛魚、生魚片、龍利柳同山城毛旺血等等可以選擇,再揀埋湯底,例如檸檬酸菜湯、老壇酸菜湯、酸菜金湯、香辣濃湯、麻辣濃湯、蕃茄濃湯等,另外仲會有兩款配菜贈送,最後揀埋主食就搞掂😝-🐟 青花椒酸菜鱸魚我就揀咗青花椒酸菜湯底,唔算好辣,麻勁十足🌶 鱸魚片份量十足,魚肉肉質好滑,處理得幾好,唔會一夾就散,亦唔會帶骨👍🏻 配埋豆卜、金針菇同薯粉吸哂啲湯嘅精華,超級正🤤-🐣 花膠濃湯雞煲呢款亦係驚喜之選,咁嘅價錢就食到花膠雞😙 雞仲要係雞髀位,超級嫩滑,花膠大大舊非常足料,特別中意個湯底,略有膠質,撈飯食一流😎-⭐ 參考價錢︰花膠濃湯雞煲:$80青花椒酸菜鱸魚薯絲:$78利賓立鹹梳打特飲:$12凍鹹檸樂:$12🍌 抵deal 指數:8/10💰 人均消費:$90
《一人一碗酸菜魚😝》
凍鹹檸樂:$12
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$90
2022-05-21
$90 (Lunch)