2023-01-10 1988 views
《中環隱世越南菜🤗》———————————————-#primepho 🇻🇳 -同事最近介紹咗呢間中環樓上My Central 越南菜,喺濕街市附近,都幾隱世~小店水準好高質,選擇都好多,性價比唔錯😊 -🍃 Prime Phö Bo呢個Pho好豐富,可以兩個人一齊share嚟食☺️ 裏面嘅配料特別多,有牛尾、封門柳、牛脷、牛腩、牛丸、牛展、牛筋同扎肉,仲有配自家製油條,特別中意牛尾,大大舊、啖啖肉🐮 湯頭鮮甜,小店好用心咁用廿四小時熬煮牛湯,配埋手切金不換、洋蔥同香茅更加香口,但又唔會死鹹,係咁飲都唔怕口渴🤤-🍆 越式沙爹醬燒茄子呢條烤原條茄子好大條🤗 佈滿炸濱海、青蔥、芫茜,仲有滿滿嘅櫻花蝦,一定要撈埋上面嘅越式沙爹醬同昆布魚子醬,味道惹味🤭-🌟 越色小食拼盤 我哋仲嗌咗個小食拼盤開心share,包咗炸蝦餅、蒜蓉牛油雞翼、炸春卷、蝦片、燒豬肉,可以沾旁邊嘅撈濛酸汁同特色魚露😆 店員仲好貼心去提點我哋,叫我哋先食自家製鵝肝醬多士配特調花生醬,超正😋-⭐ 參考價錢︰(另收加一)Prime Phö Bo:$148越色小食拼盤: $158越式沙爹醬燒茄子: $68桂花茉莉梳打:$35越南經典水
《中環隱世越南菜🤗》
———————————————-
#primepho 🇻🇳
🍃 Prime Phö Bo
🍆 越式沙爹醬燒茄子
🌟 越色小食拼盤
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
Prime Phö Bo:$148
越色小食拼盤: $158
越式沙爹醬燒茄子: $68
桂花茉莉梳打:$35
越南經典水果茶:$48
🍌 抵deal指數:7/10
💰 人均消費︰$250
2023-01-06
$250 (Dinner)