食左好多餐龍門,今日去發掘下另外一啲黃店茶記~呢間黃藍地圖有admin認證,雖然店內冇文宣之類,但幫老闆賺錢冇咩所謂啦·我成日都覺得一間餐廳好唔好食係建基於個焗豬扒飯正唔正~呢一間用左圓形碟焗,受熱平均,加分🤗豬扒比例熟成度岩岩好,有多啲芝士更好🤪。·黑椒雜扒配薯菜餐size幾豪爽!仲要舊牛真係幾滑下!有驚喜🥳另外,原舊薯仔係大大舊,烚左(不過係焗就更好),配埋沙律醬一流啊🤤佢晚餐會送湯,雖然有d污糟,不過勝在足料👻·避風塘炸豆腐正常發揮🤔不過要讚佢舊豆腐外有薄皮,內有水感,我忍唔住係咁食🤫·冰室黎講,味道算中上,可以再戰😍💛-焗豬扒飯|$62黑椒雜扒配薯菜餐|$69避風塘炸豆腐|$38-龍城冰室 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地舖-
焗豬扒飯

黑椒雜扒配薯菜餐

羅宋湯

避風塘炸豆腐

冰室黎講,味道算中上,可以再戰😍💛
焗豬扒飯|$62
黑椒雜扒配薯菜餐|$69
避風塘炸豆腐|$38
龍城冰室 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地舖
焗豬扒飯