2023-08-14
ᴄʜᴀᴀᴛ 呢間米芝蓮一星印度餐廳有幾出名應該大家都知𖤐ˊ˗傳聞係超超超級預約困難店 基本上要早成兩個月先ʙᴏᴏᴋ到( *˙0˙*)雖然我唔特別鐘意印度菜 但都好想試下究竟係咪真係咁好食( ᵕᴗᵕ )ᴘꜱ 我係星期一係官網ʙᴏᴏᴋ咗大約個半月後嘅平日夜晚 見身邊好多人都係話星期一特別易ʙᴏᴏᴋ 大家如果想試就ᴍᴀʀᴋ實時間碰碰運氣吧~ 𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒 ❀ ʙᴀᴋᴇᴅ ꜱᴀᴍᴏꜱᴀ ‣ $𝟙𝟞𝟠 ♡ 黎到ᴄʜᴀᴀᴛ一定要嗌嘅ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ᴅɪꜱʜ.ᐟ.ᐟ 廚師非常有創意咁將咖喱角整成圓錐形嘅迷你雪糕筒 入面就填滿用香料烹調過嘅咗大樹菠蘿素肉 比起常見嘅三角形 食落感覺好新奇外皮 好薄好脆唔油膩仲好惹味 不過個人覺我都幾辣(ㆆ_ㆆ)怕辣嘅可以加少少乳酪醬中和返個辣味 ❀ ʀᴀᴊ ᴋᴀᴄʜᴏʀɪ ‣ $𝟙𝟚𝟠 ♡ 呢款係印度街頭常見嘅小食 圓形炸脆餅包住ᴍɪx咗薯仔、蕃茄、羅望子、乳酪等餡料 面層再配上三種傳統嘅印度醬汁 賣相精緻得黎口感亦非常豐富 撈埋一齊食酸酸甜甜又有少少辣 非常開胃 作為前菜非常適合(*´˘`*)♡❀ ʟᴀᴍʙ ᴄʜᴏᴘ ‣ $𝟞𝟠𝟠 ♡ 啲人成日都話印度人
有幾出名應該大家都知𖤐ˊ˗
傳聞係超超超級預約困難店
基本上要早成兩個月先ʙᴏᴏᴋ到( *˙0˙*)
雖然我唔特別鐘意印度菜
但都好想試下究竟係咪真係咁好食( ᵕᴗᵕ )
ᴘꜱ 我係星期一係官網ʙᴏᴏᴋ咗大約個半月後嘅平日夜晚
見身邊好多人都係話星期一特別易ʙᴏᴏᴋ
大家如果想試就ᴍᴀʀᴋ實時間碰碰運氣吧~
𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒
❀ ʙᴀᴋᴇᴅ ꜱᴀᴍᴏꜱᴀ ‣ $𝟙𝟞𝟠 ♡
廚師非常有創意咁將咖喱角整成圓錐形嘅迷你雪糕筒
入面就填滿用香料烹調過嘅咗大樹菠蘿素肉
比起常見嘅三角形 食落感覺好新奇
外皮 好薄好脆唔油膩仲好惹味
不過個人覺我都幾辣(ㆆ_ㆆ)
怕辣嘅可以加少少乳酪醬中和返個辣味
❀ ʀᴀᴊ ᴋᴀᴄʜᴏʀɪ ‣ $𝟙𝟚𝟠 ♡
呢款係印度街頭常見嘅小食
圓形炸脆餅包住ᴍɪx咗薯仔、蕃茄、羅望子、乳酪等餡料
面層再配上三種傳統嘅印度醬汁
羊架一上枱已經聞到好香嘅油脂味
外皮烤得微焦 上面鋪滿咗開心果碎
半熟嘅羊肉係超級嫩 完全無羊騷味 食落外脆內軟
同平時食開嘅羊真係好大分別 難以形容咁好味.ᐟ.ᐟ
❀ ᴏʟᴅ ᴅᴇʟʜɪ ʙᴜᴛᴛᴇʀ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ‣ $𝟚𝟠𝟠
加咗奶油同蕃茄嘅ʙᴜᴛᴛᴇʀ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ比起傳統咖喱無咁辣
香料味亦都相對唔會咁重 啱哂第一次食印度菜嘅朋友
雞肉嫩滑得黎亦都好入味
❀ ɢᴀʀʟɪɴ ɴᴀᴀɴ ‣ $𝟠𝟠
呢度嘅ɴᴀᴀɴ有ᴘʟᴀɪɴ, ɢᴀʀʟɪᴄ, ʙᴜᴛᴛᴇʀ三款
仲有一款比較特別嘅係ʙʟᴀᴄᴋ ᴛʀᴜꜰꜰʟᴇ & ᴄʜɪʟʟɪ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ
我地就揀咗比較原始嘅ɢᴀʀʟɪᴄ 講真係成餐飯最普通
就咁食亦都食唔出有咩特別嘅蒜香味