2023-06-26
想打邊爐同時又想食雞煲⁉️咁位於尖沙咀呢間任食火鍋店「斗滾」絕對係好選擇👍🏻佢仲有大大碟嘅海鮮拼盤添🤤吃完真係飽到唔知講乜好上菜分為四步曲👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻📌第一步—— 雞煲🍗第一道食物以雞煲打頭陣,可選辣或者唔辣🌶(四種辣度),落芫茜或者唔落。煮雞時記得要跟返時間翻炒下,唔好搞到黏晒底🤭食完唔夠喉仲可以添㗎!📌第二步—— 海鮮拼盤🦐第二道就係意料之外嘅海鮮拼盤,入面有好多款海鮮,例如開邊蒜泥蝦,扇貝粉絲,鮑魚等,簡直係海鮮盛宴🤩📌第三步—— 火鍋🥘第三道就到打邊爐啦,斗滾主打先飲湯後邊爐,係落食物之前,可以飲咗滋養湯底先🤤之後就可以叫服務員加湯正式開始打邊爐。有四種湯底可揀,我哋就試咗養生燉湯,湯底都好足料,有烏骨雞,蟲草等,夠晒入味😋📌第四步—— 甜品🍮最後一道就以涼浸浸嘅椰汁雪燕結尾,食完咁多野食,最後用清甜嘅椰汁雪燕作解膩就一流啦☺️呢餐盛宴十分之抵食,我哋最後以每人$298埋單😍竟然可以三百蚊都唔洗就食到咁多好野,真係抵到爛!!!⚠️注意:只收現金——————————————————推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️美味度:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️📍地址:尖沙咀山林道38號銀座38 12樓📍地址:西環石
上菜分為四步曲👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
環境:⭐️⭐️⭐️
📍地址:尖沙咀山林道38號銀座38 12樓
📍地址:西環石塘咀山道54-66號適安大廈地
下A號舖及1樓AB號舖
#打邊爐 #火鍋 #雞煲 #海鮮 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #美食 #斗滾 #西環美食 #foodie #hkfoodie #couple #hkcouple #enjoyer #hkenjoyer #minicouple #minicoupleenjoyer