尖沙咀比我嘅感覺就係shopping和自由行,我真係估唔到喺呢度可以搵到一個隱世勁chill的大型樓上cafe。雖然話隱世但係一啲都唔難搵,喺尖沙咀B2出口一出直行到盡頭嗰個大型商場樓上3樓就係,因為佢新開嘅關係樓下中放滿好多花籃,上到去3樓原來是全層有一半都係屬於呢一間Cafe,另一半就係啲精品店和扭蛋機。有邊個會諗到到3樓開咗間咁正的Cafe,啱晒我呢啲偽文青。佢空間非常之大,而且環境好舒服好自在,重點係唔同區域有唔同嘅枱櫈你可以自己選擇,席地而坐又得,圖枱,長枱,唔同嘅座位都可以坐,重點係佢係無限時,只需要最低消費一杯野飲就OK,平時約三五知己來呢度hea一個晏晝都冇問題!佢呢度呢係自助形式,唔會有侍應服務,攞餐到食完擺番啲盤都係自己,不過見到大家都好自律,可能係比成個氣氛環境所影響。至於食物方面都算係非常高質,因為通常Cafe嘅嘢食我哋都預咗麻麻地,點知佢呢度嘅嘢食性價比算很高,我哋點左all day breakfast都係$88,有德國腸煙肉炒滑蛋牛角包沙律菜同埋蘑菇,滑蛋够滑,牛角包仲係暖㗎,而且一set都幾大!卡邦尼意粉($58)同樣一樣咁有誠意!唔會話太多汁,加上大量嘅

All  day  breakfast

卡邦尼意粉($58)同樣一樣咁有誠意!唔會話太多汁,加上大量嘅洋蔥,配以蘑菇煙肉感覺好夾幾香口,加上佢呢度用扁意粉爽彈煙韌我鐘意呀!
卡邦尼意粉

另外佢嘅嘢飲都好得!我因為傷風唔舒服叫左一壺熱嘅有機檸檬薑茶($58),佢都幾足料而且幾大喎,我飲咗喉嚨好舒服啊😌
有機檸檬姜茶
二朋友就點咗一杯名爲小確幸的smoothie($48), 即係士多啤梨加香蕉!味道唔錯喎,亦都唔會太甜,幾清新!
小確幸

佢呢度仲有好多款唔同嘅明信片可以即買即寄,我諗係target on 旅客多,不過啲明信片都幾得意。
整體來講,佢呢度真係幾好坐,我同朋友不經不覺由晚上七點傾到11點,只需要最低消費一杯野飲啦就可以唔限時任坐!後來我仲見到原來佢夜晚9點到11點會推出甜品放題,只係每位$88就可以任食佢自家製作嘅甜品,今次比我發現咗呢個咁正嘅地方!我下次又要來食!😍
—————————————————
整體🙆🏻‍♂️:8.3/10
地址:
尖沙咀漆咸道南61-65號首都廣場2樓80-82號舖

2018-11-26
$100 (Dinner)
All  day  breakfast
卡邦尼意粉