我嘅總結係,人生點都要試下鬼金棒嘅秘製麻辣拉麵,況且都要百餘元一位,仲要無加一,美味之餘,口味仲幾獨有,食得多普通豬骨、牛骨、魚湯拉麵,間中都想試下新野掛?呢度嘅拉麵統一都係一款味噌湯底,只係搭配不同配料,以及能夠自選辣度及麻度,有勁辣、辣麻,亦有唔辣、唔麻。芫荽辣麻味噌拉麵($110):食開譚仔小辣都可以選擇中辣至大辣,味噌湯非常濃郁,即使大辣都唔會遮蓋湯底嘅鮮香,反而感覺味道更有層次,十分出色!滿滿嘅芫荽覆蓋整個拉麵,香味十足,芫荽迷必食嘅一個選擇!未食過都真係唔知芫荽配味噌湯可以咁夾。拉麵統一都係曲麵,硬度適中,仲有一舊超厚切日式叉燒,真係一舊等於普通嘅五六七塊叉燒...*下面碗「增量芫荽」需要加$30元玉米荀辣麻味噌拉麵($100):湯底均是一樣,只係減去芫荽,味噌湯嘅獨有風味可謂完完整整地奉獻給你,所以鬼金棒最少要食兩次先得玉米荀鮮甜爽口,份量仲真係好多,畢竟自己去超市買唔平,所以我都幾appreciate呢款。塊厚切日式叉燒點都要講下,其實係一塊炆到非常軟腍入味嘅豬腩肉,味道香甜,肉質幼滑,其脂肪位置可謂入口即溶

芫荽辣麻味噌拉麵

*下面碗「增量芫荽」需要加$30元

玉米荀辣麻味噌拉麵

2021-08-07
$150 (Dinner)
芫荽辣麻味噌拉麵
玉米荀辣麻味噌拉麵