2019-04-11
好耐無食buffet,見舊年逸東酒店翻新完都未去過,就趁屋企人生日去 The Astor 大吃特吃一餐成人每位$595長者小童$435 (加一服務費)Buffet 六點半開始,我地早左十分鐘到,已經有好多枱坐定定等開餐。呢度地方好大,一共分八個美食區,就算要排隊都唔會迫迫夾夾。八大美食區分別係海鮮及沙律區、海魚燒烤區、刺身及壽司區、天婦羅及串燒區、亞洲及印度風味區、西式美食區、甜品專區和中式燒味區。一開始大家都專攻冷盤 - 龍蝦、刺身、生蠔。雖然要排下隊,不過好快就到,好快就可以埋位開餐。龍蝦🦞長腳蟹🦀 大大隻好多肉,好鮮甜。6款選擇刺身我食左4款都好新鮮肥美 - 三文魚、油甘魚、北寄貝、帶子,另外仲有希靈魚同八爪魚。冷盤我都食左2 round,即刻抵哂日式美食唔少得天婦羅同串串,呢度炸得/ 燒得剛剛好,所以都好多人排隊。除左壽司🍣同刺身,呢區仲有好多冷小碟,實有一款岩口味。食左好多海鮮同魚生,真係飽左八成熱燻我都無食,但值得一提既係呢度有好多唔同味道嘅鹽選擇,有啲味道仲好特別添,紅酒味啦🍷、espresso ☕、抹茶🍵味等等,放響唔同嘅區域,配肉類、串燒、天婦羅都好好味㗎食到中間,侍
成人每位$595
長者小童$435 (加一服務費)
冷盤我都食左2 round,即刻抵哂
食左好多海鮮同魚生,真係飽左八成
食到中間,侍應走埋嚟話有片皮鴨
於是我哋又一窩蜂走去排隊嚕,順手仲攞埋海南雞飯添,味道一般般啦🤭
泥到最後梗係介紹甜品啦
呢度嘅選擇真係有好多,有軟雪糕啦🍦🍦、好多款嘅朱古力🍫🍫、窩夫、Pancake🥞、各款蛋糕🍰,Movenpick嘅選擇超過10款,好正🤤🤤
總括
呢度真係好多嘢食,去多一次先食得勻所有嘢。亞洲及印度風味區嘅咖喱真係好香,但我真係食唔落嚕,下次下次啦😁