2020-11-14 69 views
我都幾鍾意食西班牙🇪🇸菜,尤其係tapas。 喺奧海城就有間,座位寬敞,格調優雅,仲有戶外位嘅西班牙餐廳。 芒果蟹肉沙律($118)切粒芒果微酸有口感,伴住軟滑嘅蟹肉沙律,反而更醒胃。鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬($148)鵝肝煎得外脆內軟,油脂香滑,配上蟹肉及黑魚子醬,加添了鮮味。同燕麥餅一齊食可減膩。安格斯牛肉他他配香脆鍋巴($158)安格斯牛肉切粒,肉質嫩滑,鍋巴非常香脆,上面仲有肉干絲,相當香口。炭燒美國頂級肉眼扒配酸忌廉焗原隻美薯($288)肉眼扒煎得剛好5成,外層少少脆,中層見到粉紅色,肉質好嫩滑,牛肉味香濃。整體質素都幾好,份量比預期的大好多,可以同朋友share 試多幾款菜式!

芒果蟹肉沙律($118)
切粒芒果微酸有口感,伴住軟滑嘅蟹肉沙律,反而更醒胃。

鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬($148)

安格斯牛肉他他配香脆鍋巴($158)

炭燒美國頂級肉眼扒配酸忌廉焗原隻美薯($288)

• 鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬
  • 炭燒美國頂級肉眼扒