今日去圓方買野,商場嘅食店一係之前食過,一係太貴,所以就一個人行去西九海濱長廊搵野食😋天氣唔係幾好,落住毛毛雨,所以人流好少,睇左幾間都係覺得呢間最岩feel😌負責帶位個男侍應幾靚仔😍好有笑容,把聲好溫柔又幾有禮貌👍🏻即刻加分+++!!入座前已經同我講有最低人均消費$80同有限時,不過我黎之前都有睇過menu同都冇打算坐得耐,所以同佢講ok就入座了🙂餐廳有得揀outdoor or indoor嘅座位,出面天氣麻麻地冇咩景睇所以我揀左室內🤔啲位算隔得疏,感覺都幾舒服👍🏻Main揀左明太子意大利麵 ($98) - 賣相同味道ok,食得出明太子味,唯一係覺得太creamy,有啲黏口嘅感覺😂就咁食唔飲野應該唔得~飲品揀左Dirty ($52) - 出面比較少見到有😀不過黎到反而有小失望,雖然外觀上係做到好靚嘅分層同漸變嘅效果,但以呢個價錢黎講算細杯,同埋咖啡偏酸,唔太岩我口味

$150 (Lunch)