《 疫情下之選!!!!北角外賣粥底火鍋 》天氣咁凍,緊係要瘋狂打邊爐啦!!!今次介紹返我屋企附近食過嘅一間抵食粥底火鍋。店主FB仲會有教要蒸幾耐,唔驚唔知要整幾耐~港島區嘅朋友要試下呀!!!🫕 外賣粥底火鍋套餐 $600套餐有齊各式不同海鮮,肉,丸同埋蔬菜,夾夾埋埋大概都有成16款食物。有幾款特別令我印象仲深刻 🦀🦞 龍蝦 (+$60):蝦膏十足,肉質爽甜彈牙。🦐 海蝦:蝦肉大大隻,爽口鮮甜。🪨 大蚌:夠新鮮有海味同時唔會腥。🐠 多寶魚:魚肉滑溜鮮嫩,最好食係哩個,大推介。🐣 雞軟骨丸:肉丸用料紮實,口感爽脆,肉味偏重。食到最尾留返小小湯整粥,粥仲配有南瓜粒、芋頭粒、粟米件。所有海鮮肉類嘅精粹匯集哂係一齊,再煮到綿綿口感,非常暖胃又好味。😋
《 疫情下之選!!!!北角外賣粥底火鍋
🫕 外賣粥底火鍋套餐 $600
🦞 龍蝦 (+$60):蝦膏十足,肉質爽甜彈牙。
🦐 海蝦:蝦肉大大隻,爽口鮮甜。
🪨 大蚌:夠新鮮有海味同時唔會腥。
🐠 多寶魚:魚肉滑溜鮮嫩,最好食係哩個,大推介。
🐣 雞軟骨丸:肉丸用料紮實,口感爽脆,肉味偏重。
TakeAway