2022-05-22
「晨早流流食早餐」系列之可能係全港最有禮貌既茶記是日瞓飽飽精氣神滿足後,就去滿足吓個肚皮。今朝約11 點係大元就順便搵下有咩好野試,好彩見到呢間係平台附近既茶餐廳早餐做到11點半,就黎試下啦。牛油餐包暖暖地好鬆軟,一放低忍唔住咬左一啖先記得影相… 炒蛋好滑好juicy ,一啲都唔乾身,餐肉好厚煎到少少脆,唔會乾,讚炸菜肉絲米食落味精唔會好重,炸菜同肉既比例同味道好合餵食貓既口味,炸菜多但唔咸,肉唔會太多,合符早餐唔使食咁多肉既個人偏好,米粉夠淋同份量夠多茶走係去茶餐廳必點,回頭率就睇佢既功力,呢杯正,甜味適中,茶味夠濃,仲要咁大杯,唔飽就奇。最後要讚,係佢地既服務,真係由一開始帶位既伙記、到落單、放低食物、收早餐牌既洗碗姐姐、收銀,所有伙記都好有禮貌,全部唔該前唔該後。呢間茶記係我去過咁多間,所有員工最有禮貌既一間,真係抵讚!希望呢間好食、抵食、服務又好既一間茶記可以長做長有,餵食貓會繼續支持