啊!係我最愛的日式拉麵時間了!無錯,下一站,我們就敲定長沙灣的「極之拉麵」!這裡是一個隱藏在繁華城市背後的小店,讓你在市區的喧囂中享受一絲優雅的寧靜。😮🍜✨ 首先,就介紹一下佢的招牌餐―「極之真鯛白湯拉麵」。咩?你話有啲貴?你知唔知道裏面有溏心蛋、慢煮叉燒、鯛魚片同炸魚皮呀!我想讚就係好百搭!每一種成分都絕配真鯛白湯!這拉麵的面條爽滑,叉燒嫩滑,魚皮酥脆,整碗拉麵的味道,色澤,氣味,口感都令人想再有一碗!🍲🤩💯✨ 唔好以為只係拉麵好食, 他們的「拉麵湯底」完全係由新鮮鯛魚熬製而成,魚味濃郁,湯底味道濃郁,唔會好鹹令人口渴, 裏面仲有難得一見的魚蓉!一試欲罷不能! 🍲🐟👏✨ 仲有佢哋的「唐揚烤雞」,皮脆肉嫩,香味四溢,一啖一啖的吃,令人食指大動,簡直不得了!🍗😱🔥完美的拉麵,配上極其滿意的服務,這家小店常常都人潮滿滿!個人覺得,就算全世界的拉麵店我都試遍,「極之拉麵」都絕對會再來!光聽我寫到這裡,你肚子唔會唔餓噶?🤣 要真正了解我講嘅有幾好食,就快哩去食一碗「極之拉麵」啦! 🥳🍜🎉