一個人的世界、一個人的晚餐、一個入的浪漫、一個人的結局,可能會覺得寂寞,相反我會覺得自在。你可能會認為孤單,我就認為係另一種幸福。而拉麵店正正就係我呢d麻甩佬既天堂,自己一個唔洗煩,唔洗照顧人感受,自己享受自己既節奏,呢種毫無束縛既感覺我相信總有同路人會明白。今晚就係「大勝軒丸一」借住拉麵好好填補一下空虛的缺吧。👇📌大勝軒拉麵 - $70👉當然要試就試佢地穩打穩紮咁多年既大勝軒拉麵啦,一塊燒過半肥瘦叉燒,睇落肥瘦適中,入口唔會太肥膩,反之有種軟腍咬口既質感,唔錯;而湯底夠濃郁,要大讚既係溫度夠熱,入口果種膠質感好細緻;配搭嗚門卷、蔥、筍乾,令成件事更加豐富;而麵條軟硬度適中,整體以呢個價錢黎講,屬性價比高之作!📌日式炸雞 - $38 (5隻)👉嗌多個炸雞滿足埋自己個胃先!最鍾意日式炸雞果種炸到好脆口,但唔會好油膩果種感覺。而呢個食落肉質嫩滑,炸粉亦無過厚,外脆內軟,入口鬆化。最緊要係調味岩岩好,我最怕係過鹹,呢個認真唔錯。

我呢d麻甩佬既天堂,自己一個唔洗煩,唔洗照顧人感受,

今晚就係「大勝軒丸一」借住拉麵好好填補一下空虛的缺吧。👇

📌大勝軒拉麵 - $70

而湯底夠濃郁,要大讚既係溫度夠熱,入口果種膠質感好細緻;

配搭嗚門卷筍乾,令成件事更加豐富;而麵條軟硬度適中,

整體以呢個價錢黎講,屬性價比高之作!

📌日式炸雞 - $38 (5隻)

而呢個食落肉質嫩滑,炸粉亦無過厚,外脆內軟,入口鬆化。
最緊要係調味岩岩好,我最怕係過鹹,呢個認真唔錯。
2020-04-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 大勝軒拉麵
  • 日式炸雞