上星期同幾位老友聚會~我哋就揀左間位於中環嘅「和牛割烹小田」😎😎入到去之後~我哋一齊嘆咗✨Seasonal Omakase✨~或者可以叫佢做「時令懷石料理」~我哋喺度飽嚐到日本廚藝嘅精彩同新鮮嘅食材~每一樣都香嫩同帶有獨特嘅口感~真係超好食🫶🏻🫶🏻有一種我特別鍾意嘅就係佢嘅「濃縮洋蔥湯」🧅🧅佢嘅味道真係好豐富~好好食~每一啖都直入心臟~同埋我哋都覺得和牛個味其實同洋蔥個味好夾~ 用洋蔥湯來做開胃菜係一個好好嘅選擇🤗🤗「小田和牛他他迷你丼」、「夏特布里昂牛排」同「小田和牛蘑菇松露海膽魚子飯」和牛同海鮮之間嘅結合實在是太完美😋小田和牛他他迷你丼有佢特有嘅清淡又帶有和牛肉嘅香氣~而成個迷你丼鮮甜嘅味道~我哋所有人都讚唔絶口🤭🤭現燒嘅夏特布里昂牛排真係好好食!肉質香嫩🐂馬上就可以食~燒烤嘅煙熏氣味更加提升咗呢款菜嘅美味~最後「麵豉湯」佢嗰種獨特嘅味道同質感~飲落去啱啱可以為今次美好嘅體驗劃上完滿嘅句號🥳呢度食物新鮮~連環境同服務都一流👌🏻下次再有機會~都一定會再去~食物嘅味道實在大大符合我嘅喜好😚😚