【九龍城🔥惹味雞煲🐓】同屋企人喺附近買完野💁🏻‍♀️年紀較大嘅長輩想搵中式嘢食,佢哋好隨心咁就入咗呢間餐廳☺️ 餐廳乾淨企理,座位唔太迫。menu 菜式都幾多!密密麻麻啲字有十幾版😳我哋都揀咗一陣先落到單📍麻辣雞煲爸爸就揀咗麻辣雞煲,話我阿媽喺屋企整唔到喎😂 上枱嘅時候熱辣辣,香味四溢!據說係無激素文昌走地雞🐓 肉質嫩滑,大量嘅料頭配菜,非常惹味!比預期更有驚喜🤞🏻📍豉汁蒸大鱔叔叔揀咗豉汁蒸大鱔,肉質彈牙,食落幾新鮮,調味都唔錯📍杏汁燉白肺湯我自己好鍾意飲白肺湯,幾乎見親即叫!呢度嘅湯好足料,幾厚身,杏汁味非常濃郁😋📍籠仔荷香蒜茸蒸海蟹蒜蓉超香,好夾蟹肉☺️ 炒飯分量好大份,四個人食都食唔晒!📍 薑汁炒芥籣叫咗咁多肉,叫返嗰菜清一清,芥蘭爽脆,不時不食啊!呢度啲嘢幾大碟,四個人食咗$800都唔使!咁又幾抵嘅!大城小廚📭 九龍城福佬村道33-35號地舖☎️ 28852969
【九龍城🔥惹味雞煲🐓】

📍麻辣雞煲

📍豉汁蒸大鱔

叔叔揀咗豉汁蒸大鱔,肉質彈牙,食落幾新鮮,調味都唔錯

📍杏汁燉白肺湯

📍籠仔荷香蒜茸蒸海蟹

蒜蓉超香,好夾蟹肉☺️ 炒飯分量好大份,四個人食都食唔晒!

📍 薑汁炒芥籣

叫咗咁多肉,叫返嗰菜清一清,芥蘭爽脆,不時不食啊!

呢度啲嘢幾大碟,四個人食咗$800都唔使!咁又幾抵嘅!

大城小廚

📭 九龍城福佬村道33-35號地舖