2020-09-10
朋友生日去左間評價不錯,位於旺角嘅令和鍋物酒場慶祝🥳裝修都幾有日本居酒屋嘅感覺,最吸晴嘅當然係佢擺滿清酒嘅大雪櫃啦🍶食物選擇都多,而因為我地有4個人,所以懶得諗叫左個乜都有啲嘅四人餐🍻🍶四人前 ($988)由前菜、海鮮、小食、石燒肉、鍋物、白飯到甜品,呢個餐通通都有齊🥳和牛他他丼用生牛片配搭醃漬過嘅洋蔥絲,味道酸甜幾開胃😆原本對燒廣島蠔無乜期望,不過出其地juicy同鮮甜,調味亦都無過量而蓋左蠔本身嘅鮮味👍🏻石燒安格斯肉眼扒就有少失望,肉味唔夠出同燒得有少少過火令肉質過韌😖壽喜燒反而有驚喜,雖然唔係正宗做法,但勝在安格斯肉眼片油脂分佈均勻,放落鍋焯一焯食啱啱好😚🍶串燒拼盤 ($138)因為驚唔夠飽所以追加左串燒😂雞牛豬蔬菜乜都有,質素就不過不失啦,唔會燒過龍好乾咁👍🏻自己比較鍾意燒大蔥同大蔥豚肉串,唯獨雞軟骨串太細粒同偏乾🤭但138蚊都真係幾抵食🤣整體嚟性價比都幾高嘅日本餐廳💛有時候仲會有清酒/啤酒優惠,愛酒人士絕對可以嚟一試‼️
🍶四人前 ($988)
🍶串燒拼盤 ($138)