由日本師傅主理,呢間人氣拉麵店喺好多群組都被熱推,之前經過呢間店都見到好多人排隊,今晚竟然只係等一張枱就有得食,一於試吓啦!🐚貝丸 $118貝丸係每日限定㗎,所以如果想食要早啲去排隊!我當日其實係晚上7:30pm 去食,好好彩order 到最後一碗,但我見其他comments 話佢地12:30/1pm 去已經會售罄!貝丸有好4隻大蜆,肉質肥美,好鮮甜juicy,超正 啊!湯底有得揀醬油味/ 塩味/ 蝦味,我就揀了蝦味。湯底好濃郁,有好香嘅蝦味同鮮味,會不自覺不停飲個湯!拉麵本身配料有薄切叉燒、溏心蛋同木耳絲。叉燒有三大塊,唔會太肥但好嫩😳溏心蛋亦都好入味,值得一試!黑丸 $88黑丸湯底係醬油豚骨味湯底,豬骨湯味都幾香濃,同樣有薄切叉燒、溏心蛋同木耳絲作為配料。雖然貝丸會更加有特色,但黑丸都已經好好味,亦都幾啱重口味人士!

🐚貝丸 $118

黑丸 $88