Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【日式西餐店 新張待改善】早幾日去咗試吓元朗Yoho Mall新開嘅日式西餐店,整體食物質素不過不失,但唔知係咪因為新開嘅關係,出菜比較慢😣 等咗半個鐘多啲先有前菜(兩粒炸飯團)⋯然後再等多三個字先有主菜😢 而啲員工都好似仲未係好熟手咁,放低完啲嘢食都未有諗過俾餐具我哋🥴 同埋明明用QR code落單,但係都有送錯嘢食嘅情況出現😵‍💫 有位女店員服務態度特別好,但其他就一般般了😬~我是Menu~日本梅醬燒豚腩配雜菜 $118豚腩肥瘦相間,燒得幾出色,點埋個酸酸甜甜嘅梅醬食可以解膩👍🏻 旁邊嘅雜菜淋上咗芝麻醬。整體份量偏少,一碟只有六嚿豚腩,感覺似小食多過係主菜🤔 大家可以加$18要飯或者加$28要炸男爵薯/稻庭烏冬/蕎麥麵,咁應該會夠飽🤪吉烈蜆肉飯團 +$59任何一款主食可以加$59配前菜一款及飲品,我哋揀咗呢個吉列蜆肉飯團,本身以為會有四粒,但原來淨係得兩粒🙈 而份量亦比想像中細粒🤏🏻 每粒飯團有一粒蜆肉同少少蔥,外面炸到好脆,十分香口。就咁食感覺冇乜調味,要點個底啲汁食,而佢配嘅汁就好濃蜆味,十分鮮甜🤤牛肝菌咖啡烏冬 $128見menu幅
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【日式西餐店 新張待改善】

~我是Menu~

日本梅醬燒豚腩配雜菜 $118
吉烈蜆肉飯團
吉烈蜆肉飯團

吉烈蜆肉飯團 +$59
牛肝菌咖啡烏冬
牛肝菌咖啡烏冬

牛肝菌咖啡烏冬 $128
見menu幅相好得意就試吓佢,牛肝菌咖啡烏冬上面有層梳乎厘,店員提醒要撈勻食。可惜嘅係食落冇咖啡味😥 配料有啲菇同洋蔥,但牛肝菌味唔太突出,我覺得面嗰層梳乎厘似乎令到個烏冬好甜,感覺有啲突兀,味道唔算太平衡🥲
檸檬蜜餞黑胡椒焦糖燉蛋

檸檬蜜餞黑胡椒焦糖燉蛋 +$39
焦糖面燒得唔錯,燉蛋感覺唔夠香,但檸檬蜜餞同個燉蛋一齊食就幾好味,托住片檸檬嘅焦糖爆谷都好正🤓 可以跟餐加錢試 一試
Iced Cappuccino

Iced Cappuccino (跟餐)
杯Cappuccino 幾香但偏苦,不過係我哋接受到嘅苦味~ 杯嘢飲好快就上咗,如果可以跟住嘢食上就最好🥺

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻
總分:💛💛💛

地址:
One & A Half (元朗)
元朗元龍街9號形點1期2樓2058號舖
Type of Meal