眾所_知,旺角係手打檸檬茶嘅戰場,有好多唔同嘅內地品牌進駐,小編今日經過肥姐,見到一間手打檸檬茶店,同平時青BB嘅內地茶飲店好唔同,查一查原來係香港嘅本土品牌 @cha_cha_lemon ,仲有唔少特別嘅茶底選擇,仲有馬田推介😂,於是就試試佢。荔枝玫妹 $35蜜桃少女 $35呢度嘅茶底除咗基本嘅紅茶綠茶、鴨屎香烏龍茶之外,仲有其他嘅果味茶底,例如係荔枝玫瑰紅茶,會有淡淡荔枝味,亦都會配上唔少嘅玫瑰花花瓣,味道比較少女。另外亦都有蜜桃烏龍嘅茶底,同樣係淡淡的果香,茶味亦都比較清香,係幾消暑。香水檸檬嘅香茅味反而唔算太突出,同平時嘅黃檸檬差唔多。整體嘅感覺似特別茶底嘅港式檸檬茶,鍾情香水檸檬嗰種特別香氣嘅朋友就未必適合啦。另外小編覺得呢度嘅飲品名都幾尷尬,搞到小編紅都面晒。味道:7/10抵食:6.5/10環境:6/10檬茶茶手打檸檬茶 (旺角)旺角登打士街58號地下4B號舖

荔枝玫妹 $35
蜜桃少女 $35

另外小編覺得呢度嘅飲品名都幾尷尬,搞到小編紅都面晒。

味道:7/10
抵食:6.5/10
環境:6/10

檬茶茶手打檸檬茶 (旺角)
旺角登打士街58號地下4B號舖