【晚間搖身一變🪄咖啡店變Cocktail吧】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #銅鑼灣 - 𝗣𝗔𝗖𝗘 𝗯𝘆 𝗢𝗡𝗙𝗔𝗟𝗟 SOGO附近一間樓上Bar,日頭係coffee shop 🌞 夜晚久變身成為酒吧 🪄 環境好靚帶點夢幻feel,再加上cocktail 各有特色同美感 ✨ 夜晚飲返杯推介【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 𝗝𝗮𝗽 𝗝𝗮𝗽 $𝟵𝟴 |7/10🍶Sake, Kwai Feh 同 Green Tea容易入口,朋友仔自問酒量差,開頭都驚咁先危險,好在真係無事!有綠茶中和咗Kwai Feh (一種荔枝酒)嘅甜味,感覺幾清新。配上鋪咗玫瑰花碎嘅荔枝,打卡一流!但overall如果甜度減少少會再加分!◐ 𝗙𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴 𝗚𝗿𝗮𝘀𝘀𝗵𝗼𝗽𝗽𝗲𝗿 $𝟵𝟴|7/10🍫Grey Goose Vodka, Get27, Cacao Liquer, Milk同我一樣鍾意薄荷朱古力要試下!🍃 隨酒附送3粒mint choco,味道同杯酒好似( ´▽` )ノ 酒精味道唔會好重,比較似飲緊個甜品◐ 𝗗𝗮𝗶𝗾𝘂𝗶𝗿𝗶 $𝟵𝟴|8/
【晚間搖身一變🪄咖啡店變Cocktail吧】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
📍HK #銅鑼灣 - 𝗣𝗔𝗖𝗘 𝗯𝘆 𝗢𝗡𝗙𝗔𝗟𝗟

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

◐ 𝗝𝗮𝗽 𝗝𝗮𝗽 $𝟵𝟴 |7/10
🍶Sake, Kwai Feh 同 Green Tea

◐ 𝗙𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴 𝗚𝗿𝗮𝘀𝘀𝗵𝗼𝗽𝗽𝗲𝗿 $𝟵𝟴|7/10

◐ 𝗗𝗮𝗶𝗾𝘂𝗶𝗿𝗶 $𝟵𝟴|8/10
🍋 Bacardi Blanca Rum, Cointeau, Fresh Lime
可以揀唔同水果味:士多啤梨/桃/熱情果/芒果/菠蘿/荔枝/奇異果 etc 🍑 最後揀咗bartender推介檸檬原味🍹 整體酒味3杯入面最濃,好refreshing唔會太甜,再去會揀呢杯試其他水果味

◐ 𝗗𝗼𝘂𝗯𝗹𝗲 𝗜𝗺𝗽𝗮𝗰𝘁 (𝗪𝗮𝘀𝗮𝗯𝗶, 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝗧𝗲𝗾𝘂𝗶𝗹𝗮) $𝟴𝟴/𝘀𝗵𝗼𝘁|8/10 🌟
係意外驚喜!
有兩種層次嘅辣味🌶️:
上到下 - 有別於一般將辣椒直接榨汁嘅做法,辣椒係經過師傅兩星期低溫慢煮嘅製作,嗰種辣味達到譚仔五小辣嘅level,但又揮發得好快,味覺好似搭咗一場越礦飛車。🎢
下到上 - 飲完食返塊青瓜。青瓜上有wasabi, 但呢下就好比火箭升空,將我一嘢轟上天咁。朋友差啲要call飛行服務隊救我🚁
總括而言係非常新鮮嘅體驗,勸告食唔到辣嘅朋友都應該試下!⚠️

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
𝗣𝗔𝗖𝗘 𝗯𝘆 𝗢𝗡𝗙𝗔𝗟𝗟
🥂 @pace.onfall
🚶 銅鑼灣站F1出口,步行約3分鐘
📍 銅鑼灣渣甸街66號亨環10樓
🏷️

地區:#laymao_銅鑼灣
分類:#laymao_bar #laymao_酒吧
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
  • jap  jap
  • daiquiri