2023-11-25
火鍋四人套餐 ($1138)鹿茸菌花膠湯店員建議落材料打邊爐前飲碗湯先🥰湯底用咗鹿茸菌菇、花膠、圓肉,紅棗等材料制成,味道好清甜,無乜油好有住家湯風味,係健康嘅感覺呀😍手切安格斯牛肉安格斯牛肉係店家手切,每塊大小都切得幾平均,油花分佈得好靚,而且肥瘦適中,食落好有咬口、有牛味🤤一盤份量都唔少架,幾抵食😆龍蝦海鮮拼盤呢款龍蝦海鮮拼盤有龍蝦、台山蠔、大蜆、白鱔片😍望落都覺得好豐富,龍蝦肉質鮮嫩,熟左自動脫殼,方便得嚟又鮮甜彈牙🤤台山蠔大大隻無腥味👍🏻大蜆食落鮮甜多汁又無沙,白鱔片肉質嫩滑~豚肉片豚肉片切得好大塊好靚😍色澤好靚,外面有少少肥膏,中間啲肉就好結實,比例均勻,好好食~手打四寶丸四寶丸分別有豬肉丸、牛肉丸、蝦丸及墨魚丸🥰粒粒都真材實料,店家手打👍🏻當中牛肉丸牛味幾香濃,蝦丸食到有少少蝦籽,幾過癮🤣鮮炸響鈴響鈴係新鮮即點即炸,望落已經覺得幾香脆🤩浸3秒湯食係最爽,吸左唔少湯嘅精華之餘,再帶小小脆脆地嘅口感🥰蔬菜盒蔬菜盒份量十足,菜類、菇類、粟米、蕃茄全部都好新鮮😍一開始將蕃菇同粟米擺落湯底到煲,令湯底更鮮甜🤣食完肉食返啲菜清新一下味蕾,感覺都唔錯🥰
鹿茸菌花膠湯
手切安格斯牛肉