2022-05-06
同朋友出街食飯,最怕就係大胃王同小鳥🐤胃同場出現🤦🏻♀️,斷斤秤咁order的話咁可以根據自己需要,叫多定叫少都可以任君選擇!留意返扒餐最少都要叫200 g,如果真係唔太肚餓的話,可以選擇丼飯,價錢更為相宜。🥩美國西冷扒 $0.73/g是日好晏先起身,所以叫咗300 g西冷做個big lunch,決定好牛扒就可以選配料(青蔥/生洋蔥/生蒜)。300g 嘅西冷肉厚無筋,肉味濃郁而且油脂感充足,5️⃣成熟嘅牛扒切開仲識滴汁!不過始終係鐵板上,所以建議食得慢嘅人可以叫三成,前期食嘅時候可以根據自己需要再煎熟啲,後期果部份應該會熟左唔少得黎又唔會太over~配料點左生蒜🧄但味道偏辣同太重,下次會揀洋蔥🧅,一黎就放曬佢落底整熟迫出甜味,應該會同牛扒更合襯🤔。+$3️⃣0️⃣可加配套餐,於以下項目任選三樣:溫泉蛋、白飯🍚、沙律🥗、味噌湯、雪糕🍨、日本汽水、波子汽水(+$10)、生啤🍺(+$20)、紅白酒🍷(+$58);我揀咗溫泉蛋同白飯,加埋牛扒可以自己整個迷你丼飯出嚟。另外仲揀左雪糕🍨,等食完豐富扒餐後再黎個甜品完美作結,店家貼心地設有雪糕卡,等你可以慢慢食完主菜之後先拎甜品👍🏻。
🥩美國西冷扒 $0.73/g