6 day(s) ago
回頭指數:⭐️⭐️⭐️食物質素:🌮🌮🌮🌮服務質素:☺️☺️☺️☺️消費指數:💰💰💰💰(TTL $3230,人均消費$1076)環境質素:☘️☘️☘️米芝蓮西餐食得多,但第一次食米芝蓮既韓國菜。Booked呢間上環新開既餐廳慶祝朋友生日,而呢期大家都有睇<黑白大廚>,相信對韓國菜要求會高了。Hansik Goo係地道簡約式既家庭餐,而且餐廳名寓意 ~ 一家人一起用膳,希望每位食客都可以共聚享樂 !PS. 餐廳寫生日快樂字寫得勁靚😍。Executive Lunch Menu ($588 pp.)前菜 +主菜 +甜品Appetizer前菜-NaengchaeSeasonal既刺身係表面,底下是雪梨梨肉 + 泡菜,淋上pine nut sauce帶有微微清而鮮甜既口感,唔錯既開胃菜-Abalone Mandu係我最中意既菜式😋牛肉湯底 配 鮑魚片包住豬肉餡料既餃子,好特別 !! 鮮甜美味Main 主菜-Hanwoo Tteok Galbi (+$188)睇落 & 口感幾似漢堡扒,燒得好香-Grilled Gochujang Seasonal Fish睇落似鰻魚,唔多骨,而表面佈滿燒汁,拌飯一齊食一
回頭指數:⭐️⭐️⭐️
食物質素:🌮🌮🌮🌮
服務質素:☺️☺️☺️☺️
環境質素:☘️☘️☘️
PS. 餐廳寫生日快樂字寫得勁靚😍
前菜 +主菜 +甜品
Appetizer前菜
-Naengchae
帶有微微清而鮮甜既口感,唔錯既開胃菜
-Abalone Mandu
Main 主菜
-Hanwoo Tteok Galbi (+$188)
睇落 & 口感幾似漢堡扒,燒得好香
睇落似鰻魚,唔多骨,而表面佈滿燒汁,拌飯一齊食一流
-Hweh Bibimbap (+$258)
韓式既生魚片拌飯,有甜蝦、蟹肉、鮑魚、紅鯛魚、黃瓜和紫蘇葉,配韓式辣醬一齊拌飯
感覺普通
Desserts甜品
。Oksusu
賣相好靚,栗米味好重既雪糕,而旁邊既紅豆包平衡所有既甜味,但感覺普通
。Jang Trio (+$68)
韓版既Crème Brulee,而上面佈滿脆粒,增加左多樣化的口感
Drinks
。Seoul Rice Wine, Seoul Brewery ($590)
有500ml大約 7.5%,飲落米味幾香,而且甜甜地幾易入口